Nyheter 2020

2020-01-04
Vilken sanslös start på år 2020! I fredags på My Dog i Göteborg, årets första utställning, blev far och dotter BIR och BIM! "Trolla" Winton State Of Grace blev BIR och pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion blev BIM! Det går inte att med ord beskriva känslorna när Lina och jag skulle in i ringen och tävla om BIR och BIM. Vilken stolthet, lycka och totalt glädjerus vi båda uppfylldes av!
På bilden till höger går det att se alla känslorna på en och samma gång! Stort tack till domare Zeferino Silva som hittade far och dotter i mängden av springrar och uppskattade dem så mycket!

Zeferino Silva dömde också Grupp 8 denna dag. Han visade även där hur förtjust han var i Trolla som fick den fantastiska placeringen som tvåa i gruppen! Hon skötte sig exemplariskt i den stora härliga ringen på My Dog! Jag tror att hon njuter av all uppmärksamhet! Vilken liten stjärna jag har! Tack ännu en gång till hennes uppfödare Vanja och Dag för att jag fick förtroendet att förvalta denna lilla juvel! En bild från livestream där jag tycker att Trolla står i perfekt balans!                                                                            Gossen vann unghundsklassen med CK och fick reserv-CERT!

Tack för all support och alla gratulationer vi fick under dagen! What a perfect day!
På lördagen följde jag med Lotta och Christer till My Dog då de anmält "Sam" Astrospring's Triton i valpklass. Han skulle i första hand vänjas vid miljön som verkligen är en utmaning för en valp!
Det var över huvud taget inga som helst problem för Sam! Han viftade på sin svans vart han än gick och tyckte allt var oerhört spännande och intressant! I ringen fungerade han hur fint som helst.
Han är redan välbalanserad och har en positiv attityd. I buren ligger han och sover helt avslappnad! Vilken hund! Grattis till BIM och tack Lotta och Christer för att jag får lov att visa er fina Sam!
2019-12-30
Gott Nytt År önskar vi från kennel Astrospring's! Vi hoppas att 2020 blir ett härligt år!
Grappa hälsar att hon inte ville vara med på bilden!
Här kommer en liten sammanfattning av kennel Astrospring's händelser under 2019.

Det är mina unga hundar som har fått stå i centrum under året. Vilket fantastiskt år jag har haft tillsammans med "Trolla" Winton State Of Grace och "Gossen" Nord JW-19 Astrospring's Satellit!
Från valpklassdebut på utställning i februari till juniorklassavslut i alla fall för Gossens del i december har vi fantastiska resultat! Båda har tillsammans stått som BIR och BIM valp 4 gånger och BIR och BIM junior 3 gånger (de gånger som det har funnits en sådan final på utställningarna). Vid alla tillfällen har Trollabolla dragit det längsta strået och gått vidare till final. Hon har följande finalresultat:
BIS-valp 4-6 månader och BIS-2 i final mellan alla BIS-vinnare på Hallands Kennelklubbs Inofficiella utställning.
BIG-1 samt BIS-3 i final för alla valpar mellan 4-12 månader på Nordskånska Kennelklubbens Valp- Junior och Veteranutställning.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Kungsbacka.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Gränna.
BIS-4 junior på Nordic Dog Show i Norrköping.
BIS-junior på SSRK:s utställning i Åstorp.
BIS-2 junior på Norsk Spaniel Klub:s utställing i Drammen.
BIS-2 i final för alla BIM-hundar på SSRK:s utställning i Mjölby.
Utöver dessa fantastiska resultat har både Trolla och Gossen hävdat sig bra i Bästa tik och Bästa hanhund. De har varit placerade flera gånger från juniorklass och även vunnit 3 cert var (2 i Sverige och 1 i Norge). Båda är kvalificerade till Crufts 2020! Trolla har på sina officiella utställningar i juniorklass (8 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa tik 6 gånger varav 2 som Bästa tik! Gossen har på sina officiella utställningar i juniorklass (10 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa hane 5 gånger. Sista utställningen i juniorklass för Gossens del avslutades på topp genom vinst av klassen på Nordisk Vinnarutställning 2019! Han blev då Nordisk Juniorvinnare 2019 och då han också blev dagens bästa junior uppfylldes en av mina drömmar och vi fick äntra stora ringen på Stockholm Hundmässa.
Det du Trolla, säger Gossen som fick sista ordet!
Trolla BIS-junior Åstorp!
Men vi har faktiskt hunnit med litet träning också under året. Jag har försökt att lägga grunderna i jaktträningen och viltspårsträningen och det har redan gett resultat. Båda hundarna är godkända i anlagsklass på viltspårprov. På avdelning Östergötlands Springer Cup ståtade Trolla som vinnare av hela cupen och Gossen skötte sig också strålande med placering i unghundsgruppen.

