Nyheter 2018

2018-12-30
Ännu ett år till ända och ett nytt år, 2019, är snart här! Ett år då vi förhoppningsvis får uppleva mycket nytt och spännande men också får återhämtning och kraft att njuta av det!
Jag börjar min lilla årskrönika som jag avslutade förra årets:
Humlan kommer att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Ja, det stämmer verkligen att hon har gjort det! Det började med ett CERT i Danmark på Dansk Spaniel Klub i Köge i mars. Sedan var det dags för nästa CERT på Nordic Dog Show i Lidköping i maj. Det tredje CERTET som dessutom gjorde henne till Svensk, Dansk, Norsk och Nordisk Utställningschampion kom i slutet av maj på Nordic Dog Show i Hässleholm!
Vi hade en lyckad start i Rallylydnad i april då Humlan fick sin andra godkända runda i Fortsättningsklass. Sen var det dags för kurs i viltspår och den avslutades med 1:a pris i öppen klass och inom en vecka hade vi ytterligare två 1:a pris och ett Svenskt Viltspårschampionat i hamn! I samma veva började Humlan löpa och Gun-Brith och jag började sommarens roadtrip med en resa till Norge för att para Humlan med Topper. Den 3 september föddes 3 prinsar på kennel Astrospring's! Humlan har varit världens bästa mamma och hon har kvar en liten prins som jag får hjälp med att fostra och vårda!
NORD UCH SE U(U)CH DK UCH NO UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" med sina tre små prinsar!

Humlans kullbror "Oliver" Astrospring's Quidditch hade en raketstart på 2018 då han fick sitt andra CERT i Sverige på My Dog i Göteborg och tro det eller ej men han slog till och fick sitt tredje CERT i Sverige på Nordic Dog Show i Hässleholm alltså vid samma tillfälle som syrran! Här sitter syskonparet som nyblivna champions! SE U(U)CH DK UCH SE VCH Astrospring's Quidditch

Mamma "Grappa" C.I.E. NORD UCH NO VV-16 VWW-17 Art-Wave's Tempo Di Pace har haft flera fina placeringar i veteranklass under året. Hon inledde året med att bli Hallands vackraste veteran i februari och avslutade säsongen med att bli bästa veterantik på årets Club Show. Tyvärr fick hon en livmodersinflammation i samband med löp så det blev operation.

SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" blev BIR och fick sitt andra CERT på SSRK Sunne! Vilken lyckodag! Samma vecka debuterade Anna och Thea i rallylydnad och de fick stå överst på prispallen!

Theas kullbror "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion har deltagit på 13 utställningar i Danmark och Sverige under året. På dessa har han blivit BIRx1, BIMx3, 2:a Bästa Hanhundx3, 3:a Bästa Hanhundx1 och 4:a Bästa Hanhundx1. Trasan har blivit uppskattad av väldigt många olika domare och det är Lina och jag mycket stolta över. Han har haft tre valpkullar under året. En med 7 valpar på kennel Beeline, en med 7 valpar på kennel Cool Dog's och en med 10 valpar på kennel Winton. En av hans döttrar har flyttat hit till kennel Astrospring's, lilla "Trolla" Winton State of Grace. Det ska bli så spännande att se hur mina två valpar utvecklas under 2019!
Far och dotter!
 

