Nyheter 2008-2010

2010-12-30
Då var det dags att sammanfatta år 2010.
Det var året då både Leif och jag klev över 50-års gränsen.
För kennel Astrospring's har året varit otroligt lyckosamt!
Vad sägs om 3 utställningschampionat, 6 viltspårschampionat, ett godkänt grundprov samt ett LP1?!
Det var systrarna Luna och Lyra (Lovis) som gav oss de tre utställningschampionaten.
Luna ett svenskt och ett norskt samt LP1 och Lovis ett svenskt utställningschampionat!

Brorsan Larson (Maxi) klarade godkänt grundprov och enkelt vatten!

De 6 nya viltspårchampionaten fixade fr.v. Jetta (Tilda), de tre syskonen Kaiser, Kleopatra (Pella) och Kira (Moa) och Moas barn Mira och Monoceros (Bubblan).


Bubblan lyckades med bedriften att vinna BIS på Springer Syds utställning, ta NKK-CERT, vinna CERT på Club Show och sedan ta ytterligare ett CERT på SSRK:s utställning i Gustavsberg. Sen avslutade han året med att bli viltspårschampion på 3 starter och få HP på 2 av starterna! Vilken kille jag har! Han ska få träffa ett par trevliga damer till våren! Det ska bli jättespännande att se vad han lämnar tillsammans med dessa flickor!
Sist och minst är Nyanza (Trassla) som blev BIS valp på Club Show och tog sitt första CERT vid 10 månaders ålder! Då räknar vi till 10 CERT sammanlagt för våra Astrospringrar under 2010!

Läs mer om "lillan" på hennes egen sida!
Snart får vi ett nytt år, 2011, och jag hoppas att det blir lika lyckosamt och spännande som 2010.
Några mål brukar jag sätta upp inför ett nytt år! Främst kommer jaktträning inför start på Norskt jaktanlagsprov. Jag hoppas att vi kommer till start med ett helt gäng Astrospringrar!
Några unga hundar från N-kullen kommer att gå viltspårskurs till våren och jag hoppas att det leder till start på viltspårsprov och kanske kanske något viltspårschampionat även 2011! Jag kommer att hålla igång lydnadsträningen men vågar inte riktigt tro på att jag kommer till tävling med någon hund under 2011. Det blir extrabonus i så fall!
Trassla kommer att ställas ut en hel del och jag hoppas att några bröder hänger på och även "storasyster" Mira. Bubblan får vänta tills han fyllt 2 år och sen håller vi tummarna.........
Här kommer troligtvis inte att födas några valpar under 2011.

2010-12-17
Nu var det ett tag sen...... Det har varit fullt upp! Nu har jag i alla fall kommit över 50-års strecket och trots att jag undanbad mig så blev det en del firande. Här är det Astrospring's Lynx som skickat ett kort!

När vi var i Norge på jubileumsutställning och Nordisk Vinnarutställning firades jag på hotellet av Ing-Mari, Kent och Lottie. Tack så mycket för de fina presenterna och champagnen! Annars går denna resa under namnet "Helvetsresan" pga Trasslas maginfektion och snöstorm på vägen hem men nog om det nu har jag förträngt det eländiga och minns det roliga i stället! Stort TACK också till Lotta och Christer och Eva-Lotta, Caroline och Bosse som passade några hundar när Leif och jag stack iväg till Arild för att fira 50-års dagen!
2010-11-14
Igår var vi ett helt gäng Astrospringrar med ägare på SSRK:s utställning i Åstorp. Målet för denna utställning var att visa kennelns första svart-vita grupp. I gruppen deltog fr.v. Monoceros, Nyx, Kira och Nyanza. Domare Börje Johansson gav gruppen HP med följande kritik: En grupp med tre kombinationer där det syns en tydlig könsprägel och en oerhörd likhet. Utmärkt temperament och vackra pälsar. Bra storlekar. Grattis till ett bra avelsarbete.
Stort tack till Marika, Lina och Lottie som hjälpte till att visa upp gruppen! Tack också till Benny Årdh som nu utses till kennelns hovfotograf! Titta bara på startsidan, vilken bild!

 Ja det var inte bara gruppen som fick fin kritik. Lilla Nyanza (Trassla) fångade domarens hjärta med sin utstrålning! Hon är fullkomligt underbar att visa upp och det är inget som jag har lärt henne. Hon sprang sig till en 3:e placering i bästa tikklassen och det gav oss Trasslas första CERT! Äldre systern Kira (Moa) fortsätter med klassvinster, även igår med CK. Nyx och Lina debuterade i junior klass och tyvärr var det så mycket hopp och skutt så resultatet blev en 2:a men det kommer att bli andra bullar när grabben sätter alla fyra tassarna i marken för röra sig det kan han! Syskonen Monoceros och Mira blev placerade som nr 3 med HP i respektive unghunds klass. Lyra blev  4:a i champion klassen med CK. Tack för en trevlig dag i Åstorp!
2010-11-07
Igår for Lotta och jag till Växjö där det var Internationell utställning. Vi hade Moa, Trassla och Luna med i bagaget. Det gick riktigt bra och till slut stod jag där med 3 hundar med CK och skulle in i bästa tikklass. Stort tack till Lisa och Jeanette som hjälpte mig i den trevliga nödsituationen! Trassla blev 2:a i junior klassen, Moa (Kira) vann öppen klassen och Luna blev 2:a i champion klassen! Moa blev sedan 3:a Bästa Tik!!!
Läs mer om Moa på hennes nya championsida

Det är Benny Årdh som tagit den fina bilden på Moas championsida! Tack för ännu en finfin bild Benny!
Lotta och jag passade på att hälsa på Bella (A. Philyra) och hennes matte Margareta som bor i Växjö!
Tack så mycket för en trevlig stund och för den goda lunchen!
2010-10-25
I lördags fick jag härliga nyheter via mobilen! Det var Lottie och Magnus som var på SSRK:s utställning i Mjölby. Lottie visade sin nya champion SE U(u)CH Astrospring's Lyra (Lovis) till Bästa tik och BIM!
Nu behöver du inte min hjälp längre Lottie!
Grattis och tack för foto till Maria som blev BIR med sin nyblivna veteran CH Springlet's Playing Hero!

I söndags var Lina och jag på Hallands Kennelklubbs valp och veteran utställning i Halmstad.
Våra små juveler var 9 månader på dagen och startade för allra sista gången i valpklass.
Resultaten blev BIR för Trassla och BIM för Lucky (A. Nyx). Båda två fick väldigt fina kritiker av Tord Lundborg som är officiell domare på springer.
Trassla blev sedan även BIG-2. Nästa utställning är det dags för juniorklass. Det ska bli spännande!
2010-10-03
Vi är stolta över Astrospring's Larson (Maxi) och Marianne som idag startade på jaktprov i Fjugesta! Det gick som hejsan och Maxi röjde rejält i snåren. Han var fast på första fasanen som de sköt ett markeringsskott på. Tyvärr blev sen frestelserna för stora. Trots detta är jag imponerad av ekipaget som i höst klarat både grundprov och enkelt vatten och dessutom kommit till start på jaktprov! Kämpa på Marianne och Maxi så får vi se vad nästa säsong bjuder på!
2010-10-01
Kenneln har fått ytterligare 3 Viltspårschampions. Nu är vi uppe i sammanlagt 35 stycken! Det är ca. en tredjedel av alla hittills födda Astrospringrar! Denna gången är det mamma Moa SE VCH Astrospring's Kira, dottern SE VCH Astrospring's Mira och sonen SE VCH Astrospring's Monoceros som kan skryta över sina nya titlar! I K-kullen är nu 5 stycken SE VCH. Vilka duktiga spårhundar!! Bubblan fick ytterligare ett HP på sista provet så även nästa generation visar vad de går för i spårskogen! Stort GRATTIS till Lotta och Christer som trots att de är nybörjare lyckats få var sin champion på endast tre starter i öppen klass! Bra jobbat!!!
Efter championfotograferingen passade trion på att ta sommarens sista bad (om man nu kan kalla det sommar med frostgrader på nätterna).
2010-09-18
I torsdags fick Mira, Bubblan och mamma Moa ytterligare var sitt 1:a pris på viltspårprov! Bubblan klämde i med ett HP dessutom. Han är otroligt duktig på detta! Jag har inte haft en så bra spårhund sen SLCH Beeline Winnie the Pooh och han var kvalificerad till SM-1988.
2010-09-14
INT UCH NORD UCH SE VCH LP 1 Astrospring's Flash of Lightning, 9,5 år, är idag ögonlyst ua!
Jag vill passa på att gratulera hans dotter SE U(u)CH SE VCH Rowntree Mata Hari (Doris) till CC (cert) i Scotland. Enligt Ulla (kennel Rowntree) är Doris den första svenskfödda ESS-tik någonsin som vunnit CC i rasens hemland!
2010-09-13
Äntligen kan jag uppdatera hemsidan igen. Datorn har varit hos doktorn och blivit av med sitt virus.
Jag har så många roliga nyheter! Först och främst vill jag gratulera vår nya viltspårschampion i Norge
NVCH Astrospring's Kleopatra. Matte Perly har jobbat så bra med Pella och de är verkligen värda sitt championat. De har fått alla sina "ettor" på ordinarie prov och den ena med HP. På sista provet som gick av stapeln den 4 september fick Pella verkligen visa vad hon går för då provmarken låg i ett mycket viltrikt område. Domaren kommenterade Pella som en hund med mycket vilja, intensitet, uthållighet och energi. Det låter som en mycket bra springer för mig! GRATTIS Perly till din nya champion!

Vilka valpköpare jag har.... Igår fick jag ett telefonsamtal från en trallande Sundsvalls-tjej! Hon berättade att nu hade hon och Maxi (SE VCH Astrospring's Larson) klarat både grundprovet och enkelt vatten!
Här ligger man i lä..... Marianne som envist och skickligt jakttränar sina hundar har lyckats igen! Här nedan ser vi Maxi när han apporterar en järpe som husse Leif nyss skjutit. Grattis Marianne och Leif till en duktig jakthund!

