Nyheter 2018

2018-01-04
Vilken härlig start på 2018! Idag har vi tillbringat dagen på My Dog i Göteborg! Vilka springerkillar vi har! NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan" placerade sig 2:a Bästa Hanhund i stenhård konkurrens och fick ett RESERV-NORDIC SHOW CERTIFICAT. Det är alltid lika spännande att följa Lina och Trasan i ringen. De är så fina tillsammans! Stort grattis till ännu en fin placering Lina!

Jag visade "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch och till vår stora glädje lyckades han vinna CERTET! Nu har Oliver 2 CERT i Sverige och 2 CERT i Danmark! Håll tummarna för att championaten kommer snart! Grattis Lasse till din fina Olivers resultat! Både Trasan och Oliver fick kritiken att de var i fantastisk muskelkondition! Bra jobbat Lina och Lasse! Mamma "Grappa" C.I.E. NORD UCH VWW-17 NO VV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace svävade fram i ringen idag också! Resultatet blev BIR-veteran! Fina, fina Grappa!

Vi hade med en lilleman också! Det var "Rufus" Astrospring's Rigel som skötte sig finfint i den tuffa miljön på My Dog! Så mycket hundar, människor och ljud överallt. Rufus tyckte att allt var kanonkul och hittade på litet hyss i ringen men i det stora hela var han jätteduktig! Han fick placeringen 2:a med HP i valpklassen. Grattis Elisabeth!
2017-12-30
Så var det dags för summering av år 2017. Det har varit ett intensivt år och efter Gun-Briths och min resa till världsutställningen i Leipzig gick luften fullständigt ur mig och batteriet tog slut. Nu efter en dryg veckas jullov känns det som om energin återvänder så smått och jag börjar se fram emot 2018 års hundaktiviteter! När jag ska sammanfatta året börjar jag med drottningen

C.I.E. NORD UCH VWW-17 NO VV-16 German Veteran Winner-17 German Veteran Champion Art-Wave's Tempo Di Pace "Grappa"
som är mamma, mormor, farmor, mormorsmor, farmorsmor etc. till så många fina och vinstrika avkommor här på kenneln men också på många andra kennlar runt om i världen. Grappa har i år lyckats med att bli BIS-veteran på SSRK Kungsbacka, BIS-2 veteran på NKK Kristiansand där hon också var Bäst i Rasen, BIS-2 veteran på SKK Ljungskile, BIS-4 på SSRK Gustavsberg, BIS-veteran SKK Inoff Laholm, German Veteran Winner och VÄRLDSVINNANDE VETERAN I LEIPZIG! Här nedan med sin första valpkull på kennel Astrospring's. Till vänster Pronto och till höger Prillan.

"Prillan" Astrospring's Pandora hade 2017 en valpkull tillsammans med "Kelvin" NORD UCH SE VCH RLD N RLD F Fire'n Ice Magic Rhythm. Den 3 maj föddes 8 valpar 4+4. Prillan var världens bästa mamma precis som Grappa har varit. Alla "valpar" i kullen verkar må fint och ägarna är nöjda med dem. Vi hoppas att det fortsätter likadant! En av tikvalparna fick följa med mamma Prillan hem till Tvååker. Hon kallas "Allis" men i stamtavlan heter hon Astrospring's Romilda. Stort tack till Mona och Bengt som lånade ut Prillan och tar så väl hand om henne och lilla Allis!