Jag vill avsluta med en hälsning till alla "Prontos", C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix, barn! Det är så roligt att följa dem och höra hur nöjda ägarna är med mentalitet och arbetslust!
Under 2018 har flera blivit champions! Grattis till:
NUCH Sieger's Miles Ahead "Jamie" Norsk Utställningschampion
DKUCH EUJW-17 Sieger's Miles Of Smiles "Mayday" Dansk Utställningschampion
EE CH LT CH LV CH BALT CH BALT JCH Ogre JW-17 Ogre W-18 Kahdensiskon Galactic Beauty "Ada" Lithuanian, Estonian & Latvian champion
FI UCH Kahdensiskon Grace of Glory "Klaara" Finsk Utställningschampion
SE U(U)CH SE VCH Pussentorpet Moonraker "Göte" Svensk Utställningschampion
SE VCH Yazzpeaks Appearing Halo "Haylee" CK, Svensk Viltspårschampion
SE VCH Yazzpeaks Attractive Love "Gaia", Svensk Viltspårschampion
SE VCH Deming's Chocolate Chance "Jussi", Svensk Viltspårschampion
Här är ett av Prontos yngsta barn "Pandora" Glamorly Granache Rosé 4 veckor gammal! Lycka till med henne Antti Hokkanen och Emmi Makkonen
2018-12-17
Förra helgen tillbringades på Stockholm Hundmässa där det var Svensk Vinnarutställning. Syskonen Thea och Trasan ställdes ut. De fick varsitt excellent men tråkigt nog inte mer. Litet konstigt med tanke på att Trasan blivit BIM för domaren som dömde hanarna. Med oss hem var lilla "Trolla" Winton State Of Grace, en parningsvalp efter NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan" och C.I.E. NORD UCH WW-17 Springtrend  Silver Shadow. Tack för förtroendet Vanja! Jag ska förvalta henne väl!
  Tack Anna och Albert för hjälpen med passningen av lilla Trolla under utställningen!
2018-10-24
I helgen har Katarina och "Malte" SE VCH Astrospring's Quattro fått Godkänt Doftprov I. Stort grattis till er!

Lotta har tävlat rallylydnad med "Suss" Mi-Mio's Anemone och de lyckades få 2 godkända rundor i nybörjarklassen! De fick jättefin kritik: Trevligt ekipage med bra tempo! Härlig kontakt och fint samarbete. Stort grattis till er!
2018-09-24
Jag var med på en liten utställningstripp till Eslöv i lördags. Lina visade Trasan till en fin andra placering i Bästa Hanhund! Riff startade i unghundklass och fick excellent.
2018-09-03
Idag föddes Astrospring's S-kull! Tre små killar kom till världen på mormor Grappas 10-års dag!
2018-08-13
Igår var ett gäng Astrospringrar och deras ägare i Ronneby på SKK:s Nationella utställning. Vissa av hundarna tyckte att det var onödigt mycket fixande innan det var dags för entré i ringen!
A. Romilda "Allis t.v och A.Oriana "Thea" t.h.
Tack för fina foton Bengt (Allis husse). Det var debut i unghundsklass för syskonen Allis och Riff. Det var litet svårt att springa med en ung ivrig springerhane på löst koppel som domaren krävde. Det blev litet obalanserat och en hel del passgång men vi fick till det tillräckligt bra för en 2:a placering med CK! Allis blev 1:a med CK så båda fick CK på sin debut i ukl och det är jag jättenöjd med!
Här är "Riff" A. Rocket och jag inne i ringen. Fotograf här var Bengt (Theas husse).
Thea deltog i en stor öppen klass med 9 tikar. Hon blev 4:a. Thea tycker att det är betydligt roligare inne i ringen än på trimbordet!! Hon älskar verkligen att visa upp sig! Lina hade Totte med sig och han blev 3:a med CK i championklassen. Tack för en rolig dag Ingrid, Mona, Bengt, Lina, Anna och Bengt!

