Nyheter 2023

2023-01-28
Förra helgen tillbringades i Danmark. Det var tre glada damer och två nöjda hundar som tog turen över Öresundsbron och Bältbroarna för att komma till Taulov som ligger utanför Fredericia. Där hade Dansk Spanielklubb utställning i Elbohallen och som vanligt var utställningen välarrangerad och trevlig. Det är helt perfekt att träna valpar i en så lugn och fin miljö. Dessutom är det möjligt att anmäla till två utställningar på samma dag vilket ger valpar fler möjligheter att lyckas stå och gå ordentligt. För Vizlas del blev denna utställning avslutning i valpklass och vilken bra avslutning det blev!
"Vizla" Rosettasweet's Fröken Ask slutade som BIS-3 samt BIS-4 på respektive utställning. Grattis Gun-Brith till din fina och duktiga valp!
Domare var spanielspecialisterna Vibeke Paulsen och Karl Eddie Berge, kennel Statesman, från Norge.
Lily som nu går i unghundklass eller mellanklass som det heter i Danmark vann klassen med CK på båda utställningarna och placerade sig finfint som 3:a Bästa tik med reservCERT respektive 4:a Bästa tik!
Foton: Marianne Schärström
Marianne, Gun-Brith och jag bodde kanonbra i en stor lägenhet endast 5 minuter från Elbohallen.
På fredagskvällen fick vi möjlighet att träna på danskan när vi tittade på "På spåret" som var textat med dansk text!
Tack för en härlig helg tjejer!

Tack för den här gången och på återseende dejlige Danmark!
2023-01-10
Tänk att hon gjorde det igen på årets första utställning! Förra gången Nordens största hundutställning genomfördes i Göteborg, My Dog Internationell, var 2020.
Under pandemin 2021-2022 anordnades förklarligt nog ingen My Dog i Göteborg.
Trolla var endast junior när hon blev BIR och BIG-2 för
Zeferino Silva 2020.
Nu 4 år gammal och trippelchampion gör hon det igen för domare Geir Flyckt-Pedersen! Vilken känsla och lycka att få hålla i kopplet och följa med när hon showar! Ju större ring desto bättre tycker Trolla! My Dog 1 var Cruftskvalificerande. Det innebär att Trolla är kvalificerad att deltaga på en av världens största utställningar i Birmingham England, Crufts 2024! Hon fick också ett internationellt certifikat CACIB när hon vann bästa tikklassen. För att bli International Show Champion krävs 4 CACIB tagna i 3 länder för tre olika domare. Minst ett år och en dag ska ha förflutit mellan första och sista CACIB.

20230107 BIR CH Winton State of Grace BIM CH Sieger's Easter Day
20200104 BIR Winton State of Grace BIM NORD UCH Astrospring's Orion
Trollas pappa Trasan snart 10 år gammal är still going strong som det stod i hans kritik! Han blev BIM-veteran båda dagarna på My Dog. Vi är så stolta över honom och matte Lina älskar att visa sin vackra veteran. NORD UCH Astrospring's Orion fick ta emot sitt första CACIB-V som är ett internationellt veterancertifikat. För att bli International Veteran Beauty Champion krävs 3 CACIB-V utdelade i 3 olika länder av tre olika domare. Stort grattis Lina till de fina resultaten! Domare var Lotte Jörgensen.

BIR-Veteran CH Art-Wave's Arts and Crafts BIM-veteran CH Astrosping's Orion
Grupp 8 dömdes av spanielspecialist Jamie Hubbard från USA. Trolla lyckades charma honom liksom hennes mamma Julie gjorde på Spaniel Klubbens huvudutställning i Skien 2018!

SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State of Grace BIG-4 My Dog    C.I.E NORD UCH WW-17 Springtrend Silver Shadow Best In Show NSK Skien 2018!
Så var det lilla Vizla som också gjorde oss väldigt stolta genom att bli BIM-valp på My Dog 1 och BIR-valp på My Dog 2! Hon tog sig in i den stora finalringen med hopp och glädjeskutt vilket inte gör någonting för min del eftersom det är strålkastare, musik och hundar av andra raser som skulle kunna verka skrämmande. Grattis till din vilda glada valps fina resultat på My Dog Gun-Brith!