Igår var jag på SKK:s Internationella utställning på Sofiero. I valpklass visades A. Nyx och A. Nyanza.  Nyx blev 2:a i sin klass och Nyanza blev BIM-valp. I championklass visades A. Leo och A. Lyra. Leo blev 3:a och Lyra 2:a i respektive championklass. Lyra blev sedan 3:a Bästa tik i stenhård konkurrens! Grattis Lottie och Magnus.
Jag vill också gratulera till förra helgens fantastiska resulat i Gränna då Gemmisa Winter Trees blev BIM och fick sitt första CERT!!! I Gränna blev också några andra små ättlingar bra placerade i valpklass II. Det var Springmoon's Quick Step som blev BIR-valp och Springmoon's Samba som blev 2:a med HP! Grattis Gun-Brith, Klara och Ing-Mari och Kent. Tack också för en superhärlig helg i Gränna med god soppa och trevligt umgänge!
2010-08-30
Det gungar (eller rockar som husse säger) när Lovis är på hundutställning!!!!! Under 2010 har Astrospring's Lyra vunnit 4 CERT och 2 BIM. Igår på SSRK:s utställning i Gustavsberg fick Lovis sitt 3:e svenska CERT och blev Svensk Utställningschampion! Vilken tur att husse var med och borstade öronen. För övrigt är det nog matte som står för finishen. Jag fick äran att springa i ringen med denna härliga hund. Igår hade jag fullt sjå att hänga med i svängarna...men när hon står så står hon som en stenstod. Jag fick mig ett gott skratt under bedömningen igår när domare Ronny Blomme skulle gå igenom henne. Han tog tag i huvudet som vanligt och sedan lyfte han tassarna och släppte ner dem igen. Lovis rubbade sig inte en cm. Hon rörde inte ens på huvudet men ni skulle sett blicken hon gav domaren..... Han sa, hon tror inte jag är klok!!
TACK och GRATTIS Lottie, Magnus och Ellen på kennel Gemmisa, för att ni tar hand om
SE U(u)CH Astrospring's Lyra på allra bästa sätt och lycka till med hennes valpkull till våren!!!!
foto Benny Årdh
Bubblan är sur för att Lovis får så mycket uppmärksamhet. Han fick faktiskt också ett CERT igår!
Han har haft litet paus från utställningar och detta var den första i Sverige efter Club Show så "lille gubben" har faktiskt fått 2 svenska CERT i rad; inte dåligt tycker matte som förstås är jävig.
foto Benny Årdh
Så får vi ju inte glömma småttingarna som var med i valpklass II. Astrospring's Nobel blev BIR och hamnade sedan som BIS-2 i finalen. Det var vi supernöjda med. Jag funderar så smått på hur jag ska hinna med denne lille kille i framtiden om han ska susa fram som han gör nu..... Grattis till matte Margareta och husse Osmo!
Trassla fick nöja sig med ett BIM denna gången.
Grattis också till Lisa och Benny som vann BIR, BIS-3 och BIM, BIS-BIM samt blev BIS-2 med Egons avelsgrupp!
Jag får passa på att uppdatera några viltspårsresultat:
Astrospring's Io startade ju på Norskt Mästerskap den 14/8. Hon fick ett hedrande 1:a pris,inget HP pga av att hon stötte fågel i spåret vilket jag ser som ett extra+ men det gör väl inte spårdomarna!
Bubblan, mamma Moa och syster Mira gick till 1:a pris på Svenska Bassetklubbens viltspårprov den 20/8.
2010-08-01
Så var det dags för äventyr nr.3; en kombinerad utställnings- och semesterresa där jag lyckats få med "gubben". Han fyllde nämligen 50 år den 27 juli och eftersom han inte är särskilt förtjust i kalas så lyckades jag lura med honom på denna lilla tripp. Vårt första mål var Nes camping i Moss. Där bodde vi i campingstugor utan vatten och toa. Trots att det var en bit att gå till toan trivdes vi väldigt bra här. Ing-Mari och Kent, Leif och jag stannade tre nätter på denna camping. Lottie och Magnus kom på lördagen och stannade över till söndagen.
Fredagkväll på Nes camping!
Lördagen den 24 juli ställde vi ut på NSK. Resultaten var inte så lysande precis. Det var bara två av våra hundar som höll flaggan uppe och det var Lovis (A. Lyra) och Winnie ( CH Springmoon's Kiss Me Quick). Lovis vann öppen klassen och blev sedan 4:a bästa tik och Winnie blev BIS-veteran.
Lovis när hon vann öppen klass!
Söndagen den 25 juli var det dags för Moss och Omegn Hundeklubbs utställning och då gick det däremot väldigt bra!
Lilla Trassla (A. Nyanza) blev BIR-valp och i en stor gruppfinal hamnade hon trea! Rasdomare samt gruppdomare var välkända Ing-Marie Hagelin. Bubblan vann juniorklassen med CK och han blev sedan 4:a bästa hanhund.
"Vår" fina Lovis blev Bästa Tik med CERT! Hon blev sedan BIM. Grattis Lottie och Magnus, kennel Gemmisa!
 
BIR blev Westaway Good News, grattis Frank och Stig Arne!

Winnie blev rasens bästa veteran och sedan BIS-2 i jättekonkurrens! Grattis Ing-Marie och Kent!
Så här trötta var våra valpar på kvällen efter denna utställningshelg! Tack för en superhelg!!!!!!

Nu var det dags för Leif och mig att resa vidare på vår lilla semestertripp. Vi åkte söderut till Sverige och Bohuslän. Första dagen höll vi oss i norra Bohuslän och övernattade på Bed & Breakfast i Tanumshede. Eftersom vi var ett stenkast ifrån hällristningarna som finns med på världsarvslistan så fick jag övertalat maken till ett besök.....
Här nedanför har jag placerat ut honom mellan 2 magnifika bronsåldersgravar. Nästa stopp var i Fjällbacka där vi åt var sin maffig räkmacka. Nu började maken bli på litet bättre humör!!!

Efter ett dopp i Hunnebostrand var 50-års dagen helt OK!!

Dagen avslutades på hotell Stenungsbaden med en god middag!!!
2010-07-19
NVCH Astrospring's Io har kvalificerat sig till NM i viltspår!!!!
Lycka till Einar och Io! Jag håller tummarna stenhårt!!!
2010-07-10
Nu är det dags att berätta om 2010 års Club Show! Vilken dag och vilken lycka! Nu tänker jag ägna mig åt att skryta om  två av mina underbara svart-vita springrar! Först vill jag visa bilder på dem in action. Vilka glada, positiva, samarbetsvilliga och orädda springrar de är! Se bara vilken glädje de visar över att få vara med matte i ringen!

Trassla (A. Nyanza) t.v. och Bubblan (A. Monoceros) t.h. I valpklass deltog A. Nobel (Newille), A. Nyx (Lucky) och Trassla. Newille blev 2:a med HP, Lucky blev reserv och Trassla vann sin klass. Som god tvåa stod 3/4 systern Springmoon's Samba. Sen mötte vi den bästa hanvalpen Searoad's Repeat and Reply och Trassla vann även den duellen. I finalen mötte vi Obery's Caramel som var BIR i valpklass II. Lilla Trassla hade nog lagt beslag på domare Joanna Jaggers hjärta för hon fick den rosa-vita BIS-rosetten! Här kan man se hur glada och stolta vi blir över att bli BIS-valp på Club Show 2010!!!!

Bubblan hade samma domare som Trassla och det visade sig att hon verkligen gillade mina hundar! Här följer dagens kritik på Bubblan: Gorgeous black and white. Lovely head, good eye colour. Good lay back of shoulder. Deep chest. Well boned. Good topline. Drives well. In good coat. Med denna fantastiska kritik blev Bubblan 2:a Bästa Hanhund med CERT!!!!! Tack till Lena Vängbo, Kent Nilsson och Ellen som fångade mina hundar på bild!

Det har varit svårt att ta in allt som hänt den senaste tiden men varje dag känner jag en lyckokänsla över mina Astrospringrar och deras fantastiska ägare som delar glädjen med mig i vått och torrt!!!
Det har även hänt trevliga saker efter Club Show.
Luna och jag var i Smålandstenar på lydnadstävling i onsdags. Hon är så duktig och vill verkligen göra sitt bästa. Denna gången fick vi ihop 164,5 p. och vårt tredje 1:a pris vilket innebär att Luna får lydnadsdiplom i lydnkl I.
Den lilla damen börjar bli riktigt titeltyngd nu: LP I SE VCH SE U(u)CH NO UCH Astrospring's Luna
Igår var syskonen Leo, Lovis och Luna i Tvååker på Internationell Utställning för den välkände domaren Frank Kane. Leo blev 2:a Bästa Hane med reserv-CACIB, Lovis blev 3:a i ökl med CK och Luna blev 4:a i chkl med CK.
2010-07-05
Oj, oj, oj nu är jag hemkommen från äventyr nr.2!!!!!! Det är så mycket att berätta så jag väljer att dela upp det på två uppdateringar med förhoppning om att få fina foton från Club Show av duktiga fotografen Lena Vängbo, kennel Creebay.
Alltså börjar jag med lördagens resultat och det första kom från viltspårstävlingen "Springernatta" som Springer klubben Trestad anordnar tillsammans med Dalslands Dreverklubb. Det var Peter, Kaisers husse, som ringde och berättade att Kaiser hade blivit Svensk Viltspårschampion!!!!! Peter och Kaiser hade fixat championatet på tre starter i öppen klass utan att säga ett ord till mig! Gissa om jag blev glad över denna nyhet! Stort GRATTIS till Carola och Peter som jobbat så bra med SE VCH SE U(u)CH Astrospring's Kaiser!!!
De andra resultaten upplevde jag på SSRK:s utställning i Rottneros tillsammans med Lottie, Magnus och Ellen (kennel Gemmisa), Ing-Marie och Kent (kennel Springmoon), Mona-Lisa, (kennel Storehall), Lina som har A. Nyx och Margareta och Osmo som har A. Nobel.
Först ut var valpklass I som dömdes av Dan Ericsson. Bland hanarna hade vi med Nobel (Newille) och Nyx (Lucky).

Här är Newille i farten och till höger ser vi Lucky och Linas debut i ringen! Visst är de fina killarna!
Newille slutade som BIR-valp med syrran Trassla som BIM. Domaren öste lovord över vår fina BIR-valp!!!
Sen var det dags för Bubblan i juniorklass. Domare för de vuxna springrarna var Daila Rocchi från Kroatien. Bubblan blev 2:a i klassen med CK. Jag skulle också få visa Lovis (A. Lyra) denna dag. När det var öppen tikarnas tur tror jag säkert att det var 30° varmt. Vi fick stå länge i värmen och springa flera varv. Lovis var så duktig och ställde upp till 100%. Hon andades häftigt när vi stod uppställda men flyttade inte ett ben. Vilken duktig tjej!!!! Vi fick verkligen också lön för mödan då vi vann klassen och sedan blev 2:a Bästa tik med Lovis andra CERT!!!!
Astrospring's Lyra!
På kvällen firade vi naturligtvis vår fina CERT-vinnare!!!!
2010-06-27
Igår kom jag tillbaka hem från sommarens första äventyr. Vi (Ing-Mari och Kent, Lotta och Christer, Lottie och Magnus, Anita och jag) har varit i Danmark på världsutställning och Spaniel Special. Det har verkligen varit supertrevligt! Vi har bott bra, ätit gott, träffat trevliga människor, haft fina resultat och vädret har varit kanon! Vad kan man mer begära??!! På världsutställningen gick det bäst för killarna! Bubblan fick excellent och blev utplockad i första omgången i en stor junior klass. Leo var anmäld i öppen klassen (19 st. hanar). I Danmark måste man anmäla i öppen klass för att kunna erövra cert så det var många fina champions i denna klassen. Leo slutade på tredje plats. Som etta stod Finlands vinstrikaste hanhund CH Linmoor Your Majesty. Han fick också det eftertraktade certet och danska championatet senare. Grattis Sanna , kennel Wildomar's och uppfödaren Annelie. På andra plats fanns Norges vinstrikaste hanhund CH Winton Man On The Moon. Grattis Vanja och Dag som också fick reserv-Cacib på sin Ch Barecho Zimply Zuper. Därefter stod alltså Leo med en mycket stolt uppfödare!!! Den enda tik i vårt sällskap som fick excellent denna dag var Ch Springmoon's Kiss Me Quick. De andra fick nöja sig med släta "ettor".
På midsommarafton var det då dags för Spaniel Specialen med 99 anmälda Springer Spaniels. Domare var Kate Keely från Australien. Hon föder upp Springer Spaniels på kennel Alhambra. Dessutom är hon dotter till Mr. and Mrs. Muirhead på kennel Shipden UK. Man kan väl lugnt säga att domaren har erfarenhet av Springer Spaniels!! Jag såg verkligen fram emot att få veta vad domaren tyckte om mina hundar och skulle någon bli placerad så skulle jag bli väldigt nöjd.... Bubblan var först in i elden i junior klassen med 10 anmälda hundar. Han fick excellent och blev placerad som nr. 3!
Foto Sanna Kavén
Sen var det Leos tur i öppen klassen. Denna dagen med 17 anmälda hundar. Det var flera gallringar och till slut var vi bland de fyra utplockade. Vi fick springa och springa.... Domaren placerade under språngmarschen. Till slut var det bara Leo och Whisborne Xandu kvar. Vi kom på en hedrande 2:a plats. Grattis till Nina och Mocka som senare fick det danska certet!
Bildkvalitén är inte bra men Leo är så fin så jag vill visa den ändå.
Alla placerade hundar skulle in i Bästa Hanhund så jag fick proffsig hjälp av Emelie som visade Leo! Stort tack! Nu var det tjejernas tur. Mira gick in i en junior klass med 14 anmälda hundar och tro det eller ej men plötsligt sprang jag där igen när domaren placerade de fyra utvalda och även Mira hamnade på 2:a plats efter Adamant's Proudly Presents som sedan blev 3:a Bästa Tik. Hon fick även det danska certet dagen innan på världsutställningen. Grattis till uppfödaren och ägaren Tarja Hovila. Vid det här laget får man nog minst sagt säga att jag var ganska omtumlad. Nu skulle jag in med Luna i en öppen klass med 22 anmälda tikar av hög kvalitet. Ännu en gång passerade vi nålsögat och fanns med bland de fyra utplockade hundarna som skulle placeras. Vi kom på fjärde plats med Finlands storvinnande tik CH Adamant's Let Me See framför. På andra plats hamnade nybakade Svenska Vinnaren-10 CH Choco Dots Coco-Chanel, grattis Anna. På första plats fanns CH Adamant's Let'em Talk (syster till trean). Hon blev sedan 2:a Bästa Tik med cert och danskt championat. Grattis till Antti Hokkanen och Tarja Hovila. Även de andra tikarna i "gänget" Gemmisa Winter Trees, Astrospring's Lyra och CH Springmoon's Kiss Me Quick fick excellent denna dag! Vi hade även en uppfödargrupp med Leo, Lovis och Luna som hamnade på andra plats efter kennel Adamant's.