Lördagen tillbringades i Krapperup på kennel Beelines 40-års jubileum! Jag hade den stora äran att få gå igenom och skriva kritik på ett 50-tal Beeline-springrar. Det var en mycket trevlig dag med uppvisningar och möjlighet för deltagarna att prova på olika övningar med sina hundar. Vi bjöds också på god mat och fika. Stort tack Eva och grattis till 40 år som uppfödare. Jag köpte min första springer av Eva för 33 år sedan. Det var SLCH Beeline Winnie The Pooh "Nalle". På kennel Beelines 10-års jubileum hade jag den stora turen att vinna en lott där vinsten var en valp som jag skulle få välja ut inom en 2-års period. Valet blev kennel Astrospring's stamtik SUCH SVCH LP I Beeline Ticket of Luck "Triss". Efter en intensiv lördag var det skönt att komma till Ronneby Brunns hotell där Anna, Bengt, Lina och jag bodde över natten. Vi åt gott på en restaurang inne i Ronneby. Tack för en härlig kväll mina goda vänner! Kram
2018-08-01
Humlan väntar valpar! Läs mer på valpsidan.
2018-07-30
Så var det dags för det årliga Springerlägret hos Ida, Micke och Celine på Vi2 Hundcenter. Ännu en gång fick vi ta del av deras kunskap och positiva ledarskap! Det vi provade på denna gång var Nosework, Inomhussök och Rallylydnad. Så välordnat allting och vilka träningsmöjligheter i den nya Nosework-lokalen, ett paradis för dem som tränar nosework kan jag förstå! Nu fanns det också möjlighet att övernatta i det nya vandrarhemmet! Perfekt att bo i och bra möjligheter att rasta hundarna mellan aktiviteterna i de stora rastgårdarna. Bassängbad, god mat och trevligt umgänge på kvällen gjorde lägret till en fullträff som vanligt! Enormt stort tack för att vi får komma och bli inspirerade till träning och tävling med våra springrar! Humlan och jag åkte hem med nytt självförtroende!
Prontos duktiga dotter "Gry" Ziridas Gorgeous Gry Av Pronto visade upp ett specialsök tillsammans med husse Micke. Kursdeltagarna har inte lika bra luktsinne som Gry kan vi konstatera!

Vi tränade på att hundarna skulle hålla kontakten med oss trots att det fanns mycket störning runt omkring.
Tack Ida för i år!
2018-07-19
Då var det dags för del 2 av Gun-Briths och min roadtrip! Från Sunne styrde vi mot Ludvika och Trolludden där Eva-Lis och Håkan, kennel Willow Grouse, bor. Vi har varit där vid ett par tillfällen tidigare och ända sedan dess längtat tillbaka! Vi kan inte tacka er nog för att ni låter oss njuta av ert paradis på jorden!

Här är Gun-Briths och mitt lilla krypin! Vi badade minst 3 gånger per dag! Mellan baden vilade vi ut i solen. Varje morgon tog vi en långpromenad i den fina tallskogen en bit bort där det inte fanns några fästingar. Där svalkade hundarna sig i en fors där det inte var mer vatten än de kunde vada och sen åt vi litet blåbär både två- och fyrbenta!
 
På Trolludden bor en härlig liten valp vid namn Kristaras Kindly Kaiza. Kaiza ville gärna vara tillsammans med våra hundar!

Vi fick njuta av Eva-Lis fantastiskt goda mat! Den här kvällen firade vi Theas BIR och CERT i Sunne och Anna och Theas vinst i rallylydnad!
Tack mina underbara vänner för att ni finns!
På fredagen for vi vidare till Ånnaboda och årets Club Show där flera goda vänner anslöt! Lina och Jocke hade med sig Trasan och Totte. Lottie och Magnus skulle ställa ut Milla. Anna och Bengt hade med sig Thea. Vi hade en festlig fredagskväll tillsammans och laddade inför lördagens utställning då nästan 150 springer spaniels skulle deltaga. Jag tyckte att vi lyckats få en jättebra plats till vårt tält mitt emellan tik- och hanhundsringen och det var en bra plats ända tills det började åska och ösregna!!! När presenningen som ligger som golv i tältet började höja sig förstod vi att hundarna måste utrymmas innan de blev dyblöta!!! Bengt körde skytteltrafik med hundar till stugorna och vi lyckades hålla alla torra och fina! Så här såg det ut i vårt tält efter pausen som varade en och en halv timma på grund av vädret.

