Nyheter 2022

2022-04-24
Idag fick kennel Astrospring's sin 50:e viltspårschampion! Det var "Frasse" SE VCH Astrospring's Ursa Major som fick sin titel på tre raka "ettor" i öppen klass! Matte Charlotte som är nybörjare har fört sin duktiga Frasse på ett strålande sätt och kritikerna har varit lysande: En mycket spårnoga och duktig kille som löser dagens provs alla delar jättefint! Bra tempo, fint förd. Stort grattis till fint genomfört spårprov. Mycket effektivt arbete-bra prov! Stort grattis till familjen Wilhelmsen!

De senaste helgerna har tillbringats på resande fot och tass! Nu i helgen for Lotta och jag upp till Värmland för att ställa ut på SSRK:s utställning i Forshaga. Vi startade redan på fredag förmiddag för att vi skulle hinna träffa "Iza" Rosettasweet's Fröken Gullviva hos Jennie och AnnMarie på Skansens residens i Värmskog. Först hälsade vi på Tösera! Vilka mysiga och ulliga tjejer!
Från vänster Solbritt, Panini, Selma och Gärda!
Sen blev det en del trimning inför lördagens utställning där Iza, "Snow" SE UCH NO UCH SE VCH NO VCH RLD N F Cool Moon Avendesora Poland, Sam och Trolla skulle deltaga. Efter trim fick vi en supergod middag!

Tack för er gästfrihet Jennie och AnnMarie! På lördagen strålade vi samman i Ängevi. Först ut var Snow i jaktklass där han ståtade i ensamt majestät! Han fick CK-biljetten till bästa hanhundsklass. Sen var det dags för Sam i öppen klass, vilken han vann med CK! I bästa hanhund placerades Sam som 2:a med sitt första svenska CERT och Snow som 3:a! Sen var det direkt in igen för min del som visade Iza i juniorklass. Hon var så lätt att visa, sprang så balanserat. Extra roligt var det att domare Lena Rollmar, kennel Deming's, sa att jag visade henne i precis lagom tempo så att det gick att se varje steg hon tog! Sådana ord värmer en gammal ringräv! Iza var placerad som 1:a i juniorklassen med CK! Sist ut var Trollabolla i championklass. Hon sviker mig aldrig, står och går som den drottning hon är! Hon vann championklassen med CK och därmed hade vi två tjejer i bästa tik!
AnnMarie visade Iza och jag Trolla och tänk så bra det gick! Trolla 1:a och Iza 3:a med reserv-CERT! När Trolla dessutom blev BIR så svävade vi på små moln!

CERT till DK JUCH RLD N Astrospring's Triton                                          BIM C.I.E NORD UCH LV CH Barecho Spitting Image BIR SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace
Nu hade vi tre hundar som skulle in i BIS-finaler, Snow i jakt, Iza i junior och Trolla i Best In Show! Så roligt och spännande! Lena Rollmar skulle döma jakt- och juniorfinalen och Lars Widén Best In Show!
Det var många fina hundar med i finalerna så gissa om vi var stolta och glada när alla tre placerade sig! Snow BIS-3, Gossens vackra dotter Rosettasweet's Fröken Gullviva "Iza" Best In Show Junior!

Mattes stolthet "Trollabolla" SE U(U)CH NO UCH Winton State Of Grace BIS-4!!!


Påsken firade Marianne, Lotta och jag i Norge. På långfredagen startade vi resan mot målet Vikersund. Där skulle Klubben för Gårds- og Fjellhunder ha utställning för alla raser. Anki Johansson skulle döma Springer Spaniel. Vi bestämde oss för att ta färjan mellan Moss-Horten och övernatta i vackra Horten. Det visade sig vara ett utmärkt beslut! Vi bodde jättebra på Thons hotell precis vid hamnen. Det var underbart väder och vi kunde njuta av härliga promenader. Som vanligt är det Marianne som är bakom kameran så hon är inte med på någon bild...

