Nyheter 2020

2020-07-05

Gammal är äldst! Imponerande spårning under miserabla förhållanden. Blixtar i omedelbar närhet. Grattis en bra prestation! 1:a pris med HP!
SE VCH NO VCH SE U(U)CH Astrospring's Niim "Niimo" 10 år fick ovanstående kritik på ett spår under viltspårprovet "Springernatta" som är en viltspårcup som arrangeras av Springer Trestad i samarbete med Dalslands Dreverklubb. Stort grattis Lili-Ann även till din prestation mitt i åskvädret!
2020-06-20
Även om tävlingsverksamheten går på sparlåga nu i Coronatider så har två Astrospringrar fått godkända resultat på tävling. Astrospring's Sirius "Sigge" och matte Annie har blivit godkända i anlagsklass på viltspårprov! Grattis till er! Annie tar så fina bilder på sin älskade Sigge och jag har fått "låna" dessa till hemsidan.

SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" och matte Anna har blivit godkända på doftprov eukalyptus! Grattis till er!

Astrospring's Rigel "Rufus" njuter av sommaren!
2020-05-10
Valparna föddes den 3 maj! Se mer på valpsidan!
Gossen och jag har ägnat oss åt viltspår denna vår. Vi har tränat en gång i veckan och nu de senaste veckorna har vi varit ute på två prov i öppen klass. Det har resulterat i två 1:a pris!
2020-03-08
I onsdags tog Humlan och jag tåget upp till Sandviken för att träffa Biggles som bor på kennel Barecho. Det blev en lyckad date på kvällen! Tack snälla Jenny för att du hämtade mig på tåget och för din gästfrihet! Läs mer under Valpar
2020-02-18
Gun-Brith och jag for iväg till vårt grannland i torsdags. Det blev en färjetur från Strömstad till Sandefjord. Vädret var soligt och fint, faktiskt så att vi fick vårkänslor på promenaden utmed havet innan det var dags att borda färjan. Som tur var åt jag tuggummi mot åksjuka för det gick rejäla dyningar efter stormen ute till havs. Gun-Brith fick hålla i mig när vi skulle shoppa. Vi skulle bo tillsammans med Vanja och Dag hos Ragnhild och Snorre på kennel Springtrend. Trollas mamma Julie är född på kennel Springtrend. Vi hade fantastiska dagar och blev rejält bortskämda av värdparet! Stort, stort, tack för er gästfrihet! Det var utställningar i dagarna tre. NKK Nordic Show i Bö på fredagen, Spanielspecial i Eidanger på lördagen och NKK Internationell på söndagen. På fredagen dömde Jacqueline Ward från Storbritannien. Det var en trevlig, intresserad och noggrann domare. "Gossen" Nord JV-19 Astrospring's Satellit var anmäld i unghundsklass alla tre dagarna och "Trolla" Winton State Of Grace var anmäld i juniorklass på fredagen och lördagen för att "Henna" Winton State Of The Art, Trollas syster, var anmäld i unghundsklass och vi tyckte att det var onödigt att konkurrera i klasserna med varandra. På söndagen var Trolla anmäld i unghundsklass. Gossen vann sin klass med CK och blev placerad som 4:a i Bästa Hanhund med reserv-CERT. Certet gick till Vanjas fina juniorhane "Casper" Winton It's Time. Stort grattis till det! Trolla vann juniorklassen med CK och blev placerad som 3:a i Bästa Tik med reserv-CERT. Certet gick till Henna och BIR till Vanja, Hege och Dags fina championtik Lordsett Dolly Daydreamer. Hon blev också BIG-4. Trolla ingick i kennel Wintons uppfödargrupp som fick HP och finfin kritik! Grattis! På lördagen var det inte så lång resa till utställningen. Spaniel Klub Telemark hade en mycket trevlig och  välarrangerad utställning. Det gick bra för Gossen och Trolla även denna dag. De vann sina klasser med CK och placerades som 2:a och "femma" i Bästa Hanhund respektive Bästa Tik. Vanjas båda ungdomar var nu "fullcertade", de hade inte behov av fler cert före två års ålder så certen gick till mina båda juveler och det tackade vi ju inte nej till! Trollas fina syster Henna slutade som BIR och BIS-2. Jag fick den stora äran att visa henne i BIR och BIM-finalen. Vanja visade Casper som var Bästa Hanhund. Tackar för förtroendet som stand in "farmor" när inte Lina var med. Kennel Wintons uppfödargrupp blev BIS. Domare på lördagen var Jan Hereid.
 
På lördagskvällen åt vi gott och firade vackra Hennas BIS-2, Caspers BIM och mina parhästars båda CERT!!