I finalen placerade sig Grappa som BIM-veteran. Den fina Felix CH Winton The Winner Takes It All blev BIR-veteran. Grattis till det Vanja! Trasan placerade sig som 4:a med CK i championklassen. Det var jättebra för där fanns 10 fina championhanar i klassen. Thea, Milla och Totte fick excellent men var inte placerade i sina klasser. Paddy fick vg. Ännu en Club Show till ända. Alltid lika roligt, stort tack till arrangörerna som ordnar årets stora happening för Engelsk Springer Spanielfanatiker!
2018-07-16
Mycket roligt har hänt i juli! Jag börjar att berätta om första delen av Gun-Briths och min roadtrip. Andra delen kommer senare i veckan.
Vi gav oss iväg till Norge för att Humlan skulle få träffa en engelsk gentleman vid namn C.I.B. C.I.E. NORD UCH FI UCH Mompesson Escourt "Topper"! Han bor i Skotterud hos Solveig Holt. Här är det fina paret! Tack Solveig för att jag fick använda din fina och trevliga guldklimp!
Nu hoppas vi på valpar i september! Valpsidan kommer att uppdateras snart!
Resan gick vidare till SSRK:s utställning i Sunne där systrarna "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana och "Paddy" SE U(U)CH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega skulle ställas ut! Även "Grappa" C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace var anmäld. Hon blev 2:a i veteranklassen med CK.
Båda systrarna vann sina klasser med CK, Thea ökl och Paddy chkl! Båda två plockades ut för placering i Bästa Tik. Nu var det riktigt spännande! Vi fick springa mycket för domare Lars Widén och Thea är ju en fena på att springa. Hon ger allt och det är bara att försöka hänga med i snöret! Plötsligt stod vi där som Bästa Tik med CERT! Det är Theas andra cert så nu hoppas vi så klart på det tredje! Paddy och Gun-Brith blev 4:a Bästa Tik. I BIR och BIM fortsatte Thea att flyta runt i ringen och till vår stora glädje blev hon BIR! BIM blev Deming's Arthur Art, grattis till det Lena och Rolle!
 
Dagen efter tävlade Anna och Thea i Rallylydnad. Det var deras debuttävling och vilken debut det blev! De vann Nybörjarklassen med 97 poäng! Stort grattis Anna och Bengt till er duktiga och fina Thea!
2018-07-10
Idag blev "Rufus" Astrospring's Rigel godkänd i anlagsklass på viltspårprov! Stort grattis och lycka till i öppen klass Elisabeth!
2018-07-02
Flera Astrospringrar har varit ute och tävlat i viltspår i helgen! På Springernatta var CH Astrospring's Niim och Lili-Ann. De fick 1:a pris båda dagarna. Lasse och CH Astrospring's Quidditch fick 1:a pris på lördagen. Bengt och CH Astrospring's Oriana har deltagit på en Cup i Dalarna och gjorde där ett fint elitspår! Grattis till alla duktiga spårhundar!
2018-07-02
Helgen har tillbringats i Borås med omnejd i strålande sommarväder! Vi har varit på Springer Västras Open Show där Sanna Kavén, kennel Wildomar's Finland, dömde och på SKK:s Nationella Utställning där Jacky Mitchell, kennel Peasblossom England, dömde. Det är alltid intressant och spännande att ställa ut för rasspecialister. Drottningen "Grappa" gjorde intryck på båda domarna, slutklämmen på Sannas kritik var "The happiest tail of the day" och på Jackies "Hard to believe she is an old lady"! Grappa var bästa veteran båda dagarna och i BIS-finalen för veteraner på SKK var hon utplockad bland de 6 bästa!
C.I.E. NORD UCH VWW-17 NVV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace
Pronto blev 4:a bästa hanhund och Paddy blev BIM-jakthund med matte Gun-Brith i snöret! Det såg jättebra ut Gun-Brith!
Våra framtidshopp gjorde bra ifrån sig: Trasans fina dotter "Milla" Salix Keep Ya Head Up vann juniorklassen och blev BIM-junior i Sandared och 4:a i juniorklassen i Borås.
"Rufus" Astrospring's Rigel var bara med i Borås. Han blev 2:a i juniorklassen med CK och fick sedan reserv-CERTET! Ett riktigt yrväder var han att visa! Grattis Lottie och Elisabeth!
2018-06-29
Humlan blev Svensk Viltspårschampion idag med strålande kritik: Klarar spåret helt utan anmärkning. Ett fantastiskt ekipage, samspelt, föraren läser sin hund bra. Bra tempo. Skottfast.
SE VCH NORD UCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera
2018-06-23
Glad midsommar på er! Tiden går fort när man har roligt! Jag har varit iväg på en del trevligheter sen sist! Lotta, Suss (Mi-Mio's Anemone) och jag var i Östergötland en helg när jag var inbjuden till Springer Östgöta för att döma avdelningens Open Show i Mjölby den 3 juni. Vi åkte till Norrköping redan på fredagen för Suss skulle ställas ut på lördagen. Det fantastiska sommarvädret fortsatte hela helgen och vi kunde sitta ute på restaurangerna med en liten Suss som följeslagare. En sådan liten trevlig hund hon är! Så enkel och lätt att ha med i bagaget! Hon skötte sig fint var vi än var och utställningen fungerade fint. Suss fick VG med fin kritik men att hon behöver tid för att utvecklas den lilla sötnosen som domare Cindy Pettersson kallade henne. Så här ser hon ut lilla Suss, 1 år gammal.

