Nyheter 2022

2022
Ett år har gått, ett år som för min del innebar en hel del förändringar. Ett år, en del av ett liv och livet bär med sig både glädje och sorg. Under våren växte ett beslut fram gällande yrkeslivet. Jag kände att motivationen och arbetsglädjen ersatts av mer och mer stress och negativa känslor så för att bromsa i tid tog jag beslutet att gå i pension. Jag saknar mina kollegor men som tur är finns de på nära håll. Skolan ligger bara några hundra metar bort och under hösten har jag gästspelat där några veckor i ett par av mina gamla klasser. Jag bokade in ett par resor som varit omöjliga för mig tidigare p g a mitt arbete. Det var resan till Bornholm där utställningarna nu ligger i augusti. Tidigare låg utställningarna på Bornholm i början av juli och då var jag där flera år i rad. Bornholm är en så fantastisk ö, vacker och hundvänlig!
Så var det resan till Mallorca i september som blev ett minne att plocka fram nu under vinterns gråvädersdagar.
  

Under 2022 blev "Sam" norsk, svensk och dansk utställningschampion! Han fick 5 CERT under året.
Astrospring's Triton fick CERT SSRK Forshaga, CERT och reservCACIB SKK INT Ljungskile, CERT Vikersund Norge, CERT och reserv-CACIB NKK INT Sandefjord, CERT Norsk Vinnarutställning NKK Sandefjord.
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) DKJUCH RLD N Astrospring's Triton
Trolla blev dansk utställningschampion på Bornholm! Hon har haft ett fantastiskt år med inte mindre än tre BIR och BIS-placeringar. Best In Show SSRK Bjuv, BIS-2 SSRK Karlsborg, BIS-4 SSRK Forshaga.
Hon blev BIM med Nordic CERT SKK Borås och har flera 2:a bästa tikplaceringar under året.
Trolla blev 4:a i Springer Klubbens tävlan om årets utställningshund 2022!
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State of Grace
Under 2022 fick kennel Astrospring's sin 50:e viltspårschampion! Det var Frasse och matte Charlotte som fixade godkänt anlagsprov och tre första pris på raken i öppen klass.
SE VCH Astrospring's Ursa Major
Så till våra framtidshopp! Lily har haft ett fantastiskt år i juniorklass med hela 9 förstaplaceringar i klassen i Sverige Norge och Danmark samt en hedrande 2:a placering på Club Show där hela 16 juniortikar deltog. Konkurrensen i juniorklass under året har varit stor så jag är verkligen glad över Lilys fina placeringar!
På Bornholm fick hon junior-CERT och junior-CACIB och den fina titeln Bornholmsjuniorvinnare-22.
Lily blev delad 2:a i Springer Klubbens tävlan om årets junior 2022!
BORNHJV-22 Astrospring's Wave
Brorsan Walle har också haft ett framgångsrikt år i juniorklass där han har vunnit 2 CERT och blivit BIM. CERT och BIM SKK Borås, CERT SSRK Åstorp.
Astrospring's Walker "Sigge" Astrospring's Sirius och Annie har haft fina resultat i Nose Work under 2022.
Vi har ytterligare några unga damer som förhoppningsvis kommer att ha varsin valpkull på kennel Astrospring's framöver! Vi håller tummarna för dem under 2023!

Rosettasweet's Fröken Gullviva "Iza"                            Astrospring's Vesta "Tora"                                                 Rosettasweet's Fröken Ask
Så till sist kommer det sorgliga som hänt i kenneln. Strax för jul hände något som jag har svårt att ta in. Från den ena dagen till den andra, en fullt frisk och stark hund som får svårt att andas. Det började med hosta som lät som kennelhosta. Vi trodde att det var nosvaccinet han fått någon vecka tidigare mot kennelhosta som triggat igång något men hostan övergick i tung andning och frossa. Jag ringde och bokade tid på Slöinge Djursjukhus. I min tanke fanns bara att får han antibiotika så löser det sig säkert. Men när de efter röntgen såg förtätningar i båda lungorna började jag inse att det nog var allvarligare än vad jag trodde. Det togs prover som inte visade någonting men han fick ändå både antibiotika och kortison. Ingenting hjälpte och efter två dygn på djursjukhuset med sämre och sämre syreupptagning var vi tvungna att låta honom somna, vår Gosse. Den snällaste och stolligaste Gossen fattas oss. Biopsi är gjord men tyvärr kan det ta upp emot 3 månader innan svaret kommer.
2022-11-15
I lördags var vi på SSRK:s utställning i Åstorp. Åh vilken rolig dag det blev då alla våra fyra anmälda hundar fick fantastiska resultat!
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) DKJUCH RLD N Astrospring's Tritons "Sams" fina barn Vizla, Walle och Lily vann sina klasser: valpklass 1, juniorklass hanar och juniorklass tikar.
Astrospring's Walker "Walle" blev 4:a Bästa Hanhund med CERT och BIS-2 junior av minst 10 fina juniorer! Stort grattis Annie!
Rosettasweet's Fröken Ask "Vizla" blev BIR och BIS-2 i valpklass 1! Stort grattis Gun-Brith och Vizlas uppfödare Ing-Marie!

