Nyheter 2020-2021

2021-12.13
Nu är det verkligen dags för en uppdatering! Vi (Astrospringsgänget) har varit ute på några långresor i höst. Det är väl antagligen därför som orken tröt för mig att uppdatera direkt. Nu har jag fått tillbaka litet kraft igen. I alla fall tillräckligt för att uppdatera med de senaste nyheterna. Alla tre resorna gick egentligen ut på att träna valpar! Det är ju viktigt att ge dem möjlighet att träna i bra sammanhang där det inte är för stökigt och inte för många hundar. Första resan gick till Stockholm och Club Show. Då reste Gun-Brith, Lotta och jag i Gun-Briths husbil. På denna resa fick "Walle" Astrospring's Walker följa med. Hans ressällskap var "Paddy" NO UCH SE U(U)CH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega, "Sam" DK JUCH RLD N Astrospring's Triton och "Trolla" NO UCH SE U(U)CH Winton State Of Grace. Walle skötte sig så fint hela resan. Det var perfekt att åka med husbilen då vi kunde stanna och ta flera pauser på lugna ställen! Maten hade vi ju med oss i kylskåpet! Tack snälla Gun-Brith som agerade chaufför hela tiden. Jag visade sammanlagt tre valpar och det tog på krafterna vill jag lova! Bengt och "Tora" Astrospring's Vesta kom från Malung och "Iza" Rosettasweet's Fröken Gullviva kom med Jennie och Ann-Marie från Värmskog. I valpklass I hanar kom Walle 3:a med HP. I valpklass I tikar kom Tora 3:a. I valpklass II var Iza oplacerad men hon var kvar ända till slutet av placeringarna så man kan kanske säga att hon blev "femma". Det var 13 deltagare i Valpklass II tikar så det var ingen dålig konkurrens! Det var även 13 stycken springerhanar i öppen klass så gissa om vi var glada när Sam blev 2:a med CK! Trolla hamnade precis som Iza direkt efter de fyra placerade championtikarna så man kan säga att hon blev "femma" med CK. Paddy visade var skåpet ska stå och var så härlig att visa, precis som när hon var ung! Hon fick också strålande kritik av domare Annika Ulltveit-Moe: Utm typ, mkt bra huvud, mörka fina ögon, strålande kropp, utmärkt kondition, mkt bra stomme, glansig päls, väl utvecklad front, bra bröstkorg, rör sig som en ungdom! Tack för den fina bilden Veronica Forsberg, kennel Lost'n Found.
 
Nästa långresa gick till SSRK Rättvik via Lilleström och Malung. Lotta och jag reste iväg redan på torsdagen den 11/11. I Lilleström, Norge finns nämligen kennel Kahill som har valpar efter
"Gossen" DK UCH NO UCH SE U(U)CH SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit och NUCH  NSEVCH RL1 RL2 BH-VT SporhD Desperados Finnair "Lykke" och dem ville jag gärna se innan de åkte iväg till sina nya ägare! Jag önskar dem all lycka i sina nya hem!
Tack snälla Ellen att vi fick komma på besök. Det var så roligt att träffa dig och Wenche och få gosa med de trevliga valparna!

Kahill Northen Lights                                                                                    Kahill Moonlight Shadow                                                                              Kahill Moonlight Shadow
Lotta och jag bodde över natten i Torsby. Det var på ett jättemysigt hotell där vi hade en hel lägenhet för oss själva och hundarna. På denna resa var "Lily" Astrospring's Wave med. Hon skötte sig också exemplariskt hela resan! På fredagen efter en god frukost och en härlig promenad så styrde vi mot Malung där Anna, Bengt, "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana och "Tora" Astrospring's Vesta bor. Där fixade jag pälsen på Thea och Tora. Sen tränade jag valparna inför helgens utställningar i Rättvik och Anna fotograferade dem i solnedgången! Så vackert ni bor!!!

Tack för den fantastiska middagen och efterrätten! Jag tror att det var det bästa jag någonsin ätit!
Nästa etapp var till Tällberg där vi skulle bo i två nätter. Det var ett jättefint boende och vi hade bokat trerättersmeny båda dagarna.

På utställningarna skötte sig Lily så bra! Jag var verkligen överraskad! Hemma tycker jag att hon bara hade skuttat runt som en hare men i ringen gick hon perfekt! BIM i valpklass I blev resultatet båda dagarna! Tora blev 3:a respektive 2:a i valpklass II. Det var bra träning för båda valparna i ridhuset i Rättvik!
BIR var Goldmoore's Royal Connection BIM Astrospring's Wave
Trolla blev 3:a bästa tik båda dagarna och Sams bästa resultat var andra dagen då han blev 2:a Bästa Hanhund med reservCERT!
Fina "Sam" DKJUCH RLD N Astrospring's Triton blev 2:a Bästa Hanhund på fars dag! Lily gratulerar sin fina pappa!
Hemvägen var lååååång men vi klarade det bra genom att byta av varandra vid ratten när det blev för jobbigt. Tack för ännu ett äventyr tillsammans Lotta!
Nästa resa med valparna blev till Danmark och spanielklubbens utställning i Köge. Då fick både Walle och Lily följa med. Jag måste säga att båda två imponerar på mig. De är så snälla i bilen och helt bekväma i utställningssituationen både i och utanför ringen. Detta var sista utställningen för dem i valpklass I, Babyklass, som det heter i Danmark. Denna gången hade vi ingen konkurrens men de fick strålande kritik båda två och SL särdeles lovande som betyder samma sak som HP hederspris i Sverige. På DSK:s utställningar får både vinnande hanvalp och tikvalp gå in i BIS-finalen. Annie visade Walle och jag Lily. Det var roligt att få visa valparna för domaren i BIS-finalen. Det var Richard Bott som dömde. Han äger och visar valparnas farfar GBSHCH NORD UCH Art-Wave's Standing Ovation for Allenie "Owen". Jag blev så glad när Lily fick en så fin placering BIS-2! Sam och Trolla var också med men deras resultat var inte mycket att skryta med.... Tack för en rolig Danmarkstripp Annie och Lotta!
 
