Nyheter 2019

2019-12-30
Gott Nytt År önskar vi från kennel Astrospring's! Vi hoppas att 2020 blir ett härligt år!
Grappa hälsar att hon inte ville vara med på bilden!
Här kommer en liten sammanfattning av kennel Astrospring's händelser under 2019.

Det är mina unga hundar som har fått stå i centrum under året. Vilket fantastiskt år jag har haft tillsammans med "Trolla" Winton State Of Grace och "Gossen" Nord JW-19 Astrospring's Satellit!
Från valpklassdebut på utställning i februari till juniorklassavslut i alla fall för Gossens del i december har vi fantastiska resultat! Båda har tillsammans stått som BIR och BIM valp 4 gånger och BIR och BIM junior 3 gånger (de gånger som det har funnits en sådan final på utställningarna). Vid alla tillfällen har Trollabolla dragit det längsta strået och gått vidare till final. Hon har följande finalresultat:
BIS-valp 4-6 månader och BIS-2 i final mellan alla BIS-vinnare på Hallands Kennelklubbs Inofficiella utställning.
BIG-1 samt BIS-3 i final för alla valpar mellan 4-12 månader på Nordskånska Kennelklubbens Valp- Junior och Veteranutställning.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Kungsbacka.
Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Gränna.
BIS-4 junior på Nordic Dog Show i Norrköping.
BIS-junior på SSRK:s utställning i Åstorp.
BIS-2 junior på Norsk Spaniel Klub:s utställing i Drammen.
BIS-2 i final för alla BIM-hundar på SSRK:s utställning i Mjölby.
Utöver dessa fantastiska resultat har både Trolla och Gossen hävdat sig bra i Bästa tik och Bästa hanhund. De har varit placerade flera gånger från juniorklass och även vunnit 3 cert var (2 i Sverige och 1 i Norge). Båda är kvalificerade till Crufts 2020! Trolla har på sina officiella utställningar i juniorklass (8 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa tik 6 gånger varav 2 som Bästa tik! Gossen har på sina officiella utställningar i juniorklass (10 i Sverige och 3 i Norge) varit placerad i Bästa hane 5 gånger. Sista utställningen i juniorklass för Gossens del avslutades på topp genom vinst av klassen på Nordisk Vinnarutställning 2019! Han blev då Nordisk Juniorvinnare 2019 och då han också blev dagens bästa junior uppfylldes en av mina drömmar och vi fick äntra stora ringen på Stockholm Hundmässa.
Det du Trolla, säger Gossen som fick sista ordet!
Trolla BIS-junior Åstorp!
Men vi har faktiskt hunnit med litet träning också under året. Jag har försökt att lägga grunderna i jaktträningen och viltspårsträningen och det har redan gett resultat. Båda hundarna är godkända i anlagsklass på viltspårprov. På avdelning Östergötlands Springer Cup ståtade Trolla som vinnare av hela cupen och Gossen skötte sig också strålande med placering i unghundsgruppen.

Under året har följande hundar spårat sig till 1:a pris på viltspårprov:
Astrospring's Rocket
Astrospring's Rigel

Godkända doftprov har följande hundar fått:
Astrospring's Omega, lagerblad
Astrospring's Sirius, eukalyptus

Vi jobbar vidare och hoppas på fler arbetsresultat under 2020!
Som ni förstår av ovanstående har de äldre hundarna i kenneln fått stå tillbaka i år men ett par turer till Tyskland har Humlan och Pronto fått följa med på. Gun-Brith, Paddy, Lina och Trasan var också med på resorna. Den första till Neumunster var inte särskilt lyckad. Där lyckades vi bli tvåa i alla klasser vi ställde upp i. Resan till Hannovers dubbelutställning blev däremot mycket lyckosam! Där lyckades vi med bedriften att vinna tre av fyra möjliga CACIB och få en VDH Champion! Trasan och Humlan fick även titlarna Winner Hannover 2019 och Humlan dessutom titeln Annual Trophy Winner 2019. Paddy kan nu lägga titeln VDH CH till alla sina övriga titlar SE U(U)CH NO UCH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega. Grattis till din titeltyngda Paddy,  Gun-Brith! Pronto vann 2 cert och har bara ett kvar till VDH Champion som det krävs 5 cert för att erövra så det lär bli ytterligare någon tur till Tyskland för hans del!

Ett av sommarens bästa minnen är när "Trasan" visade upp sina vackra avkommor i en avelsgrupp på Club Show! Gruppen blev Best In Show för rasspecialist Jessie Börregaard Madsen.
Från vänster pappa NORD UCH Astrospring's Orion, SU U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future, Salix Keep Ya Head Up, Winton State Of The Art och Winton State Of Grace. Så kul med 3 avkommor från 3 olika norska kennlar! För övrigt blev Trasans vackra dotter "Henna" Winton State Of The Art 2:a bästa tik med CERT på Club Show och tikarnas reserv-CERT gick till syrran Trolla! Grattis Lina till Trasans alla vackra barn!

"Pronto" C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix vill också gratulera alla sina fina och duktiga avkommor. Ett särskilt stort grattis till alla som erövrat någon form av championat under året:
SE VCH Yazzpeaks Absolute Quality "Terje" Svensk Viltspårschampion
VDH CH Sieger's Miss Miles "Mille" Tysk Utställningschampion
NVCH Mi-Mio's Wandering Star"Oda" Norsk Viltspårschampion
FIN JVA BALTJV-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace "Nellie" Finsk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks A High Performance "Bollinger" Svensk Viltspårschampion
FI UCH Kahdensiskon Glory Days "Taisto" Finsk Utställningschampion
En valpkull föddes på kennel Astrospring's den 18 juni efter RLD N Mi-Mio's Anemone och  GB SHCH NORD UCH Art-Wave's Standing Ovation To Allenie. Det blev 5 killar (3 svart-vita + 2 brun-vita)!