Våra fina syskon Leo, Lovis och Luna deltog även i pappa Egons (CH Trollängens Maximum Effect) avelsgrupp som gick vidare till Best in Show och dessutom blev Best in Show.

Vinsten, en stor champagneflaska, korkades upp senare på kvällen och vi skålade för en nybliven världsveteranvinnare WVW-10 CH Trollängens Maximum Effect och hans fina barn!!! Grattis Lisa och Benny till er finfina veteran! Tack för trevligt sällskap och hjälp med handling till Janette och Lisa!
Jag är så stolt över mina fina Astrospringrar som verkligen har visat framtassarna i hård konkurrens!!! Det känns också så himla bra med så goda vänner att dela glädjen med! Tack till vårt härliga resgäng!
Tack även till Jessie, Kaj och Vibe, kennel Sieger's, som jobbat så för ett väldigt lyckat arrangemang på Stoholms Fritidscenter och grattis till era nya världsvinnare CH Sieger's Pool Position och CH Sieger's Extra Point. Den senaste även BIS på Spaniel Speciality!
2010-06-27
En nyhet som kanske hunnit bli litet gammal nu.... Luna och jag var på lydnadstävling på Ullareds Brukshundsklubb den 20/6. Vi tävlade i lydnadsklass 1 och fick ihop 171,5 p. Vi hamnade på andra plats av 13 deltagare.
Här kan man se två nöjda tävlande med sina priser!
Foto Agneta Severinsson
2010-06-07
Vi (Lottie, Lotta och jag) har tillbringat helgen i Norge (igen)! På Sveriges Nationaldag blev lilla Trassla Astrospring's Nyanza passande nog Best In Show-valp på NSK avd Vestfold i Tönsberg. Hennes bror Isaac (Astrospring's Newton) som bor i Oslo blev BIM-valp. Det var jätteroligt att träffa Isaac och matte Marianne igen tyckte Trassla och jag! Vi hade även Bubblan, hans mamma Moa och Lovis med oss. Lovis blev 3:a i ökl med CK, Moa blev 2:a i bkl och Bubblan 2:a i junkl med HP. På lördagen var vi i Drammen där NKK hade Internationell utställning. Där träffade vi Perly och Pella (Astrospring's Kleopatra) som jag inte träffat sen de for hem till Norge när Pella var 8 veckor. Det var ett kärt återseende och jätteroligt att få se henne i ringen snyggt visad av Else Grindheim.
Pella blev 2:a med CK i en stor öppen klass. Grattis Perly! Moa (Astrospring's Kira) vann bruksklassen med CK. Grattis Lotta! Här nedanför kan man se några tikar i Bästa Tik-klass.  Pella och Else står först och Moa och jag är sist i raden. Tack Marian för att du fångade båda systrarna i ringen på fotot!

Kullsystrarna Astrospring's Kleopatra och Astrospring's Kira med sina mattar Perly och Lotta!

Denna dagen fick Lovis en "slät etta".  Bubblan vann juniorklassen med CK. Kvällen tillbringade vi tillsammans med Perly, Else (kennel Bobwhite) och Marian (kennel Merjano's) på Kinarestaurang. Oj vad vi åt!!! Det var starkt och gott och då menar jag inte bara ölen! Tack för en superhelg!
2010-05-30
Denna helgen har några valpar från N-kullen debuterat på SSRK:s utställning i Hasslarp. Det gjorde dom med bravur! För det första fungerade dom perfekt mentalt och det är absolut det viktigaste för mig. Min lilla Trassla (Astrospring's Nyanza) var BIM-valp på lördagen. Idag blev hon 3:a med HP. Newille (Astrospring's Nobel) var 2:a med HP igår. Idag blev han BIR-valp och BIS-4!!! Grattis till Margareta och Osmo! Här kan man se de fina valparna.

Astrospring's Nyanza                                     Astrospring's Nobel
Som vanligt är det Benny Årdh som har tagit de fina bilderna! Jag passar på att gratulera Lisa och Benny till deras fantastiska CH Trollängens Maximum Effect som lyckades med bedriften att bli både BIS-veteran OCH Best in Show idag! Vilken hund!
Bubblan och Mira fick följa med och vara barnvakt var sin dag. Bubblan blev 2:a i juniorklassen på lördagen och Mira blev reserv i juniorklassen idag. Tack till Lotta för all hjälp och trevligt sällskap och tack till Christer som tog hand om Bubblan idag!
2010-05-25
Igår hade vi avslutning på vår trevliga och lärorika viltspårskurs! Tack Östen Elgh för alla 1000-tals meter som du trampat i skogen för vår skull! Alla blev godkända på avslutningsprovet. Så nu har A. Monoceros (Bubblan) A. Mira och mamma A. Kira (Moa) godkänt med 42 p. i anlagsklass viltspår! Bra jobbat Lotta och Christer (Mira och Moas matte och husse) som debuterade som förare.
2010-05-11
Ännu en otrolig helg! I fredags for Lottie och jag iväg på långresa till Kristiansand i Norge. Vi skulle bo på Hamresanden där också Norsk Spaniel klubbs utställning gick av stapeln på lördagen. Vi bodde så lyxigt i en lägenhet som tom hade bubbelbad (men det lyckades vi inte få igång...). Lördagens utställning var en mycket trevlig tillställning i härligt vårväder. Bubblan och Luna blev placerade 2:a i respektive klass med CK och Lovis blev 4:a ökl. BIR var Westaway Good News och BIM CH Nimblewhit in a Mellowtone,  championat till Ursa Major's Shine On Grattis till alla ägare! Kvällen tillbringade vi med att gå en långpromenad på stranden och sen äta gott på restaurang. Så till söndagen då allt hände! Jag har faktiskt inte landat ännu.... Bubblan skulle först in och möta lördagens BIR-vinnare och han skötte sig så bra så att vi hamnade först i juniorklassen. Sen blev han 3:a bästa hanhund och fick det eftertraktade STOR-CERTET!!!  Så var det Lunas tur i championklassen. Det var ju egentligen henne jag åkte så långt med för att vi hoppades på STORCERT och ett Norskt Utställningschampionat. Luna är verkligen fin nu. Jag har plockat bort all gammal päls och den nya inunder skiner som guld. Luna blev 3:a i championklassen och fick behålla den placeringen i bästa tik och vi fick då vårt andra STORCERT för dagen! Gissa om jag blev lycklig. Nedan den nybakade champinjonen med en stolt matte samt dagen domare Leif-Herman Wilberg.
NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!
NO UCH SE U(u)CH SE VCH Astrospring's Luna
Tack Lottie för en superhelg! Snart sticker vi iväg igen!
2010-05-02
Lilleman Bubblan Astrospring's Monoceros gjorde om mormor Trixas (Astrospring's Ishtars) bedrift att bli BIS på SK-Syds utställning som junior! Dömde gjorde Torkild Mogensen, kennel Hazelwood! BIM blev Trollängens Enough is Enough (även hon junior) ägare Eva Frisk. Grattis till er! Luna blev 2:a bästa tik.
Tack för en härlig dag i Ask!
Tack till Benny Årdh för de fina bilderna och tack Mona-Lisa för barnpassningen!
Småttingarna fick följa med på socialträning idag. Här ser vi två av dem!
Astrospring's Nebulosa                                                        Astrospring's Nyx (till salu för rätt köpare) se valpsidan
             
2010-05-01
IDAG HAR KENNEL ASTROSPRING'S FÅTT SIN 30:E VILTSPÅRSCHAMPION!!!!

Stort GRATTIS till SE VCH Astrosprings's Jetta (Tilda) och Johanna som fick sin sista "etta" idag på ettordinarie viltspårprov i Billa.

Inom kort presenteras Tildas championsida.
2010-04-16
Ett litet sent grattis till våra 1-åringar i M-kullen! Ett alldeles särskilt grattis får Nelson (Maraldi) och lillmatte Matilda som blivit godkända på inträdesprovet till agilitykursen!!!
2010-03-28
Idag var det Lovis (Astrospring's Lyras) tur att stå först i tikringen och Luna var hack i häl som nr.3, VILKA SYSTRAR! Både Lottie och jag är så stolta över våra tjejer och glädjetårarna duggade tätt efter Lovis vinst!
Domare var Frederica Lochs-Romans.

BIR och BIS-4 blev DK UCH SE U(u)CH SE VCH Trollängens Hot All Over. GRATTIS!
Våra fina juniorer gjorde också bra ifrån sig i helgen. Mira blev 2:a med HP på lördagen och 3:a med CK idag. Bubblan blev 3:a med HP idag. Bubblan till vänster och Mira till höger!