Jag hade en härlig dag i Mjölby på söndagen. Vilken känsla det är att få kika närmare på ett fantastiskt gäng Springer Spaniels. Trots 30˚ värme fungerade hundarna fint. Det var många mycket fina springrar så det var inte enkelt att placera dem i Bästa Hane och Bästa Tik. Bästa hanhund blev Barecho Bring The Gold, en juniorhane som jag föll pladask för. Han är precis så där stark , glad och aktiv som en springer ska vara och dessutom har han otroliga rörelser! Bästa tik blev SE VCH RLD N Mountjoy Unclouded Unity från jaktklass. En tik som jag förälskade mig i redan som valp när jag hade förmånen att döma henne på Springer Östras Cup. En sådan härlig elegant svart-vit tik med rejäl kropp och stomme. Bästa valp blev den välbyggda och eleganta Goldmoore's Pardon Me. Stort tack till Springer Östergötland-Småland för förtroendet. Det är alltid lika trevligt att komma till er avdelning!

Förra helgen for Gun-Brith, Paddy, Pronto och jag iväg till Danmark på dubbelutställning i Vejen. Vi bodde på mitt favorithotell i Fredericia. Pronto ställdes bara ut på söndagen och han blev 4:a Bästa Hanhund. Paddy blev 2:a i championklassen båda dagarna men hon blev inte placerad i Bästa Tik. Det var väldigt roligt att vara på plats när Prontos dotter "Mayday"
EUJW-17 Sieger's Miles Of Smiles blev Dansk utställningschampion på lördagen! Stort grattis till Vibe, Jessie och Kaj! Tack Gun-Brith för en trevlig helg i Danmark!
DKUCH EUJW-17 Sieger's Miles Of Smiles "Mayday" ägare Vibe Borregaard Madsen, kennel Sieger's, Danmark
Litet nyheter från R-kullen har också kommit in! "Riff" Astrospring's Rocket och matte Ingrid har klarat anlagsklassen på viltspårprov! Stort grattis till er och lycka till i öppen klass!
"Meya" Astrospring's Ruby är röntgad både på höfterna och armbågarna och resultatet var bra!
2018-05-28
Lottie och jag har varit i Skien, Norge, på Norsk Spaniel Klubs huvudutställning. Vi hade "Milla" Salix Keep Ya Head Up, Humlan och Oliver med oss på trippen. Det var en mycket välarrangerad och trevlig utställning! Vi träffade Millas uppfödare Therese och hennes fina "Bie" Salix All Eyes On Me som är kullsyster med Milla. De är efter Trasan och Frida (NORD UCH Astrospring's Orion-NUCH SE U(U)CH Bobwhite's Makes Me Happy). Bie som debuterade i juniorklass gjorde det så bra att hon blev 2:a bästa tik med cert båda dagarna! Vilken tjej! Stort grattis till Therese! Milla skötte sig också fint och blev 3:a i juniorklassen med CK båda dagarna! Humlan vann öppenklassen med CK båda dagarna. Oliver gick bäst andra dagen och blev då 2:a Bästa hanhund. Tack Lottie för trevligt sällskap!
SE U(U)CH DK UCH SE VCH Astrospring's Quidditch                                                     Salix All Eyes On Me
 