Jag är så nöjd med alla pojkarna och har bara hört lovord om dem från valpköparna! En av dem, "Sam", Astrosprings Triton fick följa med mamma Suss hem till Lotta och Christer. Han har fått följa med ut på ett par valputställningar och det har gått väldigt bra! På den första blev han BIM-valp och på nästa BIR och BIS-3 valp I! Det ska bli spännande att följa Sam under 2020!

Det planeras en valpkull till våren. Det är "Humlan" NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera som förhoppningsvis ska bli mamma igen. Valpsidan kommer snart att uppdateras. Kan det kanske födas några små tjejer på kennel Astrospring's denna gången efter två kullar på raken med bara hanar!?
Så passar vi på att önska våra pojkars valpar alla lycka i framtiden. Det är Gossens 10 valpar på kennel Diamond Rings i Danmark och Prontos valpar som väntas på kennel Ingribakken i Norge!
2019-12-20
WOW vilken avslutning på året för kennel Astrospring's! "Gossen" Astrospring's Satellit blev Nordisk Juniorvinnare 2019 på Stockholm hundmässa. Gossen vann juniorklassen och fick då titeln Nord JV-19. Han blev också kvalificerad till Crufts 2020. Inte nog med det han blev också dagens bästa junior och vi fick äran att springa in i den fantastiska finalringen som var julpyntad och fin med adventskalender och julgranar! Julmusik spelades och faktiskt fick jag litet julstämning för första gången i år! Domare för hanhundarna var Angel Garach Domech. Tack för de fina orden om min Gosse!

Trasan och Trolla (far och dotter) var också med men de ägnade sig mest åt att gosa och busa i sängen! Trolla var oplacerad i juniorklassen och Trasan var oplacerad i championklassen med CK.

Lina och jag frossade på räkmackor på lördagen när vi anlänt till hotellet och på söndagen firade vi med litet smått och gott från delikatessdisken. På måndagen for vi hem men först tog jag en tur till Våxtorps Djurklinik för att röntga Trollas höfter. Redan på onsdagen denna veckan var resultatet klart. Trolla har B-höfter och sedan tidigare hade vi ögonlysning samt gonioskopi ua! Jag är så lycklig över att kunna börja med avelsplanering för min lilla Trollunge!
2019-12-10
Gossen har blivit pappa till 10 (5+5) valpar på kennel Diamond Ring i Danmark. Grattis till alla sötnosar och lycka till med dem! Det ska bli så spännande att följa dem!
2019-11-23
Idag blev Trolla och Gossen godkända i anlagsklass på viltspårprov!
I måndags gonioskoperades och ögonlystes Trolla ua!
Pronto har haft besök av en vakker jente från Norge. Hon heter Ingribakkens Sonja. Vi håller tummarna för valpar på kennel Ingribakken nästa år! Härligt att träffas igen och få tid att prata hund Monica!
2019-11-23
Det är knappt jag hänger med i svängarna längre! Inom en treveckors period har Trolla och Gossen fått 3 CERT var samt blivit BIR och BIM juniorer 2 gånger. Trolla har blivit BIM 2 gånger samt BIS-junior på SSRK;s utställning i Åstorp och BIS-2 junior på NSK:s utställing i Drammen.

Lina och jag har varit i Norge på en tredagars utställningstripp. Vi startade resan redan på torsdagen eftersom Norsk Vinnarutställning 2019 gick av stapeln redan fredagen den 15/11. Det var tidig uppstigning på fredagen för utställningen startade kl 8. Vi hade med oss Gossen, Totte, Trolla och Humlan. Det gick inget vidare för mina tre hundar denna dag men "Totte" CH Zelini's Back To the Future fick reserv-CERT. Så nära det Nordiska Championatet. På lördagen var det dags för Norsk Spanielklubs välarrangerade utställning i Drammen. Så lugn och skön miljö jämfört med stojet i Lilleström. Det var en mycket trevlig dag med härliga resultat för mina juniorer! Domare var Jens Karlsson. Gossen vann juniorklassen med CK och blev placerad som 4:a i Bästa Hanhund med CERT. Trolla vann sin juniorklass med CK och blev placerad som 2:a Bästa Tik med CERT. Hon blev BIS-2 junior för domare Petr Studenik.

Lördagskvällen tillbringade vi på vårt hotell med en god middag tillsammans med Vanja och Hege! Så kul att träffas och prata i lugn och ro!
Jag var ganska mör när det var dags för DOGS4ALL Internationella utställning på söndagen. Som tur var kändes hundarna pigga och glada. Humlan hade haft en vilodag i Drammen så det var fullt ös på henne! Domare denna dag var John Palmer från Australien. Det visade sig vara en trevlig bekantskap! Gossen placerade sig som 2:a i juniorklassen med CK. Totte placerade sig 4:a i championklassen med CK. Humlan 2:a i championklassen med CK och lilla Trolla vann en STOR juniorklass med CK och fick därmed en Cruftskvalificering! Hon blev sedan 3:a Bästa Tik med reserv-CERT!!!! Så bra av lilla Trollabolla! Stort grattis till Hege och Vanja som fick en ny champion denna dag. Det var Lordsett Dolly Daydreamer som blev Bästa Tik med CERT och CACIB!
Tack Lina för att du står ut med en trött kennelmamma som hade för många hundar med sig denna gång. Nästa gång får det räcka med två!
Gossen tyckte att det var skönt att ha mamma Humlan med på resan!
2019-11-11
Lotta, Christer och jag var på SSRK:s utställning i Åstorp den 10/11. Vilken härligt solig dag! I ridhuset var det inte soligt men mitt hjärta fylldes av sol allteftersom kritikerna från dagens domare Jeanette Balkan från Danmark strömmade in! Vilka fina ord om alla våra tre juveler! "Sam" Astrospring's Triton var först ut i valpklass I hanar. Han vann klassen och blev även BIR-valp! Sen var det Gossens tur i juniorklass. Han fick fantastisk kritik: Mycket tilltalande juniorhane av mycket hög kvalitet. Välskuret maskulint huvud med korrekta öron. Korrekt hals, överlinje och välplacerad svans, Bra djup och längd på bröstkorgen. korrekt länd. Välplacerade skuldror. Korrekta ben och tassar. Välvinklad, Härlig päls. Beter sig som en stjärna. Jag spår honom en härlig framtid. Gossen blev 2:a Bästa Hanhund och fick sitt andra CERT! Trollas kritik var också fantastisk: Mycket, mycket hög kvalitet. Feminint huvud och uttryck. Stark hals. överlinje och en välplacerad svans. Korrekt djup, bredd och längd på bröstkorgen. Välplacerade skuldror. Starka ben och tassar. Korrekt vinkel fram och bak. Rör sig med ett helt korrekt steg och utstrålning. Trolla blev Bästa Tik och fick sitt andra CERT!