Astrospring's Walker                                                                                                               Rosettasweet's Fröken Ask
SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State Of Grace "Trolla" blev 2:a Bästa Tik, samma resultat som hon fick på SSRK:s utställning i Mjölby i oktober. Jag är så glad att Trolla får så fina placeringar för två spanielspecialister! I Åstorp dömde Lena Rollmar (kennel Deming's) och i Mjölby dömde Jens Karlsson (kennel Art-Wave's). I Mjölby blev Vizla BIM-valp 1. BIR valp blev Barecho I Do I Do I Do. Grattis till det!

Astrospring's Wave "Lily" vann juniorklassen med CK i Åstorp och blev 2:a med CK i Mjölby. Hon har nu fått en egen sida som man hittar här. Vi har varit i Göteborg och ögonlyst 5 hundar. Tre av dem gonioskoperades också eftersom det var första gången de undersökte ögonen. Rosettasweet's Fröken Gullviva, Astrospring's Walker och Astrospring's Wave hade alla tre PLD normal och ögon ua. Astrospring's Satellit och Astrospring's Triton gjorde sin årliga kontroll och allt såg bra ut!
2022-10-13
Mina fina! Jag hade alla mina tre hundar med till Springer Västras Open Show i lördags. Gossen brukar ju inte tycka att det är särskilt roligt på utställningar men nu var det andra bullar! Inte vet jag om det berodde kattjakten han var ute på tidigt på morgonen eller Ann-Marie Skansen som talade allvar med honom i buren före uppvisningen.. Hon sa visst till honom att han skulle visa upp sig för sin dotter Iza. Eller kanske han ville visa upp sig för "farmor" Solveig Holt, kennel Ursa Major, som dömde. Solveig Holt äger Gossens fina pappa C.I.B C.I.E NORD UCH FI UCH Mompesson Escourt. Nåväl han sprang i alla fall hur fint som helst så det blev många köttbullar och en fin placering som 2:a bästa Hanhund och BIM champion. Trolla blev BIR champion och 3:a Bästa Tik. Lily blev 2:a med HP i en stor juniorklass (9 st.)! Jag var så nöjd med alla mina tre fina springrar!

Här ser vi Gossens fina dotter "Iza" Rosettasweet's Fröken Gullviva mitt under bedömningen. Efter den handpåläggningen är hon väl minst sagt välsignad! Grattis Jenny och Ann-Marie till Izas fina placering som 4:a i en stor unghundsklass (10 st.)! Till min stora stolthet och glädje blev kennel Astrospring's uppfödargrupp Best In Show! Deltagande hundar var från vänster NORD UCH Astrospring's Orion som blev 3:a Bästa Hanhund på utställningen, SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit, Astrospring's Unique och Astrospring's Wave. Tack till Lina, Marianne och Blinkas matte Ann som ställde upp i gruppen!

"Sam" SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) RLD N Astrospring's Triton hade sin allra första avelsgrupp bestående av Astrospring's Walker 2:a i juniorklass med HP, Zkatans All In Cash 1:a i unghundsklass med HP samt  BIS-unghund, Astrospring's Wave 2:a i juniorklass med HP och Zkatans Miss N Cash HP i unghundsklass. Grattis Lotta till Best In Show Avelsgrupp! Här nedan är ytterligare ett Sam-barn Rosettasweet's Fröken Ask som debuterade i valpklass med den äran! Vizla som hon kallas blev 2:a med HP! Grattis Gun-Brith till lilla charmtrollets finfina debut!