Tack för en oförglömlig helg Lottie och Magnus (kennel Gemmisa), Lotta, Lisa och Benny och Carina för delad glädje!
Grattis också till Lisa och Bennys nyblivna champion Trollängens Ohio! Pappa Egons barn blir champions den ena efter den andra! Egon blev BIM på lördagen och hade bästa avelsgrupp båda dagarna!
2010-03-23
I söndags var vi på Malmö Internationella utställning. Det var en trevlig dag! Fem hundar från Astrospring's deltog. Först ut och debut i juniorklassen för Bubblan. Han skötte sig fint och det blev en andra placering med HP. Sen var det Leos tur i championklassen. Han blev först 3:a i klassen och sedan 4:a Bästa Hane! Mira debuterade också i junior klassen och hon blev 3:a. Hon är fortfarande litet valpig men hon var jätteduktig och det märktes att matte hade tränat på "springet"! Lyra blev 2:a i öppen klass med CK. Luna blev 3:a i championklassen och sedan reserv Bästa Tik. Alla de bruna Astrospringrarna ingick i en uppfödargrupp som blev Bästa grupp med kritiken: Uppfödargrupp bestående av 2 kombinationer. Alla högklassiga hundar som uppfödaren kan vara stolt över. Det är jag! Tyvärr kunde vi inte delta i finalen för en hund kunde inte stanna (eller rättare sagt matte och husse). Däremot deltog Leo och Luna i pappa Egons avelsgrupp som blev Best in Show i finalen! Grattis Lisa och Benny! Leo och Luna i mitten.

Tack för en trevlig dag i gott sällskap!
2010-03-17
Förra helgen var den prestigeladdade utställningen Crufts i England.
Jag måste skryta litet med att SE U(u)CH SE VCH Rowntree Mata Hari,
en dotter till INT UCH NORD UCH SE VCH LP 1 Astrospring's Flash of Lightning blev 3:a i Open Bitches!
Grattis till Ulla, Anneli och Evelina! På bilden är Doris längst till höger!
2010-02-21
Vi vill gratulera till Karmas valpar på kennel Springmoon och Kalypsos valpar på kennel Show Them's!
Lycka till med valpkullarna!
Vilken vinter! Här kommer några dagsfärska bilder. Så här mycket snö har det inte varit i vår trädgård förut.
2010-01-26
Valparna är födda. Läs mer på valpsidan.
2010-01-09
Tänk att önskemålet om Lunas championat skulle gå i uppfyllelse så snabbt! Det var som en riktig nyårsraket rakt upp till "MÅNEN"! Lilla Luna var i riktig toppform efter en halvårspaus från utställningsringen. Vi var alltså på årets första utställning, My Dog i Göteborg, den 7 januari. Det var 79 anmälda springrar och 48 av dessa var tikar så jag trodde nog inte att chansen var särskilt stor att Luna skulle få sitt championat denna dag. Men det var vår dag och domare Ferelith Somerfield tyckte om min lilla Luna och gjorde henne till Bästa tik med CERT, CHAMIONAT och CACIB! Sen mötte vi Loke (CH Barecho Zimply Zuper) i bäst i rasen. Han blev BIR och Luna BIM. Grattis Vanja!

Bubblan fick också följa med till Göteborg och det var för sista gången han ställdes i valpklass. Valparna hade domarbyte och på torsdagen var det Liz Cartledge som dömde och på fredagen Liz-beth Liljeqvist. Bubblan blev BIM-valp båda dagarna. BIR båda dagarna var Linmoor Boundless Dream. Hon blev också BIS-4 valp på fredagen. Grattis Annelie! Astrospring's Mira var god tvåa efter henne båda dagarna. Här är Bubblan eller Bubba som jag också kallar honom snart 9 månader gammal. Som vanligt är det Benny Årdh som står bakom kameran. Stort tack!

A. Leo deltog också båda dagarna. Han debuterade i championklass. På torsdagen blev han 3:a och på fredagen reserv i championklassen. A. Lyra (Lovis) var oplacerad i öppen klass på fredagen. Leo och Lovis deltog i pappa Egons avelsgrupp på fredagen och den blev BIS-2. På torsdagen var Leo med i avelsgruppen som då blev BIS-3. Grattis, grattis Lisa och Benny till CH Trollängens Maximum Effects alla fina barn. Nu ytterligare en champion SE U(U)CH SVCH Astrospring's Luna! På gruppbilden är Leo och Lovis i mitten. Här under en bild på Leo från "andra" sidan.

Lotta och jag har haft två härliga dagar på My Dog. Tur att det var Lotta som körde i Göteborg när vi skulle hitta till hotellet! Tack för trevligt sällskap som vanligt.

2009-12-31
Ja då var vi inne på årets sista dag. Jag sitter här och minns tillbaka....
Först och främst minns jag årets glädjepunkter. Vi har fått 3 nya champions; 2010 kommer landskoden för svensk att ändras från S till SE i SKK:s register så snart heter våra fina pojkar:
SE U(U)CH Astrospring's Kaiser       SE VCH Astrospring's Larson        SE U(U)CH Astrospring's Leo

Jag har härliga minnen från alla dessa gossar under året.
Kaiser som tog sitt sista cert och championat samt blev 2:a Bästa Hanhund med r-CACIB på Svensk Vinnar-utställning.
Leo som blev BIR och BIS-2 på SSRK Bohus. Vilket magpirr det var att stå utanför stora ringen och vänta på placeringarna som de gör på SSRK Västras utställningar. 
Larson (Maxi) minns jag från sommarens semester i Norge. Där vi firade midsommar och åkte runt och campade på otroligt vackra platser tillsammans med Marianne och Leif (Maxis matte och husse)! Vi deltog på en del utställningar och Maxi fick sitt första norska CERT! Jag minns Maxi och midsommarafton som en "stor stark" i dubbel bemärkelse!

Tack till Marianne och Leif för en rolig och minnesrik semester.
Nu har vi gjort Danmark och Norge, vad blir det nästa gång?
(Svartingen på bilden är Astrospring's minsting Bubblan)

Så har vi också fått 2 nygamla champions: Det är syskonen
SE U(U)CH DK UCH N UCH NORD UCH SE VCH Astrospring's Ikonos som lagt FIN UCH till sina titlar
     
SE U(U)CH N UCH SE VCH Astrospring's Ishtar som lagt DK UCH och NORD UCH till sina
      
Junior och Trixa kommer att hålla sig hemma under 2010.
Trixa som mamma och Junior som barnvakt vilket han är fantastiskt duktig på!

Jag har haft ännu mer att glädjas över under 2009 och det är våra duktiga arbetshundar.
Naturligtvis ingår SE VCH Astrospring's Larson som fick sitt viltspårschampionat i år.
LP1 Astrospring's Kopernicus fick tre 1:a pris i Lydnads klass 1.

På lydnadsplanen gjorde SE VCH Astrospring's Luna också bra ifrån sig med ett 1:a pris och två 2:a pris.

Vi kommer att jobba för ett LP1 under 2010! Jag hoppas också på ett utställningschampionat på Luna under 2010.
Hon har två cert sen tidigare så kanske, kanske...

Vi debuterade på Norskt Jaktanlagsprov med godkänt resultat på
SE VCH Astrospring's Kalypso, Astrospring's Kira och CH Astrospring's Ikonos

Här var det inte bara själva provet som jag minns utan också våra träningstillfällen. Det allra roligaste med hundar är nog när man träffas några stycken och tränar regelbundet i ur och skur. Det blir en härlig anda och fikastunden efter ett gott arbetspass smakar fantastiskt! Att sen få avsluta det hela med en trevlig Norgeresa tillsammans och att få alla hundarna godkända med väldigt vackra ord från domaren Ellen Getz Wold värmde en "gammal" uppfödares hjärta. Tack till Diana, Mattias, Lotta och Christer för att ni ställer upp på alla galenskaper som jag hittar på.
Det kan bli fler!!
I Norge var Astrospring's Kleopatra väldigt nära ett viltspårschampionat. Hon fick en 1:a med HP och sen tidigare har hon ett första pris. Så på sista starten för året blev det ett 2:a pris men under 2010 smäller det, eller hur!?
Lägg märke till att 4 av ovanstående arbetsmeriterade hundar kommer från Trixas första valpkull K-kullen!
De fyller 3 år den 18 januari alltså är de fortfarande väldigt unga vilket bådar gott för framtiden.

Jag gjorde två försök att para Trixa under 2009 tyvärr med misslyckat resultat. Lotta och Christer var snälla och lånade ut Trixas dotter Kira (Moa) till mig så att jag skulle kunna få en valpkull efter henne istället. Jag hoppades så klart på en svart-vit tik efter Moa men...... ut kom pojkar, pojkar, pojkar 8 st. och endast en enda liten tjej (brun-vit). Det var bestämt att Lotta och Christer skulle få en tikvalp som tack för lånet så hon var redan upptagen! Men det var en liten svart-vit kille som stal mitt hjärta och kvar på kenneln blev Bubblan, Astrospring's Monoceros. Vi får se vad det blir av honom. Till våren ska vi träna viltspår och några utställningar blir det väl också framöver. Nu har vi mycket att se fram emot genom att Trixas valpar föds. Kan det finnas någon liten svart-vit tik i magen tro???

Det har även varit ett sorgligt år. I november gick min mamma bort efter en del fallolyckor under året. Hon var dement och efter pappas död så blev hon sämre och sämre. Några månader klarade hon sig hemma med hemtjänst men efter det första fallet då hon bröt benet gick det inte längre. Vi ordnade ett boende för henne men det var mindre lyckat så när vi fick plats på ett väldigt bra demensboende så flyttade vi henne ytterligare en gång och det ångrar vi inte. Tyvärr ramlade mamma återigen och bröt bäckenbenet. Vi trodde inte att hon skulle komma upp på benen igen men det gjorde hon. Det blev väl också hennes öde för efter två nya fall svek livet henne.
Jag tror att hon har det bättre nu och jag hoppas att hon har träffat pappa någonstans.
Tack lilla mamma för att du var en sån fin och bra mamma!

2009-12-22
Vilka nyheter jag kan skriva om idag!!!! Jag är överlycklig. Trixa och jag är nyss hemkomna från en ultraljudsundersökning som visade att hon har 8-9 valpar i magen!!!
Läs mer om detta på valpsidan.
2009-10-29
Igår hade jag fint besök av Teddy SU(u)CH SVCH LP1 Astrospring's Big Bang 13,5 år och matte Eva-Lotta! Teddy är fortfarande jättefin i kroppen och han hänger med på 45 minuters promenader.
Här ligger han och tigger skorpor av sin matte!!
2009-10-26
"Lillplutten" Bubblan (A. Monoceros) blev BIR och BIG-2 igår på Hallands Kennelklubbs Valp- och Veteranutställning i Halmstad. Han skötte sig exemplariskt till mattes glädje. Tidigare har det varit litet si och så med själva uppställandet. Syrran Mira blev 2:a i sin klass. Där är det däremot MYCKET hopp och skutt och flyttande av ben..... Vi får träna vidare!
2009-10-18
Nu har Luna och jag debuterat på lydnadstävling! Vi har gjort 3 starter på 2 helger. Debuten var på Smålandstenar BK. Där fick vi ihop 154,5 p med 0:a på läggandet (mattes fel). Nästa start var på Borås BK där vi var hela 18 deltagare. Vi fick 179,5 p och blev 3:a i klassen!!! Helhetsintrycket var 10 p med kommentaren mycket prydligt!! Dagen efter i Gislaved missade vi ställandet och fick 148,5 p. Jag är jättenöjd med Lunas insatser. Hon visade hög koncentrationsförmåga och glädje genom hela programmet.