2021-10-16
Stort grattis till fina arbetsresultat Lotta och Annie! Igår fick Sam och Lotta 1:a pris i ökl viltspår och idag fick Sigge och Annie 75 poäng i Nose Work, TSM klass 1. Vilka duktiga hundar och förare!
2021-10-15
Hur stolt får man bli!? Det går inte att beskriva känslan när båda mina hundar blev BIS och BIS-2 på Springer Västras Open Show där hela 65 springrar var anmälda!
Domare var Linda Lindmark, kennel Charlescroft. BIS NO UCH SE U(U)CH Winton State Of Grace BIS-2 DK UCH NO UCH SE U(U)CH SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit

Kennel Astrospring's hade dessutom dagens bästa uppfödargrupp! I gruppen deltog från vänster NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan", DK UCH NO UCH SE U(U)CH SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit "Gossen", DK JUCH RLD N Astrospring's Triton "Sam" och NO UCH SE U(U)CH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega "Paddy".

På utställningen deltog följande Astrospringrar med finfina resultat! Grattis till alla ägare!
Astrospring's Voyager 3:a HP i Valpklass 1
Astrospring's Vesta 2:a HP i Valpklass 1
DK JUCH RLD N Astrospring's Triton 1:a HP Öppenklass och 3:a Bästa Hanhund
Astrospring's Sirius oplacerad Öppenklass
DK UCH NO UCH SE U(U)CH SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit 1:a HP Championklass och Bästa Hanhund
NORD UCH Astrospring's Orion 1:a HP Veteranklass HP och 4:a bästa Hanhund
Astrospring's Unique 2:a HP Juniorklass
NO UCH SE U(U)CH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega 2:a HP Veteranklass
Tack för fina foton till Annie Sandlund och Marianne Schärström och tack för hjälpen med Trolla i BIS-finalen Karolina Sjöholm!
2021-09-24
Vi har fått en ny viltspårschampion: SE VCH Astrospring's Ulysses endast 16 månader gammal! Bra jobbat och stort grattis till matte Anita!

Det har varit en hektisk månad! Jag börjar med de färskaste nyheterna! Förra helgen var Lotta och jag på BPH med våra killar. Det är verkligen spännande att se hur de fungerar när man skrapar litet under ytan som beskrivare Line Steffensen uttryckte sig. Tack Marianne för dina bilder från BPH och Springer Cup 2021!

Lördagen den 11 september tillbringade Gun-Brith, Lotta, Marianne och jag på Springer Cup avdelning Östergötland. Vi åkte tillsammans i Gun-Briths husbil och tillbringade lördagskvällen i Gränna. Vi hade så mysigt tillsammans. Det var bara boendet på Grännagården som var en besvikelse. Där kommer vi inte att boka igen. Hundarna var inte välkomna och frukosten under all kritik.
Jag var så nöjd med Gossens arbete under Cupen och dessutom placerade han sig som 2:a i utställningsringen där Maria Herbertsson, kennel Windcraft, dömde. I Dual Pupose placerade han sig som 4:a!

Hans dotter Rosettasweet's Fröken Gullviva "Iza" blev BIS-valp till vår stora glädje! Det var en fröjd att visa henne! Allting bara fungerade! Det har ni gjort bra Jennie och Ann-Marie!


Gun-Brith och "Paddy" och Lotta och "Sam" visade också framtassarna på Springer Cup. Grattis tjejer!
Helgen den 4-5 september tillbringade Ingrid, Lotta och jag i Karlsborg på SSRK:s utställningar. Tyvärr var det domarändringar båda dagarna. Tydligen hade domarnamnet för lördagens utställning kommit ut innan anmälningstiden var ute men det hade inte jag uppmärksammat. Nåväl eftersom "Humle" Astrospring's Unicus behövde utställningsträning deltog vi trots ändringen. Humle fick VG på lördagen och CK på söndagen.... Han skötte sig jättebra trots att vi inte tränat sen valptiden! Grattis Ingrid till din fina och duktiga Humle!

Sam var den som gjorde bäst ifrån sig under helgen genom att bli placerad som 2:a i en stor öppen klass båda dagarna och 4:a Bästa Hanhund på söndagen. Trolla var 3:a i championklassen båda dagarna. Vi bodde i en liten stuga i Hjo och hade det trevligt tillsammans! Finns det hjärterum så finns det stjärterum!
2021-08-28
Utställningsresa nummer 2 år 2021 gick till Lillehammer i Norge. Både Lotta och jag är fullvaccinerade mot Covid-19 så när vi hade möjlighet att komma in i Norge anmälde vi oss till tre utställningar där! Det var Norsk Spanielklubb som stod för arrangemanget på fredagen och lördagen i Sjusjöen. På söndagen arrangerade NKK Norsk Vinnarutställning-2021. På lördagen och söndagen var det 40-50 springrar anmälda. Jag såg så mycket fram emot att äntligen få se springer spaniels i ringen igen! Trolla fick debutera i championklass på fredagen och lördagen, till NV-21 hann inte championaten registreras i tid innan anmälningstiden gick ut så där fick det bli öppen klass. Gossen hade tre chanser att få sitt sista och championatsmeriterande CERT i Norge så gissa om jag var nervös! Både Gossen och Sam skulle gå i öppen klass så Lotta visade Sam själv med den äran hela helgen. På fredagen var det inte så många springrar anmälda (ca. 20) så jag trodde att det fanns stor chans till CERT för Gossen eller Sam den dagen. Men det tyckte inte domaren Trygve Heierdahl som placerade dem etta och tvåa i öppen klass men utan CK. Trolla vann championklassen med CK och blev sedan placerad som nr. 3 i Bästa Tik. Lördagen kom med strålande väder och vi kunde ta det lugnt på morgonen eftersom vår mötestid inte var förrän kl 12. Det kändes så härligt att få träffa alla norska hundvänner igen och så spännande att få se både nya och "gamla" springrar från grannlandet! Jag gladde mig särskilt åt att få träffa Gossens fina son Quodosa Blue Moon "Mario" och Trollas underbara syster Winton State of The Art "Henna"! Mario var först in i ringen i en stor juniorklass. Han var så härlig, glad och sprallig men när han satte alla fyra tassarna i marken rörde han sig sååå fint! Han vann juniorklassen med CK och blev sedan BIR-junior! Gossen och jag är så stolta över honom! Sedan var det dags för Gossen och Sam i öppen klass. Det var 8 hanar i öppenklassen. Gossen visade sig så fint och vann klassen med CK. Sam kom fyra. När det var dags för Bästa Hanhund var det sååå spännande! Gossen blev 2:a Bästa Hanhund efter en jättefin veteran CH Westaway Don't You Forget About Me! Grattis till det Frank och Stig-Arne! Gossen fick CERT och därmed Norskt Utställningschampionat. Eftersom han har CERT i både Sverige och Danmark sedan tidigare blev han också Svensk och Dansk Utställningschampion! Wow, så stolt och glad jag är över honom!
Trolla skulle ju inte vara sämre utan även hon placerade sig som tvåa i Bästa Tik efter syrran Henna! Henna blev sedan BIR och vi fick njuta av att se henne bli Best In Show senare. Henna satte inte en tass fel i ringen och pälsen är fantastisk! Stort grattis till uppfödaren och ägaren som håller henne i sådant perfekt skick! Trolla deltog även i kennel Wintons uppfödargrupp som fick stålande kritik!
Stort tack till domare Jan Roger Sauge som uppskattade mina hundar!
 