Vilken fantastisk utställning Springer Väst anordnade för oss medlemmar i Springer Klubben. Det är inte konstigt att anmälningstalet är så högt som 74! Anderssons gård är ett så fint ställe att samlas på! Tack för att vi får komma till er. Prisbordet dignar också fullständigt av priser för både två- och fyrbenta! Tack för fina foton Marianne, Lina, Lotta och Jennie!
Vi har fått tre fina resultat på höftledsröntgen. A-höfter på Astrospring's Voyager, Astrospring's Walker och Astrospring's Wave!
2022-09-13
Precis som jag skrev i början av förra inlägget så bevisade Trollas pappa Trasan att även han gav järnet för matte Lina på Springer Syds Open Show i söndags! Nio och ett halvt år ung visade Trasan de yngre pojkarna var skåpet ska stå när han blev Bästa Hanhund och BIS-2 samt BIS-veteran för domare Eva Frisk, kennel Beeline! Eva har fött upp springer över 40 år och min första springer SL CH Beeline Winnie The Pooh föddes år 1985 på kennel Beeline. Vi fick möjlighet att fira Eva på hennes 70-års dag i söndags med flaggor och sång! Vilket bra initiativ av Springer Syd! BIS var CH Art-Wave's Pop The Question. Grattis till det Jens och Alexis!
Massor av priser och fina rosetter Lina! Stort grattis!
Fina priser och rosetter blev det också för "Walle" Astrospring's Walker som blev BIS-2 junior och 4:a Bästa Hanhund på springer Syd:s Open Show. Brorsan "Sigge" Astrospring's Sirius ville inte vara sämre så han fick diplom i Nose Work TEM inomhus klass 1 dagen efter! Sigge gjorde så bra sök att han placerade sig som 10:a av 38 tävlande ekipage! Så duktiga ni är Sigge och Annie! Stort grattis till båda killarnas bravader!

Lotta och Sam, jag, Lily och Trolla for ner till sydligare breddgrader redan på lördagen då SKK hade utställning i Falsterbo. Vilken underbar utställningsplats på Falsterbo Horse Shows arena! Köerna dit var inte lika underbara. Vi satt fast i kö minst en halvtimma och starttiden fick senareläggas pga köerna. Det var ju tur annars hade vi nog fått rusa in i ringen med andan i halsen! Jag visade Sam i championklass för domare Hans Rosenberg och det gick så bra att vi hamnade som 2:a i Bästa Hanhund. Lily vann juniorklassen med CK och Trolla blev 2:a Bästa tik. Efter utställningen tog jag mig ett bad i Skanör! Litet kyligt men vilken underbar strand!
Jag ser fram emot varmare bad på Mallorca om en vecka!

Lotta och jag bodde på First Camp i Sibbarp utanför Malmö. Hjälp vad det regnade ett par timmar men vid 18 lyste solen igen och vi kunde rasta våra juveler på fantastiska grönområden. Även våra tre vovvar deltog på Springer Syd:s Open Show i södra Rörum. Sam blev 3:a Bästa Hanhund. Lily 2:a i juniorklassen och Trolla 2:a Bästa Tik. Tack för trevligt sällskap och grattis till Sams fina placeringar både på lördagen och söndagen Lotta!
2022-09-07
Vilken otrolig Trollabolla jag har! Hon ger verkligen järnet för matte precis som hennes pappa Trasan gör för sin matte Lina! I lördags visade hon framtassarna på SSRK:s utställning i Karlsborg genom att bli BIR och sedan BIS-2 i finalen! Domare i rasringen var Jennie Andersson, kennel Dream Max, som också gjorde Trolla till Svensk och Norsk utställningschampion för drygt ett år sedan på SKK Nordic Show Västerås!

Finalen dömdes av Jan Roger Sauge, kennel Mambrinos, Norge. För ett år sedan dömde Jan Roger Sauge BIS-finalen på Norsk Spanielklubbs utställning i Lillehammer. Där gjorde han Trollas kullsyster SE U(U)CH NO UCH Winton State Of The Art till Best In Show och nu blev SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) Winton State Of Grace BIS-2 för honom på SSRK:s utställning i Karlsborg! Vilka tjejer ni har fött upp Vanja och Dag!
 

Jag visade två unga vackra och lovande tjejer i juniorklass respektive unghundsklass. De stod båda som klassvinnare med CK på lördagen.
"Lily" Astrospring's Wave var även vinnare av juniorklassen på söndagen i Karlsborg.                 "Iza" Rosettasweets Fröken Gullviva deltog endast på lördagen.


Marianne och jag bodde på ett trevligt ställe utanför Hjo. Det heter Röda Stallet. Vi var väldigt nöjda med boendet och det var hundarna också!
Tack av hela mitt hjärta till Marianne som följer med mig på utställningsresor som bästa sällskapet, hjälp med vovvarna och superfotograf!
Promenad i skymningen i vackra Hjo.
2022-08-28
I fredags styrde vi norrut mot Munkedal för att förbereda "Lowe" Astrospring's Taurus och "Billie" Astrospring's Universe inför lördagens utställning i Ljungskile. Så roligt att träffa er igen Lottie, Magnus och Ellen! Marianne fångade Lowe och Billie på bild efter pälsputsen!
               
Tyvärr fick Billie vattensvans under natten så hon kunde inte visas på utställningen men Lowe debuterade i öppen klass. Han skötte sig fint och fick excellent! Grattis Ellen!
Här skålar hela gänget för Trollas Danska utställningschampionat! Pappa Trasan hoppas få en slurk av bubblet!

