Nyheter 2024

2024-04-09
Denna fantastiska hund lyckades med bedriften att bli Best In Show två år i rad på SSRK Västras utställning i Kungsbacka! Det var första gången jag ställde ut för spanielspecialist Gudrun Brunnström.
Hon har framgångsrik uppfödning av Welsh springer spaniel och Flatcoated retreiver under kennelnamnet Moonstruck. Vilken kritik Trolla fick av denna trevliga domare: Superelegant tik av utmärkt typ och storlek. Välmejslat huvud, underbar hals, stark rygg. Rör sig som en dröm. Mycket trevligt temperament.
BIS-finalen dömdes av Joakim Ohlsson. Tusen tack till båda domarna för er uppskattning av min Trollabolla! Tack till alla runt ringen för en trevlig dag tillsammans! Det är alltid lika roligt att träffa likasinnade och prata hund en stund! Måste också nämna hur glad jag är över min nya kavaj som blev inhandlad på Crufts! Jag har alltid velat ha en riktig Tweedkavaj! Den blev ju en riktig turkavaj dessutom!

Grattis till BIM Lisa och "Ture" CH Lizziardhs Valentino! Foto: Gun-Brith Hugosson och Marica Teir
2024-03-05
Här går det undan! Annie och Walle fixar titel efter titel! Vilket fantastiskt team ni är! Vilken lycka när Walle blev 2:a Bästa Hanhund med danskt CERT och CHAMPIONAT på Spanielklubbens utställning i Sörby, Danmark, i söndags! Domare var spanielspecialist Karin Linde Klerholm, känd för sina vackra amrisar på kennel Rotojet! Hon tyckte mycket om Walle och han fick så fin kritik och blev 2:a i championklassen! Placeringen höll han även i Bästa Hanhund och det kom allt några glädjetårar från matte och den stolta uppfödaren glädjerop hördes långväga! Grattis ännu en gång till det Danska Utställningschampionatet!

Den danska spanielklubben ordnar ofta dubbelutställning samma dag, så även i Sörby. Utställning nr 2 dömdes av rasspecialist Sanna Kavén, kennel Wildomar's, Finland. Walle blev "femma" bästa hanhund med reservcert och Vizla vann unghundsklassen med ck och fick sedan en finfin placering som 2:a Bästa Tik med reservcert! Lily var med men tyvärr hade hon fått vattensvans av ett ofrivilligt dopp i kallt vatten när vi var på utflykt till döda fallet i Ätrafors dagen före utställningen. Hoppas innerligt att det inte blir ett problem vid bad framöver.....
Tack för trevligt ressällskap Jessica och Gun-Brith!
Förra helgen var vi på SSRK:s utställning i Mjölby. Då var det Vizla och Trolla som fick följa med. Båda tjejerna vann sina klasser unghund- respektive championklass med CK. Trolla slutade som Bästa tik och BIM. I Mjölby har man en BIS-final för de hundar som blivit BIM. Domare i den finalen var Michael Gruber från Schweiz, en ny bekantskap för mig. Han tyckte väldigt mycket om Trolla och satte upp henne till Best In Show av alla BIM hundar! Så jätteroligt! Rasdomare var Jennie Andersson, kennel Dream Max. Grattis Jens till BIR och Championat på Art-Wave's The Cat's Pajamas!

Stort grattis även till Janette och Sams fina dotter PL CH Zkatan's Miss N Cash som fick CERT och Svenskt Utställningschampionat!
PL CH SE U(U)CH Zkatans Miss N Cash (DK NO SE U(U)CH RLD N F Astrospring's Triton-SE U(U)CH SE VCH Zkatans Mystar Fighter
2024-02-17
Annie har tävlat aktivt under januari och februari med båda sina Nose Work-stjärnor Sigge och Walle! Idag var det Walles tur att få en titel i Nose Work klass 1!
Han fick sista diplomet i TEM inomhus klass 1, 100 poäng, 0 fel och ett SSE i sista söket. SSE betyder Särskilt Samspelt Ekipage och det är något att vara mycket stolt över. Walle har också godkänt doftprov för lagerblad så nu får han och Annie tävla i TEM inomhus klass 2! Lycka till med det! Walle heter nu NW1 SE VCH SE U(U)CH Astrospring's Walker! Snyggt jobbat!
Walle fick ytterligare ett diplom i TEM behållare klass 1 förra lördagen. De är verkligen på gång nu, Annie och Walle!