Min älskade Prontosaurus har varit sparsamt utställd i år. Han har varit i Danmark en gång, i Norge en gång, i Tyskland (Världsutställningen i Leipzig) på 2 utställningar och i Sverige på 3 utställningar (Club Show och ytterligare 2), alltså summa summarum 7 utställningar. På dessa har han blivit Dansk Utställningschampion och BIM + CACIB, Norsk Utställningschampion och BIM + CACIB samt BIR i Gustavsberg!
Nu kan han titulera sig
C.I.E. SE U(U)CH DK UCH NO UCH NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix.
Prontos unga avkommor utvecklas väl och har haft framgång både arbetsmässigt och på utställning: 5 stycken har jaktmerit, 11 stycken har viltspårsmerit och 11 stycken har cert på utställning.
Fyra stycken har blivit champions under året:
LT CH BALT JCH Kadensiskon Galactic Beauty, SE VCH Pussentorpet Moonraker, SE VCH Pussentorpet Thunderball och KLBJCH Sieger's Miles Davis.
Ytterligare fyra har erövrat fina titlar:
EU JW-17 Sieger's Miles of Smiles, BALT JW-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace, OGREE JW-17 Kadensiskon Galactic Beauty och VDH-Europa-Jugendsieger-17 Will to Please Von Kicejara
. Avkommornas höftledsresultat ser också lovande ut. Hittills har 19 A-höfter, 6 B-höfter och en C-höfter.
Jag är så glad att Pronto har gett så duktiga, fina och trevliga avkommor och så önskar jag alla Prontobarn lycka till i framtiden. Jag följer er alla med stort intresse!
Min prins och världens snällaste och goaste springerkille Pronto!
  Pronto Niimo
Vi får inte glömma att Prillan och Pronto har en fin och duktig pappa också! SE U(U)CH SE VCH NO VCH RLD N RLD F Astrospring's Niim "Nimo" har lagt ytterligare en titel till de andra. Han fick rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass under 2017. Dessutom fortsätter han att samla 1:a pris på viltspårprov. Han och Lili-Ann deltog på Springernatta även i år och de fick 1:a pris båda dagarna och på lördagen fick Niimo även HP och blev 3:e bästa hund. Kennel Astrospring's har nu sammanlagt 46 Viltspårschampions, det gör en tredjedel av alla Astrospringrar till viltspårschampions! Det är ett tecken på duktiga hundar med ambitiösa ägare. Tack till er alla som jobbar så bra med era hundar! De hundar som blivit Viltspårschampions under 2017 är kullsyskonen:
SE VCH Astrospring's Quiz med förare husse Kent, SE VCH Astrospring's Quinn med förare matte Eva och SE VCH Astrospring's Quidditch med förare husse Lars. Dessa tre är också Grappabarn. Deras pappa är C.I.E. NORD UCH Finnlidens His Majesty. Vi är också väldigt stolta över SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana med förare husse Bengt som representerade Sverige på Nordiska Mästerskapet i Viltspårprov. Det duktiga ekipaget placerade sig även på delad tredjeplats på Tisjöprovet.
SE VCH Astrospring's Quiz                                SE VCH Astrospring's Quinn                     SE VCH Astrospring's Quidditch  SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana

Så har vi kullsyskonen Paddy och Trasan som fortsätter att samla på titlar! Gun-Brith och Paddy hänger gärna med på mina tokiga utställningsresor! I år till Kristiansand, Vejen och Leipzig. Paddy trivs tydligen med att visa upp sig utomlands för i Norge blev hon 2:a Bästa Tik efter Grappa som redan är både Internationell och Norsk Champion så där fick hon både stor-CERT och CACIB och blev då Norsk Utställningschampion, ett CACIB fattas för ett Internationellt Championat. Vi fortsätter att kämpa för det eller hur Gun-Brith! I Tyskland vann hon Working Class och fick 2 VDH-Certificat.

Jag lyckades lura med mig Lina, Trasan och Totte till Danmark och tur var väl det! Trasan blev 2:a Bästa Hanhund med CERT och Danskt Utställningschampionat på lördagen och Bästa Hanhund och BIM på söndagen. Det Danska Utställningschampionatet tillsammans med tidigare Svenskt och Norskt utställningschampionat gör honom nu till Nordisk Utställningschampion! Han var också BIM på båda utställningarna i Hasslarp  år! Dessutom vann Trasan championklassen på Club Show 2017 i hård konkurrens!
DK UCH NO UCH SE UCH NORD UCH Astrospring's Orion                         SE U(U)UCH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega

Trasans fina son "Totte" SE U(U)CH Zelini's Back to the Future var ju också med på Danmarksresan och han fick strålande resultat som 3:e Bästa Hanhund båda dagarna. Andra dagen med CERT så Lina fick två nybakade Danska Utställningschampions med sig i bagaget hem! Tottes syster Zelini's Dancing Dirty blev också champion i år. Det var i Norge. Stort grattis till deras uppfödare Heidi Fosberg!
DK UCH SE U(U)CH Zelini's Back to The Future                                  NUCH Zelini's Dancing Dirty
 