Stort tack för en härlig kväll tillsammans!
Lördagens utställning blev så lyckad för kennel Astrospring's! Juniorerna gjorde det allra bäst! Walle, Astrospring's Walker, gick helt till topp och vann hanhundsklassen med sitt första CERT! Stort grattis Annie!
BIR blev Springdust's Just Like Locco! Grattis Therese! Foto Therese Simm
Lily vann en stor juniorklass (8 stycken juniorer) och blev sedan 2:a Bästa tik med reservCERT! I tävlan om dagens bästa junior drog Lily det längsta strået och blev BIR-junior. I finalen där det var över 50 fina juniorer blev hon kvar ända till slutet men blev tyvärr avtackad allra sist så man kan säga att hon blev "femma"! Domare i rasringen var Marko Lepasaar och i finalen Åke Cronander.
Jag gjorde en rejäl vurpa i vattenpölarna i stora ringen men som tur var blev inte Lily påverkad av det och jag klarade mig också utan blessyrer!

"Sam" SE U(U)CH NO UCH DK CH(U) DK JUCH RLD N Astrospring's Triton debuterade i championklass men dessvärre haltade han i ringen och fick KEP. Han och Lotta fick nöja sig med att glädja sig åt hans fina barn Walle och Lily. "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion blev BIM-veteran och 3:a bästa hanhund! Grattis till det Lina och tack för hjälpen med Trolla i Bästa tik där hon blev 4:a! Tack för support och alla fina foton Marianne!
2022-08-20
Leif och jag har varit på Bornholm några dagar. Det var 10 år sedan vi var där senast. Ön visade sig från sin allra bästa sida med fantastiskt sensommarväder, perfekt för sköna bad och strandhäng! Det fungerade jättefint att ha med alla våra tre hundar! Vi hittade bra parkeringsplatser i skuggan och fina rastrundor i skogen. Tänk att hundar dessutom är välkomna på stränderna! Det är ju fantastiskt. På stranden var det för varmt för hundarna under dagen men vi kunde ha dem med på promenader i sanden när solen höll på att gå ned och fotografering vid havet var möjligt. Alla människor vi mötte hade bara positiva kommentarer om hundarna! Jag passade på att deltaga i Dansk Kennelklubbs jubileumsutställning i Rönne fredag-söndag. Trolla och Lily var med alla dagarna, Gossen endast på söndagen. Han tycker nämligen att han är färdig med utställandet och det kan jag hålla med honom om. Han är ju Svensk, Dansk och Norsk Utställningschampion så det får matte vara nöjd med! Gossen trivs allra bäst tillsammans med husse på långpromenader! På fredagen fick Trolla en fin placering i bästa tik som 3:a med reservCERT, nära nära det Danska Utställningschampionatet! Lördagens domare Maritha Östlund-Holmsten gav Trolla första certet i Sverige så jag hoppades att hon fortfarande skulle tycka om henne och det gjorde hon verkligen! Vi fick så fin kritik och slutade som 2:a bästa tik med danskt CERT, CHAMPIONAT och Res-Nordic-CERT! Så roligt att Trolla blev trippelchampion just på Bornholm! Sen att Lily avslutade utställningarna med att bli Bornholmsjuniorvinder 2022 var grädde på moset. Lily fick också Juniorcertifikat samt det nya Internationella juniorcertifikatet (juniorCACIB) som instiftades fr.o.m. augusti 22 när hon vann juniorklassen. Dessutom placerades hon som 4:a Bästa tik med reserv-CERT! Gossen blev 2:a bästa hanhund med reservCACIB. Domare på söndagen var rasspecialist Anne Livö Buvik, kennel Stormbird, Norge.
Dansk, Svensk och Norsk Utställningschampion Winton State Of Grace           BORNHJV-22 Astrospring's Wave

2022-08-02
Välkommen till Team Astrospring's lilla "Vizla" Rosettasweet's Fröken Ask (SE U(U)CH NO UCH DK UCH DK JUCH RLD N Astrospring's Triton - Rosettasweet's Lady Isolde). Vizla bor hos Gun-Brith och hon kommer att få vara med om mycket spännande saker i livet! Hennes hundflock är "Paddy" SE U(U)CH NO UCH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega och "Pronto" C.I.E NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix som bor i grannhuset hos Gun-Briths dotter Klara med familj. Det blir spännande att följa Vizlas utveckling! Lycka till med henne Gun-Brith!
Vizla 12 veckor
Vizla 10 veckor

"Sigge" Astrospring's Sirius och Annie har tävlat Nose Work och klarat alla söken felfritt! De fick diplom i TSM NW1. Kritikerna på alla fyra söken var jättefina! Stort grattis till Sigge och Annie!

