Nyheter 2019

2019-02-05
Vilken debut för lilla "Trolla" Winton State Of Grace! Hon blev BIS-valp 4-6 månader och gick vidare till en final mellan alla BIS-vinnare på Hallands Kennelklubbs Inofficiella utställning i Eldsberga. I den finalen blev hon BIS-2! BIS blev en fin Lhasa Apso-veteran. Stort tack till domare Martin Adner som dömde rasen, gruppen och BIS-valp 4-6 månader för de fina orden om Trolla! Tack också till BIS-domare Karin Sjöholm Östlund!
 

Trollas pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion var också med på utställningen och blev BIR bland de vuxna och dessutom 2:a i gruppfinalen! Kennelbrorsan Astrospring's Satellit blev BIM-valp 4-6 månader! Båda valparna skötte sig så fint! Det var mycket nytt för dem men de tacklade det på bästa sätt och visade upp sig med glatt viftande svans! Jag är så nöjd med deras debut! Tack för all hjälp till den stolta farmor Lina!
2018-12-30
Ännu ett år till ända och ett nytt år, 2019, är snart här! Ett år då vi förhoppningsvis får uppleva mycket nytt och spännande men också får återhämtning och kraft att njuta av det!
Jag börjar min lilla årskrönika som jag avslutade förra årets:
Humlan kommer att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Ja, det stämmer verkligen att hon har gjort det! Det började med ett CERT i Danmark på Dansk Spaniel Klub i Köge i mars. Sedan var det dags för nästa CERT på Nordic Dog Show i Lidköping i maj. Det tredje CERTET som dessutom gjorde henne till Svensk, Dansk, Norsk och Nordisk Utställningschampion kom i slutet av maj på Nordic Dog Show i Hässleholm!
Vi hade en lyckad start i Rallylydnad i april då Humlan fick sin andra godkända runda i Fortsättningsklass. Sen var det dags för kurs i viltspår och den avslutades med 1:a pris i öppen klass och inom en vecka hade vi ytterligare två 1:a pris och ett Svenskt Viltspårschampionat i hamn! I samma veva började Humlan löpa och Gun-Brith och jag började sommarens roadtrip med en resa till Norge för att para Humlan med Topper. Den 3 september föddes 3 prinsar på kennel Astrospring's! Humlan har varit världens bästa mamma och hon har kvar en liten prins som jag får hjälp med att fostra och vårda!
NORD UCH SE U(U)CH DK UCH NO UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" med sina tre små prinsar!

Humlans kullbror "Oliver" Astrospring's Quidditch hade en raketstart på 2018 då han fick sitt andra CERT i Sverige på My Dog i Göteborg och tro det eller ej men han slog till och fick sitt tredje CERT i Sverige på Nordic Dog Show i Hässleholm alltså vid samma tillfälle som syrran! Här sitter syskonparet som nyblivna champions! SE U(U)CH DK UCH SE VCH Astrospring's Quidditch

Mamma "Grappa" C.I.E. NORD UCH NO VV-16 VWW-17 Art-Wave's Tempo Di Pace har haft flera fina placeringar i veteranklass under året. Hon inledde året med att bli Hallands vackraste veteran i februari och avslutade säsongen med att bli bästa veterantik på årets Club Show. Tyvärr fick hon en livmodersinflammation i samband med löp så det blev operation.

SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" blev BIR och fick sitt andra CERT på SSRK Sunne! Vilken lyckodag! Samma vecka debuterade Anna och Thea i rallylydnad och de fick stå överst på prispallen!

Theas kullbror "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion har deltagit på 13 utställningar i Danmark och Sverige under året. På dessa har han blivit BIRx1, BIMx3, 2:a Bästa Hanhundx3, 3:a Bästa Hanhundx1 och 4:a Bästa Hanhundx1. Trasan har blivit uppskattad av väldigt många olika domare och det är Lina och jag mycket stolta över. Han har haft tre valpkullar under året. En med 7 valpar på kennel Beeline, en med 7 valpar på kennel Cool Dog's och en med 10 valpar på kennel Winton. En av hans döttrar har flyttat hit till kennel Astrospring's, lilla "Trolla" Winton State of Grace. Det ska bli så spännande att se hur mina två valpar utvecklas under 2019!
Far och dotter!
 

Jag vill avsluta med en hälsning till alla "Prontos", C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix, barn! Det är så roligt att följa dem och höra hur nöjda ägarna är med mentalitet och arbetslust!
Under 2018 har flera blivit champions! Grattis till:
NUCH Sieger's Miles Ahead "Jamie" Norsk Utställningschampion
DKUCH EUJW-17 Sieger's Miles Of Smiles "Mayday" Dansk Utställningschampion
EE CH LT CH LV CH BALT CH BALT JCH Ogre JW-17 Ogre W-18 Kahdensiskon Galactic Beauty "Ada" Lithuanian, Estonian & Latvian champion
FI UCH Kahdensiskon Grace of Glory "Klaara" Finsk Utställningschampion
SE U(U)CH SE VCH Pussentorpet Moonraker "Göte" Svensk Utställningschampion
SE VCH Yazzpeaks Appearing Halo "Haylee" CK, Svensk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks Attractive Love "Gaia", Svensk Viltspårschampion
SE VCH Deming's Chocolate Chance "Jussi", Svensk Viltspårschampion
Här är ett av Prontos yngsta barn "Pandora" Glamorly Granache Rosé 4 veckor gammal! Lycka till med henne Antti Hokkanen och Emmi Makkonen