Nyheter 2019

2019-06-19
Valparna kom igår! Läs mer på valpsidan.
I helgen var Lina och jag på resande tass igen! Denna gången styrde vi bilen mot vackra Gränna och SSRK:s trevliga utställning! Trolla gjorde sin näst sista start i valpklass och blev BIR-valp för rasdomare Jens Martin Hansen från Danmark. När hon sedan blev Best In Show för domare Tatiana Dryer blev jag överlycklig! Tänk att hon ännu en gång fick möjlighet att bli BIS-valp! Fina lilla Trolla, nu 8 månader gammal! Lina hade "Totte" SE U(u)CH DK UCH Zelini's Back To The Future med sig denna gången. Han vann championklassen med CK och blev sen placerad som 2:a i Bästa Hanhund!
NORD UCH Astrospring's Orions "Trasans" två fina barn: SE U(u)CH DK UCH Zelini's Back To The Future och Winton State Of Grace
 
Gossen debuterad officiellt i juniorklass med att få excellent och bli 2:a i klassen. Det var många som fick VG så jag var väldigt glad över hans excellent! Tack för en härlig tripp Lina!
2019-06-08
Lina och jag har varit på Springer Västras trevliga och välarrangerade Open Show. Trots regn och rusk hade vi en härlig dag i vackra Hofsnäs. Med oss på resan var tre killar och en liten tjej! Astrospring's Satellit "Gossen" skulle göra debut i juniorklass, SE U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future "Totte" var anmäld i öppen klass och NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan" i championklass. Alla tre killarna vann sina klasser och blev även BIR-junior, BIR-öppen och BIR-champion. I Bästa hanhund placerade de sig som etta Trasan, tvåa Gossen och trea Totte! Vilka killar vi har! 
Foto: Linda Lindmark

Fotot på Astrospring's Satellit har Linda Lindmark tagit! Stort tack för det! Fotot på Lina och hennes killar har Jocke Sjöholm tagit!
Winton State Of Grace "Trolla" blev 2:a med HP i Valpklass II. Dömde gjorde Eva-Marie Bergstrand, kennel Art-Wave's. Tack för trevligt bemötande och för de fina orden om våra hundar! Tack också till Janette för lån av tält och handling av Totte i bästa Hanhund!
2019-05-30
Den 19 maj var Lina och jag på Nordic Dog Show i Hässleholm. Dömde där gjorde spanielspecialist Kari Granaas Hansen, kennel Carillo, Norge. Vi hade med oss Trolla, Gossen, Humlan och Totte. Ingrid kom dit med Riff. Det var Gossens, Astrospring's Satellits, sista utställning i valpklass. Han fick så fin kritik av domaren: Härlig valp. Mycket harmonisk. Vackert maskulint huvud och uttryck. Välutvecklad kropp. Utmärkt benstomme. Goda vinklar och tassar. Välansatt svans. Rör sig utmärkt. Han slutade som BIM-valp. Det ska bli spännande att ställa honom i juniorklass snart! Domaren tyckte också mycket om hans mamma NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera. Hon vann championklassen med CK och fick följande kritik: Vacker helhet. Underbart huvud och uttryck. Mycket välbyggd och rör sig med utmärkt steg. Hon slutade som 4:a Bästa Tik. Trolla blev 3:a med HP i tikarnas valpklass. Hon fick också fantastisk kritik: Vackert huvud och uttryck. Utmärkta proportioner. Välutvecklad kropp för sin ålder. Bra vinklar. Utmärkt benstomme. Rör sig mycket väl. Jag är så glad över de fina kritikerna på mina hundar! "Riff" Astrospring's Rocket vann öppen klassen med CK. Han skötte sig fint! Grattis Ingrid! "Totte" SE U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future kom 3:a i championklassen med CK. Vi hade en härlig dag i Hässleholm.
Förra helgen for tre glada damer till Neumunster i Tyskland för att visa 3 Nordiska champions och en dubbelchampion. Det var Gun-Brith med Paddy, Lina med Trasan och jag med Humlan och Pronto. Man kan inte påstå att vi var lika glada på hemvägen! Alla hundarna blev placerade 2:a i sina klasser. Det var Trasan i champion, Pronto i open, Paddy i working och Humlan i champion. Det låter kanske inte så illa att komma tvåa med det var 2-3 hundar i varje klass. Vi trösthandlade i Bordershop efter utställningen.
2019-05-18
Suss är konstaterat dräktig! Vi gjorde ett ultraljud på henne i torsdags. Läs mer på valpsidan!
2019-05-05
Stort grattis till Astrospring's Rigel "Rufus" och matte Elisabet som debuterat i öppen klass på viltspårprov med ett första pris!
Idag har Trolla, Gossen, Gun-Brith och jag tillbringat dagen i Åkulla på Jakthundens dag. Vi deltog i en inofficiell utställning och Trolla blev BIR-valpII och gossen BIM-valpII. Domare var Ann Bengtsson.
2019-04-25
Det blir förhoppningsvis sommarvalpar här på kennel Astrospring's. Jag hade först inte planerat några valpar under 2019 men ödet ville annorlunda. Min goda vän och valpköpare Lotta förlorade sina soulmates Moa och Mira inom två månader och sorgen efter dem är stor. Lotta har också "Suss" Mi-Mio's Anemone och hon blev plötsligt ensamhund. Suss började löpa när vi var på utställningen i Kungsbacka och då hade vi inte planerat någon parning. När Mira blev hastigt sjuk, troligtvis av en tumör i mjälten, och fick somna in samma dag som hon kom in på djursjukhuset var Suss en vecka in i löpet. Lotta och jag resonerade fram och tillbaka om hur vi skulle göra. Eftersom jag hade träffat en vacker och trevlig springerkille som fastnat på näthinnan i Kungsbacka så var det inte svårt med hanhundsvalet. Däremot var inte Suss ögonlyst och jag ville även göra en gonioskopi på henne och det var veckan innan påsk. Jag trodde aldrig att vi skulle få en tid på så kort varsel men det fick vi så onsdagen före påsk for vi till Västra Djursjukhuset i Göteborg. Allt såg bra ut och vi gjorde ett progesteron test som sa att det var dags för parning nästa dag! Så det bar av till Skåne på skärtorsdagen och Suss var sååå villig att låta sig paras! Nu får vi se om ödet vill att det blir små valpar här till midsommar och Lotta kan få en mor och dotterkombination ännu en gång! Läs mer på valpsidan!
2019-04-11
Vilka valpar jag har!!! "Trolla" Winton State of Grace är utställd 4 gånger och på 3 av dessa utställningar har hon blivit BIS-valp 4-6 månader på Hallands Kennelklubb, BIG-valp 4-12 månader och sedan BIS-3 av alla valpar på Nordskånska Kennelklubben och nu Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Kungsbacka!