 
2022-07-20
Årets Club Show är nu till ända. Vilken hundfest för oss springernördar! Springer Klubben hade 40 årsjubiléum och utställningskommittén hade verkligen skapat en fest för oss medlemmar! Stort tack till er alla som jobbat hårt för att göra Club Show till årets höjdpunkt för oss springerägare. Domare var Ray Smith, kennel Melverly, från rasens hemland. Vilket fantastiskt arbete han lade ned på att gå igenom och skriva kritik på alla 125 anmälda hundar. Det är inte ofta en domare är så fokuserad och genuint intresserad av alla hundarna i ringen.
Jag är väldigt nöjd med resultaten för våra Astrospringrar! På lördagen var det valpar och hanhundar som bedömdes.
För vår del var det Walle och Sam som skulle visas i juniorklass respektive öppenklass. Walle placerades som 4:a med CK och Sam som 3:a med CK. Båda med jättefina kritiker!

Tack för de fina bilderna från ringen Linda Lindmark!
På söndagen var det Lilys tur i juniorklass och Trollas i championklass. Det var 16 juniortikar anmälda så när Lily placerades som 2:a med CK var jag omåttligt stolt och glad!
Tack för fotot Veronica Forsberg
Trolla blev inte placerad men fick CK. Tack för en trevlig resa Annie, Gun-Brith och Lotta!
2022-07-07
Vi har haft så fint väder på alla utomhusutställningar hittills i år men i Borås regnade det som vanligt! I söndags var vi på Nordic Dog Show i Borås. Teamet denna gång var Lina med Trasan, Annie med Sigge och jag med flickorna Lily och Trolla. Domare var Guido Schäfer som jag har ställt ut för en gång tidigare i Hannover. Då satte han upp "Humlan" NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera till BIR så jag tänkte att hennes dotter Lily skulle kunna passa honom i smaken. Det visade sig också stämma bra! Lily vann juniorklassen med CK, blev 3:a bästa tik med reservCERT och BIR-junior! Hon blev slagen av Trolla med Lina i snöret i bästa tik!
Tack snälla Lina för att du hjälper mig med tjejerna om båda två ska in i bästa tik. Jag vet att du mer än gärna visar fina Trasanbarnet Trolla och tänk så bra det går! För andra gången vinner ni två tikklassen tillsammans!
SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace blev BIM och fick Nordic CERT. Grattis till BIR Eva-Marie med Visänga Off the Leash! BIR-junior Astrospring's Wave

Trollas fina pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion blev 3:a bästa hanhund och
BIR-veteran! Stort grattis Lina! "Sigge" Astrospring's Sirius blev 2:a i öppen klass.

Tack för support och foton Gun-Brith, Fredrik och Marianne!
2022-06-29
Vilken resa Marianne och jag har varit ute på! Vi startade torsdagen den 16 juni med att åka upp till Strömstad för att ta färjan över till Sandefjord där vi skulle vara med på en tredagars utställning som Norsk Kennelklubb arrangerade. Det var två internationella utställningar på fredagen och söndagen samt Norsk Vinnarutställning på lördagen. Vi åt en god buffé på färjan, mums! Efter färjan var det var ca en halvtimmas bilkörning innan vi kom fram till Oslofjord Conventioncenter där utställningarna skulle hållas. Vi skulle även bo på hotellet där. Det var litet svårt att hitta i det enorma parkeringshuset som låg under hela anläggningen. Men när vi äntligen hittat vår avdelning var det skönt att kunna lämna bilen och veta att man inte behövde använda den förrän på söndagen när vi skulle hem igen. Boendet var en jättefin lägenhet där både vi och hundarna kunde slappa mellan varven! Vi hade lånat med oss Sam eftersom matte Lotta var upptagen av barnbarnets dop på lördagen. Lily och Trolla var också med på resan. Jag var extra nervös för Sams del för om allt gick vägen skulle han ha möjlighet att bli champion men då krävdes det att han skulle få två CERT och det är inte så enkelt att få på så stora utställningar. Sam hade ett CERT sen tidigare i Norge. På fredagens utställning började det bra! Sam vann öppen klassen med CK och blev sedan trea bästa hanhund efter den vinnande veteranen CH Westaway Don't You Forget About Me som för övrigt blev Bästa Hanhund alla tre dagarna! Stort grattis till er fina "Gavin" Frank och Stig-Arne! Eftersom Gavin redan är champion och tvåan Cocoline One To Watch "Onyx" är fullcertad så gick det eftertraktade CERTET och reserv-CACIB till Sam! Nu började det bli riktigt pirrigt i fru Lundins mage! Skulle det lyckas att få en champion med i bagaget hem från Norge?! På lördagen var det dessutom Sams treårsdag. Ännu en gång gick min önskan i uppfyllelse, så stolt och glad över "vår" fantastiska Sam som stod på tredje plats i bästa hanhund även på lördagens utställning efter samma hundar som på fredagen. Så på sin födelsedag får Sam tre fina titlar i present, Norsk, Svensk och Dansk Utställningschampion. Grattis Lotta till din nya trippelchampion! Grattis även till Trollas fina syster CH Winton State Of The Art som blev Bästa Tik på lördagen och då blev Norsk Vinnare 2022! På söndagen blev Sam fyra bästa hanhund med reserv-CACIB.
NO UCH SE U(U)CH DK UCH Astrospring's Triton ägare Lotta Holmgren NO UCH SE U(U)CH NO V-22 Winton State Of The Art ägare Vanja Sliwa och Dag Hassel