På söndagen var det dags för den Internationella utställningen i Bö. Det var spått ösregn och storm. Gun-Brith hade drömt mardrömmar om nedfallna träd över vägen så när jag väckte henne så yrade hon om att vi inte kunde åka!! Men det gick fint att köra och vädrets makter var på vår sida så att regnvädret väntade tills vi hade fått in packning och hundar! Tänk så duktiga hundarna är som ställer upp på detta tre dagar i rad! Mina härliga ungdomar! De var jätteduktiga i ringen båda två och domare Karl Eddie Berge tyckte mycket om båda två, så mycket att Gossen vann Bästa Hanhund med CACIB, CERT och sedan BIM! Trolla blev 2:a Bästa Tik med reserv-CACIB och CERT! Tiken som vann, CH Sieger's Never Walk Alone har en ansökan om C.I.E inlämnad och då sägs det att Trollas reserv-CACIB blir ett CACIB. Jag gör en ansökan så får vi se hur det går. Så roligt att mina parhästar följs åt med sina meriter hela tiden. De har fått CERT samtidigt vid 5 tillfällen och nu även CACIB! Vilka godingar jag har!
Grattis Vibe, Jessie, Kaj och Dorte till BIR och BIG-2 med CH Sieger's Never Walk Alone BIM Nord JV-19 Astrospring's Satellit!

Tack Gun-Brith för att du följde med mig på Norgetrippen och hjälpte till med körning, fotografering, borstning mm. Du är en pärla!
2020-01-04

Vilken sanslös start på år 2020! I fredags på My Dog i Göteborg, årets första utställning, blev far och dotter BIR och BIM! "Trolla" Winton State Of Grace blev BIR och pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion blev BIM! Det går inte att med ord beskriva känslorna när Lina och jag skulle in i ringen och tävla om BIR och BIM. Vilken stolthet, lycka och totalt glädjerus vi båda uppfylldes av!
På bilden till höger går det att se alla känslorna på en och samma gång! Stort tack till domare Zeferino Silva som hittade far och dotter i mängden av springrar och uppskattade dem så mycket!

Zeferino Silva dömde också Grupp 8 denna dag. Han visade även där hur förtjust han var i Trolla som fick den fantastiska placeringen som tvåa i gruppen! Hon skötte sig exemplariskt i den stora härliga ringen på My Dog! Jag tror att hon njuter av all uppmärksamhet! Vilken liten stjärna jag har! Tack ännu en gång till hennes uppfödare Vanja och Dag för att jag fick förtroendet att förvalta denna lilla juvel! En bild från livestream där jag tycker att Trolla står i perfekt balans!                                                                            Gossen vann unghundsklassen med CK och fick reserv-CERT!

Tack för all support och alla gratulationer vi fick under dagen! What a perfect day!
På lördagen följde jag med Lotta och Christer till My Dog då de anmält "Sam" Astrospring's Triton i valpklass. Han skulle i första hand vänjas vid miljön som verkligen är en utmaning för en valp!
Det var över huvud taget inga som helst problem för Sam! Han viftade på sin svans vart han än gick och tyckte allt var oerhört spännande och intressant! I ringen fungerade han hur fint som helst.
Han är redan välbalanserad och har en positiv attityd. I buren ligger han och sover helt avslappnad! Vilken hund! Grattis till BIM och tack Lotta och Christer för att jag får lov att visa er fina Sam!
2019-12-30
Gott Nytt År önskar vi från kennel Astrospring's! Vi hoppas att 2020 blir ett härligt år!
Grappa hälsar att hon inte ville vara med på bilden!
Här kommer en liten sammanfattning av kennel Astrospring's händelser under 2019.

Det är mina unga hundar som har fått stå i centrum under året. Vilket fantastiskt år jag har haft tillsammans med "Trolla" Winton State Of Grace och "Gossen" Nord JW-19 Astrospring's Satellit!
Från valpklassdebut på utställning i februari till juniorklassavslut i alla fall för Gossens del i december har vi fantastiska resultat! Båda har tillsammans stått som BIR och BIM valp 4 gånger och BIR och BIM junior 3 gånger (de gånger som det har funnits en sådan final på utställningarna). Vid alla tillfällen har Trollabolla dragit det längsta strået och gått vidare till final. Hon har följande finalresultat:
BIS-valp 4-6 månader och BIS-2 i final mellan alla BIS-vinnare på Hallands Kennelklubbs Inofficiella utställning.
BIG-1 samt BIS-3 i final för alla valpar mellan 4-12 månader på Nordskånska Kennelklubbens Valp- Junior och Veteranutställning.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Kungsbacka.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Gränna.
BIS-4 junior på Nordic Dog Show i Norrköping.
BIS-junior på SSRK:s utställning i Åstorp.
BIS-2 junior på Norsk Spaniel Klub:s utställing i Drammen.
BIS-2 i final för alla BIM-hundar på SSRK:s utställning i Mjölby.
Utöver dessa fantastiska resultat har både Trolla och Gossen hävdat sig bra i Bästa tik och Bästa hanhund. De har varit placerade flera gånger från juniorklass och även vunnit 3 cert var (2 i Sverige och 1 i Norge). Båda är kvalificerade till Crufts 2020! Trolla har på sina officiella utställningar i juniorklass (8 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa tik 6 gånger varav 2 som Bästa tik! Gossen har på sina officiella utställningar i juniorklass (10 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa hane 5 gånger. Sista utställningen i juniorklass för Gossens del avslutades på topp genom vinst av klassen på Nordisk Vinnarutställning 2019! Han blev då Nordisk Juniorvinnare 2019 och då han också blev dagens bästa junior uppfylldes en av mina drömmar och vi fick äntra stora ringen på Stockholm Hundmässa.
Det du Trolla, säger Gossen som fick sista ordet!
Trolla BIS-junior Åstorp!
Men vi har faktiskt hunnit med litet träning också under året. Jag har försökt att lägga grunderna i jaktträningen och viltspårsträningen och det har redan gett resultat. Båda hundarna är godkända i anlagsklass på viltspårprov. På avdelning Östergötlands Springer Cup ståtade Trolla som vinnare av hela cupen och Gossen skötte sig också strålande med placering i unghundsgruppen.

