Nyheter 2024

2024-07-09
Fredagen den 28/6 var Lily och jag på Falkenbergs Brukshundsklubb (Rally By Night) och tävlade rallylydnad. Vi var bortlottade från eftermiddagens tävling och hade startnummer 1 på kvällstävlingen. Usch så nervöst att gå in som nummer 1! Men Lily som hjälper mig igenom tävlingsnojan gjorde det även denna gång. Hon är glad och sprallig och jag har fullt upp att hänga med henne så nerverna hinner inte med! Vi misslyckades med 2 skyltar precis i början så jag var säker på att vi inte skulle klara 70 poängsnivån för godkänt. Marianne hade kommit med tåget från Sundsvall på eftermiddagen och följde med som support på tävlingen var så klart trött efter resan så vi for hem efter Lilys runda. Min träningskompis Alexandra lovade att ta domarprotokollet när tävlingen var slut. Klockan 22.30 var prisutdelningen klar och jag fick veta att vi hamnade på 74 poäng och hade ett godkänt resultat! Så nu har vi tre godkända resultat på tre tävlingar och Lily har fått en ny titel RLD N (Rallyydnadsdiplom i Nybörjarklass)!
Tack Lily för att du hjälpt matte att våga tävla rally igen! Registreringen av titeln lär ta tid för SBK har ännu inte registrerat tävlingsresultaten från rallytävlingen i Halmstad i april.
Lilys helhetsintryck från alla tre tävlingarna:     *Härlig attityd! Glad hund!*         *Trevligt ekipage!*        *Trevligt ekipage! Arbetsglädje!*

Torsdagen och fredagen förra veckan tillbringades i Tvååker på Svensk Vinnarutställning och Jubileumsutställning. Det var bedrövligt väder på torsdagen med regn och blåst. Fredagen var något bättre och hundarna kunde visas torra i ringen. Glädjespridaren på dessa utställningar var Sam och hans avkommor som deltog i en avelsgrupp! "Sam" DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrspring's Triton fick fina placeringar båda dagarna i stora championklasser. På fredagen 3:a med CK av 9 stycken champions och på fredagen 2:a med CK av 7 stycken champions! Avelsgruppen bestod av:
SE U(U)CH PL CH Zkatans Miss N Cash, Susya's Let Me Entertain You, SE U(U)CH DK CH(U) RLD N Astrospring's Wave, DK CH(U) SE U(U)CH SE VCH NW 1 Astrospring's Walker
 
Gruppen placerades som BIS-3 på torsdagen och BIS-2 på fredagen! Tusen tack Janette, Susanne och Annie som ställde upp! Det var en utmaning för hanarna vill jag lova med två löptikar i gruppen!
Lily var 3:a Bästa tik på torsdagen. Det var den enda bästa hanhund eller bästa tikplacering vi fick under dagarna. Alla andra hamnade vi som "femma" precis utanför placering.
2024-06-27
Mitt liv "on road" fortsatte med en tripp till Värmland och Disenå i Norge under midsommarhelgen eller St Hans som helgen kallas i Norge. Målet för resan var Norsk Spanielklubbs utställning i Disenå. Denna gång hade jag inga egna hundar med. Det var Astrospring's Vesta "Tora" som skulle få prova på utställning igen efter nästan 2 års paus. Tora ställdes ut några gånger som valp och junior och nu vid tre års ålder är hon färdig att visas i ringen igen! För Anna och Bengt som bor i Malung var resan till Disenå lagom lång och för mig som ändå skulle upp till Värmskog och kika på RLD N Rosettasweet's Fröken Gullvivas "Izas" valpar passade det också bra att fortsätta norrut ett par timmars körväg. Domare på spanielklubbens utställning var Line Merete Haugen Paulsby. Denna domare kommer jag alltid att minnas för hennes insats med Tora. Precis innan Tora skulle in för enskild bedömning blev hon påhoppad av en annan hund (inte någon spaniel). Hon kom nog undan med blotta förskräckelsen för det blev inget blodvite men Tora blev rejält påverkad av händelsen. Både ringsekreterare och domare såg händelsen och hjälpte oss i ringen så att Toras upplevelse blev positiv och när vi till slut kom in i finalen för alla BIM-hundarna fanns ingen oro kvar! Tusen tack till domaren som visade tålamod och medkänsla och dessutom gillade Tora så mycket! Grattis Frank och Stig till BIR med CH Westaway Captain Cook!
Foton Niclas Ström