Nu till flickornas resultat! "Lily" Astrospring's Wave deltog alla tre dagarna i juniorklass där det var stor konkurrens, tiotalet juniortikar varje dag! Till min glädje blev hon utplockad för placering i klassen alla tre dagarna. På fredagen skrev Börje Espeland i slutet av hennes kritik: Flotta bevegelser når handler får kontroll! Det säger precis allt om Lily! Hon blev trea med CK den dagen! På lördagen placerade hon sig som fyra och sista dagen hade faktiskt föraren kontroll och Lily sprang så fint att hon blev tvåa med CK. "Trolla" CH Winton State Of Grace gjorde väldigt bra ifrån sig alla tre dagarna även hon. Det var över 20 tikar på fredagen och över 30 tikar på lördagen och söndagen. På fredagen blev Trolla tvåa bästa tik med reserv-CACIB, på lördagen "femma" och på söndagen fyra bästa tik! På hemvägen stannade vi över i Strömstad en natt och hundarna fick sig ett avsvalkande dopp i havet! Här nedan simmar far och dotter, Sam och Lily!                                    Här njuter Lily av friheten på klipporna i Bohuslän!


Trolla njuter av sommar och bad!                                                                  Ann njuter av sin första dag som pensionär!                       Tack snälla Marianne för all hjälp med hundarna och för bästa ressällskapet!
Tack också till Lisa och Janette för härlig samvaro under helgen! Grattis Lisa och Marika till er nya Norska champion CH Lizziardhs Victory Bronze Mist!
2022-05-30
Oj vad tiden går snabbt! Vi har hunnit med fyra utställningar sedan förra uppdateringen. Jag börjar med gårdagens utställning i Bjuv. Vilken fantastisk dag för team Astrospring's! Domare var rasspecialist Sanna Kavén, kennel Wildomars, från Finland. Sanna Kavén har fött upp springer sedan 2003 och dömt rasen sedan 2014. Det är så intressant att ställa ut för erfarna uppfödare. Då blir kritikerna så mycket mer intressanta att läsa. Jag vill tacka domaren för de fina orden om mina springrar! Juniorerna Walle och Lily vann båda två sina klasser och placerades som BIR- och BIM-junior. "Walle" Astrospring's Walker som BIR-junior och tvåa bästa hanhund med reservCERT före pappa "Sam" Astrospring's Triton som blev tredje bästa hanhund! Vilka killar! Stort grattis till Annie och Lotta!
Syskonen Walle och Lily
Astrospring's Walker och Astrospring's Wave efter (DK JUCH RLD N Astrospring's Triton- NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera) Jag är så stolt över dem båda! Foto: Marianne Schärström
Men drottning för dagen var "Trolla" SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace som showade sig igenom hela dagen med både mig och "farmor" Lina i snöret! Tack snälla Lina för att du visade Trolla i bästa tik när jag hade fullt upp med Lilysen! Det gjorde du så bra att Trolla blev bästa tik och även BIR! BIM blev Art-Wave's King of Pop. Grattis till Jens och Alexis!

Efter BIR-vinsten började Lina och jag fantisera om hur fantastiskt det vore om Trolla kunde göra samma bedrift som pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion när han blev Best In Show på SSRK:s utställning i Hasslarp för precis 6 år sedan! Då var Trasan 3 år gammal och Trolla är nu 3,5 år gammal! Tänk att drömmar kan bli sanna! Vilken lycka, SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace BIS på SSRK:s utställning i Bjuv 2022!

Trasan var även med på denna utställning, 9 år gammal. Han blev BIM-veteran. Trasan, Walle, Sam och Lily deltog i en uppfödargrupp som blev dagens bästa grupp. Även "Humle" Astrospring's Unicus deltog på utställningen.
Alla utom Sam var även med på lördagens utställning i Bjuv. Då var inte resultaten lika lysande.....

Förra helgen var Bengt och jag på SKK:s utställning i Hässleholm. Med oss hade vi Walle, "Tora" Astrospring's Vesta och "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana. Walle debuterade officiellt med att bli 2:a i junkl med CK och 4:a bästa hanhund! Tora fick excellent och blev 3:a i juniorklassen. Thea blev 2:a i veteranklassen.