2018-05-28
Pingst är hänryckningens tid och jag är minst sagt hänryckt! En hel vecka har gått sedan det ofattbara inträffade! Det kanske är därför som det har tagit sådan tid att uppdatera. Jag har äntligen fattat att Humlan och Oliver är utställningschampions! Det var på Nordic Dog Show i Hässleholm som båda två slog till med att få sina sista svenska CERT och därmed bli Svenska Utställningschampions. Eftersom båda har cert i Danmark (två var) blev de också Danska Utställningschampions och Humlan som har "storcert" i Norge blev även Norsk Utställningschampion och då hon är champion i tre nordiska länder blir hon också Nordisk Utställningschampion! Både Humlan och Oliver blev 2:a bästa tik respektive hanhund och fick även NORDIC R-cert. Det var domare Jeanette Balkan från Danmark som dömde.
BIR och BIM blev CH Sieger's Money Talk och CH Sieger's Never Walk Alone. Grattis till det Vibe, Dorte, Jessie och Kaj!
Stort tack till Lina som visade Humlan så fint att hon blev champion!!!!!!! Lina visade Humlan för två år sedan på samma plats och då fick hon sitt första CERT så man kan ju säga att det svenska championatet har Lina fixat! Vid tillfälle ska vi fira Lina! Grattis Lasse till din fina Olivers championat! Här är de vackra champinjonerna med alla sina rosetter! Stort tack Eva Frisk för alla fina foton!
SE U(U)CH DK UCH NO UCH NORD UCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera och SE U(U)CH DK UCH SE VCH Astrospring's Quidditch