Storebror Sigge vill inte vara sämre så han lyckades ta sitt sista diplom i TSM klass 1 och får nu tävla i TSM klass 2! Lycka till med det Annie och Sigge!
NW 1 SE VCH Astrospring's Sirius "Sigge"
2024-01-21
Trolla inleder 2024 på bästa sätt med att bli BIR och BIS-4 på SSRK:s utställning i Karlskoga. Det är Trollas första utställning i år eftersom hon inte deltog på My Dog. Hon var taggad till tusen och både rasdomare Hanne Kongsgård Wiik från Norge och finaldomare Bertil Lundgren tyckte om henne!
Foto: Jessica Franzén
Gun-Brith och Vizla var med på denna vintriga resa. Vizla vann unghundsklassen med CK och var med ända till slutet i bästa tik. Tack för hjälp med handling och för alla fina foton Jessica!
Iza, RLD N Rosettasweet's Fröken Gullviva var med i öppen klass (12 stycken deltagare) och hon var med ända tills det var 5 tikar kvar.
Det var så vackert i mysiga Karlskoga. Vi hade laddat med kläder till både två- och fyrbenta så vi klarade oss bra i kylan!
Tack för ännu ett äventyr Gun-Brith!
2024-01-18
Vi fick en toppenstart på det nya året på My Dog i Göteborg! Målet med torsdagens utställning var att visa en avelsgrupp efter Sam,

DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Triton!
Lotta och jag är så otroligt stolta över Sams avkommor och när gruppen blev Best In Show kändes det helt fantastiskt!
Domare i rasen var Patric Ragnarsson och i finalen Jan Törnblom
Stort tack till alla som hjälpte till att göra detta möjligt! I denna grupp deltog från vänster:
PL CH Zkatans Miss N Cash, SE U(U)CH Astrospring's Wave, SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask, SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Walker

 
Alla deltagande hundar hade CK från dagens bedömning. Walle 4:a i championklass, Lily 2:a i championklass och 3:a bästa tik och Vizla 1:a i unghundsklassen och sedan 2:a bästa tik med CERT!
SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask lyckades göra om bedriften att vinna unghundsklassen och bli 2:a bästa tik med CERT och reserv-CACIB även på fredagens Internationella utställning!
Foto Lisa Årdh
Vizla hade fantastiska kritiker båda dagarna på My Dog!


På fredagens eftermiddag jobbade Vizla, Gun-Brith och jag i Springer Klubbens monter på My Dog! Vizla fick också en putsning inför nästa helgs utställning!
Foto Bengt Svensson
2023 vilket fantastiskt år för kennel Astrospring's! Först och främst var det Trollas år! Hon fick Springer Klubbens utmärkelse Årets Utställningsspringer 2023 och det är vi otroligt stolta över!
Här kommer en bildkavalkad över C.I.E EU W-23 SE V-23 DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH Winton State Of Grace framfart under året!
 

BIR CACIB kvalificering till Crufts samt Grupp-4 SKK INT My Dog   BIR och Best In Show SSRK Kungsbacka

BIR CACIB DKK INT Herning Agria Winner Show             Europa Winner 2023, CACIB och Internationellt Championat DKK INT Herning

BIR Nordic Cert och Grupp-3 SKK Nordic Show Vänersborg                BIR och BIS-3 SSRK Gränna

BIR och Grupp-4 NAT Tvååker                                                                          BIR CACIB och Grupp-3 INT Ransäter

BIR NAT Ljungskile                                                                                           BIS Open Show Springer Väst

BIM Svensk Vinnare 2023 Nordic Cert Nordic Show Stockholms Hundmässa

Vi fick 2 nya utställningschampions under 2023!

SE U(U)CH Astrospring's Wave
Lily smällde till och blev champion på självaste Club Show med en fantastisk placering som 3:a bästa tik! CERT nr. 1 erövrades på SSRK Forshaga och nr.2 på SKK Nat Borås då hon även blev BIR!
Pappa Sam blev BIM!

SE U(U)CH Astrospring's Walker
Walle blev champion på första försöket efter tvåårsdagen på SKK Nat Tvååker!
Stolt pappa till båda är Sam, DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Triton. Han har vid några tillfällen under året visat sina fina avelsgrupper:

Bästa Avelsgrupp och Best In Show SSRK Kungsbacka                                                 Bästa avelsgrupp DKK INT Herning

Vi fick 2 nya viltspårschampions under 2023!

Sigge tog sin sista "etta" och fick titeln SE VCH Astrospring's Sirius. Walle fixade alla sina tre "ettor" under 2023 och blev dubbelchampion SE VCH SE U(U)CH Astrospring's Walker

Vi fick 1 titel i Nose Work!


NW 1 SE VCH Astrospring's Sirius
Rosettasystrarna har också haft ett framgångsrikt år och lagt varsin titel framför namnet!
 
Iza har tillsammans med matte Jenny fått rallylydnadsdiplom i nybörjarklass och heter nu  RLD N Rosettasweet's Fröken Gullviva. Iza har också fått sitt första CERT.

Vizla har tillsammans med matte Gun-Brith fixat ett viltspårschampionat och heter nu SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask. Vizla har fått två CERT i Norge.

Så avslutningsvis det ledsamma som hänt under året. Fina snälla Humlan drabbades av glaukom i februari och då opererades det drabbade ögat bort. Hon klarade sig fint med endast ett öga men dessvärre drabbades även det andra ögat under julen och vi var tvungna att ta avsked på juldagen. Humlan du är så saknad av både två- och fyrbenta på kennel Astrospring's.