Luna under ett fritt följ.                               Luna på ingången efter inkallningen.
Idag har vi också gjort vårt MH och Luna har känd mental status liksom syskonen Lyra, Leo, Lynx och Lupus.
2009-09-07
Jag är så stolt över våra duktiga Astrospringrar och deras skickliga ägare!!!!!
Här sitter tre glada förare som fått sina hundar godkända på Norskt Jaktanlagsprov!

Hundarna som fixade det var:
SVCH Astrospring's Kalypso
(Zipo) med ägare Diana och Mattias

Astrospring's Kira (Moa) med ägare Lotta och Christer

NORDUCH SVCH Astrospring's Ikonos (Junior) som här på träningen glatt skrattande kommer in till sin matte!
Matte älskar den här hunden och när hon efter att ha lyssnat på alla lovord om Moa och Zipo dessutom fick höra Juniors kritik: En gjennomarbeidet og svaert dyktig jakthund som gjennomförer hele proven på en overbevisende måte så gick det inte att hålla tårarna borta....
Junior blir med ett godkänt jaktanlagsprov även Finsk Utställningschampion eftersom han har CERT i Finland.
Litet konstigt är det att 2:an i Nybörjar klass inte ska vara tillräcklig merit men sådana är reglerna.

Tack till domare Ellen Getz Wold för alla fina ord om mina hundar och för ett trevligt prov. Tack även till alla andra arrangörer som tog emot oss svenskar på ett så trevligt sätt.
Vi var 5 hundar från Sverige och alla fick godkänt. Grattis till Ing-Mari och Kent på kennel Springmoon som är uppfödare till de andra två godkända hundarna!
Som om inte detta vore nog kan man ju tycka men framgångarna i Norge var inte slut med detta.
Astrospring's Kleopatra
som är kullsyster till Moa och Zipo fick i lördags 1:a pris med HP på viltspårprov. Hon blev dessutom 3:e bästa hund av 16 med följande kritik:
En utmerket ettersøkshund med høy konsentrasjon og vilje til sporarbeid. Grattis till Perly som är ägare och förare till Pella!!! Snyggt jobbat!

Moas småttingar A. Mira och A. Monoceros (Bubblan) deltog på lördagen i valpklass 1 på Spaniel Klubbens utställning på Rygge Bygdetun. Bubblan vann sin klass och Mira blev 2:a återigen slagen av tjocka släkten Gemmisa Winter Trees. Lottie  hade också med sig A. Lyra i ökl där hon blev 3:a med CK. Tack till Lottie, Lotta, Christer, Diana och Mattias för en jätterolig och spännande (i många avseenden) helg och vilken rekordfart tältet nedmonterades i. Det är nog oslagbart!!
2009-08-31
Vilken dag vi hade på SSRK:s utställning i Gustavsberg igår!!! Vädret var inte så kul men resultaten desto mer lysande!
Vi fick årets tredje utställningschampionat när Leo tog sitt sista CERT och blev 3:a Bästa Hane!! Vilken kille! Jag vet inte om det var regndroppar eller tårar som skymtades i husses ögon? 
GRATTIS Anita och Björn till er SU(u)CH Astrospring's Leo!

Det var debut för tre av våra småttingar i valpklass I: Det fixade de galant! A. Monoceros BIM-valp, A. Maraldi 2:a med HP och A. Mira 2:a bland tikarna.
Här är BIM A. Monoceros och BIR tjocka släkten Gemmisa Winter Trees som också slog till och blev BIS-2!!!!

Grattis Lottie och Magnus som är ägare och uppfödare till denna lilla fining. Deras Astrospring's Lyra blev 2:a i en stor öppen klass med CK. Trixa var med i chkl där hon blev 2:a och sedan blev hon 4:a Bästa Tik. Ett jättestort GRATTIS till "pappa" Egon, CH Trollängens Maximum Effect, som blev Best in Show på denna utställning. Hans avelsgrupp blev också BIS. Där deltog både Leo och Lovis. Grattis Lisa och Benny och stort tack för alla fina foton!!
2009-08-23
Igår debuterade första M-kullsvalpen på utställning. Det var A. Mercurius (Loui) som var på SSRK:s utställning i Södertälje. Han hade en erfaren handler, Susanne Norman kennel Elgentorpets, som visade fram honom till BIM-valp I. TACK till Susanne som trimmar och ställer upp för Louies ägare Eva och Jan!
2009-08-16
Så här glad och mallig är Trixa över att hon blev Dansk och Nordisk Utställningschampion i Hilleröd igår!
Som grädde på moset kommer vi också att få ett CACIB eftersom tiken som vann (CH Sieger's Extra Point) är C.I.E.
Trixa blev alltså 2:a Bästa tik med CERToch reserv-cacib. Domare var Kim Bay.

Brorsan Ikonos var också med på Danmarksresan. Han blev 3:a Bästa hanhund.
Jättekul att du följer med Lotta och delar glädjen (och arbetsbördan) med mig i ur och skur!!!!
Förra helgen var jag i Ronneby på SKK:s utställning. Där var VARMT!!!! Lynx och Luna hade samma placering i ökl 3:a med CK och Ikonos var 4:a i chkl med CK.
2009-07-21
Idag har ett gäng valpar och deras ägare träffats i vår trädgård. Jag lyckades fånga alla fem samtidigt på en enda bild!!!! Det är så skönt att se välmående, trygga, glada och spralliga valpar. Tack för att ni tar hand om dem så bra!

Här kommer en något sen uppdatering från SKK:s utställning i Tvååker. Den 10 juli blev Lynx 1:a i ökl med CK och han blev sedan 4:a Bästa Hanhund, Leo blev 2:a i ökl med CK proffsigt visad av Emma (STORT TACK), Kalypso fick en 1:a och Luna blev 3:a i ökl med CK. Den 11 juli vann Leo ökl med CK och blev sedan reserv Bästa Hanhund. Junior var oplacerad i chkl och Luna fick en 1:a i ökl.
2009-07-01
Den allra färskaste nyheten kom för en liten stund sen via sms. Astrospring's Kopernicus har fått sitt tredje 1:a pris på raken i lydnadsklass 1 och kan nu titulera sig LP1. Grattis till Lena och Knut och lycka till i lydnadsklass 2. Träningen av "fjärren" är i alla fall påbörjad!

2009-07-01 Hemma igen efter en härlig Norgeresa! Vilka vyer!

Resan var en kombinerad utställnings- och semestertripp. Utställningarna började i Oppdal och avslutades i Trondheim. Den som lyckades allra bäst var Astrospring's Larson (Maxi) som fick CERT och blev 2:a Bästa Hane i Oppdal den 21/6. Domare var Claudio De Guiliani. Dagen före blev Maxi 4:a Bästa Hane. Grattis till Marianne och Leif som äger Maxi och TACK för härligt ressällskap genom berg och dalar!
SVCH Astrospring's Larson
På NKK:s Internationella utställning i Trondheim var det rekordstort deltagarantal med över 60 springer spaniels anmälda! Vi deltog med Astrospring's Larson, A. Luna och A. Ikonos och de gjorde väldigt bra ifrån sig!! Maxi blev 2:a i ökl med CK. Luna fick samma placering men tog sig hela vägen till 3:a Bästa Tik (av 40 tikar) direkt efter NKK-certet. Junior blev 3:a i en STOR championklass (10 st) och sedan 4:a Bästa Hane!
Vi vill skicka en hälsning och ett enormt TACK till Monica Holthe, kennel Ingribakken, som lånade ut sitt hus till oss under fyra dagar så att vi kunde bada och trimma hundarna samt njuta av lyxen att bo i ett riktigt hus efter hytte och husvagnsboendet.
2009-06-16
Idag fyller Luna och hennes syskon två år. I fredags fyllde "Teddy" Astrospring's Big Bang 13 år!!!
Förlåt mig Eva-Lotta att jag inte fattade någonting när du skrev att ni firade med tårta.....

Nu har min sommarledighet börjat!!!! Leif och jag ska inleda den med semester i Norge tillsammans med Leif och Marianne. Det ska bli så SKÖNT att komma iväg!
2009-06-14
Ett mycket sent återbud gör att lille A. Milky Way är till salu för rätt köpare. Läs mer om honom på valpsidan. Ytterligare två småttingar har flyttat ut i världen A. Mimas bor i Läckeby hos Christina och Georg Gleffe som haft Astrospring's Cassini tidigare. A. Mercurius flyttade till Stockholm där han ska bli stallhund hos Eva och Jan Stråle. Bilder på de nya ägarna presenteras snart i respektive valps fotoalbum under Kullar M-kullen.
2009-06-13
Igår fick vi trevliga nyheter från Åhus. Valparnas morbror Astrospring's Kopernicus (Knut) tävlade i lydnadsklass I och fick 170 p. och ett 1:a pris! Stort GRATTIS till Lena som är en så duktig tränare!
Samma dag anlände ett syskonbarn Astrospring's Marathon (Ossian) till Åhus där familjen Björk ska ta hand om honom.
Igår vinkade jag också av Moa och dottern Mira. Jag är så tacksam över att jag fick möjlighet att låna Moa som är en sån härlig hund. Jag vet inte vem som har haft roligast, Moa eller valparna? Det har varit full apporteringsutbildning med Moa före valparna alltid med något i munnen!!! TACK till Lotta, Christer och Amanda som också skött om Trixa och Luna under tiden!
2009-06-10
Här kommer Astrospring's "pick of the litter": Astrospring's Monoceros,8 veckor

Det är fullt upp här med valparna och skolavslutning. I helgen var jag på SKK:s utställning i Vänersborg. Efter 9 månaders vila från utställning var Junior överlycklig över att äntligen få följa med Luna och matte igen! Han vann championklassen och blev sen 2:a Bästa Hane. Kaiser blev 3:a i chkl. Lyra vann unghkl. och blev sen reserv Bästa Tik. Luna blev 4:a i ökl.
2009-05-31
Vilken dag för L-kullen!!!!
Svenskt Viltspårschampionat till Astrospring's Larson! Ett STORT GRATTIS till Marianne och Leif!
Maxi och Marianne tog idag sin "sista etta" på ordinarie prov. De fick superkritik både hund och förare. CERT och 2:a Bästa Tik till SVCH Astrospring's Luna! Reserv Bästa Hane till Astrospring's Lynx!