Tora blev Best In Show i finalen för BIM-hundarna! Så här ska tydligen rosetterna läggas när man har husbil. Det har jag fått lära mig genom helgernas husbilsliv!

Vi ställde ut Tora även på lördagen på Odal Hundeklubbs utställning. Det gick inte lika bra kan jag berätta. Toras öron var nämligen inte rastypiska den dagen. Behållningen från lördagen var alla trevliga människor vi träffade och så fick jag också hälsa på Toras halvsyster Kahill's Moonlight Shadow. På kvällen blev jag så bortskämd med god mat och dryck. Grillmästare var Bengt. Tack så mycket!
Det var ju tur att vi passade på att fira kvällen innan! Här en skål i äkta champagne med bästa Anna! Mums!
Midsommarafton firades i Värmskog med valpmys! Den fina blomman fick jag av Ann-Marie och Jennie för att jag varit med som stöd när de startat sin uppfödargärning på kennel MoonCharm's. Tusen tack! Valparna var helt ljuvliga! De var så lätthanterliga att trimning och stående på bord för fotografering gick som en dans! Det har ni gjort bra Ann-Marie och Jennie och så klart mamma Iza som är världens bästa mamma! Lycka till med alla valparna i framtiden! Det ska bli spännande att följa dem framöver.

Lycka till med lilla MoonCharm's Black Moon Rising, svart-vit-tan tik              En av killarna som fastnade i mitt hjärta MoonCharm's Talking To The Moon, brun-vit hane
 
Det första jag såg när jag anlände till Värmland på midsommarafton!
2024-06-20
Innan jag visste att Vizla skulle börja löpa i mitten av maj så anmälde vi henne och Lily till 3 utställningar i Vejen 14-16 juni. Jag hade väl en tanke att dessa utställningar skulle infalla vid lämplig tid för parning, nära och bra till hanhunden. Men så blev det ju inte. Eftersom Vizla var tre veckor in i dräktigheten så fick hon stanna hemma och jag började fundera på hur Lily och jag skulle göra. Det är en lång resa och väldigt dyrt att bo på hotell i Danmark. När Lisa berättade att hon hade anmält sina båda juniorer till Vejen frågade jag om vi möjligtvis skulle kunna få åka med i husbilden. Det fick vi och tänk så bra det blev för oss! Allra bäst för Lily gick det på lördagen när det var riktigt uruselt väder med ihållande regn hela dagen! Men som jag sagt många gånger förr så är dåligt väder Astrospringsväder. Så i ösregn och lervällning tog Lily sitt danska CERT och blev Dansk Utställningschampion. Hon blev även bästa tik med NordicCERT! Domare var Vidar Grundetjern från Norge. Bilderna från ringen blev inte så bra förståeligt nog så Lilys championbild får bli en bild som Carina Etander tog i Roskilde i höstas. De andra två dagarnas resultat var inte heller fy skam! På fredagen dömde Martin W Sanders och då blev Lily 4:a Bästa tik och fick ett reservCACIB som kommer att bli ett CACIB eftersom tiken som fick CACIB redan är Internationell Utställningschampion. På söndagen dömde Wim Wellens, Holland, och då blev Lily 2:a bästa tik med CACIB slagen av husbilskompisen Ebba! Stort grattis till det Lisa! Både Ebba och Didrik blev Danska Juniorchampions och fick JuniorCACIB och Cruftskvalifikation!
Det kan man verkligen kalla full pott för oss båda!
Foto Carina Etander
Ösregn i Vejen
Tack Lisa för en härlig husbilsresa tillsammans! Både hundar och människor stortrivdes! Lily och jag följer gärna med på tour igen!