På vägarna fick man köra försiktigt för plötsligt var det kor och får mitt i vägen! När vi kom hem på lördagens eftermiddag kunde vi fira Gossen i finvädret på vår balkong!

På söndagen var det precis lika fint sommarväder i Lillehammer där NV-21 arrangerades. Även denna dag var det många hanar i öppen klass. Vi placerades från fjärde plats och framåt. Till slut var det bara Sam och Gossen kvar som skulle placeras som etta och tvåa! Så roligt när Lotta och jag fick springa tillsammans med våra fina hanar! Denna dagen var det Sams tur att få ställa sig som etta och Gossen som tvåa. Båda fick CK. Sam fick vara med länge i utplockningen till Bästa Hanhund. Han var kvar i ringen hela tiden och "placerades" som femma. Om de gamla certreglerna gällt så hade han fått reservCERT. Grattis till Bästa Hanhund Nappi och Nana som är uppfödare och ägare till CH Kahdensiskon Just A Top Scorer! Stort grattis också till Gossens fina pappa CH Mompesson Escourt som blev Norsk Veteranvinnare 2021!
Här är två nytagna foton på Sam. Uppställningsbilden har Marianne Schärström tagit och det andra tog Lotta när Sam fick rallylydnadsdiplom i nybörjarklass för två veckor sedan! Grattis Lotta och Sam!

Trolla vann öppenklassen och placerades som fyra Bästa Tik. Även denna dag deltog hon i kennel Wintons uppfödargrupp som fick fantastisk kritik av dagens domare Frode Jevne. BIR blev CH Sieger's Never Walk Alone. Stort grattis till ägare och uppfödare! Nu började den långa resan hem. Men tokiga som vi är passade vi på att ställa ut även i Ljungskile på måndagen! Vi övernattade i Munkedal hos Lottie och Magnus. Stort tack för den goda maten och det trevliga sällskapet! Kul att få se "Lowe" Astrospring's Taurus och "Billie" Astrospring's Universe igen! Vilka kompisar de är! Så fina tillsammans! SKK:s Internationella utställning i Ljungskile kunde vi hoppat över... Där var det domarbyte och våra hanar föll inte domaren i smaken. Trolla blev placerad som 3:a i Bästa tik med reservCACIB. Vilken tjej jag har som placerar sig i bästa tik fyra dagar i rad! Grattis till BIR Daenerys Last Of The Starks
och BIM Art-Wave's Pop The Question! Tack Lotta för ännu en spännande och rolig resa tillsammans!
Anita och Trix har spårat sig till ännu ett 1:a pris i öppen klass på viltspårprov! Nu håller vi tummarna stenhårt för ytterligare ett!!
2021-07-18
Lotta och jag anmälde till den första officiella utställningen i Sverige på nästan 1.5 år!!! Det var Wästmanlands Kennelklubb som hade ett fint arrangemang i Västerås! Vilken härlig känsla att äntligen få möjlighet att visa upp våra fina hundar igen! Vi åkte med Trolla och Sam och för Trollas del var det väldigt nervöst för matte eftersom det var debut i öppen klass och möjlighet till championat om hon skulle få ett CERT. Trolla har sedan tidigare 3 CERT i Sverige och 3 CERT i Norge. För Sams del var det debut på officiell utställning i Sverige och då blev det direkt i öppen klass för han är nu över 2 år gammal! Tidigare är han visad i Danmark i junior- och unghundsklass med fina resultat. I Danmark har han ett CERT och är även Dansk Juniorchampion! Debuten i Sverige gick kanonbra! Vi är så nöjda med en fjärde plats i Bästa Hanhund med reservCERT!
Trollabolla hade inte glömt hur man gör i ringen! Hon gick precis lika fint som hon alltid gjort och är i superkondition eftersom husse promenerar 2 timmar med hundarna varje dag!
Hon blev Bästa Tik och fick fyra fina rosetter med sig hem!

Så nu kan Trolla titulera sig Svensk och Norsk Utställningschampion! Vilken underbar känsla att visa upp denna fantastiska och högt älskade hund! Ännu en gång tack till hennes uppfödare Vanja och Dag för en underbar hund!  BIR blev Multich Barecho Bring the Gold som är pappa till vår U-kull! Stort grattis Jenny, Helene och David! Domare var Jennie Andersson, kennel Dream Max.
Stort tack till domaren för de fina orden om Trolla! Jennie Andersson har dömt Trolla en gång tidigare när hon var 4 månader och även då uppskattade hon lilla Trolla!
 
Segern firades på restaurang Bryggan i Hjo tillsammans med bästa Lotta!
2021-07-09
Anita och Trix har varit ute och spårat igen! Denna gång i öppen klass. Det gick finfint och de fick 1:a pris! Stort grattis!
Nu har Suss och Gossens valpar flyttat! Vi önskar dem all lycka i sina nya hem! Läs mer om flytten på valpsidan!
Även lilla Viva har fått ett varaktigt hem hos Jennie Skansen i Värmskog i Värmland. Jennie kommer att prova på det mesta tillsammans med Viva! Jennies mamma Ann-Marie har två springerpojkar Snow och Zappa som kommer att hjälpa till med fostran av en liten springertjej! Viva kommer att ha en valpkull här på kennel Astrospring's om allt utvecklas väl! Lycka till Jennie!
2021-06-23
Humlans och Sams valpar föddes den 19 juni. Läs mer på valpsidan.
Vilka duktiga ettåringar vi har i U-kullen! Både "Trix" Astrospring's Ulysses och "Humle" Astrospring's Unicus har blivit godkända i anlagsklassen på viltspårprov!
Naturligtvis är deras mattar duktiga också som redan lyckats så bra med killarna i spårskogen! Grattis till Anita och Ingrid! Lycka till i öppen klass!!!