Under året har följande hundar spårat sig till 1:a pris på viltspårprov:
Astrospring's Rocket
Astrospring's Rigel

Godkända doftprov har följande hundar fått:
Astrospring's Omega, lagerblad
Astrospring's Sirius, eukalyptus

Vi jobbar vidare och hoppas på fler arbetsresultat under 2020!
Som ni förstår av ovanstående har de äldre hundarna i kenneln fått stå tillbaka i år men ett par turer till Tyskland har Humlan och Pronto fått följa med på. Gun-Brith, Paddy, Lina och Trasan var också med på resorna. Den första till Neumunster var inte särskilt lyckad. Där lyckades vi bli tvåa i alla klasser vi ställde upp i. Resan till Hannovers dubbelutställning blev däremot mycket lyckosam! Där lyckades vi med bedriften att vinna tre av fyra möjliga CACIB och få en VDH Champion! Trasan och Humlan fick även titlarna Winner Hannover 2019 och Humlan dessutom titeln Annual Trophy Winner 2019. Paddy kan nu lägga titeln VDH CH till alla sina övriga titlar SE U(U)CH NO UCH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega. Grattis till din titeltyngda Paddy,  Gun-Brith! Pronto vann 2 cert och har bara ett kvar till VDH Champion som det krävs 5 cert för att erövra så det lär bli ytterligare någon tur till Tyskland för hans del!

Ett av sommarens bästa minnen är när "Trasan" visade upp sina vackra avkommor i en avelsgrupp på Club Show! Gruppen blev Best In Show för rasspecialist Jessie Börregaard Madsen.
Från vänster pappa NORD UCH Astrospring's Orion, SU U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future, Salix Keep Ya Head Up, Winton State Of The Art och Winton State Of Grace. Så kul med 3 avkommor från 3 olika norska kennlar! För övrigt blev Trasans vackra dotter "Henna" Winton State Of The Art 2:a bästa tik med CERT på Club Show och tikarnas reserv-CERT gick till syrran Trolla! Grattis Lina till Trasans alla vackra barn!

"Pronto" C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix vill också gratulera alla sina fina och duktiga avkommor. Ett särskilt stort grattis till alla som erövrat någon form av championat under året:
SE VCH Yazzpeaks Absolute Quality "Terje" Svensk Viltspårschampion
VDH CH Sieger's Miss Miles "Mille" Tysk Utställningschampion
NVCH Mi-Mio's Wandering Star"Oda" Norsk Viltspårschampion
FIN JVA BALTJV-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace "Nellie" Finsk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks A High Performance "Bollinger" Svensk Viltspårschampion
FI UCH Kahdensiskon Glory Days "Taisto" Finsk Utställningschampion
En valpkull föddes på kennel Astrospring's den 18 juni efter RLD N Mi-Mio's Anemone och  GB SHCH NORD UCH Art-Wave's Standing Ovation To Allenie. Det blev 5 killar (3 svart-vita + 2 brun-vita)!


Jag är så nöjd med alla pojkarna och har bara hört lovord om dem från valpköparna! En av dem, "Sam", Astrosprings Triton fick följa med mamma Suss hem till Lotta och Christer. Han har fått följa med ut på ett par valputställningar och det har gått väldigt bra! På den första blev han BIM-valp och på nästa BIR och BIS-3 valp I! Det ska bli spännande att följa Sam under 2020!

Det planeras en valpkull till våren. Det är "Humlan" NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera som förhoppningsvis ska bli mamma igen. Valpsidan kommer snart att uppdateras. Kan det kanske födas några små tjejer på kennel Astrospring's denna gången efter två kullar på raken med bara hanar!?
Så passar vi på att önska våra pojkars valpar alla lycka i framtiden. Det är Gossens 10 valpar på kennel Diamond Rings i Danmark och Prontos valpar som väntas på kennel Ingribakken i Norge!