2024-06-05
Inom 10 dagar blir Trolla BIR 4 gånger och placeras i finaler på tre av dem! Som jag berättat tidigare deltog vi inte i den fjärde möjliga finalen eftersom det blev en resa till Danmark för parning.
Best In Show SSRK Bjuv 1/6 Domare i rasringen Mikael Tranholm och i BIS-finalen Nicolas Jolly
BIS-3 SSRK Bjuv 2/6 Domare i rasringen Jens Karlsson och i BIS-finalen Inga Bonnez
BIG-2 SKK INT Ronneby 24/5 Domare i rasringen Sinead Taggart och i BIG-finalen Anki Johansson
2024-05-29
Maj har varit en fantastisk månad då jag har rest runt och haft det gott på olika ställen i Europa och Sverige. Det började med en härlig vecka i Antibes tillsammans med min syster och fortsatte med en roadtrip tillsammans med Gun-Brith till Sundsvall med mellanlandning på utställningar i Stockholmstrakten både på uppresan och tillbakavägen. Efter det så bar det av till Blekinge och sommarstugan i Hällevik där vi hade förmånen att bo under Viking Dog Shows i Ronneby. Vi hann inte vara med på alla tre utställningarna som vi anmält till för Vizla började löpa och skulle paras på lördagen och då bar det av till Danmark. Läs mer om detta under Valpar. Nedan följer ett bildgalleri över upplevelserna i maj månad! Tack för en fantastisk turné Gun-Brith! Tänk vad vi har fått uppleva mycket!
Foto Marica Teir
Trolla BIR och BIG-2 Viking Dog Show INT 24/5. Domare i rasen Sinead Taggart och gruppdomare Anki Johansson. BIR Nordic Viking Dog Show 25/5 Domare i rasen Michael Hammerich.
Tyvärr hann vi inte stanna till gruppfinalen eftersom Vizla skulle paras denna dag.
Fyra Bästa tik Östras Open Show Domare Ann-Sofie Öhman, kennel High Score. 19/5, 4:a i championklass SKK Int Gimo Domare Jenny Miller, kennel Feorlig, England. 2:a i championklass SSRK Club Show Ulriksdal. Domare Anthony Allen, kennel Allenie, England.
Foto Marica Teir
Vizla 2:a Bästa Tik med CERT, CHAMPIONAT och resCACIB Viking Dog Show INT 24/5. ReservCACIB:et blir ett CACIB eftersom Trolla redan är Internationell Utställningschampion. Vizla blev också Norsk Utställningschampion eftersom hon har ett storCERT i Norge sen tidigare. Helt sanslöst att hon blev champion 2 dagar efter sin tvåårsdag och precis innan hon blev parad! Vi är så tacksamma och glada över detta! Nu håller vi tummarna stenhårt för valpar här på kennel Astrospring's i slutet av juli. Det är hela tre år sedan här var småttingar senast!
Foto Veronica Forsberg
Vizla 1:a i unghundsklassen med CK och fin kritik av rasspecialist Anthony Allen som äger hennes farfar GB SHCH NORD UCH Art-Wave's Standing Ovation for Allenie.
Det är första gången jag haft möjlighet att deltaga på SSRK:s fina utställning i Ulriksdal. Det har varit alltför mycket i skolan i slutet av vårterminen så nu njöt jag i fulla drag av den vackra och välarrangerade utställningen!
Tältuppsättning dagen före utställningen! Så skönt att få det gjort i god tid!