Välkommen till Team Astrospring's "Viva" Rosettasweet's Fröken Gullviva! Vivas pappa är "Gossen" SE VCH NORD JV-19 Astrospring's Satellit och mamma heter "Tezzla" Rosettasweet's Lady Isolde
Tack för förtroendet Ing-Marie Löfstedt
2021-05-24
I fredags gjorde vi ultraljud på Humlan! Hon väntar en stor valpkull till midsommar!
Lotta och jag har hälsat på Sams valpar på kennel Zkatans och Gossens valpar på kennel Rosettasweets. Det är så spännande och roligt att få möjlighet att se killarnas avkommor!
Alla valparna var glada och nyfikna. Tack till Janette och Ing-Marie för att vi fick komma och gosa med småttingarna!


Zkatans Miss N Cash                                                                                 Rosettasweet's Fröken Gullviva
       
På kennel Rosettasweet's finns Gossens dotter från förra årets valpkull, Fröken Kanel "Skorpan". Sedan träffade vi "Hilton" Astrospring's Talesto som också bor i Motala!
Stort tack till Marianne och Per för god fika! Sen fortsatte trippen till Grenna hotell där Lotta och jag avnjöt en trerätters middag. Alla rätterna var riktiga smaksensationer och så vackert upplagda! MUMS!

Jag måste skryta litet om ett annat Gosse-barn! "Mario" Qudosa Blue Moon gjorde debut på Spanielspecialen i Verdal i Norge och vilken debut sen! Han blev BIR och fick stor-CERT, BIS-3 och BIS-junior!
Stort grattis till ägaren och uppfödaren Björg Elin Skatland Moen! Domare var Åge Gjetnes.
2021-05-12
Suss valpar föddes den 9 maj! Läs mer på valpsidan.
2021-04-22
Humlan är parad med Sam!
2021-04-11
Humlan har börjat löpa!
2021-04-08
Suss har varit på ultraljud och hon är dräktig! Nu ser vi fram emot ett gäng valpar i början av maj! Så spännande!
2021-04-05
Vilken fantastisk prestation av Lotta och Sam som idag lyckades bli godkända på Nybörjarprov B i Kungälv. Domare var Gunnar Petersson. I söndags blev de även godkända i anlagsklass på viltspårprov!
Stort stort grattis från en mycket stolt uppfödare!
2021-03-13
Äntligen en uppdatering av hemsidan! Suss och Gossen har haft ett par lyckade dater och nu väntas förhoppningsvis valpar i början av maj! Astrospring's Taurus "Lowe" är röntgad med A-höfter! Härligt Ellen!
Förövrigt är det jaktträning som pågår! Lotta, Marianne och jag har träffats regelbundet sen slutet av oktober och nu har vi tränat tillsammans med Springer Väst under några veckors tid. Kul att träffa likasinnade och få feedback på träningen. Vi är långt ifrån målbilden men hundarna är fortfarande unga och de liksom vi tycker att träningen är så rolig!
Här kommer några av Mariannes fina bilder på vårt lilla gäng!
Från vänster Ann, Trolla, Gossen, Lotta, Suss och Sam.
Ann och Gossen. Trolla i full fart.
Lotta och Sam.
Suss i full fart.
2020-11-02
Heja Annie och "Sigge" Astrospring's Sirius som idag fick andra "ettan" i öppen klass på viltspårsprov! Vi håller tummarna stenhårt för en tredje "etta" inom kort!
2020-10-25
Springer Väst arrangerade sin Open Show i Kungsbacka förra helgen! Så trevligt och coronasäkert trots många anmälningar!
Hanhundarna gick först, valparna sen med sin final direkt efter bedömningen och tikarna sist.
Ett bevis på att det går att ordna säkra utställningar i Sverige också! Jag skulle önska att Springer Klubben fick dispens av SKK att arrangera officiella utställningar nu i coronatider!
Det var så trevligt att få träffa "springerfolket" igen! Martin Adner, kennel Goldflames, var domare för dagen. Jag hade inga egna hundar med denna gång men fick äran att vara handler till Sam och Trix!
På denna utställningen var det alltså hanhundarna som skulle in först av alla. "Sam" DKJUCH Astrospring's Triton visades i juniorklass med startnummer 1. Sam har ju fått möjlighet att träna på utställningarna i Danmark och jag måste säga att han tog inte många steg fel denna gången! Vilken stabil kille i alla avseenden! Sam vann juniorklassen och blev 3:a Bästa hanhund efter 2 championhanar! Den som stod först i Bästa hanhund var "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion 7,5 år gammal. Trasan har inte varit utställd på över ett halvt år men det märktes inte när matte och Trasan kom in i ringen, ingen ringrost där inte! Så härligt att se er i ringen igen! Snart är det dags för veteranklass! Trasan blev BIR champion och i finalen BIM! Stort grattis Lina till Trasans fina resultat!

BIS från veteranklass var MULTICH Barecho Glint of Gold 9,5 år gammal! Stort grattis Helene, Jenny och David till er vackra Gizza! Gizza är farmor till årets valpkull på kennel Astrospring's!
Tre av valparna från årets valpkull var i Kungsbacka och debuterade i valpklass 1. Det var "Trix" Astrospring's Ulysses, "Blinka" Astrospring's Unique och "Billie" Astrospring's Universe.
Så här fick jag inte Trix att gå i ringen! Alla tre valparna var spralliga och glada och det tycker jag är bra! Det var nog inte så lätt för domaren att bedöma rörelserna dock! Trix blev BIM-valp, Billie 3:a och Blinka 4:a i klassen. Tack för foton: Benny Årdh, Karolina Sjöholm, Malin Johansson, Bengt Bendix och Ellen Almquist.