Foto: Benny Årdh
Annika (Cesars matte) och jag har tillbringat Pingsthelgen i Hasslarp och Höganäs! Vi har verkligen haft en helhelg! Vilket väder! Vi fick se en fantastisk solnedgång på stranden i Höganäs och vi lyckades fånga den på bild. En njutande kennelmamma med Luna och Lynx (Cesar) kan skådas på startsidan.
Tack Annika för en superhelg, det får vi göra om!
Hundarnas resultat var ju inte heller fy skam. På lördagen blev Cesar 2:a i öppen klassen och samma placering för syrran. Luna blev också 2:a Bästa tik även på lördagen. STORT TACK till Lotta som håller Luna i perfekt skick men snart får jag hem min lilla måne igen. Ytterligare ett L-barn med A-höfter, Astrospring's Lyra! Nu är 6 i kullen röntgade; fem med A och en med B!
2009-05-24
Astrospring's Larson har varit på utställning idag i Östersund SSRK. Han "vann" unghundsklassen i ensamt majestät. Han fick också HP, kanske hade det blivit snäppet bättre om han inte varit så rund om magen... Nu blir det cykling och mindre mat inför nästa ringrunda.
I Vessigebro har valpköparna duggat tätt och nu är alla valpar tingade. Jag har fått många nya trevliga bekantskaper som det känns tryggt att lämna de små telningarna till.
2009-05-17
Vi har haft en härlig dag på SKK:s utställning i Hässleholm. Vädret var perfekt, sällskapet trevligt och hundarnas resultat bra! Det var syskonen Leo och Luna som representerade Astrospring's idag. Båda vann respektive öppen klass med CK. Leo blev reserv Bästa hane och Luna 4:a Bästa tik. Vi skickar en grattishälsning till halvbrorsan Tage (Trollängens Ohio) som blev BIR.
Förra söndagen for Lisa och jag upp till Munkedal för att studera SVCH Astrospring's Jo-Anns valpar på kennel Gemmisa. Det var roligt att gå igenom kullen för det fanns många små godingar. Tack för titten Lottie och Magnus. Bilderna vi tog finns på Gemmisas hemsida (se länkar).
2009-04-26
Jag har haft valpledigt idag. Leif har tagit hand om valparna på bästa sätt (jag kollade så att alla hade gått upp i vikt när jag kom hem)! Moas matte Lotta och jag tog en tripp ner till Skåne för att ställa ut Trixa på Springer Syds utställning samt kika på Kaisers valpar hos kennel Sanques. Trixa och Luna bor för tillfället i Halmstad hos Moas matte och husse så jag fick en färdigbadad och borstad Trixa att visa upp! Vilken lyx, så skulle man alltid ha det! Tack Lotta, det gjorde du bra! Se bara härunder vilken härligt blank päls Trixa hade idag! Hon placerade sig som trea Bästa Tik och fick utmärkelsen "dagens bästa huvud" vilket jag blev jätteglad för! Domare var Eva Frisk, kennel Beeline.
Som vanligt är det Benny Årdh som står för fotograferingen!
Stort tack och grattis Lisa och Benny till både BIR och BIM idag!
 

Efter utställningen åkte vi hem till Ingrid och Lars och såg på Trixas fina barnbarn. Det var en jämn och fin kull och jag håller tummarna för att den lilla brun-vita tiken som ska stanna på kenneln kommer att fortsätta utvecklas lika fint som hittills.
2009-04-16
Vi har fått valpar! Läs mer på valpsidan.
2009-04-06
Oups det gick nog litet snabbt igår! Jag glömde gratulera Leos stolta ägare Anita och Björn!!!!
2009-04-05
Vilken dag!!! Jag har inte landat ännu..... På SSRK:s utställning i Bohus gjorde Astrospring's Leo storslam och blev  Bästa Hanhund med CERT sedan BIR och sen avslutade han med att bli Best in Show-2!!!!!!

BIM blev Goldmoore's So Special. Grattis till Tina och Micke! Grattis även till "pappa" Egons
(CH Trollängens Maximum Effect) avelsgrupp som blev BIR och BIS! Deltagande hundar var (A. Leo. Trollängens Ohio, A. Lyra och A. Luna).
Ja det har verkligen varit en helg att minnas! Tack för alla gratulationer! Det värmer verkligen och jag tycker att vi har en skön stämning runt ringen här i södra Sverige!!!
Våra hundar har gjort bra ifrån sig hela helgen: Idag blev A. Kaiser 3:a i chkl med CK, A. Luna 3:a i unghkl med CK och reserv Bästa Tik, A. Lyra 4:a i unghkl med HP.
Igår blev Leo 2:a i unghkl med CK, Kaiser reserv i chkl och Luna 2:a i unghkl med CK.
Som vanligt hade jag 5-stjärningt hotell hos Lottie och Magnus. Tack och lycka till med den jättefina valpkullen! Tack också till Benny som fotade så flitigt!
2009-03-21
CERT, reserv-CACIB och CHAMPIONAT till Astrospring's Kaiser på Svensk Vinnarutställning!
Kaiser blev idag 2:a Bästa Hanhund på SKK INT utställning i Malmö
och nu är han
SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!! SU(u)CH Astrospring's Kaiser


STORT GRATTIS till de stolta ägarna Carola och Peter.                         Foton Lars Svensson
Bästa Hane, SV-09, BIR och BIG blev Trixas fästman den engelske gentlemannen
GBSHCH SU(u)CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom! Lycka till i BIS:et imorgon Seamus!
Vi hade också med oss en trio från L-kullen. Lynx blev 2:a i unghundsklassen med Leo i hälarna som nr.3 och syrran Luna blev 2:a bland ungtikarna med HP.
Tack för alla gratulationer vid ringside och tack till Ingrid och Lars, kennel Sanques, för alla fina bilder på Kaiser!
2009-03-16
Härliga nyheter både på valpsidan och på hälsosidan!
Moa (A. Kira) ultraljudades idag och vi såg 8 små valpisar!!!! De kommer att se dagens ljus veckan efter påsk! Så nu kan alla ni som är intresserade av en liten Moa-Toddy valp börja nedräkningen!
Åter ett underbart HD-resultat A. Larson har också A-höfter! Han är den 5:e i L-kullen med fria höfter.
SU(u)CH DKUCH SVCH Astrospring's Philyra
har 27 avkommor. 18 av dem är röntgade, 16 har A-höfter och 2 har B-höfter. Det är vi väldans nöjda med!
2009-03-07
Jag har fått in ännu fler positiva höftledsresultat: A. Leo A-höfter och A. Lynx B-höfter!
Sen vill jag passa på och önska alla årets födda och planerade valpar efter Astrospringrar ett stort LYCKA TILL: A. Kaisers valpar på kennel Backsidefarm och på kennel Sanques, A. Jo-Anns valpar på kennel Gemisa, A. Karmas valpar på kennel Springmoon, A. Ismenes valpar på kennel Coco-Hits, A. Jettas valpar på kennel Bonasia och så klart vår egen kull efter A. Kira!
2009-03-01
Idag har Lotta och jag tillbringat en trevlig dag på SSRK:s utställning i Moheda. Jag hade bara lilla Luna med mig så jag hade det lugnt och skönt och hann titta ordentligt på hundarna inne i ringen. Luna blev 3:a i ungh.kl. med CK och hon fick följande kritik av Christina Daniels, kennel Mistily's:
Underbart vackert huvud och uttryck. Välutvecklad substansfull kropp. Harmoniska vinklar fram och bak. Rör sig med lätthet och drive. Utmärkt päls. Välvisad.
Vi deltog också i pappa Egons (NORDUCH SVCH Trollängen's Maximum Effect) avelsgrupp. Den blev BIS-2! Grattis till Lisa och Benny och stort tack till Benny för alla fina bilder på Luna (se startbild)! Tack också till Lotta för trevligt ressällskap!
Härliga resultat från kennelklubben på Lunas och Zipos (A. Kalypso) höfter. Båda fick A!!
2009-02-18
Idag har jag och Zipos matte Diana varit på Ljungby smådjursklinik.
Där mötte Margareta upp med Bella (SU(u)CH DKUCH SVCH Astrospring's Philyra). Bella har nyss fyllt 8 år och haft tre valpkullar så det var dags för en sista ögonlysning. Hon hade fina ögon liksom dottern Luna. Luna och Zipo röntgades också och nu håller vi tummarna för att även det ser bra ut! Sen halkade vi hem i underkylt regn. Det gällde verkligen att hålla händerna på ratten!
2009-02-12
I vår kommer det att bli fart och fläkt på kenneln! Alldeles nyss tillverkades vårens andra kull valpar. Stort TACK till Lena och Rolle som haft Moa sen i fredags (trots att Lena varit krasslig). Moa (Astrospring's Kira) är nu alltså parad med SU(u)CH Deming's Toddy Tod läs mer på valpsidan om denna kombination! Ingmarie och jag åkte till Mjölby i fredags för att ställa ut på SSRK Mjölby. Moa fick taxi ut till Lena och Rolle med Eva. Tack snälla Eva för hjälpen! Vi var sen ute och åt gott men för mycket....Sen sov vi sött på Mjölby stadshotell. Ingmarie hade med sig Winnie som blev 4:a i ökl med CK och jag hade med Luna som blev 3:a i unghkl med CK och Kaiser anslöt på plats. Han blev 3:a i ökl. Det är kul med sådana här resor när man gör litet mer än bara åker fram och tillbaka till utställningen! Tack Ingmarie för trevligt sällskap men nästa gång beställer vi ingen förrätt eller...
2009-01-18
Grattis till alla i K-kullen på 2-årsdagen!
Här sitter Kira (Moa) och väntar på födelsedags-semlan! Grädden är bäst!
  
Jag har städat bort julen både i huset och på hemsidan. Dessutom har jag kollat runt på sidorna och städat litet här och var.
2009-01-06
Årets utställningar inleddes igår på My Dog i Göteborg. Astrospring's kennel representerades endast av unga hundar. Det var Leo och Lynx på hansidan och Luna, Lyra och Karma på tiksidan. Alla 5 ställs i unghundsklass nu. Leo vann klassen med CK och Lynx kom trea. Lynx matte Annika fick rejäl handler träning denna dagen genom att visa även Lyra (Lottie har skadat ett knä). Luna kom trea med CK, Lyra fyra och Karma oplacerad i klassen. Vi visade en grupp bestående av Leo, Lynx, Luna och Lyra och de blev BIR uppfödargrupp. Jättekul! Tack till Linda, Ing-Mari och Annika för flott handling av gruppen!


Tack också till Kitty för den fina bilden på Luna och mig in aktion! Luna blev sedan reserv Bästa tik!
Idag hade vi bara med tikarna Luna och Lyra (som idag visades av Emma). De blev fyra resp. reserv i klassen båda med HP.
Tack till Annika och Elias för en trevlig helg i Göteborg!

2008-12-31
Så här på årets sista dag och eftersom jag i lugn och ro sitter och väntar på att få åka på nyårsfest till min syster så tänkte jag sammanfatta mitt och Astrospring's 2008. Jag brukar inte vilja skriva om sorgliga saker på min hemsida men det känns ändå rätt att ta med även det sorgliga som hänt under året. Min älskade pappa gick bort, 90 år gammal, och lämnade ett stort tomrum efter sig men också allt vad jag har fått och lärt av honom. Det är från pappa som mitt stora djurintresse kommit. Han och jag delade först ett glödande hästintresse och sen delade han mitt hundintresse genom att lyssna när jag berättade om mina hundar och genom att glädjas åt framgångarna samt hjälpa mig med hundhusbygge, valplådebyggen och valppassning. Han var alltid lugnet själv tillsammans med djur och hundarna älskade honom.
Jag har också mist min älskade Loppan som gett mig så mycket genom sig själv och genom alla sina valpar.
Sen flyttade mina båda pojkar till Oslo för att jobba och det blev väldigt tomt och ödsligt i huset. Nåja pojkarna finns ju kvar och har varit hemma över julen och ställt till oreda igen....  men under hösten har det blivit mycket tid för eftertanke och sorgearbete.

 

Jag vill nu tacka alla valpköpare för att ni tar hand om era Astrospringrar på ett så kärleksfullt sätt. Det är era mail, bilder och telefonsamtal som gör det roligt att vara uppfödare. Visst kan det vara både bekymmer och problem som dryftas men tillsammans kan vi säkert lösa det mesta. Det viktiga för mig är att hundarna har ett bra liv: får motion, lagom med mat, kärlek och pälsskötsel. Sen blir man ju alltid glad när hundarna lyckas på tävling så därför lyfter jag fram årets meriter:

Ett fyrfaldigt leve för 2008 års Svenska Viltspårschampions!!!

