Nyheter 2023

2023 vilket fantastiskt år för kennel Astrospring's! Först och främst var det Trollas år! Hon fick Springer Klubbens utmärkelse Årets Utställningsspringer 2023 och det är vi otroligt stolta över!
Här kommer en bildkavalkad över C.I.E EU W-23 SE V-23 DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH Winton State Of Grace framfart under året!
 

BIR CACIB kvalificering till Crufts samt Grupp-4 SKK INT My Dog   BIR och Best In Show SSRK Kungsbacka

BIR CACIB DKK INT Herning Agria Winner Show             Europa Winner 2023, CACIB och Internationellt Championat DKK INT Herning

BIR Nordic Cert och Grupp-3 SKK Nordic Show Vänersborg                BIR och BIS-3 SSRK Gränna

BIR och Grupp-4 NAT Tvååker                                                                          BIR CACIB och Grupp-3 INT Ransäter

BIR NAT Ljungskile                                                                                           BIS Open Show Springer Väst

BIM Svensk Vinnare 2023 Nordic Cert Nordic Show Stockholms Hundmässa

Vi fick 2 nya utställningschampions under 2023!

SE U(U)CH Astrospring's Wave
Lily smällde till och blev champion på självaste Club Show med en fantastisk placering som 3:a bästa tik! CERT nr. 1 erövrades på SSRK Forshaga och nr.2 på SKK Nat Borås då hon även blev BIR!
Pappa Sam blev BIM!

SE U(U)CH Astrospring's Walker
Walle blev champion på första försöket efter tvåårsdagen på SKK Nat Tvååker!
Stolt pappa till båda är Sam, DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Triton. Han har vid några tillfällen under året visat sina fina avelsgrupper:

Bästa Avelsgrupp och Best In Show SSRK Kungsbacka                                                 Bästa avelsgrupp DKK INT Herning

Vi fick 2 nya viltspårschampions under 2023!

Sigge tog sin sista "etta" och fick titeln SE VCH Astrospring's Sirius. Walle fixade alla sina tre "ettor" under 2023 och blev dubbelchampion SE VCH SE U(U)CH Astrospring's Walker

Vi fick 1 titel i Nose Work!


NW 1 SE VCH Astrospring's Sirius
Rosettasystrarna har också haft ett framgångsrikt år och lagt varsin titel framför namnet!
 
Iza har tillsammans med matte Jenny fått rallylydnadsdiplom i nybörjarklass och heter nu  RLD N Rosettasweet's Fröken Gullviva. Iza har också fått sitt första CERT.

Vizla har tillsammans med matte Gun-Brith fixat ett viltspårschampionat och heter nu SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask. Vizla har fått två CERT i Norge.

Så avslutningsvis det ledsamma som hänt under året. Fina snälla Humlan drabbades av glaukom i februari och då opererades det drabbade ögat bort. Hon klarade sig fint med endast ett öga men dessvärre drabbades även det andra ögat under julen och vi var tvungna att ta avsked på juldagen. Humlan du är så saknad av både två- och fyrbenta på kennel Astrospring's.
2023-12-12
Det kunde inte blivit ett bättre avslut på Trollas fantastiska utställningsår 2023! Det kändes helt fantastiskt att få visa henne på Stockholms Hundmässa, Svensk vinnarutställning 2023, till bästa tik med titeln Svensk Vinnare-2023. Nordic CERT och BIM! Trolla var på sitt allra bästa showhumör och då är det bara för matte att hänga på i änden av kopplet och njuta för fullt! Oändligt stort tack till domare Ewa Nielsen för de fina orden om Trolla! Domare för hanar och BIR var Stig-Arne Kjellevold. Grattis till BIR Jens och CH Art-Wave's Cash In Hand!

Lotta och Sam var också med på Stockholmsresan och Sam fick fin kritik och en fjärdeplacering med CK i championklassen av rasspecialist Stig-Arne Kjellevold, kennel Westaway Norge. Det är vi väldigt nöjda med för han är helt urfälld för tillfället. Vilken rolig helg vi har haft tillsammans med Lisa och Marica! Inte dåligt att fira tre vinnartitlar på söndagskvällen! Grattis Lisa och Marica till SE JV-23 Millviews An Apple A Day och SE VV-23 CH Lizziardhs Valentino! När vi glassar runt i huvudstaden tävlar Gun-Brith och Vizla i Nose Work och lyckas ta sitt andra diplom i TSM klass 1 och dessutom få en fantastisk placering som trea av 44 ekipage! Stort stort grattis till er som är så duktiga!
2023-11-28
Oj, oj, oj säger Gun-Brith och jag om Vizlas debut i unghundsklass! Drygt 18 månader gammal och på sin första resa till Norge tar Vizla både NKK-CERT i Sandefjord och CERT på Spanielspecialen i Drammen!
På lördagen placerades hon som trea bästa tik före storasyster Lily som blev fyra med reservCERT. Stort tack till Kirsten som visade Vizla i bästa tik! Det gjorde ni bra! Domare var Patric Ragnarson.
På söndagen slog hon till med att bli tvåa bästa tik efter CH Lordsett Dolly Daydreamer som sedan blev BIR och BIS-2. Stort grattis till det Hege! Stort tack till Therese som visade Lily i bästa tik! Domare denna dag var Vidar Grundetjern.
Foto Lisa Årdh
Ett mål med denna Norgeresa var att få vara med när Trollas syster Henna N UCH SE DK U(U)CH NJUBCH NV-22-23 NORDV-23 NJUBV-23 Winton State Of The Art skulle få pris för den fantastiska placeringen som trea på Bamselistan vilket innebär att hon är årets tredje vinstrikaste hund alla raser i Norge! Vilken prestation, helt otroligt! Jag är så glad att jag var på plats och fick se Vanja och Dag ta emot priset. Sedan fick jag också njuta av att se Henna vinna Grupp 8 för domare Tor-Björn Skaar och den stolta uppfödaren till Hennas pappa Trasan NORD UCH Astrospring's Orion fick vara med på vinnarbilden! På kvällen var det dags för Vinnargala där vackraste Henna också skulle deltaga! Lisa, Gun-Brith och jag tog på finstassen och vandrade iväg några 100 meter till festlokalen där vi skulle avnjuta en trerättersmiddag under tiden som vi fick se Norges vinstrikaste hundar mötas två och två i en utslagstävling. Henna gick till kvartsfinal i denna stenhårda konkurrens! Viken härlig helg vi har haft Lisa och Gun-Brith! Tack för den!
Foto Hans Arne Paulsen
Annie har varit på en del Nose Work tävlingar och fått diplom: Walle har fått diplom i TEM inomhus klass 1 och i TSM klass 1. Sigge har fått diplom i TEM behållare klass 1.
Grattis till de fina resultaten!