Annie och "Sigge" Astrospring's Sirius har varit ute i regnet och spårat till sig en "etta" i öppen klass på viltspårprov! Stort grattis!
2020-10-05
Lotta och jag har klippkort till Danmark! I fredags tog vi färjan från Halmstad till Grenå. Sedan fortsatte vi till St Binderup när vi hade fått igång Lottas mobil så vi kunde hitta rätt väg. Min mobils Google Maps vägrade att samarbeta. Den tycker väl att vi ska hålla oss hemma! Vi bodde på St Binderups Kro som var ett trevligt ställe där det serverades god mat.
Vi fick ta av oss munbindeln när vi skulle äta som tur var!
Rummet var ok men toaletten och duschen var pytteliten så vi kunde knappast vända oss därinne. På lördagen for vi till Dansk Spanielklubbs utställning i Haverslev där Theres Johansson, kennel Allert's, dömde. "Sam" DKJUCH Astrospring's Triton var denna gång anmäld i mellanklass (unghundsklass) och Gossen i öppenklass. Sam vann sin klass med CK och Gossen var ensam i sin klass och fick också CK så vi tog varsin kille och möttes i bästa hanhundsklassen. Där blev Gossen och jag snuvade på certet av Sam och Lotta! Så roligt Lotta att du fick ta emot CERTET och ståta som tvåa Bästa Hanhund med din fina Sam! Domarens kritik var kanon: Maskulin hane av utmärkt storlek, maskulint huvud, nospartiet kunde vara en aning längre, korrekt bett, välformade ögon, välplacerade öron, fin skulderplacering, härligt förbröst, utmärkt välvning i bröstkorgen, stark rygg, utmärkt kors och knävinkling, rör sig parallellt och med härlig steglängd, härlig pälskvalitet, härligt temperament, fina tassar. Tack för den! Vi firade Sams CERT i vackra Skagen innan vi åkte hem igen med färjan Fredrikshamn till Göteborg. Där var det andra som firade, hmmmmm...

Killarna släppte loss i sanddynerna efter utställningen!
Lili-Ann och "Niimo", 10 år ung, har ännu en gång visat var skåpet ska stå! SE VCH NO VCH SE U(U)CH RLD N Astrospring's Niim blev Klubbmästare i Springer Trestad med följande kritik: Spårning av bästa sort. Maskinmässig säkerhet 1:a pris med HP! Domare var Walde Dahlstrand. Fantastiskt roligt! Stort grattis från en stolt uppfödare!
Vi tar av hatten för detta strålande ekipage!
2020-09-21
Då har vi varit ute på ännu en Danmarkstripp! Ingrid, Lotta och jag åkte över dagen till Dansk spanielklubbs utställning i Köge. Springrarna hade starttid på eftermiddagen och eftersom gränsen för folksamlingar sänkts till 50 personer i Danmark så fick vi inte komma dit förrän tidigast 45 minuter före rasens starttid. Det fungerade väldigt bra och de raser som hade förmiddagstider hade redan lämnat utställningsområdet när vi anlände. Allt fungerade smidigt och säkert! Jag tycker det är så märkligt att det inte går att arrangera officiella utställningar på detta sätt i Sverige också. SKK:utställningar förstår jag blir svårt men SSRK:s borde väl gå att ordna under 2-3 dagar med delade starttider under förmiddagar och eftermiddagar. Nåja det är mycket som jag inte begriper.... Men det är så trevligt i Danmark så vi kan lika gärna åka dit. Precis som förra gången hade vi våra tre killar med oss. Astrospring's Unicus "Humle" har fått superbra träning vid dessa tillfällen på små och lugna utomhusutställningar. Han fungerade så fint i lördags och fick strålande kritik av domare Carina Östman, kennel Caci's: 4 månader gammal, mycket lovande valp, lång vacker hals, kort härlig kropp, mycket bra vinklar fram och bak, härlig stomme och tassar, härligt temperament, rör sig med rastypiska rörelser runt om. I Babyfinalen blev han BIS-2! Grattis Ingrid till din fina Humledumle!
 
DKJUCH SCJW-20 Astrospring's Triton "Sam" blev 2:a i juniorklassen med CK.
SE VCH Nord JW-19 Astrospring's Satellit "Gossen" vann ökl med CK och blev 4:a Bästa hanhund med reservCERT nära så nära ett trippelchampionat!
Tack för ännu en trevlig dag tillsammans Ingrid och Lotta!
2020-09-08
Äntligen på utställning igen efter 7 månaders uppehåll. Lotta, Ingrid och jag tog med våra hundpojkar till grannlandet Danmark där Dansk Spanielklub arrangerade Gold Cup och Silver Cup på ett utmärkt sätt. För mig som  verkligen var ringrostig blev det en häftig start med tre utställningar på två dagar! Men så roligt att få visa upp våra fina pojkar som alla tre debuterade i sina klasser; "Humle" Astrospring's Unicus i babyklasse (4-6 månader), "Sam" Astrospring's Triton i juniorklass och "Gossen" SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit i öppen klass.
För Humle som bara är 4 månader var miljön helt ny. Han uppförde sig precis som jag vill att en valp ska. Han visade glädje, nyfikenhet och var trygg tillsammans med mig i ringen. Litet sprallig och busig så att gamlamamma Ann fick jobba litet är ju helt ok! Humle fick superfin kritik och SL (särdeles lovande) av helgens alla tre domare Bjarne Sörensen, Kathy Moore Gorman och Arne Foss. På lördagens utställningar blev Humle BIR-Baby och deltog i Gold Cup-finalen där han blev BIS-3! Bjarne Sörensen avslutade Humles kritik med orden: "Vil give meget glaede i fremtiden" och det hoppas vi på!
Astrospring's Unicus, ägare Ingrid Aspegren
I juniorklass var det alltså debut för vår svarta pojke Sam! Han var senast utställd som valp på My Dog i Göteborg i januari och för en så ung hund är det ju verkligen ett långt uppehåll. Även han skötte sig så fint i ringen och det som imponerar allra mest på mig och även på domarna är hans härliga rörelser. Arne Foss beskriver hans rörelser så här: "Meget typiske fine sidebevaegelser, tager steg bra ud" och Kathy M Gorman så här: "Cover the ground well on the move"! Vilken debut i officiell klass för Sam! Han vann två av de tre juniorklasserna med Juniorcert och blev tvåa med reservJuniorcert på den tredje. Detta gör honom till Dansk Juniorchampion eftersom reglerna är ändrade nu i Coronatider. Det räcker alltså med två JuniorCERT och ett reservjuniorCERT eller CK för tre olika domare. Detta förstod vi inte förrän efteråt så tyvärr fick vi inte den fina Championrosetten men den kan vi kanske få i efterhand! På söndagens utställning fick Sam även titeln Silver Cup Junior Winner 2020 så nu heter han DKJUCH SCJW-20 Astrospring's Triton! Lotta debuterade också på utställning genom att visa Sam själv i Bästa hanhundsklass och det gjorde hon med den äran! På söndagen blev Sam 3:a Bästa Hanhund med reservCERT! Grattis Lotta till din fina Sams fantastiska resultat i helgen! Vilken härlig helg vi har haft Ingrid och Lotta! Det gör vi om!