Trasan har blivit pappa till ytterligare en valpkull i Norge hos Therese Albom Christiansen, kennel Salix. Salix All Eyes On Me "Bie" stannade kvar på kenneln och Salix Keep Ya Head Up "Milla" flyttade till Lottie, kennel Gemmisa. Milla kommer förhoppningsvis att ingå i kennel Astrospring's avelsprogram framöver. Det ska bli spännande att följa Trasans avkommor framöver!
Alla Salixbebisarna!
Kanske, kanske, om allt går bra så kommer vi att få Trasanbarnbarn på kennel Astrospring's i vår..... Kennelns yrhätta RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" ska snart löpa och då planerar jag att para henne med Totte. Humlan har också fått litet meriter i år. Hon ställdes ut på NKK:s Internationella Utställning i Bö i februari och blev till min stora glädje 2:a Bästa Tik med stor-CERT och reserv-CACIB! Sen fick hon följa med till DKK:s Internationella Utställning i Vejen i juni. Där fick hon samma placering som i Norge alltså 2:a bästa tik med CERT och reserv-CACIB!
Hennes kullbror "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch hade en kanonhelg i Danmark och kammade hem båda CERTEN och blev placerad som 3:a Bästa Hanhund respektive 4:a Bästa Hanhund! Ytterligare ett kullsyskon "Leo" Astrospring's Quarterback som bor i Finland har vunnit CERT under 2017! Vilka syskon, snyggt jobbat, CERT i 3 nordiska länder!
RLD N Astrospring's Que Sera Sera                   SE VCH Astrospring's Quidditch     Astrospring's Quarterback

Min lilla Humla har också fått godkänt resultat i anlagsklassen på viltspårprov men tyvärr orkade matte inte träna vidare i somras så vi får ta nya tag 2018! Det som är absolut roligast att göra tillsammans med Humlan är rallylydnad där hon verkligen är duktig så när det började köra ihop sig på tävlingarna i somras blev jag så otroligt ledsen. Vad var det för fel????? Jag bröt flera tävlingar och bara lekte med henne på planen men det verkade inte hjälpa. En av mina trimkunder Helene erbjöd mig sina skylthållare som hon aldrig använt och jag tackade naturligtvis ja. Nu kunde jag träna litet i trädgården och första gången som skylthållarna stod på plats fick jag exakt samma beteende som på tävling. Nu började jag köra små banor precis innan Humlan skulle få sin mat och när banan var klar så sprang vi in till maten. Ganska snabbt kom hennes härliga energi och attityd tillbaka och jag vågade mig på en dubbelstart på Halmstad BK. Första starten gick Humlan bra men jag klantade mig rejält. Vid andra starten tänkte jag att nu måste jag skärpa till mig och gå normalt. Då klaffade allt och vi fick ihop 99 p. Nu hoppas jag att vi har löst upp knuten och kan tävla litet under 2018! Som ni förstår om ni har orkat läsa årskrönikan så här långt så kommer Humlan att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Först förhoppningsvis med en valpkull och sen när hon blir mammaledig så blir det träning och tävling samt några försök på utställningar för att försöka få till ett nordiskt championat. Hon har CERT i Norge, Sverige och Danmark så det räcker om hon blir champion i något av dessa länder så blir hon Nordisk Utställningschampion. Håll tummarna! Jag hämtade ett litet nytillskott till kenneln i juli från kennel Mi-Mio's i Norge. Det är NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelias dotter tillsammans med Mi-Mio's Nike Athlet. Hon heter Mi-Mio's Anemone "Suss" och hon bor hos Lotta, Christer, Moa och Mira i Halmstad. Lotta kommer att få en rolig träningskompis i det lilla kvicksilvret Suss! Lycka till med henne Lotta! 

Stort tack till alla härliga valpköpare, uppfödarkollegor och andra hundvänner som gör livet så roligt att leva! Kram till er alla och så önskar jag oss alla ett lyckligt och roligt 2018!!!!