Vizla blev 3:a i unghundklassen i Gimo och 2:a i unghundsklassen på Östras Open Show.
Foto Marianne Schärström
Lily har också varit med på resorna och här njuter hon av lugnet vid Sidsjön i Sundsvall. Tyvärr fick jag inte möjlighet att visa henne den enda dagen hon var anmäld till Viking Dog Show eftersom vi var tvungna att åka iväg och para Vizla. Jag hade sett fram emot att visa henne för rasspecialist Anne Buvik, kennel Stormbird, Norge.
I Gimo vann Lily en stor öppenklass med fin kritik och blev sedan 4:a Bästa Tik för rasspecialist Jenny Miller, kennel Feorlig, England.
I Ulriksdal blev hon 3:a i ökl och på Springer Östras Open Show 2:a i ökl.
Två duktiga hundar från kennel Astrospring's!
DK CH(U) SE U(U)CH SE VCH NW1 Astrospring's Walker "Walle" diplom i TSM NW1. Grattis Annie!  Astrospring's Vesta "Tora" godkänd i anlagsklass på viltspårsprov. Grattis Bengt!
Vårt fina boende i Gaffelbyn på Norra Berget i Sundsvall.
Vi hade en rävlya precis utanför fönstret och fick se rävvalparna vi ett par tillfällen!
Högst upp i tornet på Norra Berget i Sundsvall!
Målet för vår resa var att hälsa på Marianne som jag inte träffat på över ett år! Som jag längtat!
Sundsvall bjöd på underbart väder. Här avnjuts fika vi Sidsjön som vi promenerade runt.
Snön låg fortfarande kvar i slalombackarna! Härligt att kunna stå med shorts i snön!
Här njuter hundarna och jag av en promenad till Indalsälvens delta.
Hundarna och även jag tog ett dopp i Bottenhavet och jag kan garantera att doppet i Östersjön två veckor senare var kallare, brrrr!
Så fantastiskt att möta våren på nytt och se blåsippor och vitsippor i full blom!
Marianne servade oss med massor av god mat och dryck! Tusen tack för allt vi fick uppleva i Sundsvall!
Kom snart ner till oss och hälsa på käraste Marianne!
Cap Antibes i början på maj!
Storasyster Susanne och jag på röda mattan i Cannes!
2024-04-09
Denna fantastiska hund lyckades med bedriften att bli Best In Show två år i rad på SSRK Västras utställning i Kungsbacka! Det var första gången jag ställde ut för spanielspecialist Gudrun Brunnström.
Hon har framgångsrik uppfödning av Welsh springer spaniel och Flatcoated retreiver under kennelnamnet Moonstruck. Vilken kritik Trolla fick av denna trevliga domare: Superelegant tik av utmärkt typ och storlek. Välmejslat huvud, underbar hals, stark rygg. Rör sig som en dröm. Mycket trevligt temperament.
BIS-finalen dömdes av Joakim Ohlsson. Tusen tack till båda domarna för er uppskattning av min Trollabolla! Tack till alla runt ringen för en trevlig dag tillsammans! Det är alltid lika roligt att träffa likasinnade och prata hund en stund! Måste också nämna hur glad jag är över min nya kavaj som blev inhandlad på Crufts! Jag har alltid velat ha en riktig Tweedkavaj! Den blev ju en riktig turkavaj dessutom!