BIR-valp My Dog 2 Rosettasweet's Fröken Ask
Så får vi inte glömma Lily, Astrospring's Wave, som var med båda dagarna. Trolla deltog endast första dagen. Lily gjorde debut i unghundsklassen med den äran genom att vinna den med CK båda dagarna! Hon fick riktigt fin kritik av båda domarna! Geir Flyckt-Pedersen: Excellent type, lovely feminine head, excellent condition, excellent body and bone, moves well coming and going.
Lotte Jörgensen: Fin välgående tik, härliga fria rörelser, feminint huvud och uttryck, välansatta öron, flott och välbyggd kropp, fina linjer, god topline, normalt vinklad fram och bak, god benstomme och tassar, fin päls och färg, gott temperament. Båda dagarna blev hon utplockad i bästa tik för närmare granskning. På lördagen visade Lina henne så fint i bästa tik när jag ägnade mig åt Trolla. Lily slutade som 4:a Bästa tik med reservCERT! Båda tjejerna var alltså placerade på My Dog 1!!! På My Dog 2 stod hon som femma till slut! På dessa utställningar visades hon som på bilden nedan.
Jag tycker att hon står med bättre balans på detta håll.
Brorsan Walle, Astrospring's Walker, var också med båda dagarna. My Dog 1 placerad som 2:a i unghundsklassen med CK och My Dog 2 som 3:a. Grattis Annie!
2022
Ett år har gått, ett år som för min del innebar en hel del förändringar. Ett år, en del av ett liv och livet bär med sig både glädje och sorg. Under våren växte ett beslut fram gällande yrkeslivet. Jag kände att motivationen och arbetsglädjen ersatts av mer och mer stress och negativa känslor så för att bromsa i tid tog jag beslutet att gå i pension. Jag saknar mina kollegor men som tur är finns de på nära håll. Skolan ligger bara några hundra metar bort och under hösten har jag gästspelat där några veckor i ett par av mina gamla klasser. Jag bokade in ett par resor som varit omöjliga för mig tidigare p g a mitt arbete. Det var resan till Bornholm där utställningarna nu ligger i augusti. Tidigare låg utställningarna på Bornholm i början av juli och då var jag där flera år i rad. Bornholm är en så fantastisk ö, vacker och hundvänlig!
Så var det resan till Mallorca i september som blev ett minne att plocka fram nu under vinterns gråvädersdagar.
  
Under 2022 blev "Sam" norsk, svensk och dansk utställningschampion! Han fick 5 CERT under året.
Astrospring's Triton fick CERT SSRK Forshaga, CERT och reservCACIB SKK INT Ljungskile, CERT Vikersund Norge, CERT och reserv-CACIB NKK INT Sandefjord, CERT Norsk Vinnarutställning NKK Sandefjord.
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) DKJUCH RLD N Astrospring's Triton
Trolla blev dansk utställningschampion på Bornholm! Hon har haft ett fantastiskt år med inte mindre än tre BIR och BIS-placeringar. Best In Show SSRK Bjuv, BIS-2 SSRK Karlsborg, BIS-4 SSRK Forshaga.
Hon blev BIM med Nordic CERT SKK Borås och har flera 2:a bästa tikplaceringar under året. Trolla blev 4:a i Springer Klubbens tävlan om årets utställningshund 2022!
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State of Grace
Under 2022 fick kennel Astrospring's sin 50:e viltspårschampion! Det var Frasse och matte Charlotte som fixade godkänt anlagsprov och tre första pris på raken i öppen klass.
SE VCH Astrospring's Ursa Major
Så till våra framtidshopp! Lily har haft ett fantastiskt år i juniorklass med hela 9 förstaplaceringar i klassen i Sverige, Norge och Danmark samt en hedrande 2:a placering på Club Show där hela 16 juniortikar deltog. Konkurrensen i juniorklass under året har varit stor så jag är verkligen glad över Lilys fina placeringar!
På Bornholm fick hon junior-CERT och junior-CACIB och den fina titeln Bornholmsjuniorvinnare-22. Lily blev delad 2:a i Springer Klubbens tävlan om årets junior 2022!
BORNHJV-22 Astrospring's Wave
Brorsan Walle har också haft ett framgångsrikt år i juniorklass där han har vunnit 2 CERT och blivit BIM. CERT och BIM SKK Borås, CERT SSRK Åstorp.
Astrospring's Walker "Sigge" Astrospring's Sirius och Annie har haft fina resultat i Nose Work under 2022.
Vi har ytterligare några unga damer som förhoppningsvis kommer att ha varsin valpkull på kennel Astrospring's framöver! Vi håller tummarna för dem under 2023!

Rosettasweet's Fröken Gullviva "Iza"                            Astrospring's Vesta "Tora"                                                 Rosettasweet's Fröken Ask
Så till sist kommer det sorgliga som hänt i kenneln. Strax för jul hände något som jag har svårt att ta in. Från den ena dagen till den andra, en fullt frisk och stark hund som får svårt att andas. Det började med hosta som lät som kennelhosta. Vi trodde att det var nosvaccinet han fått någon vecka tidigare mot kennelhosta som triggat igång något men hostan övergick i tung andning och frossa. Jag ringde och bokade tid på Slöinge Djursjukhus. I min tanke fanns bara att får han antibiotika så löser det sig säkert. Men när de efter röntgen såg förtätningar i båda lungorna började jag inse att det nog var allvarligare än vad jag trodde. Det togs prover som inte visade någonting men han fick ändå både antibiotika och kortison. Ingenting hjälpte och efter två dygn på djursjukhuset med sämre och sämre syreupptagning var vi tvungna att låta honom somna, vår Gosse. Den snällaste och stolligaste Gossen fattas oss. Biopsi är gjord men tyvärr kan det ta upp emot 3 månader innan svaret kommer.