Den 11 november hade SSRK utställning i Åstorp. Jag hade bara med mig Trolla denna gång. Domare var rasspecialist Annelie Karlsson, kennel Linmoor. Trolla blev bästa tik med jättefin kritik! Tack för det!
Grattis till BIR Helene och Jenny.
2023-10-18
Idag tog "Vizla" Rosettasweet's Fröken Ask den tredje raka "ettan" i öppen klass på viltspårsprov. Alla tre första prisen erövrades på mindre än fjorton dagar. Suveränt jobbat Gun-Brith och Vizla som endast är 17 månader gammal! Stort grattis till viltspårschampionatet!

Nu pågår älgjakten för fullt i vårt avlånga land och på pass med husse sitter Astrospring's Vesta "Tora" i full koncentration! Grattis till den mäktiga oxen Bengt!

Springer Väst har haft sin årliga Open Show i Kungsbacka! En fantastisk show då klubben hade 40 årsjubileum! Det firades med guld och silverballonger, bildspel, bubbel, snacks och pampig musik!
Vilken härlig utställning för både nybörjare och gamla ringrävar. Tack till domare Inge Kristiansen Sandbaek, kennel Diamond Ring, Danmark för trevligt bemötande och  intresse för att gå igenom varje hund med mjuka och erfarna händer!
Flera hundar från kennel Astrospring's deltog på utställningen: A. Voyager i öppen klass, A. Triton och A. Walker i championklass. Deltagande tikar var A. Unique och A. Wave i öppen klass.
Sen var också Rosettasweet's Fröken Ask med i juniorklass och Winton State of Grace i championklass. Jag är så stolt över alla våra glada och tillgängliga hundar som också rör sig med attityd i ringen som domaren påpekade i några kritiker! Dessa två bilder på mina tjejer tycker jag visar glädje och positiv attityd! Tack till dagens fotografer Mathias Coulouri och Bengt Bendix s
om fångade dem på bild!
DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Triton visade sin fina avelsgrupp bestående av
SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Walker, Zkatans All In Cash, SE VCH Rosettasweet's Fröken Ask och SE U(U)CH Astrospring's Wave. Tack för hjälp med handling av Lily i gruppen Lisa Årdh!

Till min stora glädje stod C.I.E EU W-23 DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH Winton State Of Grace som BIS-vinnare för andra gången på Västras Open Show. Förra gången var 2021! Vilken ära!
Grattis till BIS-2 Lisa och den fina veteranen CH Lizziardhs Valentino

 
"Lily" SE U(U)CH Astrospring's Wave vann öppen klassen och blev sedan 3:a Bästa tik!
Tusen tack till Springer Väst och alla sponsorer för alla fina priser vi hade med oss hem! Bilen var fullastad! Tack Annie för den fina buketten!
2023-10-06
Här går det undan i spårskogen! Annie lyckas med det ena spåret efter det andra med sina båda hundar! Så bra jobbat! Idag var det Walles tur att fixa det tredje första priset i öppen klass och då får han sin andra championtitel! Grattis Annie och SE VCH SE U(U)CH Astrospring's Walker!
Foto Annie Sandlund
Walles halvsyster Rosettasweet's Fröken Ask "Vizla" och Gun-Brith har också varit i spårskogen och debuterat i öppen klass med ett första pris! Stort grattis till det!
2023-09-12
Fantastiska nyheter! Kennel Astrospring's har fått en ny viltspårschampion! Sigge och Annie spårade sig till den tredje "ettan" i öppen klass på viltspårprov i söndags! Vilken lycka!
Bilderna talar sitt eget språk! Sigges nya titel är SE VCH NW 1 Astrospring's Sirius! Stort grattis till din nya champion Annie!

Vilken näsa han har Siggemannen! Ena dagen godkänt doftprov lavendel och nästa dag viltspårschampion!

Men lillebror Walle, SE U(U)CH Astrospring's Walker nosar honom i hasorna och vill inte vara sämre! Han fick sin första "etta" i öppen klass på viltspårprov i söndags! Grattis till det och lycka till med ytterligare två! Suveränt jobbat med båda killarna Annie! Båda killarnas championsidor är under uppbyggnad!

Även kennelmamman har varit ute och rört på sig! Denna gång i ösregnet på SKK:s utställning i Ljungskile den 26/8! Ännu en gång var oväder turväder för vår del!
Trolla blev BIR med fantastisk kritik! Stort tack till domare Jennie Andersson, kennel Dream Max! Grattis till BIM Therese och Springdust's Pure Emotion!