Grattis till BIM Lisa och "Ture" CH Lizziardhs Valentino! Foto: Gun-Brith Hugosson och Marica Teir
2024-03-05
Här går det undan! Annie och Walle fixar titel efter titel! Vilket fantastiskt team ni är! Vilken lycka när Walle blev 2:a Bästa Hanhund med danskt CERT och CHAMPIONAT på Spanielklubbens utställning i Sörby, Danmark, i söndags! Domare var spanielspecialist Karin Linde Klerholm, känd för sina vackra amrisar på kennel Rotojet! Hon tyckte mycket om Walle och han fick så fin kritik och blev 2:a i championklassen! Placeringen höll han även i Bästa Hanhund och det kom allt några glädjetårar från matte och den stolta uppfödaren glädjerop hördes långväga! Grattis ännu en gång till det Danska Utställningschampionatet!

Den danska spanielklubben ordnar ofta dubbelutställning samma dag, så även i Sörby. Utställning nr 2 dömdes av rasspecialist Sanna Kavén, kennel Wildomar's, Finland. Walle blev "femma" bästa hanhund med reservcert och Vizla vann unghundsklassen med ck och fick sedan en finfin placering som 2:a Bästa Tik med reservcert! Lily var med men tyvärr hade hon fått vattensvans av ett ofrivilligt dopp i kallt vatten när vi var på utflykt till döda fallet i Ätrafors dagen före utställningen. Hoppas innerligt att det inte blir ett problem vid bad framöver.....
Tack för trevligt ressällskap Jessica och Gun-Brith!
Förra helgen var vi på SSRK:s utställning i Mjölby. Då var det Vizla och Trolla som fick följa med. Båda tjejerna vann sina klasser unghund- respektive championklass med CK. Trolla slutade som Bästa tik och BIM. I Mjölby har man en BIS-final för de hundar som blivit BIM. Domare i den finalen var Michael Gruber från Schweiz, en ny bekantskap för mig. Han tyckte väldigt mycket om Trolla och satte upp henne till Best In Show av alla BIM hundar! Så jätteroligt! Rasdomare var Jennie Andersson, kennel Dream Max. Grattis Jens till BIR och Championat på Art-Wave's The Cat's Pajamas!

Stort grattis även till Janette och Sams fina dotter PL CH Zkatan's Miss N Cash som fick CERT och Svenskt Utställningschampionat!
PL CH SE U(U)CH Zkatans Miss N Cash (DK NO SE U(U)CH RLD N F Astrospring's Triton-SE U(U)CH SE VCH Zkatans Mystar Fighter
2024-02-17
Annie har tävlat aktivt under januari och februari med båda sina Nose Work-stjärnor Sigge och Walle! Idag var det Walles tur att få en titel i Nose Work klass 1!
Han fick sista diplomet i TEM inomhus klass 1, 100 poäng, 0 fel och ett SSE i sista söket. SSE betyder Särskilt Samspelt Ekipage och det är något att vara mycket stolt över. Walle har också godkänt doftprov för lagerblad så nu får han och Annie tävla i TEM inomhus klass 2! Lycka till med det! Walle heter nu NW1 SE VCH SE U(U)CH Astrospring's Walker! Snyggt jobbat!
Walle fick ytterligare ett diplom i TEM behållare klass 1 förra lördagen. De är verkligen på gång nu, Annie och Walle!

Storebror Sigge vill inte vara sämre så han lyckades ta sitt sista diplom i TSM klass 1 och får nu tävla i TSM klass 2! Lycka till med det Annie och Sigge!
NW 1 SE VCH Astrospring's Sirius "Sigge"
2024-01-21
Trolla inleder 2024 på bästa sätt med att bli BIR och BIS-4 på SSRK:s utställning i Karlskoga. Det är Trollas första utställning i år eftersom hon inte deltog på My Dog. Hon var taggad till tusen och både rasdomare Hanne Kongsgård Wiik från Norge och finaldomare Bertil Lundgren tyckte om henne!
Foto: Jessica Franzén
Gun-Brith och Vizla var med på denna vintriga resa. Vizla vann unghundsklassen med CK och var med ända till slutet i bästa tik. Tack för hjälp med handling och för alla fina foton Jessica!
Iza, RLD N Rosettasweet's Fröken Gullviva var med i öppen klass (12 stycken deltagare) och hon var med ända tills det var 5 tikar kvar.
Det var så vackert i mysiga Karlskoga. Vi hade laddat med kläder till både två- och fyrbenta så vi klarade oss bra i kylan!
Tack för ännu ett äventyr Gun-Brith!
2024-01-18
Vi fick en toppenstart på det nya året på My Dog i Göteborg! Målet med torsdagens utställning var att visa en avelsgrupp efter Sam,

DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Triton!
Lotta och jag är så otroligt stolta över Sams avkommor och när gruppen blev Best In Show kändes det helt fantastiskt!
Domare i rasen var Patric Ragnarsson och i finalen Jan Törnblom
Stort tack till alla som hjälpte till att göra detta möjligt! I denna grupp deltog från vänster:
PL CH Zkatans Miss N Cash, SE U(U)CH Astrospring's Wave, SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask, SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Walker