HURRA för SVCH Astrospring’s Karma

HURRA för SVCH Astrospring’s Jupiter

HURRA för SVCH Astrospring’s Kalypso

HURRA för SVCH Astrospring’s Luna
På väg mot SVCH är A. Larson med två "ettor" i öppen klass och A. Lynx samt A. Lyra med godkänt anlagsprov. På väg mot NVCH är A. Kleopatra med en "etta" på viltspårsprov i Norge. Hon har också under året lyckats med ett godkänt jaktanlagsprov. SVCH A. Jo-Ann har fått en "etta" i ökl i år.
 

9 CERT i fyra olika länder. Grattis till alla våra CERT-vinnare!

SU(u)CH SVCH Astrospring’s Ishtar CERT i Norge och Norskt Utställningschampionat

NORDUCH SVCH Astrospring’s Ikonos CERT, CACIB, BIR och BIG-2 i Finland

Astrospring’s Kaiser 2 CERT i Danmark och 2 CERT i Sverige

SVCH Astrospring’s Karma CERT i Sverige

SVCH Astrospring’s Luna CERT i Sverige

Astrospring’s Leo CERT i Sverige

På lydnadsplanen har två killar varit väldigt nära första pris i lydnadsklass 1. Det är A. Kopernicus och A. Ikonos med 158,5 p. respektive 151,5 p. Nästa år kommer ettorna, eller hur?!!
Kopernicus
  och A. Joya är också godkända i appellklass spår.

 

Nu önskar jag er alla ett lyckligt 2009!
Här på kenneln hoppas vi på små nya Astrospringrar som ska lysa upp tillvaron!

2008-12-18
Ja som det kan bli... Jag som inte gjort något julkort i år för att jag skulle ha julannons i Springer Tidningen nr. 4. Meeen det blev inget med det. Det blev något fel i slutändan med arbetet med tidningen så nu alla vänner och bekanta får ni vänta ända tills mars innan ni får min julhälsning!!!! Hoppas att ni har julkänslorna kvar då!!
2008-11-10
Igår var Astrospring's Kleopatra (Pella) på utställning i Stord, Norge. Hon vann unghundsklassen med HP.
Bra jobbat Perly!
2008-11-08
Nyss hemkommen från SSRK:s utställning i Åstorp med 2:a Bästa tik i bagaget.
SU(u)CH NUCH SVCH Astrospring's Ishtar
fick följande kritik av domare Ola Eriksson, kennel Geltman:
En välstående, välgående, välpresenterad champion i toppskick.
Väl värd sin titel och en fröjd att gå över.
2008-11-05
Förra helgen var jag, Trixa och Junior på Växjö int. utställning. Jag visade Astrospring's Lynx (Cesar) i unghundsklass. Han vann klassen med CK och blev därmed den 6:e från L-kullen med CK på utställning. Pappa Egon (Trollängens Maximum Effect) och mamma Bella (Philyra) är stolta föräldrar till kullen. Egon slog på stort på denna utställningen och blev BIR samt BIG-reserv.  Grattis Lisa och Benny!
På eftermiddagen träffade jag den stolta mamman som nu bor i Växjö tillsammans med Margareta som tar så väl hand om henne. Nedan en bild från solnedgången i Växjö när Bella visar sina fd. kennelkompisar sin fina promenadslinga (där det finns kaniner)! Tack Margareta för goda pajer. Det smakade bra efter utställningen!

Trixa och Junior blev 4:a i respektive championklass och Karma blev 4:a i unghundsklassen med HP.
2008-10-25
Nu är jag tillbaka där det började, mitt "hunderi"... Jag har tävlat i lydnads klass 1 i dag! Junior har fått ställa upp som tävlingsträningshund tills Luna är klar för start och som vanligt ställer han ju upp för sin matte!!! Vi fick idag ihop 150,5 poäng och ett 2:a pris men det var med 0 på läggandet. Vi fick 10 i helhetsintryck med kommentaren trevligt samarbete! Vad roligt det är att träna lydnad igen och tack till kursledarna Lasse och Ulla-Britta för supporten. Tack också till kursarna Berit och Jonna som också startade sina hundar idag. Vi är ett gott gäng damer som är sugna på att börja tävla.
2008-10-13
Idag är Trixa ögonlyst ua och jag kan med allvar börja planera vårens valpkull!
2008-09-30
Det händer trevliga saker nästan varje dag!!! Nu har Astrospring's Larson
(Maxi) och Marianne varit ute och fått 1:a pris nr. två i öppen klass på viltspårprov! Ni är för duktiga. Maxi är visst en riktig hejare på att spåra så vi håller tummarna för ytterligare en "etta" på ett ordinarie prov!
2008-09-29
Jag har nu varit iväg på min hittills längsta utställningsresa. Min svägerska Tanja övertalade mig att följa med till Finska Kennelklubbens internationella utställning på Åland. Hon ville åka med sina båda hundar Aikii (en Akita) och Noah (en Canaandog). Jag skulle visa Aikii. Junior och Luna fick också följa med.
Trots en del vedermödor på vägen så blev det en riktigt lyckad resa för oss båda!
Både Noah och Aikii blev BIR med CERT och CACIB och blev Finska Champions!
Så var det då dags för mina hundars entré i ringen. Det var 18 springer och domare var Kennet Edh.
Junior vann championklassen och blev Bästa Hanhund med CERT och CACIB. Nu har han CERT i 4 Nordiska länder. Sen var det lilla Lunas tur i unghundsklass. Hon vann klassen med exellent och blev sen 2:a Bästa tik med reserv-CACIB och reserv-CERT. Grattis till Bästa tik Picabo's Playing Penny Peanut. Junior blev sedan Bäst i Rasen. Det kändes väldigt bra att gå in i gruppfinalen i en sån fin finalring. Det var 50-års jubileum för Ålandsutställningen och de hade ett riktigt skepp inne i ringen. Domare i alla gruppfinaler var Hans Lehtinen. Underlaget var konstgräs och perfekt för hundarna att springa på. Junior älskar att springa i stora ringar och här kom han verkligen till sin rätt. Jag fick springa så gott jag kunde för att hänga med. Han blev utplockad i första gallringen och domaren tittade litet mer på de hundar som han plockat ut. Sen var det dags för andra gallringen då de 4 hundar som skulle placeras i finalen valdes ut. Vi kom med även där och jag var jätteglad. Vi slutade som BIG-2!!!

Här är Aikii med sin fina BIR-rosett!     BIR och BIM med domare Kennet Edh!
2008-09-21
Carola, Kaisers matte, och jag startade resan till Danmark och DKK:s utställning i Ballerup tidigt på lördag morgon. Det regnade småspik hela vägen och när vi satte upp tältet men när Springrarna skulle börja bedömas så höll det upp och blev riktigt bra väder! Hans Lehtinen hade ett tjugotal hundar att bedöma. Astrospring's Kaiser fick excellent och vann unghundsklassen så han fick vara med och tävla om certet.
I Danmark är det endast klassvinnarna som tävlar vidare om cert och cacib. Kaiser vann CERTET och det var vi jättenöjda med. Det finns inte heller någon bästa hanhundsklass eller bästa tikklass och det tycker jag känns väldigt konstigt att inte få veta mer än vem som får CERT, CACIB, reserv-Cacib och BIR och BIM.
Trixa (Astrospring's Ishtar) fick excellent och placerade sig 2:a i öppen klassen.
På kvällen firade vi Kaisers cert på en italiensk restaurang som hade väldigt god mat och sen hade vi ju hoppats på att få sova i lugn och ro till söndag morgon men vid 22 drog en orkester igång och spelade så att det dunkade i väggarna ända till kl. 1 på natten. Jag höll på att bli tokig och gick ner till nattportiern som sa att han inte kunde bryta festen som pågick men att vi skulle få pengarna tillbaka. Några timmars sömn fick vi i alla fall innan vi skulle upp och vidare till Dansk Spanielklubs utställning i Solröd. Det var en inomhusutställning i en idrottslokal. Mycket välordnat och i en trivsam miljö. Domare för springer var Jana Janakova. Kaiser fick CERTET även denna dag och mamma Trixa stod åter igen som 2:a i öppen klassen med excellent. Tyvärr nådde vi inte ända fram till det Nordiska championatet denna gång men vi är VÄLDIGT stolta över Kaiser som nu har 2 svenska CERT och 2 danska när han endast är 20 månader gammal!!!
Tack Carola för trevligt sällskap och HA nu en GOD NATT!!!
2008-09-14
Idag avslutade L-kullen sin tid i juniorklass på SKK:s internationella utställning på Sofiero. Det var Leo och Lovis (Lyra) som fixade det SÅ bra med att båda vinna sina klasser, Leo med CK och Lovis med HP.
Leo
klämde dessutom till med att bli trea Bästa Hanhund med CERT!!!! Grattis Anita, Björn, Olivia samt farfar som också deltog i hejarklacken idag! Vilka unga hundar vi har!!! Jag är så stolt över dem!!!
2008-09-09
Idag har Maxi (Astrospring's Larson) varit ute bland älgar och jägare och fått godkänt anlagsprov viltspår. Spåret gick galant och ekipaget fick högsta poäng (42 p.)! Grattis till Marianne och Leif och lycka till i öppen klass!
2008-09-06
Vilken resa!!! Att det var så långt till Böda Sand på Öland hade jag inte trott...... och när Ingmarie gnuggade sina ögon och blinkade hårt så trodde hon nog att Kent hade kört alldeles fel!
Men vilken tur att vi gjorde den här resan! Trots ösregn och en domare som tog god tid på sig (minst sagt), regnet droppade in i nacken och ryggen värkte, så var CERTET Karma fick värt allt besvär! Karma vann unghundsklassen med CK och blev sen 3:a Bästa Tik med cert. Hennes kennelkompis SVCH NVCH Springmoon's Kiss Me Quick vann en stor öppen klass med CK. Stort GRATTIS till Ingmarie och Kent som äger båda hundarna och tack för en händelserik resa!
Lilla Luna avslutade sin tid i juniorklass med att bli 3:a med CK och nu ska hon får en paus från utställningar. Efter 9 CK och ett CERT tycker jag att vi kan ta det litet lugnt! Systern Millie (Astrospring's Libra) som jag berättade om förra veckan vann juniorklassen i Moss (Norge) med CK och därmed var hon den femte i L-kullen med CK i juniorklass!! Grattis till Millies ägare och BRAVO lillmatte Emma som visar henne så fint!
2008-08-31
Det har varit full aktivitet på våra Astrospringrar denna helgen. Från vårt grannland i väst kom det fantastiska nyheter från Perly och Pella (A. Kleopatra) igen. De ligger verkligen inte på latsidan. Nu har de klarat jaktanlagstestet och visat att de inte bara är ett bra eftersöksekipage utan även klarar att söka och apportera vilt på land och i vatten! Stort grattis till er!
Jag har tillbringat helgen i Bohuslän. I lördags var jag på Springer Trestads trevliga utställning i Stenungsund. Jag åkte främst för att försvara Juniors vandringspriser till Bästa jakthund och Bästa viltspårhund och det kan man väl säga att vi gjorde och mer därtill. Vi fick med oss vandringspriset till Bästa lydnadsmeriterade springer utöver de båda andra OCH dessutom BIS-2 samt bästa champion. Man kan väl gott säga att min älskade NORDUCH SVCH Astrospring's Ikonos är en allround-springer eller hur?!! Denna gången kunde vi hålla tillbaka syskonbarnet Astrospring's Kaiser som blev 2:a Bästa hanhund och bästa unghund. Lilla Luna blev 4:a Bästa tik och BIM bästa viltspårshund! Tack Peter för all bärhjälp för det var väldigt så mycket fina priser som jag fick med mig hem. Det var 2 stora fina bucklor, en tavla, två stolar, tre väskor, en badhanduk, 20 kg foder, ett koppel, en ljuslykta, ett hundtäcke, glasunderlägg.....
Tur att jag var ensam i bilen!!! Jag  träffade Lunas syster Millie (Libra) och hennes familj som åkt från Sarpsborg för att jag skulle få trimma Millie till en utställning som går av stapeln nästa helg i Moss. Jag fick låna trimbord hos Lottie och det blev ett riktigt bra resultat. Nu önskar vi Emma och Millie lycka till nästa helg! Det som var kvar av lördagskvällen tillbringade jag tillsammans med Lottie, Magnus och Ellen och som vanligt blev det god mat och dryck och trevligt umgänge. Tack Ellen för den goda efterrätten!
På söndagen for Lottie och jag iväg till SSRK västras utställning i Uddevalla. Det var en jättebra utställingsplats och vädret var perfekt. Dessutom gjorde våra hundar fantastiska resultat:
A. Leo vann juniorklassen med CK och blev sen 3:a Bästa Hanhund. A. Kaiser vann unghundsklassen med CK och blev reserv Bästa hanhund. A. Ikonos vann championklassen med CK och blev 2:a bästa hanhund
A. Luna
vann juniorklass tikar med CK och A. Lyra blev 2:a i samma klass med CK. Alla våra hundar fick alltså CK!!! Junior avslutade dagen med att bli Best in Show jakthund. Denna gången var vi 4 stycken, en labbe, en tollare och en flat (denna flat blev sedan BIS-2 på hela utställingen) så jag var väldigt stolt över resultatet.