Den 16/5 var "Frasse" SE VCH Astrospring's Ursa Major på exteriörbedömning och fick excellent och CK med kritiken mycket välvisad och välpresenterad! Han deltog även på Springer Östras Open Show där han blev 2:a i öppen klassen med HP! Bra jobbat matte Charlotte! Snart ska jag presentera Frasses championsida!

På Valborgsmässoafton var Lotta, Marianne och jag på SKK:s Internationella utställning i Ljungskile. Det var fantastiskt vårväder så årets första utomhusutställning var underbar! Vi hade med oss alla tre vovvar som bor på kennel Astrospring's plus Sam! Killarna gjorde väldigt bra ifrån sig, Sam blev 3:a bästa hanhund med sitt andra CERT och även reservCACIB som kommer att bli ett CACIB eftersom vinnaren redan är Internationell Champion! Grattis Lotta till Sams fina placering och nu håller vi tummar och tassar för championat snart! Gossen blev 4:a bästa hanhund. Lily och Trolla placerades som 2:a i juniorklass respektive championklass.

DK JUCH RLD N Astrospring's Triton "Sam"                                                                             SE U(U)CH NO UCH DK UCH SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit "Gossen"   Foto: Marianne Schärström
2022-04-24
Idag fick kennel Astrospring's sin 50:e viltspårschampion! Det var "Frasse" SE VCH Astrospring's Ursa Major som fick sin titel på tre raka "ettor" i öppen klass! Matte Charlotte som är nybörjare har fört sin duktiga Frasse på ett strålande sätt och kritikerna har varit lysande: En mycket spårnoga och duktig kille som löser dagens provs alla delar jättefint! Bra tempo, fint förd. Stort grattis till fint genomfört spårprov. Mycket effektivt arbete-bra prov! Stort grattis till familjen Wilhelmsen!


De senaste helgerna har tillbringats på resande fot och tass! Nu i helgen for Lotta och jag upp till Värmland för att ställa ut på SSRK:s utställning i Forshaga. Vi startade redan på fredag förmiddag för att vi skulle hinna träffa "Iza" Rosettasweet's Fröken Gullviva hos Jennie och AnnMarie på Skansens residens i Värmskog. Först hälsade vi på Tösera! Vilka mysiga och ulliga tjejer!
Från vänster Solbritt, Panini, Selma och Gärda!
Sen blev det en del trimning inför lördagens utställning där Iza, "Snow" SE UCH NO UCH SE VCH NO VCH RLD N F Cool Moon Avendesora Poland, Sam och Trolla skulle deltaga. Efter trim fick vi en supergod middag!

Tack för er gästfrihet Jennie och AnnMarie! På lördagen strålade vi samman i Ängevi. Först ut var Snow i jaktklass där han ståtade i ensamt majestät! Han fick CK-biljetten till bästa hanhundsklass. Sen var det dags för Sam i öppen klass, vilken han vann med CK! I bästa hanhund placerades Sam som 2:a med sitt första svenska CERT och Snow som 3:a! Sen var det direkt in igen för min del som visade Iza i juniorklass. Hon var så lätt att visa, sprang så balanserat. Extra roligt var det att domare Lena Rollmar, kennel Deming's, sa att jag visade henne i precis lagom tempo så att det gick att se varje steg hon tog! Sådana ord värmer en gammal ringräv! Iza var placerad som 1:a i juniorklassen med CK! Sist ut var Trollabolla i championklass. Hon sviker mig aldrig, står och går som den drottning hon är! Hon vann championklassen med CK och därmed hade vi två tjejer i bästa tik!
AnnMarie visade Iza och jag Trolla och tänk så bra det gick! Trolla 1:a och Iza 3:a med reserv-CERT! När Trolla dessutom blev BIR så svävade vi på små moln!

CERT till DK JUCH RLD N Astrospring's Triton                                          BIM C.I.E NORD UCH LV CH Barecho Spitting Image BIR SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace
Nu hade vi tre hundar som skulle in i BIS-finaler, Snow i jakt, Iza i junior och Trolla i Best In Show! Så roligt och spännande! Lena Rollmar skulle döma jakt- och juniorfinalen och Lars Widén Best In Show!
Det var många fina hundar med i finalerna så gissa om vi var stolta och glada när alla tre placerade sig! Snow BIS-3, Gossens vackra dotter Rosettasweet's Fröken Gullviva "Iza" Best In Show Junior!

Mattes stolthet "Trollabolla" SE U(U)CH NO UCH Winton State Of Grace BIS-4!!!