Syskonen Walle och Lily fick också fina placeringar: SE U(U)CH Astrospring's Walker 2:a Bästa hanhund och SE U(U)CH Astrospring's Wave 3:a Bästa tik!
NW 1 Astrospring's Sirius fick excellent i öppen klass. Grattis till båda killarnas fina resultat Annie!
Iza, Rosettasweet's Fröken Gullviva visade sin bästa sida med Carina Etander, kennel Clewellyn, i änden på snöret! Iza placerades som 4:a bästa tik och fick ta emot dagens tik-CERT! Det är vi så himla glada över! Tusen tack för den proffsiga hjälpen Carina och tack även för BIR och BIM fotot. Fotot på fina Iza med CERTET togs dagen efteråt när Fröken Gullviva hade torkat! Tack för fotot Ann-Marie och Jennie! Stort grattis till CERTET och till Izas nya titel RLD N! Bra jobbat Jennie! Lycka till framöver med nya äventyr! Grattis också till Snows fina placering som BIS-3 veteran i Ljungskile!

Gun-Brith och jag har bott i Karlsborg vid två tillfällen i sommar. Första gången var när vi skulle till SKK:s Internationella utställning i Askersund den 13/8. Domare var Tino Pehar från Kroatien. Han höll på att ta livet av mig när vi skulle springa minst 10 varv/hund och jag visade tre tikar efter varandra.....Så när detta fotot togs var jag helt genomblöt av svett och höll på att få kramp i benen. Men jag överlevde och var väldigt glad för Trollas BIM. Grattis till BIR Andrea och CH Big Brazzel Dolce Gabbana!

Vizla blev trea i juniorklassen och Lily tvåa i öppenklassen! Stort tack till Jessica Franzén som visade Lily så fint i bästa tik!
Andra resan till Karlsborg var med anledning av SSRK:s dubbelutställning i Forsvik den 2-3/9. Då hade vi bara med oss Vizla och Trolla. Lördagens resultat är inget att tala om men vädret och sällskapet runt ringen var supertrevligt! Kvällen tillbringades på en thairestaurang i Karlsborg tillsammans med team Lizziardhs och team Malmuddens som firade dagens fina resultat! Tack för en trevlig kväll tjejer! Söndagens resultat var bättre för vår del, Vizla 2:a i juniorklassen med CK och Trolla vann championklassen och blev sedan 3:a Bästa tik. Tack ännu en gång för hjälp med handling i bästa tik Jessica och stort grattis till BISvalp med Trollas syskonbarn Winton It's You! Grattis till BIR och BIM med syskonparet Lizziardhs If I Can Dream och CH Lizziardhs It's Now Or Never Lisa, Marica och Ami!
2023-08-07
Behöver jag skriva att jag är oändligt stolt över mina tjejer som turas om att glädja matte på utställningarna i år! Nu var det Trollas tur på SKK Int i Ransäter. Hon tog sitt sjätte BIR i Sverige under år 2023! Helt fantastiskt är att hon också har placerat sig i finalerna varje gång! Vad sägs om BIG-4 My Dog SKK INT, Best In Show SSRK Kungsbacka, BIG-3 Nordic Show SKK Vänersborg, BIS-3 SSRK Gränna, BIG-4 SKK Nat Tvååker och nu BIG-3 SKK Int Ransäter! Hon gillar att showa i stora ringar min Trollabolla! Domare för rasen i Ransäter var spanielspecialist Börje Johansson, kennel Allert's och gruppdomare var rasspecialist Annika Ulltveit Moe, kennel Whisborne. Stort tack till båda domarna för de fina orden om min Trolla!
Foto: Jennie Skansen Grattis till BIM Jenny och Yalla! Foto: Gun-Brith Hugosson
Resan till Värmland gjorde vi i Gun-Briths husbil och campingen var på Skansens residens där vi landade redan på lördagen! Efter litet fix med pälsar var det härligt med ett dopp vid Skansens beach! Så härligt ni bor Ann-Marie och Jennie. Vi är så tacksamma över att få lov att komma på besök till er! Rosettasystrarna hade en helhelg tillsammans! De älskar att busa med varandra! Fina placeringar fick de också på utställningen, Vizla 2:a med CK i juniorklass och Iza 1:a med CK i öppen klass.
Fika vid en kyrka som sig bör!
Igår tävlade Annie och Sigge Nose Work på hemmaplan i Falkenberg och det gick strålande! Det blev diplom i TSM klass 1 och SSE-utmärkelse i utomhussöket. SSE står för Särskilt Samspelt Ekipage och det är bästa betyget att få för ett Nose Workekipage! Stort grattis Annie och Sigge!
2023-07-25
Vilken ära att få ta emot Lilys championrosett på Club Show! För er som följer nyheterna på min hemsida vet att Springer Klubbens Club Show är en av årets höjdpunkter för en springerälskare som mig!
I år liksom förra året delades bedömningen upp på två dagar. På lördagen bedömdes valpar och hanhundar och på söndagen var det tikarnas tur. Domare var Steve Wraith, kennel Beautelle. Han har tidigare framgångsrikt fött upp springer spaniels i Australien. Det var en mycket trevlig och intresserad domare som ägnade god tid åt varje hund både i genomgången och kritikskrivandet. Tack så mycket för de fina orden om mina hundar! Lily gjorde sin tredje start i öppen klass och som vanligt var det många tikar anmälda i denna klass, hela 15 stycken. Lyckan var total när Lily vann denna stora klass och när hon sedan placerades som tredje bästa tik efter vinnande championtik och vinnande veterantik och jag förstod att CERTET var vårt, hennes tredje och championatsmeriterande, var lyckan total!
När domaren sa WELL DESERVED om championatet går det inte att beskriva hur stolt jag blev! SE U(U)CH Astrospring's Wave "Lily" är Astrospring's 29:e utställningschampion och ytterligare ett par springrar från andra kennlar har blivit champions här så för vår lilla uppfödning är det något jag är mycket stolt över!
Som ni ser är det regnjacka på och det verkar som att regnväder är turväder för kennel Astrosprings!