Astrospring's Satellit 2:a Bästa Hane med CERT och BIM-junior!                                   Winton State of Grace Bästa Tik med CERT, BIM, BIR och BIS-junior!
Astrospring's Triton BIR och BIS-3 valp! Grattis Lotta och Christer!
BIM Winton State of Grace och BIR CH Art-Wave's Pop A top Again! Grattis till BIR Eva-Marie!
2019-10-30
"Paddy" SE U(U)CH NO UCH VDH CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega och Gun-Brith har klarat doftprovet med lagerblad! Stort grattis!
2019-10-30
Lotta och jag åkte till Mjölby för att ställa ut på SSRK:s utställning. "Sam" Astrospring's Triton har precis fyllt 4 månader och vi ville att han skulle få möjlighet att debutera på ett lugnt och bra ställe. I Mjölby är det spaniels på lördagen och retrivers på söndagen så det är inte så många hundar per dag. Sam var så duktig och tyckte att allt var spännande och roligt. Kullbrorsan Hilton kom för att heja på oss! Jätteroligt att få träffa honom och hans matte och husse igen! Sam var så duktig i ringen och fick superfin kritik men det bästa på kritiken var att han hade nyfikna ögon och en glad svans! Sam blev bästa hanvalp i valpklass I. BIR blev Sieger's Sweet Love Of Mine. Grattis till det Cicci och Martin och tack för fotot!

Sen var det dags för "Gossen" Astrospring's Satellit. Han vann juniorklassen med CK. Domare Marita Östlund Holmsten tyckte mycket om honom. I Bästa Hanhund blev han trea och fick sitt första CERT!
Så roligt! Jag blev så glad! Den fina bilden på honom tog Inge när hon var här och parade Ida.

Sen var det dags för "Trolla" Winton State Of Grace och hon ska ju alltid vara värst så hon slog till med att först vinna juniorklassen med CK och sedan bli Bästa Tik med sitt första CERT!
BIR blev fina "Biggles" CH Barecho Bring The Gold! Grattis till det Jenny, Helene och David!

I Mjölby har man även en BIS-final för alla BIM-hundar. I den blev Trolla BIS-2! Vilken tjej jag har!!! Vilken härlig dag vi hade i Mjölby Lotta! Tack för ännu en härlig resa med bästa sällskapet!
2019-10-17
DKCH Diamond Ring Queen Of The Night "Ida"
Gossen har träffat en smuk pige från Danmark. Inge och Allan kom förra helgen med sin härliga Ida som är högt meriterad både på jakt och utställning. Det är så spännande att se vad kombinationen Ida och Gossen ger! Tack för förtroendet och tack för en trevlig helg tillsammans med er! Jag håller tummarna för att det blir ett gäng valpar på kennel Diamond Ring i december!
2019-10-07
Duktiga hundar och förare som varit ute och tävlat!
Annie och Sigge blev godkända på doftprov i Nose Work 1 och Lotta och Suss har tävlat i rallylydnad och fått rallylydnadsdiplom så nu heter Suss RLD N Mi-Mio's Anemone! Grattis till er båda!
2019-09-19
Igår var jag på Västra Djursjukhuset och ögonlyste Gossen, Humlan och Pronto. Gossen och Pronto gonioskoperades också. Alla resultar var ua. Gossen röntgades tidigare i september och resultatet var A-höfter! Så skönt att allt är ok.
2019-09-19
Vilken känsla att få vinna Östergötlands Springer Cup! Jag har varit deltagare för många år sedan, kanske 20? Sen har jag dömt jaktdelen ett år, minns inte riktigt vilket år det var och utställningsdelen 2013. Det har alltid varit ett mycket välordnat arrangemang och de som arbetar för avdelningen är så trevliga och man känner sig alltid välkommen! Att nu få ståta som vinnare av 2019 års Cup gjorde mig så lycklig att jag brast ut i ett glädjetjut som hördes långt över nejden! Domare av utställningsdelen var Christina Boije, kennel Goldmoore. Tack för de fina orden om mina 2 unghundar! Gossen slutade som 2:a Bästa Hanhund och Trolla som 2:a Bästa tik. Domare för vattenarbetet var Peter Lanning och för fältarbetet Anna-Viktoria Ingmarsdotter, Kennel Slånsnårets. Jag är så nöjd över mina hundars prestationer under dagen. Det var ju första gången som de skulle arbeta på annan mark och under tävlingsförhållanden. Här är Gossen på väg upp med anden under vattenarbetet! Gun-Brith var snabb med kameran!