Så var det min "Gosse" som också var med på resan! Han har precis fyllt 2 år den 3 september så nu är det öppen klass som gäller! Även han gjorde en superbra debut genom att bli klassvinnare alla tre dagarna. Han placerade sig också i Bästa Hanhund på alla tre utställningarna. På lördagen som 3:a på två och på söndagen som 2:a. Kathy M Gorman och Arne Foss gav honom CERT och Bjarne Sörensen reservCERT.
Jag är så stolt över min Gosse som på de få utställningar vi har varit på i år fått 1 reservCERT i Sverige, 1 reservCERT, 2 CERT och 1 CACIB i Norge samt nu 1 reservCERT och 2 CERT i Danmark! Förra året fick han 2 CERT i Sverige och ytterligare 1 CERT i Norge! Min fina SE VCH Nord JW-19 Astrospring's Satellit!

Jag har fått träffa Gossens fina son "Jack" Diamond Ring Keep Me Waiting som ställdes ut i Hvalpeklasse (6-9 månader)! Det var en mycket trevlig bekantskap! Han är så trevlig, glad och snygg! Det blir spännande att följa honom i framtiden! Han vann Hvalpeklassen alla tre dagarna med SL och deltog i BIS-finalerna där han på lördagen blev BIS-2 och på söndagen Best In Show! Stort grattis till hans ägare Inge och Allan Sandbaek och Henning Tind! Stort grattis till er alla och lycka till framöver med er duktiga och fina Jack!

Här hemma har Astrospring's Nose Work-ekipage varit ute och tävlat! Annie och Sigge har blivit godkända på doftprov lagerblad. Stort grattis!

Anna och Thea har startat på Nose Worktävling och klarade 3 av 4 gömmor i Fordonsök! Stort grattis!
2020-08-17
Lotta och jag har varit och besökt Gossens valpar under sommaren. I juli var vi i Motala hos Ing-Marie Löfstedt, kennel Rosettasweets. Nu i helgen var vi i Danmark i Rödvig hos Anne Kildahl Rasmussen, kennel Happy Leans. Jag är verkligen mycket nöjd med båda dessa kullar. Alla valpar är glada, sociala och nyfikna! Jag har klämt och känt på dem och alla har varit positiva och samarbetsvilliga! Vi fick förmånen att se en test som gjordes av hanvalparna i Danmark. En av dem ska bli servicehund.
Det ska bli väldigt spännande att följa alla Gossens valpar framöver. Jag önskar uppfödarna och ägarna lycka till!
På kennel Rosettasweets stannar lilla "Skorpan" Rosettasweets Fröken Kanel.

På kennel Happy Lean's stannar "Saffi" Happy Lean's Flat White.

Jag vill också passa på att skryta litet om Gossens duktiga son "Jack", Diamond Ring Keep Me Waiting, som vid endast 7 månaders ålder klarade Dressyrprov 1 med ett 1:a pris i Danmark.

Jack samägs av uppfödarna Inge och Allan Sandbaek och Henning och Jette Tind. Jag hoppas snart få träffa Jack!
I samband med valpbesöken passade Lotta och jag på att turista litet! I Sverige besökte vi Gränna och nu i helgen såg vi oss om i vackra Rödvig! Tack kära Lotta för all hjälp i sommar med valpar och med Humlan och tack för att du följer med på mina resor hit och dit! Vi har så roligt!
2020-08-17
Gossen blev Svensk Viltspårschampion i torsdags! Han fick denna fina kritik av domare Helen Bengtsson som också tilldelade honom HP för arbetet! Jag är så stolt över min Gosse!
2020-07-05

Gammal är äldst! Imponerande spårning under miserabla förhållanden. Blixtar i omedelbar närhet. Grattis en bra prestation! 1:a pris med HP!
SE VCH NO VCH SE U(U)CH Astrospring's Niim "Niimo" 10 år fick ovanstående kritik på ett spår under viltspårprovet "Springernatta" som är en viltspårcup som arrangeras av Springer Trestad i samarbete med Dalslands Dreverklubb. Stort grattis Lili-Ann även till din prestation mitt i åskvädret!
2020-06-20
Även om tävlingsverksamheten går på sparlåga nu i Coronatider så har två Astrospringrar fått godkända resultat på tävling. Astrospring's Sirius "Sigge" och matte Annie har blivit godkända i anlagsklass på viltspårprov! Grattis till er! Annie tar så fina bilder på sin älskade Sigge och jag har fått "låna" dessa till hemsidan.

SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" och matte Anna har blivit godkända på doftprov eukalyptus! Grattis till er!