 
Foton Veronica Forsberg
Nu får vi inte glömma Gun-Briths och min härliga juniortik "Vizla" Rosettasweet's Fröken Ask som gjorde det så bra i en stor juniorklass, 10 stycken! Hon blev 2:a i riktigt tuff konkurrens! Det är så roligt att visa henne för hon rör sig som en dröm! Stort tack för hjälpen med handling i bästa tik Carro!
Idag har vi varit i Göteborg och gonioskoperat och ögonlyst henne och allt såg bra ut! Nu börjar jag våga drömma om Vizlavalpar här på kenneln nästa år!

Foton Veronica Forsberg

Här är en bild på "Iza" Rosettasweet's Fröken Gullviva när hon blev placerad som 4:a med CK i öppen klass. Halvsystrarna hade så roligt tillsammans men blev väldigt trötta efter all lek i stugan!
Gun-Brith och jag delade stuga med AnnMarie och Jennie. I stugan hade vi 6 hundar och de fungerade så fint tillsammans. På lördagskvällen passade det så bra att fira Snows vinst i jaktklass och fantastiska placering som 4:a bästa hanhund. Hans hedervärda ålder är snart 11 år och av det märker man ingenting, vilken glad och busig kille!
Skål för dig "Snow" NO UCH NO VCH RLD N RLD F SE UCH SE VCH Cool Moon Avendesora Poland! Tack för en härlig Club Showhelg alla som varit delaktiga i arrangemanget!

Trolla var också med men denna gång var hon oplacerad i championklassen. Grattis till BIS Linda och CH Charlescroft Rogue och grattis till BIM Jessica och CH Wilmio's Quality Art!
2023-07-10
Förra helgen var det far och dotter som glänste och nu var det Sams son och Lilys bror Walle som fick championglans! Annie visade Walle efter ett långt uppehåll för att han skulle kunna gå i öppen klass och ha chansen att få sitt sista och championatsmeriterande CERT! Tänk att det lyckades på allra första försöket på SKK:s Nat utställning i Tvååker. Domare Ronny Blomme från Belgien tyckte mycket om Walle och ville att han skulle se perfekt ut så han gick tom fram och fixade till pälsen på hasorna. Walle vann öppenklassen med CK och blev sedan 3:a Bästa Hanhund med sitt tredje CERT och alltså ett Svenskt Utställningschampionat! Stort stort grattis Annie! Det gjorde ni bra! När Annie plockade fram en flaska med bubbel (alkoholfri) ut ryggsäcken blev det jubel hos team Astrosprings!
SE U(U)CH Astrospring's Walker hurrad och grattat av en stolt uppfödare, Gun-Brith, en ännu stoltare ägare och Lina som förevigade dagen med foton!

Men utställningsdagen var inte över med detta. Vi hade ju även gänget med tjejer som skulle visas. Det var Vizla i juniorklass, Lily i öppenklass och Trolla i championklass! Domaren tyckte mycket om dem alla tre! Vizla och Lily blev tvåa med CK i sina klasser men Trolla vann championklassen och blev BIR! Lily blev 3:a Bästa Tik med reservCERT så det var nära nära....
BIM var CH Wilmio's Quality Art Grattis till det Jessica! Vår rasdomare Ronny Blomme dömde även grupp 8 och där placerade han Trolla som BIG-4!

Trollas kullsyster CH Winton State Of The Art "Henna" har haft tre fantastiska dagar i Sandefjord, Norge! Den stolta farmodern Lina, Trolla och jag vill passa på att gratulera Vanja och Henna till:
BIRx3, Norsk Vinnare 2023, Nordisk Vinnare 2023, Jubileums Vinnare 2023, BIG-3 för Moray Armstrong, BIG-1 för Laurent Pichard, BIS-3 för Marianne Holmli och BIG-2 för Frank Kane!
2023-07-04
Ännu en regnig utställning men det spelar ingen roll att man får en störtskur över sig när resultatet blir så lysande! Denna gång var det Lilys tur att glänsa i ringen! Hon gjorde sin debut i öppen klass med den äran och slutade som Bästa Tik med sitt andra CERT! Nu blir det spännande framöver! Att Lily sen fick stå tillsammans med sin pappa Sam i BIR och BIM-finalen var ju såååå roligt! Både Lotta och jag var stolta och glada! Domare Jan Herngren tyckte så mycket om dem båda! Tack för de fina orden om dem! BIR Astrospring's Wave BIM DK CH(U) NO UCH SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Triton
Foto Gun-Brith Hugosson
Vizla blev 2:a i juniorklassen med CK och Trolla blev 2:a i championklassen och sedan 3:a Bästa Tik. Tack för gott teamwork Lotta och Gun-Brith!
2023-06-24
Trolla fortsätter att glädja sin matte med fantastiska resultat! Den 18 juni var Lotta och jag på SSRK:s utställning i Gränna. Det regnade hela dagen men efter sommarens torka så kändes det helt ok med regn. Denna gång hade vi bara med mina två tjejer och Sam. Gun-Brith och Vizla var upptagna med Nose Worktävling. Det gick också bra med 3 godkända sök! Vi har varit iväg och röntgat Vizla nu i veckan och resultatet kom på midsommarafton! Hon har A-höfter! Både farmor Lotta, Gun-Brith och jag är sååå glada över det!
Men nu tillbaka till Gränna. Det var domarändring för springer spaniel Tikarna dömdes av George Schogol och hanarna av Silva Zeferino. Lily vann unghundsklassen med CK och Trolla vann championklassen med CK! Stort tack för hjälp med handling i bästa tik Marica Teir och tusen tack även för alla fina bilder du tog under dagen! Trolla sprang sig till ännu ett BIR!
BIM var samma hanhund som förra helgen i Vänersborg, Plumridge Einar. Stort grattis till uppfödare och handler Petra Plumridge och ägare Mikael Alf Johansson!