Trolla är nu precis 6 månader och Gossen är 7 månader.
"Gossen" Astrospring's Satellit har blivit BIM-valp på 4 utställningar, slagen av Trolla på 3 av dem.... Jag är så nöjd med dem båda, inte bara i utställningsringen utan även med deras arbetsvilja och spontana lust att apportera samt arbeta i skogen både på fält och spår! Vi har gått valpkurs för Carolina Bohman i Varberg och nu går vi en viltspårkurs.
Tack för hjälpen Gun-Brith! Du och Gossen är ett härligt team! Tack för en trevlig valpkurs Carolina!
"Suss" Mi-Mio's Anemone och Lotta följde med till Kungsbacka. Suss ställdes ut i unghundsklass. Hon fick VG på grund av storleken. Som domare Lena Rollmar sa är hon en perfekt springer men för liten.
Trasan och Totte var också med i Kungsbacka. Trasan blev 3:a i championklassen och Totte vann öppen klassen och blev sedan 4:a Bästa Hanhund! Stort grattis till det Lina!
2019-03-31
Jag är så himla stolt över mina vackra och härliga Astrospringrar! Vi var ett helt gäng på SKK:s Internationella Utställning i Malmö igår! Vi passade på att fota några av gänget på Hallandsåsen!
Tack Marianne för alla fina foton som du tog under dagen! Tack också för all hjälp med trimning, matlagning, städning, jaktträning, handling i gruppen och så klart för din vänskap och support!
Från vänster: Lina, Trasan, Humlan, Gossen och Ann. Foton Marianne Schärström
Först ut i valpklass var "Gossen" Astrospring's Satellit 7 månader. Han fick strålande kritik av dagens domare Erling Kjaer Pedersen från Danmark. Gossen vann sin klass och slutade sen som BIM-valp.
Astrospring's Satellit 7 månader
Ingrid kom med "Riff" Astrospring's Rocket som debuterade i öppen klassen. Den vann han med CK och gick vidare till Bästa Hanhund där han fick en fin placering som "5:a" med reserv-CERT! Så roligt, stort grattis till dig Ingrid och tack för att du håller Riff så fin i päls och kondition!
Astrospring's Rocket, snart 2 år
Lina och "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion hade som vanligt en perfekt uppvisning i ringen och placerade sig som 2:a i championklassen med CK och i Bästa Hanhund blev de 3:a med reserv-CACIB. Grattis till det! Marianne fotade Trasan på Hallandsåsen och fick till en kanonbild. Här nedan ser vi den stolta ägaren till vackraste Trasan!