Astrospring's Rigel "Rufus" njuter av sommaren!
2020-05-10
Valparna föddes den 3 maj! Se mer på valpsidan!
Gossen och jag har ägnat oss åt viltspår denna vår. Vi har tränat en gång i veckan och nu de senaste veckorna har vi varit ute på två prov i öppen klass. Det har resulterat i två 1:a pris!
2020-03-08
I onsdags tog Humlan och jag tåget upp till Sandviken för att träffa Biggles som bor på kennel Barecho. Det blev en lyckad date på kvällen! Tack snälla Jenny för att du hämtade mig på tåget och för din gästfrihet! Läs mer under Valpar
2020-02-18
Gun-Brith och jag for iväg till vårt grannland i torsdags. Det blev en färjetur från Strömstad till Sandefjord. Vädret var soligt och fint, faktiskt så att vi fick vårkänslor på promenaden utmed havet innan det var dags att borda färjan. Som tur var åt jag tuggummi mot åksjuka för det gick rejäla dyningar efter stormen ute till havs. Gun-Brith fick hålla i mig när vi skulle shoppa. Vi skulle bo tillsammans med Vanja och Dag hos Ragnhild och Snorre på kennel Springtrend. Trollas mamma Julie är född på kennel Springtrend. Vi hade fantastiska dagar och blev rejält bortskämda av värdparet! Stort, stort, tack för er gästfrihet! Det var utställningar i dagarna tre. NKK Nordic Show i Bö på fredagen, Spanielspecial i Eidanger på lördagen och NKK Internationell på söndagen. På fredagen dömde Jacqueline Ward från Storbritannien. Det var en trevlig, intresserad och noggrann domare. "Gossen" Nord JV-19 Astrospring's Satellit var anmäld i unghundsklass alla tre dagarna och "Trolla" Winton State Of Grace var anmäld i juniorklass på fredagen och lördagen för att "Henna" Winton State Of The Art, Trollas syster, var anmäld i unghundsklass och vi tyckte att det var onödigt att konkurrera i klasserna med varandra. På söndagen var Trolla anmäld i unghundsklass. Gossen vann sin klass med CK och blev placerad som 4:a i Bästa Hanhund med reserv-CERT. Certet gick till Vanjas fina juniorhane "Casper" Winton It's Time. Stort grattis till det! Trolla vann juniorklassen med CK och blev placerad som 3:a i Bästa Tik med reserv-CERT. Certet gick till Henna och BIR till Vanja, Hege och Dags fina championtik Lordsett Dolly Daydreamer. Hon blev också BIG-4. Trolla ingick i kennel Wintons uppfödargrupp som fick HP och finfin kritik! Grattis! På lördagen var det inte så lång resa till utställningen. Spaniel Klub Telemark hade en mycket trevlig och  välarrangerad utställning. Det gick bra för Gossen och Trolla även denna dag. De vann sina klasser med CK och placerades som 2:a och "femma" i Bästa Hanhund respektive Bästa Tik. Vanjas båda ungdomar var nu "fullcertade", de hade inte behov av fler cert före två års ålder så certen gick till mina båda juveler och det tackade vi ju inte nej till! Trollas fina syster Henna slutade som BIR och BIS-2. Jag fick den stora äran att visa henne i BIR och BIM-finalen. Vanja visade Casper som var Bästa Hanhund. Tackar för förtroendet som stand in "farmor" när inte Lina var med. Kennel Wintons uppfödargrupp blev BIS. Domare på lördagen var Jan Hereid.
 
På lördagskvällen åt vi gott och firade vackra Hennas BIS-2, Caspers BIM och mina parhästars båda CERT!!

På söndagen var det dags för den Internationella utställningen i Bö. Det var spått ösregn och storm. Gun-Brith hade drömt mardrömmar om nedfallna träd över vägen så när jag väckte henne så yrade hon om att vi inte kunde åka!! Men det gick fint att köra och vädrets makter var på vår sida så att regnvädret väntade tills vi hade fått in packning och hundar! Tänk så duktiga hundarna är som ställer upp på detta tre dagar i rad! Mina härliga ungdomar! De var jätteduktiga i ringen båda två och domare Karl Eddie Berge tyckte mycket om båda två, så mycket att Gossen vann Bästa Hanhund med CACIB, CERT och sedan BIM! Trolla blev 2:a Bästa Tik med reserv-CACIB och CERT! Tiken som vann, CH Sieger's Never Walk Alone har en ansökan om C.I.E inlämnad och då sägs det att Trollas reserv-CACIB blir ett CACIB. Jag gör en ansökan så får vi se hur det går. Så roligt att mina parhästar följs åt med sina meriter hela tiden. De har fått CERT samtidigt vid 5 tillfällen och nu även CACIB! Vilka godingar jag har!
Grattis Vibe, Jessie, Kaj och Dorte till BIR och BIG-2 med CH Sieger's Never Walk Alone BIM Nord JV-19 Astrospring's Satellit!

Tack Gun-Brith för att du följde med mig på Norgetrippen och hjälpte till med körning, fotografering, borstning mm. Du är en pärla!
2020-01-04

Vilken sanslös start på år 2020! I fredags på My Dog i Göteborg, årets första utställning, blev far och dotter BIR och BIM! "Trolla" Winton State Of Grace blev BIR och pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion blev BIM! Det går inte att med ord beskriva känslorna när Lina och jag skulle in i ringen och tävla om BIR och BIM. Vilken stolthet, lycka och totalt glädjerus vi båda uppfylldes av!
På bilden till höger går det att se alla känslorna på en och samma gång! Stort tack till domare Zeferino Silva som hittade far och dotter i mängden av springrar och uppskattade dem så mycket!

Zeferino Silva dömde också Grupp 8 denna dag. Han visade även där hur förtjust han var i Trolla som fick den fantastiska placeringen som tvåa i gruppen! Hon skötte sig exemplariskt i den stora härliga ringen på My Dog! Jag tror att hon njuter av all uppmärksamhet! Vilken liten stjärna jag har! Tack ännu en gång till hennes uppfödare Vanja och Dag för att jag fick förtroendet att förvalta denna lilla juvel! En bild från livestream där jag tycker att Trolla står i perfekt balans!                                                                            Gossen vann unghundsklassen med CK och fick reserv-CERT!

Tack för all support och alla gratulationer vi fick under dagen! What a perfect day!
På lördagen följde jag med Lotta och Christer till My Dog då de anmält "Sam" Astrospring's Triton i valpklass. Han skulle i första hand vänjas vid miljön som verkligen är en utmaning för en valp!
Det var över huvud taget inga som helst problem för Sam! Han viftade på sin svans vart han än gick och tyckte allt var oerhört spännande och intressant! I ringen fungerade han hur fint som helst.
Han är redan välbalanserad och har en positiv attityd. I buren ligger han och sover helt avslappnad! Vilken hund! Grattis till BIM och tack Lotta och Christer för att jag får lov att visa er fina Sam!
2019-12-30
Gott Nytt År önskar vi från kennel Astrospring's! Vi hoppas att 2020 blir ett härligt år!
Grappa hälsar att hon inte ville vara med på bilden!
Här kommer en liten sammanfattning av kennel Astrospring's händelser under 2019.