BIS-domare var Silva Zeferino som vi träffat på tidigare i Göteborg närmare bestämt på My Dog 2020. Den gången var Trolla bara junior men tilltalade domaren redan då!
Resultatet den gången blev BIR och BIG-2! BIM var Trollas pappa NORD UCH Astrospring's Orion.

Efter utställningen övernattade Lotta och jag på Grenna hotell. Vi hade mycket att skåla för: Trollas nya titlar C.I.E och EUW-23 och Sams nya titel RLD F!
Annie och Walle var också ute och rörde på sig den 18 juni och det var tydligen en riktig lyckodag för kennel Astrospring's! Walle, Astrospring's Walker fick sitt första diplom i Nose Work, Inomhus klass 1! De kom på 4:e plats i totalen och på 3:e plats i sök nr.2! Så bra jobbat! Stort grattis till Annie och Walle!

Den 10 juni var Gun-Brith och jag på Nordic Dog Show i Vänersborg. Vi liftade med Janette Bejegård och hennes två Polska Spaniels. Tack så mycket för skjutsen!
Vizla vann juniorklassen med CK och fortsatte till bästa tik tillsammans med Carina Etander som visade henne så fint till ett reservCERT! Stort tack för hjälpen Carina! Lily blev 2:a i unghundsklassen och Trolla vann championklassen och fortsatte i stor stil att bli BIR för domare Kerstin Henriksson! BIM blev Plumridge Einar visad av uppfödaren Petra Plumridge. Stort grattis till det!
 
Trolla blev sedan 3:a i en tuff Grupp 8 för rasspecialist Jessie Borregaard Madsen!
Foto Charlie Lejdbrandt
Jag fick äran att visa Janettes tik i BIR och BIM! Grattis till fina resultat i Vänersborg!

Att jag är stolt över min Trollabolla har nog alla förstått och jag passar på att skryta litet mer över henne här! Hon var med i senaste numret av Apportören tillsammans med alla fina Cruftsvinnare!
Så har jag gjort en skrytvägg med alla hennes rosetter över Grupplaceringar, Europa Winner-23, Internationella Utställningschampionat, BIR och hennes Nordic CERT.

 
2023-06-04
Lotta med sin RLD N RLD F SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Astrospring's Triton
Sam har fått en ny titel efter gårdagens 2 godkända rundor i Fortsättningsklass Rallylydnad på Halmstad BK! Sedan tidigare har han 2 godkända rundor i samma klass så titeln uppnåddes med råge!
Grattis Lotta det gjorde ni bra med fina placeringar som 4:a och 6:a i stora klasser med över 20 startande hundar!
2023-05-26
Trolla min Trolla vilken stjärna du är! Vi for till Europa Dog Show 2023 och Agria Winner Show i Herning Danmark, med 4 hundar. Det vi var överens om var att om någon/några av hundarna placerades i klasserna skulle vi vara mer än nöjda. Det är fina hundar från hela Europa som möter upp på vinnarutställningar där man tävlar om Europavinnartitlar till bästa junior, vuxen och veteran. På båda utställningarna delades det ut CACIB (Internationellt utställningscertifikat) till vinnande vuxen och juniorCACIB samt veteranCACIB till vinnande junior respektive veteran. Trolla hade ett CACIB i Norge och ett CACIB i Sverige sedan tidigare. För att bli Internationell Utställningschampion krävs 4 CACIB tagna i tre olika länder och det ska ha gått minst ett år mellan det första och sista. Det känns som äkta trolleri att Trolla lyckades med att bli BIR på Agria Winner Show för domare José Miguel Doval Sanchez och Europa Vinnare 2023 för spanielspecialist Vibe Borregaard Madsen, kennel Sieger's! Dessutom fick hon båda CACIB:en och blev Internationell Utställningschampion på EDS 2023! Vilken ära och så roligt att Trollas uppfödare Vanja var på plats och kunde uppleva det in live! Delad glädje är dubbel glädje!
Grattis till Trollas syster CH Winton State Of The Art som blev Dansk Utställningschampion på Agria Winner Show!

 


Från vänster Europa Junior Vinnare-23 Adamant's Show Your True Colours, Europa Veteran Vinnare-23 CH Adamant's Over The Moon och Europa Vinnare-23 CH Winton State Of Grace