Påsken firade Marianne, Lotta och jag i Norge. På långfredagen startade vi resan mot målet Vikersund. Där skulle Klubben för Gårds- og Fjellhunder ha utställning för alla raser. Anki Johansson skulle döma Springer Spaniel. Vi bestämde oss för att ta färjan mellan Moss-Horten och övernatta i vackra Horten. Det visade sig vara ett utmärkt beslut! Vi bodde jättebra på Thons hotell precis vid hamnen. Det var underbart väder och vi kunde njuta av härliga promenader. Som vanligt är det Marianne som är bakom kameran så hon är inte med på någon bild...

Tidigt på morgonen styrde vi bilen mot Vikersund. Utställningen hölls inomhus i en handbollshall. Sam och Lily var med oss på resan. Sam visades i öppen klass och Lily debuterade i juniorklass. Sam vann ökl och blev sedan 2:a bästa hanhund med CERT! Lily vann juniorklassen med CK!
Foto Marianne Schärström
Tack tjejer för en fantastisk Norgetripp!
Hem igen och bada två hundar inför Malmö Internationella utställning på påskdagen. Ja, jag vet att jag är galen! Lina och Trasan, jag med Gossen och Trolla ställde ut i Malmö. Trolla blev 4:a Bästa tik men killarnas resultat vill vi helst glömma, eller hur Lina! Upp som en sol och ned som en pannkaka kan man säga!
2022-03-13
Vilken liten DIAMANT som domare Alessandro Zeppi uttryckte sig när han dömde Lily på Dansk Spanielklubbs utställning i Sörbyhallen förra helgen. Han gjorde henne till BIS-hvalp och Spaniel Klub Vinder hvalp 2022!
Inom en vecka har Lily blivit BIR-valp och BIS-placerad på tre utställningar! Vilken härlig avslutning på valpklassen. Hon blir 9 månader den 19 mars. I Danmark var det två utställningar på samma dag. Andra utställningen dömde Gunnar Nyman och då blev Lily BIS-3. Igår var vi på SSRK:s utställning i Mjölby. Där blev Lily BIR och BIS-2-valp. Rasdomare var Claudia Berchtold och finaldomare Caroline Lundqvist. Stort tack till alla domare som uppskattat min lilla Lily! Vilken rosettskörd hon dragit hem!

I Danmark var även Sam och Trolla med. På den andra utställningen vann Trolla championklassen och blev 4:a Bästa Tik! Till Mjölby åkte vi tillsammans med Janette och hennes tikar Zkatans Miss N Cash "Lina" och Zkatans Heavens Fantasy "Gry". På plats mötte även "Tora" Astrospring's Vesta och "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana upp. Tora var så duktig på sin debut i juniorklass. Hon har mognat mycket både i kropp och i huvud efter sitt första löp. Husse Bengt har också lagt ner utmärkt arbete på socialträning och fysträning av lilla Tora! Hon fick jättefin kritik av rasdomaren Claudia Berchtold. Sam fick en fin andra placering i öppen klass efter BIR-vinnande RLD N Fire'n Ice Two Stars Went One, grattis till det Lotta Claeson! Thea debuterade i veteranklass 9 år gammal (ung) och hon njöt verkligen av att visa upp sig igen! Domarens kritik var så härlig: 9 years old. Presented i excellent condition. Feminin head. Very nice outline, Beautiful coat condition. Excellent bone, feet. Moves with beautiful reach/drive. Typical lively temperament. Visibly enjoying her day out!
Thea var placerad som tvåa i veteranklassen efter BIM-vinnande NO UCH SE U(U)CH SE VCH Lelica's Perfectly Sweet, grattis till det Camilla och Lena! Tack för en trevlig dag vid ringen! Stort tack för skjutsen Janette och stort grattis till Grys 4:a Bästa tik och reserv-CERT!
2022-03-05
Grattis till Annie och "Sigge" Astrospring's Sirius som fått diplom i TEM inomhus! Bra jobbat!
2022-02-07
Jag har haft förmånen att träffa 3 av 4 ungdomar från V-kullen inom en kort period. De fyller 9 månader den 9 februari. Jag tycker att de utvecklas väldigt fint både exteriört och mentalt. Det ska bli spännande att följa dem framöver! Från vänster "Balthazar" Astrospring's Voyager, "Irma" Astrospring's Vega och "Tora" Astrospring's Vesta.
2022-01-16
Årets första resultat fixade "Frasse" Astrospring's Ursa Major och matte Charlotte när de blev godkända i anlagsklass på viltspårprov med finfin kritik:
En mycket spårnoga och duktig kille som löser dagens provs alla delar jättefint. Bra tempo, fint förd. Stort grattis till fint genomfört prov.

Fantastiskt med tanke på att det var debut för matte! Grattis och lycka till i öppen klass!
2022-01-18
"Lowe" Astrospring's Taurus är ögonlyst ua.