Det är mina unga hundar som har fått stå i centrum under året. Vilket fantastiskt år jag har haft tillsammans med "Trolla" Winton State Of Grace och "Gossen" Nord JW-19 Astrospring's Satellit!
Från valpklassdebut på utställning i februari till juniorklassavslut i alla fall för Gossens del i december har vi fantastiska resultat! Båda har tillsammans stått som BIR och BIM valp 4 gånger och BIR och BIM junior 3 gånger (de gånger som det har funnits en sådan final på utställningarna). Vid alla tillfällen har Trollabolla dragit det längsta strået och gått vidare till final. Hon har följande finalresultat:
BIS-valp 4-6 månader och BIS-2 i final mellan alla BIS-vinnare på Hallands Kennelklubbs Inofficiella utställning.
BIG-1 samt BIS-3 i final för alla valpar mellan 4-12 månader på Nordskånska Kennelklubbens Valp- Junior och Veteranutställning.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Kungsbacka.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Gränna.
BIS-4 junior på Nordic Dog Show i Norrköping.
BIS-junior på SSRK:s utställning i Åstorp.
BIS-2 junior på Norsk Spaniel Klub:s utställing i Drammen.
BIS-2 i final för alla BIM-hundar på SSRK:s utställning i Mjölby.
Utöver dessa fantastiska resultat har både Trolla och Gossen hävdat sig bra i Bästa tik och Bästa hanhund. De har varit placerade flera gånger från juniorklass och även vunnit 3 cert var (2 i Sverige och 1 i Norge). Båda är kvalificerade till Crufts 2020! Trolla har på sina officiella utställningar i juniorklass (8 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa tik 6 gånger varav 2 som Bästa tik! Gossen har på sina officiella utställningar i juniorklass (10 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa hane 5 gånger. Sista utställningen i juniorklass för Gossens del avslutades på topp genom vinst av klassen på Nordisk Vinnarutställning 2019! Han blev då Nordisk Juniorvinnare 2019 och då han också blev dagens bästa junior uppfylldes en av mina drömmar och vi fick äntra stora ringen på Stockholm Hundmässa.
Det du Trolla, säger Gossen som fick sista ordet!
Trolla BIS-junior Åstorp!
Men vi har faktiskt hunnit med litet träning också under året. Jag har försökt att lägga grunderna i jaktträningen och viltspårsträningen och det har redan gett resultat. Båda hundarna är godkända i anlagsklass på viltspårprov. På avdelning Östergötlands Springer Cup ståtade Trolla som vinnare av hela cupen och Gossen skötte sig också strålande med placering i unghundsgruppen.

Under året har följande hundar spårat sig till 1:a pris på viltspårprov:
Astrospring's Rocket
Astrospring's Rigel

Godkända doftprov har följande hundar fått:
Astrospring's Omega, lagerblad
Astrospring's Sirius, eukalyptus

Vi jobbar vidare och hoppas på fler arbetsresultat under 2020!
Som ni förstår av ovanstående har de äldre hundarna i kenneln fått stå tillbaka i år men ett par turer till Tyskland har Humlan och Pronto fått följa med på. Gun-Brith, Paddy, Lina och Trasan var också med på resorna. Den första till Neumunster var inte särskilt lyckad. Där lyckades vi bli tvåa i alla klasser vi ställde upp i. Resan till Hannovers dubbelutställning blev däremot mycket lyckosam! Där lyckades vi med bedriften att vinna tre av fyra möjliga CACIB och få en VDH Champion! Trasan och Humlan fick även titlarna Winner Hannover 2019 och Humlan dessutom titeln Annual Trophy Winner 2019. Paddy kan nu lägga titeln VDH CH till alla sina övriga titlar SE U(U)CH NO UCH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega. Grattis till din titeltyngda Paddy,  Gun-Brith! Pronto vann 2 cert och har bara ett kvar till VDH Champion som det krävs 5 cert för att erövra så det lär bli ytterligare någon tur till Tyskland för hans del!

Ett av sommarens bästa minnen är när "Trasan" visade upp sina vackra avkommor i en avelsgrupp på Club Show! Gruppen blev Best In Show för rasspecialist Jessie Börregaard Madsen.
Från vänster pappa NORD UCH Astrospring's Orion, SU U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future, Salix Keep Ya Head Up, Winton State Of The Art och Winton State Of Grace. Så kul med 3 avkommor från 3 olika norska kennlar! För övrigt blev Trasans vackra dotter "Henna" Winton State Of The Art 2:a bästa tik med CERT på Club Show och tikarnas reserv-CERT gick till syrran Trolla! Grattis Lina till Trasans alla vackra barn!

"Pronto" C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix vill också gratulera alla sina fina och duktiga avkommor. Ett särskilt stort grattis till alla som erövrat någon form av championat under året:
SE VCH Yazzpeaks Absolute Quality "Terje" Svensk Viltspårschampion
VDH CH Sieger's Miss Miles "Mille" Tysk Utställningschampion
NVCH Mi-Mio's Wandering Star"Oda" Norsk Viltspårschampion
FIN JVA BALTJV-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace "Nellie" Finsk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks A High Performance "Bollinger" Svensk Viltspårschampion
FI UCH Kahdensiskon Glory Days "Taisto" Finsk Utställningschampion
En valpkull föddes på kennel Astrospring's den 18 juni efter RLD N Mi-Mio's Anemone och  GB SHCH NORD UCH Art-Wave's Standing Ovation To Allenie. Det blev 5 killar (3 svart-vita + 2 brun-vita)!


Jag är så nöjd med alla pojkarna och har bara hört lovord om dem från valpköparna! En av dem, "Sam", Astrosprings Triton fick följa med mamma Suss hem till Lotta och Christer. Han har fått följa med ut på ett par valputställningar och det har gått väldigt bra! På den första blev han BIM-valp och på nästa BIR och BIS-3 valp I! Det ska bli spännande att följa Sam under 2020!

Det planeras en valpkull till våren. Det är "Humlan" NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera som förhoppningsvis ska bli mamma igen. Valpsidan kommer snart att uppdateras. Kan det kanske födas några små tjejer på kennel Astrospring's denna gången efter två kullar på raken med bara hanar!?
Så passar vi på att önska våra pojkars valpar alla lycka i framtiden. Det är Gossens 10 valpar på kennel Diamond Rings i Danmark och Prontos valpar som väntas på kennel Ingribakken i Norge!