Under året har följande hundar spårat sig till 1:a pris på viltspårprov:
Astrospring's Rocket
Astrospring's Rigel

Godkända doftprov har följande hundar fått:
Astrospring's Omega, lagerblad
Astrospring's Sirius, eukalyptus

Vi jobbar vidare och hoppas på fler arbetsresultat under 2020!
Som ni förstår av ovanstående har de äldre hundarna i kenneln fått stå tillbaka i år men ett par turer till Tyskland har Humlan och Pronto fått följa med på. Gun-Brith, Paddy, Lina och Trasan var också med på resorna. Den första till Neumunster var inte särskilt lyckad. Där lyckades vi bli tvåa i alla klasser vi ställde upp i. Resan till Hannovers dubbelutställning blev däremot mycket lyckosam! Där lyckades vi med bedriften att vinna tre av fyra möjliga CACIB och få en VDH Champion! Trasan och Humlan fick även titlarna Winner Hannover 2019 och Humlan dessutom titeln Annual Trophy Winner 2019. Paddy kan nu lägga titeln VDH CH till alla sina övriga titlar SE U(U)CH NO UCH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega. Grattis till din titeltyngda Paddy,  Gun-Brith! Pronto vann 2 cert och har bara ett kvar till VDH Champion som det krävs 5 cert för att erövra så det lär bli ytterligare någon tur till Tyskland för hans del!

Ett av sommarens bästa minnen är när "Trasan" visade upp sina vackra avkommor i en avelsgrupp på Club Show! Gruppen blev Best In Show för rasspecialist Jessie Börregaard Madsen.
Från vänster pappa NORD UCH Astrospring's Orion, SU U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future, Salix Keep Ya Head Up, Winton State Of The Art och Winton State Of Grace. Så kul med 3 avkommor från 3 olika norska kennlar! För övrigt blev Trasans vackra dotter "Henna" Winton State Of The Art 2:a bästa tik med CERT på Club Show och tikarnas reserv-CERT gick till syrran Trolla! Grattis Lina till Trasans alla vackra barn!

"Pronto" C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix vill också gratulera alla sina fina och duktiga avkommor. Ett särskilt stort grattis till alla som erövrat någon form av championat under året:
SE VCH Yazzpeaks Absolute Quality "Terje" Svensk Viltspårschampion
VDH CH Sieger's Miss Miles "Mille" Tysk Utställningschampion
NVCH Mi-Mio's Wandering Star"Oda" Norsk Viltspårschampion
FIN JVA BALTJV-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace "Nellie" Finsk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks A High Performance "Bollinger" Svensk Viltspårschampion
FI UCH Kahdensiskon Glory Days "Taisto" Finsk Utställningschampion
En valpkull föddes på kennel Astrospring's den 18 juni efter RLD N Mi-Mio's Anemone och  GB SHCH NORD UCH Art-Wave's Standing Ovation To Allenie. Det blev 5 killar (3 svart-vita + 2 brun-vita)!


Jag är så nöjd med alla pojkarna och har bara hört lovord om dem från valpköparna! En av dem, "Sam", Astrosprings Triton fick följa med mamma Suss hem till Lotta och Christer. Han har fått följa med ut på ett par valputställningar och det har gått väldigt bra! På den första blev han BIM-valp och på nästa BIR och BIS-3 valp I! Det ska bli spännande att följa Sam under 2020!

Det planeras en valpkull till våren. Det är "Humlan" NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera som förhoppningsvis ska bli mamma igen. Valpsidan kommer snart att uppdateras. Kan det kanske födas några små tjejer på kennel Astrospring's denna gången efter två kullar på raken med bara hanar!?
Så passar vi på att önska våra pojkars valpar alla lycka i framtiden. Det är Gossens 10 valpar på kennel Diamond Rings i Danmark och Prontos valpar som väntas på kennel Ingribakken i Norge!