Trolla fick de bästa poängen av alla unghundarna när man räknade samman jakt- och utställningsresultatet och gossen hamnade på tredje plats! Så roligt att båda fick så bra poäng!

Här ser man en överlycklig matte med lilla Trollabolla! Tack Gun-Brith för en härlig helg! Vi övernattade på Gränna Hotell och njöt av en fantastisk middag där på fredagskvällen. Dit kommer vi att återvända, eller hur Gun-Brith!?
2019-08-17
Marianne och jag har tillbringat helgen i Norrköping. När vi kom upp var det härligt sommarväder och vi kunde äta utomhus på restaurang. Hundarna fick följa med och de skötte sig exemplariskt!
På lördagen var vi på Nordic Dog Show i Norrköping. Domare i rasringen var Martin Adner. Både Gossen och Trolla vann sina juniorklasser med CK och båda blev placerade som 4:a i Bästa hanhund respektive Bästa tik.
Det fanns en BIS-final för juniorer och Trolla fick vara med i den. Eva Nielsen dömde finalen. Jag blev så glad när hon plockade ut Trolla bland så många fina juniorer och placerade henne som BIS-4!

Tack Marianne för trevligt sällskap och en rolig helg! Vi får göra om det snart!
2019-07-31
Så var då Springer Klubbens Club Show över för i år! Det är alltid lika roligt att besöka denna välarrangerade utställning! I år var det Lottie, Lina och jag som hade anmält Trasanbarn för att få en avelsgrupp efter honom. Vi hade med "Milla" Salix Keep Ya Head Up, "Trolla" Winton State Of Grace och "Totte" Zelini's Back To The Future. Så kul med 3 avkommor från 3 olika norska kennlar! Vanja skulle ha med sig Trollas kullsyster "Henna" Winton State Of The Art. Pappa "Trasan" var så klart också med i bagaget och "Gossen" Astrospring's Satellit fick också följa med.
Jag hade alltså med mig två juniorer, en hane och en tik, som skulle bedömas av två olika domare. På Club Show är det alltid rasspecialister och ofta uppfödare av rasen som dömer. Hanarna dömdes av Jessie Börregaard Madsen, kennel Sieger's och tikarna dömdes av Svend Lövenkjaer, som tidigare har fött upp springer under kennelnamnet Spring Creek's. Som kuriosa kan jag berätta att kennel Astrospring's stamtik SE UCH SE VCH LP Beeline Ticket Of Luck var efter Svend Lövenkjaers import CH Strathnaver Barley Wine "Mozart".
Mozart pryder väggen i vårt finrum! SE UCH SE VCH LP Beeline Ticket Of Luck
Nåväl mina båda juniorer skulle in samtidigt och jag tackar styrelsen för att det var möjligt att invänta juniorhanarnas konkurrens tills juniortikarnas var klar så att jag fick möjlighet att visa båda två själv! Båda fick finfina placeringar som tvåa med CK i stor konkurrens! Astrospring's Satellit nedan. Trolla tvåa efter sin kullsyster "Henna" Winton State Of the Art! Henna blev sedan 2:a Bästa Tik med CERT!

Trollabolla fick reserv-CERT! Vilka fina flickor som båda var med i "Trasans" NORD UCH Astrospring's Orions avelsklass som blev 1:a med HP! Fr.v. Trasan, Totte, Milla, Henna och Trolla

Totte och Trasan fick varsin 4:e placering med CK i öppen respektive championklass!
Tack för fina foton Nina Jonzon, Anna Cervin och Lina! Tack för trevligt sällskap runt ringen! Både släkt och vänner är till stor hjälp och påhejning vid ringside!
2019-07-15
Denna helgen var det utställning på litet närmare håll. Vilken lyx att bara ha några mil till utställningsplatsen! Lina och jag var i Tvååker och ställde ut på fredagen och lördagen. För min del var det ungdomarna som fick följa med. Trolla skulle debutera i juniorklass så det var väldigt spännande! Lina hade med sig Trasan båda dagarna. På fredagen var det Nordic Show och domare var Ronny Blomme från Belgien. Jag har ställt ut för honom tidigare på en SSRK utställning i Gustavsberg. Han tyckte om mina hundar då och det gjorde han även nu! "Gossen" Astrospring's Satellit vann juniorklassen med ck och blev 2:a Bästa Hanhund med Reserv-CERT och Reserv Nordic-CERT! "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion vann championklassen  med ck och blev 3:a Bästa Hanhund. Lilla "Trolla" Winton State of Grace vann juniorklassen  med ck och enligt domaren blev hon 5:a Bästa Tik även om den placeringen inte finns. Så glad över att debuten gick så bra! På lördagen dömde Helene Björkman, kennel Barecho, uppfödare och rasspecialist på springer spaniel. Gossen blev 3:a i juniorklass med ck och Trasan blev 2:a i championklass med ck. Trasan blev utplockad och placerad som 4:a i bästa Hanhund! Trolla Bolla vann juniorklassen med ck och blev även hon utplockad och placerad som 4:a i Bästa Tik och fick Reserv-CERT! Så stolt och glad jag är för de fina placeringarna vi fick i hård konkurrens!
Tack till domarna för uppskattningen av våra hundar! Marianne fotograferade och som vanligt blev det många jättefina bilder! Stort tack!
Far och dotter: NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan" och Winton State of Grace "Trolla".