 
Alla deltagande hundar hade CK från dagens bedömning. Walle 4:a i championklass, Lily 2:a i championklass och 3:a bästa tik och Vizla 1:a i unghundsklassen och sedan 2:a bästa tik med CERT!
SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask lyckades göra om bedriften att vinna unghundsklassen och bli 2:a bästa tik med CERT och reserv-CACIB även på fredagens Internationella utställning!
Foto Lisa Årdh
Vizla hade fantastiska kritiker båda dagarna på My Dog!


På fredagens eftermiddag jobbade Vizla, Gun-Brith och jag i Springer Klubbens monter på My Dog! Vizla fick också en putsning inför nästa helgs utställning!
Foto Bengt Svensson
2023 vilket fantastiskt år för kennel Astrospring's! Först och främst var det Trollas år! Hon fick Springer Klubbens utmärkelse Årets Utställningsspringer 2023 och det är vi otroligt stolta över!
Här kommer en bildkavalkad över C.I.E EU W-23 SE V-23 DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH Winton State Of Grace framfart under året!
 

BIR CACIB kvalificering till Crufts samt Grupp-4 SKK INT My Dog   BIR och Best In Show SSRK Kungsbacka

BIR CACIB DKK INT Herning Agria Winner Show             Europa Winner 2023, CACIB och Internationellt Championat DKK INT Herning

BIR Nordic Cert och Grupp-3 SKK Nordic Show Vänersborg                BIR och BIS-3 SSRK Gränna

BIR och Grupp-4 NAT Tvååker                                                                          BIR CACIB och Grupp-3 INT Ransäter

BIR NAT Ljungskile                                                                                           BIS Open Show Springer Väst

BIM Svensk Vinnare 2023 Nordic Cert Nordic Show Stockholms Hundmässa

Vi fick 2 nya utställningschampions under 2023!

SE U(U)CH Astrospring's Wave
Lily smällde till och blev champion på självaste Club Show med en fantastisk placering som 3:a bästa tik! CERT nr. 1 erövrades på SSRK Forshaga och nr.2 på SKK Nat Borås då hon även blev BIR!
Pappa Sam blev BIM!

SE U(U)CH Astrospring's Walker
Walle blev champion på första försöket efter tvåårsdagen på SKK Nat Tvååker!
Stolt pappa till båda är Sam, DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Triton. Han har vid några tillfällen under året visat sina fina avelsgrupper:

Bästa Avelsgrupp och Best In Show SSRK Kungsbacka                                                 Bästa avelsgrupp DKK INT Herning

Vi fick 2 nya viltspårschampions under 2023!

Sigge tog sin sista "etta" och fick titeln SE VCH Astrospring's Sirius. Walle fixade alla sina tre "ettor" under 2023 och blev dubbelchampion SE VCH SE U(U)CH Astrospring's Walker

Vi fick 1 titel i Nose Work!


NW 1 SE VCH Astrospring's Sirius
Rosettasystrarna har också haft ett framgångsrikt år och lagt varsin titel framför namnet!
 
Iza har tillsammans med matte Jenny fått rallylydnadsdiplom i nybörjarklass och heter nu  RLD N Rosettasweet's Fröken Gullviva. Iza har också fått sitt första CERT.

Vizla har tillsammans med matte Gun-Brith fixat ett viltspårschampionat och heter nu SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask. Vizla har fått två CERT i Norge.

Så avslutningsvis det ledsamma som hänt under året. Fina snälla Humlan drabbades av glaukom i februari och då opererades det drabbade ögat bort. Hon klarade sig fint med endast ett öga men dessvärre drabbades även det andra ögat under julen och vi var tvungna att ta avsked på juldagen. Humlan du är så saknad av både två- och fyrbenta på kennel Astrospring's.