 
Agria Winner Show 2023 BIR CH Winton State of Grace BIM CH Every Beat of My Heart Avendesora domare José Miguel Doval Sanchez
Sam hade vinnande avelsgrupp båda dagarna i Herning! På Agria Winner Show var alla hans döttrar dessutom klassvinnare! Rosettasweet's Fröken Ask "Vizla" vinnare av juniorklassen med JuniorCACIB och JuniorCERT, Astrospring's Wave "Lily" vinnare av unghundsklassen med CK och Zkatans Miss N Cash "Lina" vinnare av öppen klass och 4:a bästa tik med reservCERT! Sam fick en fin 4:e placering i championklass på EDS! Både Lotta och jag är så stolta över Sam och hans fina avkommor! Stort tack Janette att du ställde upp i gruppen med fina Lina och stort tack till dig Lisa som hjälpte oss med handling i gruppen både i rasringen och i stora ringen!
Sams vackra avelsgrupp! Stort tack för alla fina bilder Marica och Vanja!
Från vänster SE U(U)CH NO UCH DHCH(U) RLD N Astrospring's Triton, Rosettasweet's Fröken Ask, Astrospring's Wave och Zkatans Miss N Cash! På spanielklubbens utställning på lördagen blev Vizla placerad som 2:a i en stor juniorklass (11 deltagande juniortikar). Domare var Jane Eyington, kennel Meadowdale, England.
Första dagens (Agria Winner Show) prisskörd!
Vi hade mycket att fira i dagarna tre! Lisas fina veteran CH Lizziardhs Valentino "Ture" var vinnande veteranhane på alla tre utställningarna och blev Dansk Veteranchampion och Europa Veteran Vinnare-23! Janettes Polish Hunting Spaniels blev båda Danska Juniorchampions, tiken blev Europa Junior Winner-23 och båda två Spaniel Europa Junior Vinnare! Stort grattis Lisa och Janette till era vinnare!
Vi skålade ordentligt för våra framgångar!
Tack för en härlig resa och alla goda skratt Marica, Lisa, Janette, Gun-Brith och Lotta! Det gör vi om tycker jag!
Denna vackra vy ska jag njuta av hemma i köket en tid framöver! Tack för den fina blomman Marianne!
2023-05-01
I mitten av april åkte Gun-Brith och jag till Värmland för att deltaga i SSRK:s utställning i Forshaga. Vi övernattade i Karlstad och där undrade vi vart "sola i Karlstad" tagit vägen!? Efter regnpromenaden vilade hundarna så gott! Halvsystrarna Rosettasweet's Fröken Ask "Vizla" och Astrospring's Wave "Lily" tätt tillsammans och Trolla tätt intill matte så klart! Vilka godingar vi har!

I Forshaga anslöt Ann-Marie med ännu en Rosettafröken "Iza" och Snow så klart! Jag fick jobba hårt under dagen då jag visade flickor i 4 klasser! Vizla vann junior klassen med CK, Lily vann unghundsklassen med CK, Iza var 2:a i öppen klassen med CK och Trolla 2:a i championklassen med CK! Så himla bra det gick! Alla tjejerna kvalificerade att gå in i Bästa tikklass! Stort stort tack till Gisela som visade Trolla till 2:a Bästa tik, Irene som visade Vizla så fint och Ann-Marie som visade Jennies Iza. Denna gången fick jag möjlighet att visa Lily själv i Bästa tik och så roligt det var när hon blev 3:a Bästa tik med sitt första CERT! Här ståtar hon med CERTET fotad av Ann-Marie från båda sidor. Jag vet faktiskt inte vilken sida jag tycker hon är finast från. Ni får gärna ge synpunkter på det!

Rosettasystrarna gjorde väldigt bra ifrån sig! Vizla blev dagens bästa junior och placerades som BIS-3 i finalen för juniorerna! "Iza" Rosettasweet's Fröken Gullviva blev 2:a av 9 stycken öppen tikar!
Vizla har klarat doftprov eukalyptus och är godkänd i anlagsklassen på viltspår! Duktig liten tjej!

Stort tack till domare Johan Andersson, kennel Alistair's, som uppskattade våra hundar! Tack för alla fina foton Ann-Marie och grattis till Snows placering som BIS-3 för jaktmeriterade hundar!
Den 6 april tog Annie och Walle diplom i TEM behållare klass 1 Nose Work! Stort grattis!
2023-04-02
Igår den 1 april var en helt osannolik dag för kennel Astrospring's på SSRK:s utställning i Kungsbacka! Men det är alldeles sant att Trolla och Sam var de vackraste hundarna på hela utställningen!
De stod först som BIR och BIM för rasdomare Theres Johansson, kennel Allert's, som skrev så fina ord om dem båda! Tack för det och för den mjuka och engagerade hanteringen av hundarna!
BIR CH Winton State Of Grace "Trolla" BIM CH Astrospring's Triton "Sam"
Att de båda sedan vann sina finaler var helt sanslöst roligt! Trolla Best In Show för domare Viveca Lahokoski från Finland och Sam Best In Show för BIM-hundarna för domare Nils Molin!!!

Inte nog med det utan Sams fina avelsgrupp bestående av Zkatans Miss N Cash (3:a i öppen klass tikar), Rosettasweet's Fröken Ask (1:a i juniorklass tikar med CK), Astrospring's Wave (1:a i unghundsklass tikar med CK) och Astrospring's Walker (3:a i unghundsklass hanar) fick finfin kritik:
Avelsgrupp bestående av 3 kombinationer där avelsdjuret väl präglat sina avkommor som alla är av utmärkt kvalitet och rastyp som väl överensstämmer med det rasstandarden beskriver. Fina proportioner. Välgående. Grattis till en god nedärvare och en fin grupp!
Avelsgruppen blev Best In Show i finalen för domare Nils Molin!
Stort tack till Janette, Lisa och Annie för att ni ställde upp i avelsgruppen! Tack också för alla fina foton och filmer jag fått av Annie, Gun-Brith och Lisa!
Stort stort grattis Lotta till din fina Sams fantastiska resultat!!!
Gun-Brith och "Vizla" Rosettasweet's Fröken Ask fick godkänt doftprov Eukalyptus den 31/3! Stort grattis till det!
2023-03-19
Annie och "Sigge" NW1 Astrospring's Sirius tutar och kör! Den 11 mars blev det DIPLOM i fordonssök och SSE (särskilt samspelt ekipage) på sök 4! Idag DIPLOM på TEM behållare! Vilket flow ni har! Enormt stort grattis från en mycket stolt uppfödare!
2023-03-05
Brorsorna "Wilder" Astrospring's Wildcard och "Walle" Astrospring's Walker träffades på Dansk Spanielklubbs utställning i Sörby. Det var två utställningar under dagen. Wilder deltog endast i den första där Malgorzata Wiermiejczyk-Wierzchowska dömde. Båda killarna fick excellent med fina kritiker och placerades som tvåa och trea i mellanklassen. Grattis till Wilders fina debut Henriette!
Nästa utställning dömdes av Inga Sill. Där placerades Walle som 2:a med CK. Grattis Annie och tack för det fina fotot av brorsorna!