Jag är så glad över de fina kritikerna Gossen och Trasan fick på sina huvud av Helene Björkman!
2019-07-08
Vilken tur att vi anmälde oss till utställning i Tyskland igen! Eftersom Barbara Muller skulle döma på lördagen i Hannover och vi visste att hon hade satt upp Trasan till BIM förra gången hon dömde i Sverige hade vi lite hopp om att hon skulle tycka om honom även denna gång. Söndagens domare Guido Schäfer visste vi ingenting om. Gun-Brith, Lina och jag startade vår Tysklandsresa i fredags. Efter en hel dags bilkörande och köande i Hamburg så kom vi äntligen fram till vårt boende. Jag hade bokat en lägenhet med balkong för en billig peng så litet orolig för hur den skulle se ut var jag allt. Det hade jag inte behövt vara. Det var ett så härligt boende med stora rum, två toaletter och en rejäl balkong där hundarna kunde svalka av sig. Ett stenkast från hotellet låg en mexikansk restaurang som var välbesökt och det brukar ju båda gott så vi gick dit och satte oss ute i den härliga sommarkvällen. Maten kom in och den var himmelskt god! Vi njöt och bestämde oss för att gå dit även på lördagen för att fira eller tröstäta! Mässan låg endast 8 minuter från vårt boende och vi fick bra parkering nära hallen där vår ring låg. Lina och jag gick in och satte upp burarna under tiden som Gun-Brith passade hundarna i bilen. Allt flöt på och vi var snart inne med allt vårt pick och pack. Nu återstod en lång nervös väntan tills springrarna skulle in vid kvart i 12. Hundarna vi hade med oss var Trasan som var anmäld i champion class, Pronto i open class, Humlan i champion class och Paddy i working class. I Tyskland får alla klassvinnare VDH-CERT och på söndagen räknades certen dubbelt och reservcerten som fullt cert. Pronto och Paddy har varit i Tyskland tidigare och vunnit två cert var. För att bli VDH Champion krävs 5 cert, utdelade av minst 4 olika domare och det ska ha gått minst ett år mellan första och sista certet utdelades. Så med max tur skulle både Pronto och Paddy ha möjlighet att bli VDH Champions efter helgen. Klassordningen skiljer sig från den i de nordiska länderna. Först ut är veteraner, sen valpar, juniorer, unghundar, champions, working och sist öppen klass. Så för vår det var det Trasans tur först av alla! Hu så nervöst det var! Barbara Muller tyckte fortfarande om Trasan och han vann championklassen. Pronto blev tvåa i open. På lördagens utställning skulle vinnarna i unghund, champion, working och open inte mötas om CACIB förrän tikarna var färdigbedömda. Tack snälla Svenja för att du hjälpte oss så att vi kom in i tid till de olika bedömningarna!
Humlan blev till min stora glädje vinnare i champion klassen och Paddy i working så båda skulle in senare och tävla om CACIB. Paddy har ett CACIB kvar till det Internationella Championatet så jag satsade på att visa henne och Lina skulle ta Humlan. Så var det då dags för CACIB-konkurrensen. Lina gick in med Trasan och när Barbara Muller pekade på dem blev vi överlyckliga! Sen ett snabbt byte av hund för Linas del till Humlan och in i ringen igen och efter några varvs springande pekade Barbara på Lina och Humlan så även hon fick ett CACIB! Vilken lycka! Tack snälla Lina för att du hjälper till och visar Humlan på allra bästa sätt! Jag är så tacksam!
Våra fina CACIB-vinnare och vinnare av titeln Winner Hannover 2019 NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera och NORD UCH Astrospring's Orion! Vilken glädje!!

I tävlan om BIR, BIM, Bästa junior och Bästa veteran möts både tikar och hanar samtidigt. Då tar man in, CACIB-vinnarna, juniorvinnarna och veteranvinnarna. Vilken stolt uppfödare jag var som hade med både Trasan och Humlan i finalfältet. Juniorhanen Thunder Struck von Ziskamir blev BIR och Humlan blev BIM. Det blev så klart firande och inte tröstätande på restaurangen på kvällen!
På söndagen hade vi litet mer att göra eftersom vi skulle checka ut från hotellet. Vi hade beslutat oss för att köra hem efter utställningen. Som tur var skulle springrarna inte in förrän vid 11. Söndagens resultat var som följer: Trasan tvåa i championklass, eftersom reservcert skulle gälla som fullt cert har han nu 2 VDH cert! Pronto vann sin klass och fick då 2 VDH cert. Nu har han 4..... Humlan vann champion klassen och har nu 3 VDH cert OCH Paddy vann working klassen igen och har nu 5 VDH cert och är VDH CHAMPION!!!! Grattis Gun-Brith till Paddys fjärde championtitel!!!
VDH CH SE U(u)CH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega "Paddy"
Så var det då dags igen för Humlan och Paddy att gå in och tävla om CACIB. Vi gjorde som på lördagen, Lina tog Humlan och jag Paddy. Guido Schäfer var så förtjust i Humlan så han gjorde henne till CACIB-vinnare och sedan även till BIR!!! BIM var CH Ludwig Vom Belauer See. Så min lilla Humla ståtar nu med 2 CACIB, 3 VDH CERT och titlarna Winner Hannover 2019 och Annual Trophy Winner 2019. Titlarna kommer inte att synas på SKK men vi är i alla fall stolta över dem! Gruppfinalen skulle inte gå förrän kl 18 och vi skulle ju köra hem så tyvärr kunde jag inte deltaga i den och om jag ska vara ärlig hade jag ingen större lust att gå in för domaren som dömde finalen. Förra gången vi sågs skulle hen lära mig hur man visar en jakthund. Jag förstod aldrig hur hen menade så det var nog bäst som skedde.