Tidigt på morgonen styrde vi bilen mot Vikersund. Utställningen hölls inomhus i en handbollshall. Sam och Lily var med oss på resan. Sam visades i öppen klass och Lily debuterade i juniorklass. Sam vann ökl och blev sedan 2:a bästa hanhund med CERT! Lily vann juniorklassen med CK!
Foto Marianne Schärström
Tack tjejer för en fantastisk Norgetripp!
Hem igen och bada två hundar inför Malmö Internationella utställning på påskdagen. Ja, jag vet att jag är galen! Lina och Trasan, jag med Gossen och Trolla ställde ut i Malmö. Trolla blev 4:a Bästa tik men killarnas resultat vill vi helst glömma, eller hur Lina! Upp som en sol och ned som en pannkaka kan man säga!
2022-03-13
Vilken liten DIAMANT som domare Alessandro Zeppi uttryckte sig när han dömde Lily på Dansk Spanielklubbs utställning i Sörbyhallen förra helgen. Han gjorde henne till BIS-hvalp och Spaniel Klub Vinder hvalp 2022!
Inom en vecka har Lily blivit BIR-valp och BIS-placerad på tre utställningar! Vilken härlig avslutning på valpklassen. Hon blir 9 månader den 19 mars. I Danmark var det två utställningar på samma dag. Andra utställningen dömde Gunnar Nyman och då blev Lily BIS-3. Igår var vi på SSRK:s utställning i Mjölby. Där blev Lily BIR och BIS-2-valp. Rasdomare var Claudia Berchtold och finaldomare Caroline Lundqvist. Stort tack till alla domare som uppskattat min lilla Lily! Vilken rosettskörd hon dragit hem!

I Danmark var även Sam och Trolla med. På den andra utställningen vann Trolla championklassen och blev 4:a Bästa Tik! Till Mjölby åkte vi tillsammans med Janette och hennes tikar Zkatans Miss N Cash "Lina" och Zkatans Heavens Fantasy "Gry". På plats mötte även "Tora" Astrospring's Vesta och "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana upp. Tora var så duktig på sin debut i juniorklass. Hon har mognat mycket både i kropp och i huvud efter sitt första löp. Husse Bengt har också lagt ner utmärkt arbete på socialträning och fysträning av lilla Tora! Hon fick jättefin kritik av rasdomaren Claudia Berchtold. Sam fick en fin andra placering i öppen klass efter BIR-vinnande RLD N Fire'n Ice Two Stars Went One, grattis till det Lotta Claeson! Thea debuterade i veteranklass 9 år gammal (ung) och hon njöt verkligen av att visa upp sig igen! Domarens kritik var så härlig: 9 years old. Presented i excellent condition. Feminin head. Very nice outline, Beautiful coat condition. Excellent bone, feet. Moves with beautiful reach/drive. Typical lively temperament. Visibly enjoying her day out!
Thea var placerad som tvåa i veteranklassen efter BIM-vinnande NO UCH SE U(U)CH SE VCH Lelica's Perfectly Sweet, grattis till det Camilla och Lena! Tack för en trevlig dag vid ringen! Stort tack för skjutsen Janette och stort grattis till Grys 4:a Bästa tik och reserv-CERT!
2022-03-05
Grattis till Annie och "Sigge" Astrospring's Sirius som fått diplom i TEM inomhus! Bra jobbat!
2022-02-07
Jag har haft förmånen att träffa 3 av 4 ungdomar från V-kullen inom en kort period. De fyller 9 månader den 9 februari. Jag tycker att de utvecklas väldigt fint både exteriört och mentalt. Det ska bli spännande att följa dem framöver! Från vänster "Balthazar" Astrospring's Voyager, "Irma" Astrospring's Vega och "Tora" Astrospring's Vesta.
2022-01-16
Årets första resultat fixade "Frasse" Astrospring's Ursa Major och matte Charlotte när de blev godkända i anlagsklass på viltspårprov med finfin kritik:
En mycket spårnoga och duktig kille som löser dagens provs alla delar jättefint. Bra tempo, fint förd. Stort grattis till fint genomfört prov.

Fantastiskt med tanke på att det var debut för matte! Grattis och lycka till i öppen klass!
2022-01-18
"Lowe" Astrospring's Taurus är ögonlyst ua.