Det var utställning i Moheda samma dag och där var Gun-Brith, Lina och jag men de resultaten är inget att skryta med.... Visserligen vann Vizla och Lily sina klasser men det var också det enda vi var glada över.
2023-02-24
Vilket team de är Annie och Sigge! Förra helgen lyckades de få 2 DIPLOM i Nose Work klass 1. Den 17 februari i TEM inomhus. Det var Sigges tredje diplom inomhus och då får han en ny fin titel NW1!
Den 19 februari lyckades de få ännu en 100 poängare! Denna gång i behållarsök klass 1! Stort grattis Annie till de fina resultaten!
Astrospring's Walker på Hallandshunden!
Den 18 februari var vi på Hallandshunden i Eldsberga. Det var Lina, Annie och jag som var där och representerade kennel Astrospring's. Trolla, Walle och Trasan var kvalificerade att deltaga!
NORD UCH Astrospring's Orion i tävlingen om Hallands vackraste veteran. Astrospring's Walker och SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State Of Grace i tävlingen om Hallands vackraste hund. Det var en så festlig kväll och bra gick det också! Walle var med ända tills tredje uttagningen och Trolla gick ända till final där hon slutade som delad tvåa! Nedan ser man far och dotter uppe på scenen!
2023-01-28
Förra helgen tillbringades i Danmark. Det var tre glada damer och två nöjda hundar som tog turen över Öresundsbron och Bältbroarna för att komma till Taulov som ligger utanför Fredericia. Där hade Dansk Spanielklubb utställning i Elbohallen och som vanligt var utställningen välarrangerad och trevlig. Det är helt perfekt att träna valpar i en så lugn och fin miljö. Dessutom är det möjligt att anmäla till två utställningar på samma dag vilket ger valpar fler möjligheter att lyckas stå och gå ordentligt. För Vizlas del blev denna utställning avslutning i valpklass och vilken bra avslutning det blev!
"Vizla" Rosettasweet's Fröken Ask slutade som BIS-3 samt BIS-4 på respektive utställning. Grattis Gun-Brith till din fina och duktiga valp!
Domare var spanielspecialisterna Vibeke Paulsen och Karl Eddie Berge, kennel Statesman, från Norge.
Lily som nu går i unghundklass eller mellanklass som det heter i Danmark vann klassen med CK på båda utställningarna och placerade sig finfint som 3:a Bästa tik med reservCERT respektive 4:a Bästa tik!
Foton: Marianne Schärström
Marianne, Gun-Brith och jag bodde kanonbra i en stor lägenhet endast 5 minuter från Elbohallen.
På fredagskvällen fick vi möjlighet att träna på danskan när vi tittade på "På spåret" som var textat med dansk text!
Tack för en härlig helg tjejer!

Tack för den här gången och på återseende dejlige Danmark!
2023-01-10
Tänk att hon gjorde det igen på årets första utställning! Förra gången Nordens största hundutställning genomfördes i Göteborg, My Dog Internationell, var 2020.
Under pandemin 2021-2022 anordnades förklarligt nog ingen My Dog i Göteborg.
Trolla var endast junior när hon blev BIR och BIG-2 för
Zeferino Silva 2020.
Nu 4 år gammal och trippelchampion gör hon det igen för domare Geir Flyckt-Pedersen! Vilken känsla och lycka att få hålla i kopplet och följa med när hon showar! Ju större ring desto bättre tycker Trolla! My Dog 1 var Cruftskvalificerande. Det innebär att Trolla är kvalificerad att deltaga på en av världens största utställningar i Birmingham England, Crufts 2024! Hon fick också ett internationellt certifikat CACIB när hon vann bästa tikklassen. För att bli International Show Champion krävs 4 CACIB tagna i 3 länder för tre olika domare. Minst ett år och en dag ska ha förflutit mellan första och sista CACIB.

20230107 BIR CH Winton State of Grace BIM CH Sieger's Easter Day
20200104 BIR Winton State of Grace BIM NORD UCH Astrospring's Orion
Trollas pappa Trasan snart 10 år gammal är still going strong som det stod i hans kritik! Han blev BIM-veteran båda dagarna på My Dog. Vi är så stolta över honom och matte Lina älskar att visa sin vackra veteran. NORD UCH Astrospring's Orion fick ta emot sitt första CACIB-V som är ett internationellt veterancertifikat. För att bli International Veteran Beauty Champion krävs 3 CACIB-V utdelade i 3 olika länder av tre olika domare. Stort grattis Lina till de fina resultaten! Domare var Lotte Jörgensen.

BIR-Veteran CH Art-Wave's Arts and Crafts BIM-veteran CH Astrosping's Orion
Grupp 8 dömdes av spanielspecialist Jamie Hubbard från USA. Trolla lyckades charma honom liksom hennes mamma Julie gjorde på Spaniel Klubbens huvudutställning i Skien 2018!

SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State of Grace BIG-4 My Dog    C.I.E NORD UCH WW-17 Springtrend Silver Shadow Best In Show NSK Skien 2018!
Så var det lilla Vizla som också gjorde oss väldigt stolta genom att bli BIM-valp på My Dog 1 och BIR-valp på My Dog 2! Hon tog sig in i den stora finalringen med hopp och glädjeskutt vilket inte gör någonting för min del eftersom det är strålkastare, musik och hundar av andra raser som skulle kunna verka skrämmande. Grattis till din vilda glada valps fina resultat på My Dog Gun-Brith!