Stort tack till domare Guido Schäfer som var en mycket trevlig bekantskap! Tack för de fina orden om min Humla!
Till Linas stora lycka hann vi till Border Shop innan stängningsdags! Dagens vinnare ser törstig ut men jag lovar hon fick inget annat än vatten att dricka!
Vilken härlig resa tjejer! Det får vi göra om! Tack för att ni finns! Kram!
2019-07-04
Idag har Ingrid och "Riff" Astrospring's Rocket varit ute i regnet och fixat ett första pris i öppen klass på viltspårprov! Stort grattis ni är så duktiga!
2019-06-19
Valparna kom igår! Läs mer på valpsidan.
I helgen var Lina och jag på resande tass igen! Denna gången styrde vi bilen mot vackra Gränna och SSRK:s trevliga utställning! Trolla gjorde sin näst sista start i valpklass och blev BIR-valp för rasdomare Jens Martin Hansen från Danmark. När hon sedan blev Best In Show för domare Tatiana Dryer blev jag överlycklig! Tänk att hon ännu en gång fick möjlighet att bli BIS-valp! Fina lilla Trolla, nu 8 månader gammal! Lina hade "Totte" SE U(u)CH DK UCH Zelini's Back To The Future med sig denna gången. Han vann championklassen med CK och blev sen placerad som 2:a i Bästa Hanhund!
NORD UCH Astrospring's Orions "Trasans" två fina barn: SE U(u)CH DK UCH Zelini's Back To The Future och Winton State Of Grace
 
Gossen debuterad officiellt i juniorklass med att få excellent och bli 2:a i klassen. Det var många som fick VG så jag var väldigt glad över hans excellent! Tack för en härlig tripp Lina!
2019-06-08
Lina och jag har varit på Springer Västras trevliga och välarrangerade Open Show. Trots regn och rusk hade vi en härlig dag i vackra Hofsnäs. Med oss på resan var tre killar och en liten tjej! Astrospring's Satellit "Gossen" skulle göra debut i juniorklass, SE U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future "Totte" var anmäld i öppen klass och NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan" i championklass. Alla tre killarna vann sina klasser och blev även BIR-junior, BIR-öppen och BIR-champion. I Bästa hanhund placerade de sig som etta Trasan, tvåa Gossen och trea Totte! Vilka killar vi har! 
Foto: Linda Lindmark

Fotot på Astrospring's Satellit har Linda Lindmark tagit! Stort tack för det! Fotot på Lina och hennes killar har Jocke Sjöholm tagit!
Winton State Of Grace "Trolla" blev 2:a med HP i Valpklass II. Dömde gjorde Eva-Marie Bergstrand, kennel Art-Wave's. Tack för trevligt bemötande och för de fina orden om våra hundar! Tack också till Janette för lån av tält och handling av Totte i bästa Hanhund!
2019-05-30
Den 19 maj var Lina och jag på Nordic Dog Show i Hässleholm. Dömde där gjorde spanielspecialist Kari Granaas Hansen, kennel Carillo, Norge. Vi hade med oss Trolla, Gossen, Humlan och Totte. Ingrid kom dit med Riff. Det var Gossens, Astrospring's Satellits, sista utställning i valpklass. Han fick så fin kritik av domaren: Härlig valp. Mycket harmonisk. Vackert maskulint huvud och uttryck. Välutvecklad kropp. Utmärkt benstomme. Goda vinklar och tassar. Välansatt svans. Rör sig utmärkt. Han slutade som BIM-valp. Det ska bli spännande att ställa honom i juniorklass snart! Domaren tyckte också mycket om hans mamma NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera. Hon vann championklassen med CK och fick följande kritik: Vacker helhet. Underbart huvud och uttryck. Mycket välbyggd och rör sig med utmärkt steg. Hon slutade som 4:a Bästa Tik. Trolla blev 3:a med HP i tikarnas valpklass. Hon fick också fantastisk kritik: Vackert huvud och uttryck. Utmärkta proportioner. Välutvecklad kropp för sin ålder. Bra vinklar. Utmärkt benstomme. Rör sig mycket väl. Jag är så glad över de fina kritikerna på mina hundar! "Riff" Astrospring's Rocket vann öppen klassen med CK. Han skötte sig fint! Grattis Ingrid! "Totte" SE U(U)CH DK UCH Zelini's Back To The Future kom 3:a i championklassen med CK. Vi hade en härlig dag i Hässleholm.
Förra helgen for tre glada damer till Neumunster i Tyskland för att visa 3 Nordiska champions och en dubbelchampion. Det var Gun-Brith med Paddy, Lina med Trasan och jag med Humlan och Pronto. Man kan inte påstå att vi var lika glada på hemvägen! Alla hundarna blev placerade 2:a i sina klasser. Det var Trasan i champion, Pronto i open, Paddy i working och Humlan i champion. Det låter kanske inte så illa att komma tvåa med det var 2-3 hundar i varje klass. Vi trösthandlade i Bordershop efter utställningen.
2019-05-18
Suss är konstaterat dräktig! Vi gjorde ett ultraljud på henne i torsdags. Läs mer på valpsidan!
2019-05-05
Stort grattis till Astrospring's Rigel "Rufus" och matte Elisabet som debuterat i öppen klass på viltspårprov med ett första pris!
Idag har Trolla, Gossen, Gun-Brith och jag tillbringat dagen i Åkulla på Jakthundens dag. Vi deltog i en inofficiell utställning och Trolla blev BIR-valpII och gossen BIM-valpII. Domare var Ann Bengtsson.
2019-04-25
Det blir förhoppningsvis sommarvalpar här på kennel Astrospring's. Jag hade först inte planerat några valpar under 2019 men ödet ville annorlunda. Min goda vän och valpköpare Lotta förlorade sina soulmates Moa och Mira inom två månader och sorgen efter dem är stor. Lotta har också "Suss" Mi-Mio's Anemone och hon blev plötsligt ensamhund. Suss började löpa när vi var på utställningen i Kungsbacka och då hade vi inte planerat någon parning. När Mira blev hastigt sjuk, troligtvis av en tumör i mjälten, och fick somna in samma dag som hon kom in på djursjukhuset var Suss en vecka in i löpet. Lotta och jag resonerade fram och tillbaka om hur vi skulle göra. Eftersom jag hade träffat en vacker och trevlig springerkille som fastnat på näthinnan i Kungsbacka så var det inte svårt med hanhundsvalet. Däremot var inte Suss ögonlyst och jag ville även göra en gonioskopi på henne och det var veckan innan påsk. Jag trodde aldrig att vi skulle få en tid på så kort varsel men det fick vi så onsdagen före påsk for vi till Västra Djursjukhuset i Göteborg. Allt såg bra ut och vi gjorde ett progesteron test som sa att det var dags för parning nästa dag! Så det bar av till Skåne på skärtorsdagen och Suss var sååå villig att låta sig paras! Nu får vi se om ödet vill att det blir små valpar här till midsommar och Lotta kan få en mor och dotterkombination ännu en gång! Läs mer på valpsidan!
2019-04-11
Vilka valpar jag har!!! "Trolla" Winton State of Grace är utställd 4 gånger och på 3 av dessa utställningar har hon blivit BIS-valp 4-6 månader på Hallands Kennelklubb, BIG-valp 4-12 månader och sedan BIS-3 av alla valpar på Nordskånska Kennelklubben och nu Best In Show valp II på SSRK:s utställning i Kungsbacka!