Här kommer två av våra vackra juniorer!
               Astrospring's Leo                                  Astrospring's Lyra

Förresten så fick jag med mig ännu mer priser från BIS-placeringen en hundfäll, ett koppel, en glasskål, en dummie, en reflexväst, en stol och en jättestor rosett! När vi kom hem var det lilla julafton. Stort tack för alla dessa priser till SK Trestad och SSRK västra! Stort tack också till Annika Stjärneving (SSRK västras webmaster) för det fina BIS kortet på Junior!!
2008-08-26
I lördags var Pella, A. Kleopatra, ute i de norska skogarna och spårade till sig ett 1:a pris på viltspår. Hon och matte Perly blev dessutom 4:e placerade av 12 ekipage. Mycket bra gjort Perly och Pella, stort GRATTIS!
Lottie, Isa (A. Jo-Ann) och jag tillbringade helgen i Sundsvall. Isa parades med Viktor (Stardom Soul Player) och nu återstår bara att hålla tummarna för att det ska bli valpar hemma hos Lottie, Ellen och Magnus. TACK snälla Marianne och Leif för skjuts fram och tillbaka till Viktor och för den enormt goda maten!!!!
I torsdags fick Loppan somna in. Tack älskade Loppan för allt som jag har fått uppleva genom dig och dina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
2008-08-12
Idag har Zipo och Luna tillbringat förmiddagen ute i skogen på SSRK-västras ordinarie viltspårprov i Falkenberg. Det gick bra för oss båda, jättekul eftersom vi har följts åt på spårkurs i våras, träning på öppen klass spår och sen startat på alla 3 proven tillsammans. Nu har vi på mindre än 2 veckor skrapat ihop meriterna till varsitt Svenskt Viltspårschampionat och våra champions heter numera:
SVCH Astrospring's Kalypso
och SVCH Astrospring's Luna
Stort grattis till Zipos ägare Diana och Mattias och stort TACK till Zipos "farfar" Svenning som lagt våra träningsspår och skjutsat runt oss i markerna!
På bilden domare Madeleine Severinsson, Luna och jag själv.
2008-08-08
Kul att få skriva ovanstående datum!!! Idag börjar OS men i Vessigebro är det hundsport som gäller.
Luna
och Zipo var i onsdags ute och spårade till sig ytterligare varsitt 1:a pris på viltspårprov. Zipo var nääära att få ett HP. Det enda som var "fel" var att han fick ett spanielsök efter skott. Nu får alla som känner för det hålla tummarna för oss på kommande ordinarie prov!
2008-08-02
Igår fick Luna och Zipo (Kalypso) varsitt 1:a pris i ökl på viltspårprov. Det var på SSRK västras rörliga prov. Dömde gjorde Arne Nilsson. Jag fick också ett sms från Norge (Nesbyen) för några timmar sedan. Där skrev Ingmarie att Karma blivit 2:a i unghundsklassen med CK. Deras SVCH Springmoon's Admiral Rodney hade fått cert och dessutom blivit BIR. Grattis till Ingmarie och Kent och Santos ägare Göran Andersson med familj! Tack också till Santos lillmatte Linda som visar Karma så fint! Karma fick CK även nästa dag i Nesbyen!
Karma med sina fina CK:n!
2008-07-26
Det har hänt en hel del sen jag uppdaterade hemsidan senast. Här kommer ett sammandrag av månadens nyheter. Jag vill gärna börja med trevliga hälsonyheter. Fyra hundar från K-kullen, (Karma, Kira, Kaiser och Kleopatra) är nu röntgade, alla med A-höfter! Kaiser parade igår Hunting Habit's Islay of Clewellyn och nu håller vi tummarna för valpar på kennel Clewellyn! På SKK:s utställning i Tvååker den 11/6 tog Kaiser sitt andra CERT och blev 3:a Bästa Hanhund! Det gick väldigt bra för Astrospring's denna dagen då alla junior- och unghundsklasser vanns av Astrospringrar! Leo vann junkl. hanar med CK, Kaiser vann unghkl. hanar med CK, Luna vann junkl. tikar med CK och Kira vann unghkl. tikar med CK. Dessa fyra unga hundar, 2 svart-vita och 2 brun-vita tog hem BIR uppfödargrupp! Dagen efter den 12/6 representerade endast Luna Astrospring's med att bli reserv Bästa Tik! Denna dagens höjdpunkt firades i Akita-ringen där jag visade min bror Svennes och svägerska Tanjas tik Noven's Go Aikii till BIR och Champion!
Det var världens uppståndelse efter segern!!!!! Här kan man beundra SUCH Noven's Go Aikii.

Den 4-6 juli tillbringades i Stockholm med Världsutställning och Circuit-utställningar. Det var en upplevelse vill jag lova! Hundar från hela världen. Epsilon, Ikonos, Ishtar, Karma, Larson, Lovis och Luna var våra represententer vid några av utställningarna. Tillsammans fick vi 10 st. Excellent och 4 st. Very Good.
Här syns Karma när hon springer till sig sin excellent på WW-08!

Karma har också varit ute och spårat till sig ytterligare ett 1:a pris i Öppen klass på Basset klubbens viltspårprov "Bassetpokalen" den 20/7! Grattis Ingmarie och Kent!
2008-06-29
Alldeles nyss hemkommen från Oslo och NKK:s jubileumsutställning på Bjerke travbana kastar jag mig över datorn för att få berätta de roliga nyheterna att Trixa idag blivit Norsk Utställningschampion!!!
Hon blev 3:a Bästa Tik med CERT och reserv-CACIB och nu heter hon:
 NUCH SU(u)CH SVCH Astrospring's Ishtar
   Vilket både hon och matte är väldigt nöjda med!!!
Tack för alla gratulationer vi fått från både norrmän och svenskar och ett jättestort TACK till Mona-Lisa som hänger med på alla konstiga äventyr; grusvägskörning, shopping i Mellerud, rumsbyte, trubadurafton osv. men roligt har vi!
2008-06-12
Det passar väldigt bra med de blå-gula färgerna i CERT-rosetterna nu i student och skolavslutningstider!
Vi fick 2 på SKK Internationella i Vänersborg den 8 juni!

         foto Sanna Kavén
Här är Astrospring's Luna och Astrospring's Kaiser med sina fina rosetter!
Kaiser vann unghundsklassen med CK och blev sen 4:a Bästa Hane med CERT (stort grattis till ägarna Carola och Peter). Luna vann juniorklassen med CK och blev sen 2:a Bästa Tik med CERT och en lycklig matte i snöret! Denna gång hade vi bara unga hundar med oss. Två av Lunas syskon var också med. Leo vann juniorklass hanar med HP och Lyra blev 3:a i juniorklassen med HP. Denna kvartett visade vi i en uppfödargrupp för domaren Inge E:son Thoor och vi fick HP samt en fantastisk kritik!
Stort TACK till Sanna Kavén kennel Wildomar, Finland, för all fotograferingshjälp och hjälp med gruppen! Vi vill också gratulera Sanna och Saija till två nya SU(u)CH. Både Linmoor Your Majesty (Terry) och Wildomar's Dig Dub'n Deny blev Svenska Utställningschampions i Hasslarp SSRK 6/6. Terry blev även Bästa Hanhund i Hasslarp den 7/6. Jag hade glädjen att få njuta av denna härliga hane här hemma på gräsmattan på lördagskvällen. Det är tänkt att han ska få bli pappa till en valpkull här på kennel Astrospring's framöver...
Jag var också i Hasslarp den 7/6. Då blev Ikonos 3:a i Championklassen med CK och sedan 4:a Bästa hane. Luna vann juniorklassen med CK och blev 3:a Bästa Tik. Vi var sedan med i en BIS-final för bästa junior/unghund. Där blev vi BIS-4.
Marianne och Leif var på en Norgeresa till NKK:s utställning i Trondheim. Larson ställdes i juniorklass där han blev 2:a med HP och Espen ställdes i championklass där han blev 4:a med CK.
I Norge har det också gåtts viltspår. Kleopatra och matte Perly har fått ett andra pris! Vi håller tummarna för "ettan"!
2008-04-25
Det verkar som om Bellas barn är duktiga på att spåra! Nu den fjärde avkomman med spårresultat inom en vecka! I eftermiddags fick nr. 2 i L-kullen sitt godkända anlag på viltspår. Det var Astrosprings Lynx (Cesar) med matte Annika som spårade helt perfekt och fick tom HP för sina bedrifter! Grattis!!!
2008-04-25
Nu är det riktigt flyt på arbetsresultaten!!!! Marie och Wilma Astrospring's Joya blev godkända i appellklass spår i söndags 20/4. Jättebra gjort, jag är imponerad! Bruksdelen är något som jag aldrig har provat på men litet sugen är jag allt nu när jag går en bruks och lydnadskurs med Junior och Luna......
Bilderna är från Ronneby BK:s tidning!
2008-04-20
Ytterligare två resultat från skogen! Astrospring's Lyra, 10 månader, första i L-kullen med godkänt anlagsprov i viltspår! Vi hoppas på fler under våren! Storasyster SVCH Astrospring's Jo-Ann fick ett första pris i öppen klass! Bra jobbat Lottie, som äger båda hundarna!