BIR-valp My Dog 2 Rosettasweet's Fröken Ask
Så får vi inte glömma Lily, Astrospring's Wave, som var med båda dagarna. Trolla deltog endast första dagen. Lily gjorde debut i unghundsklassen med den äran genom att vinna den med CK båda dagarna! Hon fick riktigt fin kritik av båda domarna! Geir Flyckt-Pedersen: Excellent type, lovely feminine head, excellent condition, excellent body and bone, moves well coming and going.
Lotte Jörgensen: Fin välgående tik, härliga fria rörelser, feminint huvud och uttryck, välansatta öron, flott och välbyggd kropp, fina linjer, god topline, normalt vinklad fram och bak, god benstomme och tassar, fin päls och färg, gott temperament. Båda dagarna blev hon utplockad i bästa tik för närmare granskning. På lördagen visade Lina henne så fint i bästa tik när jag ägnade mig åt Trolla. Lily slutade som 4:a Bästa tik med reservCERT! Båda tjejerna var alltså placerade på My Dog 1!!! På My Dog 2 stod hon som femma till slut! På dessa utställningar visades hon som på bilden nedan.
Jag tycker att hon står med bättre balans på detta håll.
Brorsan Walle, Astrospring's Walker, var också med båda dagarna. My Dog 1 placerad som 2:a i unghundsklassen med CK och My Dog 2 som 3:a. Grattis Annie!
2022
Ett år har gått, ett år som för min del innebar en hel del förändringar. Ett år, en del av ett liv och livet bär med sig både glädje och sorg. Under våren växte ett beslut fram gällande yrkeslivet. Jag kände att motivationen och arbetsglädjen ersatts av mer och mer stress och negativa känslor så för att bromsa i tid tog jag beslutet att gå i pension. Jag saknar mina kollegor men som tur är finns de på nära håll. Skolan ligger bara några hundra metar bort och under hösten har jag gästspelat där några veckor i ett par av mina gamla klasser. Jag bokade in ett par resor som varit omöjliga för mig tidigare p g a mitt arbete. Det var resan till Bornholm där utställningarna nu ligger i augusti. Tidigare låg utställningarna på Bornholm i början av juli och då var jag där flera år i rad. Bornholm är en så fantastisk ö, vacker och hundvänlig!
Så var det resan till Mallorca i september som blev ett minne att plocka fram nu under vinterns gråvädersdagar.
  
Under 2022 blev "Sam" norsk, svensk och dansk utställningschampion! Han fick 5 CERT under året.
Astrospring's Triton fick CERT SSRK Forshaga, CERT och reservCACIB SKK INT Ljungskile, CERT Vikersund Norge, CERT och reserv-CACIB NKK INT Sandefjord, CERT Norsk Vinnarutställning NKK Sandefjord.
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) DKJUCH RLD N Astrospring's Triton
Trolla blev dansk utställningschampion på Bornholm! Hon har haft ett fantastiskt år med inte mindre än tre BIR och BIS-placeringar. Best In Show SSRK Bjuv, BIS-2 SSRK Karlsborg, BIS-4 SSRK Forshaga.
Hon blev BIM med Nordic CERT SKK Borås och har flera 2:a bästa tikplaceringar under året. Trolla blev 4:a i Springer Klubbens tävlan om årets utställningshund 2022!
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State of Grace
Under 2022 fick kennel Astrospring's sin 50:e viltspårschampion! Det var Frasse och matte Charlotte som fixade godkänt anlagsprov och tre första pris på raken i öppen klass.
SE VCH Astrospring's Ursa Major
Så till våra framtidshopp! Lily har haft ett fantastiskt år i juniorklass med hela 9 förstaplaceringar i klassen i Sverige, Norge och Danmark samt en hedrande 2:a placering på Club Show där hela 16 juniortikar deltog. Konkurrensen i juniorklass under året har varit stor så jag är verkligen glad över Lilys fina placeringar!
På Bornholm fick hon junior-CERT och junior-CACIB och den fina titeln Bornholmsjuniorvinnare-22. Lily blev delad 2:a i Springer Klubbens tävlan om årets junior 2022!
BORNHJV-22 Astrospring's Wave
Brorsan Walle har också haft ett framgångsrikt år i juniorklass där han har vunnit 2 CERT och blivit BIM. CERT och BIM SKK Borås, CERT SSRK Åstorp.
Astrospring's Walker "Sigge" Astrospring's Sirius och Annie har haft fina resultat i Nose Work under 2022.
Vi har ytterligare några unga damer som förhoppningsvis kommer att ha varsin valpkull på kennel Astrospring's framöver! Vi håller tummarna för dem under 2023!

Rosettasweet's Fröken Gullviva "Iza"                            Astrospring's Vesta "Tora"                                                 Rosettasweet's Fröken Ask
Så till sist kommer det sorgliga som hänt i kenneln. Strax för jul hände något som jag har svårt att ta in. Från den ena dagen till den andra, en fullt frisk och stark hund som får svårt att andas. Det började med hosta som lät som kennelhosta. Vi trodde att det var nosvaccinet han fått någon vecka tidigare mot kennelhosta som triggat igång något men hostan övergick i tung andning och frossa. Jag ringde och bokade tid på Slöinge Djursjukhus. I min tanke fanns bara att får han antibiotika så löser det sig säkert. Men när de efter röntgen såg förtätningar i båda lungorna började jag inse att det nog var allvarligare än vad jag trodde. Det togs prover som inte visade någonting men han fick ändå både antibiotika och kortison. Ingenting hjälpte och efter två dygn på djursjukhuset med sämre och sämre syreupptagning var vi tvungna att låta honom somna, vår Gosse. Den snällaste och stolligaste Gossen fattas oss. Biopsi är gjord men tyvärr kan det ta upp emot 3 månader innan svaret kommer.