Trolla är nu precis 6 månader och Gossen är 7 månader.
"Gossen" Astrospring's Satellit har blivit BIM-valp på 4 utställningar, slagen av Trolla på 3 av dem.... Jag är så nöjd med dem båda, inte bara i utställningsringen utan även med deras arbetsvilja och spontana lust att apportera samt arbeta i skogen både på fält och spår! Vi har gått valpkurs för Carolina Bohman i Varberg och nu går vi en viltspårkurs.
Tack för hjälpen Gun-Brith! Du och Gossen är ett härligt team! Tack för en trevlig valpkurs Carolina!
"Suss" Mi-Mio's Anemone och Lotta följde med till Kungsbacka. Suss ställdes ut i unghundsklass. Hon fick VG på grund av storleken. Som domare Lena Rollmar sa är hon en perfekt springer men för liten.
Trasan och Totte var också med i Kungsbacka. Trasan blev 3:a i championklassen och Totte vann öppen klassen och blev sedan 4:a Bästa Hanhund! Stort grattis till det Lina!
2019-03-31
Jag är så himla stolt över mina vackra och härliga Astrospringrar! Vi var ett helt gäng på SKK:s Internationella Utställning i Malmö igår! Vi passade på att fota några av gänget på Hallandsåsen!
Tack Marianne för alla fina foton som du tog under dagen! Tack också för all hjälp med trimning, matlagning, städning, jaktträning, handling i gruppen och så klart för din vänskap och support!
Från vänster: Lina, Trasan, Humlan, Gossen och Ann. Foton Marianne Schärström
Först ut i valpklass var "Gossen" Astrospring's Satellit 7 månader. Han fick strålande kritik av dagens domare Erling Kjaer Pedersen från Danmark. Gossen vann sin klass och slutade sen som BIM-valp.
Astrospring's Satellit 7 månader
Ingrid kom med "Riff" Astrospring's Rocket som debuterade i öppen klassen. Den vann han med CK och gick vidare till Bästa Hanhund där han fick en fin placering som "5:a" med reserv-CERT! Så roligt, stort grattis till dig Ingrid och tack för att du håller Riff så fin i päls och kondition!
Astrospring's Rocket, snart 2 år
Lina och "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion hade som vanligt en perfekt uppvisning i ringen och placerade sig som 2:a i championklassen med CK och i Bästa Hanhund blev de 3:a med reserv-CACIB. Grattis till det! Marianne fotade Trasan på Hallandsåsen och fick till en kanonbild. Här nedan ser vi den stolta ägaren till vackraste Trasan!

Lina och NORD UCH Astrospring's Orion, snart 6 år.
Anna och Bengt kom den långa vägen från Malung med "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana. Thea har fått CERT av Erling Kjaer Pedersen så det var ju värt att prova igen eftersom championatet hägrar! Vi hade en härlig fredagskväll tillsammans. Det är alltid lika trevligt att träffas! Den fina bilden på Thea tog vi i vår trädgård efter sista finputsen inför utställningen. Thea blev 3:a i öppen klassen med CK och i Bästa tik fick hon reserv-CERT. Så nära ett championat........
SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana
"Humlan" NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera fick också följa med och det var faktiskt hennes första start i championklass. Hon är inte utställd efter att hon blev NORD UCH i Hässleholm i maj 2018. Hon har ju varit barnledig! Det gick fint och hon blev 3:a i championklassen av 6 vackra championtikar! Hon fick också CK! Vi fick CK på alla våra 4 vuxna hundar i 3 olika kombinationer och visade dem tillsammans i en uppfödargrupp som fick jättefin kritik och HP: Goda typlika, starka välbyggda hundar. Typiska huvuden. Fina överlinjer. Goda rörelser
Från vänster Lina, Trasan, Ida, Riff, Ann, Thea, Humlan och Marianne. Stort tack för hjälpen med gruppen!
2019-03-17
För ett par veckor sedan var Lina och jag på SSRK:s utställning i Moheda. Trasan fick en fin 2:a placering i Bästa Hanhund! Grattis till det!
2019-02-28
Lilla Trolla fortsätter att leverera rosetter!!!! Till min stora glädje blev hon BIG-1 för rasdomaren Jennie Andersson, kennel Dream Max. Tack för de fina orden om mina valpar!
Astrospring's Satellit blev BIM med HP.

I BIS-finalen deltog alla valpar mellan 4-12 månader som blivit BIG-1. Det var 10 stycken jättefina valpar. De som närmade sig 1 års ålder var ju så gott som fullvuxna så jag trodde inte att vi skulle ha någon chans i den konkurrensen men vi blev utplockade till placering! Domar Markus Gisslén placerade Trolla som BIS-3!!! Stort tack för det! Vi fick en enorm rosett! Den största jag någonsin har vunnit!