Lina och NORD UCH Astrospring's Orion, snart 6 år.
Anna och Bengt kom den långa vägen från Malung med "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana. Thea har fått CERT av Erling Kjaer Pedersen så det var ju värt att prova igen eftersom championatet hägrar! Vi hade en härlig fredagskväll tillsammans. Det är alltid lika trevligt att träffas! Den fina bilden på Thea tog vi i vår trädgård efter sista finputsen inför utställningen. Thea blev 3:a i öppen klassen med CK och i Bästa tik fick hon reserv-CERT. Så nära ett championat........
SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana
"Humlan" NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera fick också följa med och det var faktiskt hennes första start i championklass. Hon är inte utställd efter att hon blev NORD UCH i Hässleholm i maj 2018. Hon har ju varit barnledig! Det gick fint och hon blev 3:a i championklassen av 6 vackra championtikar! Hon fick också CK! Vi fick CK på alla våra 4 vuxna hundar i 3 olika kombinationer och visade dem tillsammans i en uppfödargrupp som fick jättefin kritik och HP: Goda typlika, starka välbyggda hundar. Typiska huvuden. Fina överlinjer. Goda rörelser
Från vänster Lina, Trasan, Ida, Riff, Ann, Thea, Humlan och Marianne. Stort tack för hjälpen med gruppen!
2019-03-17
För ett par veckor sedan var Lina och jag på SSRK:s utställning i Moheda. Trasan fick en fin 2:a placering i Bästa Hanhund! Grattis till det!
2019-02-28
Lilla Trolla fortsätter att leverera rosetter!!!! Till min stora glädje blev hon BIG-1 för rasdomaren Jennie Andersson, kennel Dream Max. Tack för de fina orden om mina valpar!
Astrospring's Satellit blev BIM med HP.

I BIS-finalen deltog alla valpar mellan 4-12 månader som blivit BIG-1. Det var 10 stycken jättefina valpar. De som närmade sig 1 års ålder var ju så gott som fullvuxna så jag trodde inte att vi skulle ha någon chans i den konkurrensen men vi blev utplockade till placering! Domar Markus Gisslén placerade Trolla som BIS-3!!! Stort tack för det! Vi fick en enorm rosett! Den största jag någonsin har vunnit!

Stort tack till Lotta som följde med som sällskap och valphjälp! Vi hann med litet stadsträning och en god middag i Hässleholm!
2019-02-05
Vilken debut för lilla "Trolla" Winton State Of Grace! Hon blev BIS-valp 4-6 månader och gick vidare till en final mellan alla BIS-vinnare på Hallands Kennelklubbs Inofficiella utställning i Eldsberga. I den finalen blev hon BIS-2! BIS blev en fin Lhasa Apso-veteran. Stort tack till domare Martin Adner som dömde rasen, gruppen och BIS-valp 4-6 månader för de fina orden om Trolla! Tack också till BIS-domare Karin Sjöholm Östlund!
 

Trollas pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion var också med på utställningen och blev BIR bland de vuxna och dessutom 2:a i gruppfinalen! Kennelbrorsan Astrospring's Satellit blev BIM-valp 4-6 månader! Båda valparna skötte sig så fint! Det var mycket nytt för dem men de tacklade det på bästa sätt och visade upp sig med glatt viftande svans! Jag är så nöjd med deras debut! Tack för all hjälp till den stolta farmor Lina!
2018-12-30
Ännu ett år till ända och ett nytt år, 2019, är snart här! Ett år då vi förhoppningsvis får uppleva mycket nytt och spännande men också får återhämtning och kraft att njuta av det!
Jag börjar min lilla årskrönika som jag avslutade förra årets:
Humlan kommer att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Ja, det stämmer verkligen att hon har gjort det! Det började med ett CERT i Danmark på Dansk Spaniel Klub i Köge i mars. Sedan var det dags för nästa CERT på Nordic Dog Show i Lidköping i maj. Det tredje CERTET som dessutom gjorde henne till Svensk, Dansk, Norsk och Nordisk Utställningschampion kom i slutet av maj på Nordic Dog Show i Hässleholm!
Vi hade en lyckad start i Rallylydnad i april då Humlan fick sin andra godkända runda i Fortsättningsklass. Sen var det dags för kurs i viltspår och den avslutades med 1:a pris i öppen klass och inom en vecka hade vi ytterligare två 1:a pris och ett Svenskt Viltspårschampionat i hamn! I samma veva började Humlan löpa och Gun-Brith och jag började sommarens roadtrip med en resa till Norge för att para Humlan med Topper. Den 3 september föddes 3 prinsar på kennel Astrospring's! Humlan har varit världens bästa mamma och hon har kvar en liten prins som jag får hjälp med att fostra och vårda!
NORD UCH SE U(U)CH DK UCH NO UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" med sina tre små prinsar!

Humlans kullbror "Oliver" Astrospring's Quidditch hade en raketstart på 2018 då han fick sitt andra CERT i Sverige på My Dog i Göteborg och tro det eller ej men han slog till och fick sitt tredje CERT i Sverige på Nordic Dog Show i Hässleholm alltså vid samma tillfälle som syrran! Här sitter syskonparet som nyblivna champions! SE U(U)CH DK UCH SE VCH Astrospring's Quidditch

Mamma "Grappa" C.I.E. NORD UCH NO VV-16 VWW-17 Art-Wave's Tempo Di Pace har haft flera fina placeringar i veteranklass under året. Hon inledde året med att bli Hallands vackraste veteran i februari och avslutade säsongen med att bli bästa veterantik på årets Club Show. Tyvärr fick hon en livmodersinflammation i samband med löp så det blev operation.

SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" blev BIR och fick sitt andra CERT på SSRK Sunne! Vilken lyckodag! Samma vecka debuterade Anna och Thea i rallylydnad och de fick stå överst på prispallen!

Theas kullbror "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion har deltagit på 13 utställningar i Danmark och Sverige under året. På dessa har han blivit BIRx1, BIMx3, 2:a Bästa Hanhundx3, 3:a Bästa Hanhundx1 och 4:a Bästa Hanhundx1. Trasan har blivit uppskattad av väldigt många olika domare och det är Lina och jag mycket stolta över. Han har haft tre valpkullar under året. En med 7 valpar på kennel Beeline, en med 7 valpar på kennel Cool Dog's och en med 10 valpar på kennel Winton. En av hans döttrar har flyttat hit till kennel Astrospring's, lilla "Trolla" Winton State of Grace. Det ska bli så spännande att se hur mina två valpar utvecklas under 2019!
Far och dotter!
 

Jag vill avsluta med en hälsning till alla "Prontos", C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix, barn! Det är så roligt att följa dem och höra hur nöjda ägarna är med mentalitet och arbetslust!
Under 2018 har flera blivit champions! Grattis till:
NUCH Sieger's Miles Ahead "Jamie" Norsk Utställningschampion
DKUCH EUJW-17 Sieger's Miles Of Smiles "Mayday" Dansk Utställningschampion
EE CH LT CH LV CH BALT CH BALT JCH Ogre JW-17 Ogre W-18 Kahdensiskon Galactic Beauty "Ada" Lithuanian, Estonian & Latvian champion
FI UCH Kahdensiskon Grace of Glory "Klaara" Finsk Utställningschampion
SE U(U)CH SE VCH Pussentorpet Moonraker "Göte" Svensk Utställningschampion
SE VCH Yazzpeaks Appearing Halo "Haylee" CK, Svensk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks Attractive Love "Gaia", Svensk Viltspårschampion
SE VCH Deming's Chocolate Chance "Jussi", Svensk Viltspårschampion
Här är ett av Prontos yngsta barn "Pandora" Glamorly Granache Rosé 4 veckor gammal! Lycka till med henne Antti Hokkanen och Emmi Makkonen