Stort tack till Lotta som följde med som sällskap och valphjälp! Vi hann med litet stadsträning och en god middag i Hässleholm!
2019-02-05
Vilken debut för lilla "Trolla" Winton State Of Grace! Hon blev BIS-valp 4-6 månader och gick vidare till en final mellan alla BIS-vinnare på Hallands Kennelklubbs Inofficiella utställning i Eldsberga. I den finalen blev hon BIS-2! BIS blev en fin Lhasa Apso-veteran. Stort tack till domare Martin Adner som dömde rasen, gruppen och BIS-valp 4-6 månader för de fina orden om Trolla! Tack också till BIS-domare Karin Sjöholm Östlund!
 

Trollas pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion var också med på utställningen och blev BIR bland de vuxna och dessutom 2:a i gruppfinalen! Kennelbrorsan Astrospring's Satellit blev BIM-valp 4-6 månader! Båda valparna skötte sig så fint! Det var mycket nytt för dem men de tacklade det på bästa sätt och visade upp sig med glatt viftande svans! Jag är så nöjd med deras debut! Tack för all hjälp till den stolta farmor Lina!
2018-12-30
Ännu ett år till ända och ett nytt år, 2019, är snart här! Ett år då vi förhoppningsvis får uppleva mycket nytt och spännande men också får återhämtning och kraft att njuta av det!
Jag börjar min lilla årskrönika som jag avslutade förra årets:
Humlan kommer att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Ja, det stämmer verkligen att hon har gjort det! Det började med ett CERT i Danmark på Dansk Spaniel Klub i Köge i mars. Sedan var det dags för nästa CERT på Nordic Dog Show i Lidköping i maj. Det tredje CERTET som dessutom gjorde henne till Svensk, Dansk, Norsk och Nordisk Utställningschampion kom i slutet av maj på Nordic Dog Show i Hässleholm!
Vi hade en lyckad start i Rallylydnad i april då Humlan fick sin andra godkända runda i Fortsättningsklass. Sen var det dags för kurs i viltspår och den avslutades med 1:a pris i öppen klass och inom en vecka hade vi ytterligare två 1:a pris och ett Svenskt Viltspårschampionat i hamn! I samma veva började Humlan löpa och Gun-Brith och jag började sommarens roadtrip med en resa till Norge för att para Humlan med Topper. Den 3 september föddes 3 prinsar på kennel Astrospring's! Humlan har varit världens bästa mamma och hon har kvar en liten prins som jag får hjälp med att fostra och vårda!
NORD UCH SE U(U)CH DK UCH NO UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" med sina tre små prinsar!

Humlans kullbror "Oliver" Astrospring's Quidditch hade en raketstart på 2018 då han fick sitt andra CERT i Sverige på My Dog i Göteborg och tro det eller ej men han slog till och fick sitt tredje CERT i Sverige på Nordic Dog Show i Hässleholm alltså vid samma tillfälle som syrran! Här sitter syskonparet som nyblivna champions! SE U(U)CH DK UCH SE VCH Astrospring's Quidditch

Mamma "Grappa" C.I.E. NORD UCH NO VV-16 VWW-17 Art-Wave's Tempo Di Pace har haft flera fina placeringar i veteranklass under året. Hon inledde året med att bli Hallands vackraste veteran i februari och avslutade säsongen med att bli bästa veterantik på årets Club Show. Tyvärr fick hon en livmodersinflammation i samband med löp så det blev operation.

SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" blev BIR och fick sitt andra CERT på SSRK Sunne! Vilken lyckodag! Samma vecka debuterade Anna och Thea i rallylydnad och de fick stå överst på prispallen!

Theas kullbror "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion har deltagit på 13 utställningar i Danmark och Sverige under året. På dessa har han blivit BIRx1, BIMx3, 2:a Bästa Hanhundx3, 3:a Bästa Hanhundx1 och 4:a Bästa Hanhundx1. Trasan har blivit uppskattad av väldigt många olika domare och det är Lina och jag mycket stolta över. Han har haft tre valpkullar under året. En med 7 valpar på kennel Beeline, en med 7 valpar på kennel Cool Dog's och en med 10 valpar på kennel Winton. En av hans döttrar har flyttat hit till kennel Astrospring's, lilla "Trolla" Winton State of Grace. Det ska bli så spännande att se hur mina två valpar utvecklas under 2019!
Far och dotter!
 

Jag vill avsluta med en hälsning till alla "Prontos", C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix, barn! Det är så roligt att följa dem och höra hur nöjda ägarna är med mentalitet och arbetslust!
Under 2018 har flera blivit champions! Grattis till:
NUCH Sieger's Miles Ahead "Jamie" Norsk Utställningschampion
DKUCH EUJW-17 Sieger's Miles Of Smiles "Mayday" Dansk Utställningschampion
EE CH LT CH LV CH BALT CH BALT JCH Ogre JW-17 Ogre W-18 Kahdensiskon Galactic Beauty "Ada" Lithuanian, Estonian & Latvian champion
FI UCH Kahdensiskon Grace of Glory "Klaara" Finsk Utställningschampion
SE U(U)CH SE VCH Pussentorpet Moonraker "Göte" Svensk Utställningschampion
SE VCH Yazzpeaks Appearing Halo "Haylee" CK, Svensk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks Attractive Love "Gaia", Svensk Viltspårschampion
SE VCH Deming's Chocolate Chance "Jussi", Svensk Viltspårschampion
Här är ett av Prontos yngsta barn "Pandora" Glamorly Granache Rosé 4 veckor gammal! Lycka till med henne Antti Hokkanen och Emmi Makkonen