Anna, Bengt och Thea kom ner till pingsthelgen. Vilken fantastisk pingstafton vi hade tillsammans. Det är alltid lika trevligt att träffa er! Thea var med på utställningen i Hässleholm och jag gjorde mitt bästa för att hänga med henne i ringen! Vilken härlig hund, hon älskar verkligen att springa i ringen, fyra i ökl blev resultatet. Lina och brorsan Trasan placerade sig som fjärde Bästa Hanhund. Trasan och Thea deltog i min uppfödargrupp som fick så fin kritik: Snygg klass av bra exemplar, hög kvalitet, tydlig könsprägel, väldigt fina springers med goda proportioner, härlig benstomme, tydligt en uppfödare som vet vad hon vill. Stort lycka till med ett gott arbete. Vilken helg! Tack till alla som gjorde denna helg till ett minne för livet!
2018-05-13
Igår var vi på Nordic Dog Show i Lidköping med ett gäng hundar! Anna och Bengt kom med Thea och Lina och jag hade bilen full med vovvar. Lottie, Ellen och Magnus kom med Trasandottern Salix Keep Ya Head Up "Milla". Våra pojkar Trasan och Pronto placerade sig som 2:a och 4:a i championklassen. Båda fick CK och Trasan blev till slut 3:a Bästa Hanhund. Milla blev 2:a i juniorklassen. Humlan och Thea kom 1:a och 2:a i öppen klass, båda fick CK. Grappa kom 2:a i veteran klass med CK. Hon blev sedan 4:a Bästa Tik. Till min stora glädje fick Humlan det eftertraktade CERTET!!!! Hennes andra i Sverige. Dömde gjorde Johan Andersson.
Tack för foton Bengt och Lina!
Humlan och jag har också varit ute på ett par rallytävlingar. Den första i Halmstad gick riktigt bra och vi fick ihop 80 poäng och ett godkänt resultat. Den andra i Kungsbacka var rena katastrofen. Banan var så svår att jag snurrade till det och var så osäker och nervös så att Humlan blev påverkad av det. Efter tävlingen bestämde jag mig för att sluta tävla rallylydnad. När både hunden och jag mår dåligt är det inte värt det. Vi fortsätter träna för att det är kul!
2018-04-15
Litet sen uppdatering men förra helgen var Lina, Mona, Elisabeth och jag i Kungsbacka på SSRK:s utställning. Vi hade med Trasan, Pronto, Humlan, Grappa och juniorerna Rufus och Allis. Tyvärr var det domarändring och det visade sig vara väldigt olyckligt för mina egna hundar. Varken Pronto, Humlan eller Grappa var värda CK enligt denna domare som inte var någon rasexpert. Det hon menar är ju egentligen att mina två Internationella och Nordiska Champions inte är värda sina championat. Litet väl magstarkt tycker jag. Jag brukar inte skriva så här negativt men detta har retat upp mig och jag känner att jag vill berätta om det. Jag hade anmält fyra hundar, kostnad 1300 kr, och det blev domarändring. Nu för tiden får man inte tillbaka pengarna utan kan välja att stanna hemma eller visa upp sina hundar för den domare som man inte har betalat för att ställa ut för. Jag valde det senare alternativet för hundarna är verkligen i bra kondition, bra päls och jag hade trimmat och badat dem flera gånger under veckan. De visade sig fint i ringen men var ändå inte vatten värda. Usch!!!!! Så då har jag fått ur mig det eländiga! Juniorerna A. Rigel (Rufus) och A. Romilda (Allis) fungerade fint både i och utanför ringarna, litet sprattliga och vilda men det får juniorer gärna vara! Rufus fick excellent och placerade sig som tvåa i juniorklassen och Allis fick också excellent och placerade sig 3:a i tikarnas juniorklass. Den enda hanhund som var värd CK på denna utställning var Trasan! Det var ju tur att han fick CK i alla fall! Han slutade som BIR och det var ju väldigt roligt så dagen slutade i dur till slut. Lina och Trasan var jättefina i BIS-finalen! Grattis ännu en gång till fina Trasans framgångar hittills i år!
2018-04-02
Igår hade Lina och jag en härlig dag på SKK:s Internationella utställning i Malmö. Det var 50 stycken ESS anmälda. I championklasserna var det 6 hanar och 10 tikar. Det är inte ofta man ser så stora championklasser. Det fanns champions från Danmark, Tyskland, Norge och Sverige. Att Trasan skulle placera sig som 2:a Bästa Hanhund i denna hårda konkurrens gjorde både Lina och mig oerhört stolta och glada! Nu har Trasan på sina 4 utställningar i år placerat sig som Bästa Hanhund 2 gånger och 2:a Bästa Hanhund 2 gånger, ingen dålig start på 2018! Grattis Trasan och Lina! Domare var Börge Espeland

Astrospring's Rocket "Riff" debuterade i juniorklass med ett excellent och en tredje placering. Han skötte sig fint i denna tuffa miljö och det är matte Ingrid och jag nöjda med!
2018-03-11
Förra helgen var Lina, Lasse och jag på Danmarkstripp! Vi for till Köge och Dansk Spaniel Klubs allra första utställning där titeln Spaniel Klub Vinder 2018 kunde erövras. Det var 2 utställningar på samma dag och det var utställning nr.2 som var Klub Vinderutställning. Den första utställningen dömdes av Axel Komorowski som gjorde Trasan till BIR i Hasslarp 2016. Han blev förövrigt även BIS på denna utställning! Domaren tyckte fortfarande om "Trasan" NORD UCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Astrospring's Orion och satte upp honom till Bästa Hanhund med Klub Certifikat! "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch vann öppenklassen med CK och blev 3:e Bästa Hanhund med reserv-CERT. Så nära utställningschampionatet...... "Humlan" RLD N A. Que Sera Sera vann öppenklassen med CK och blev 4:a Bästa Tik.
Trasan blev BIM och BIR blev Whizzbang's This Magic Moment. Grattis till det Dorte!

Trasan gjorde om bedriften att bli Bästa Hanhund även på utställning nr.2. Han fick då titeln Spaniel Klub Vinder 2018 och fick ta emot sitt tredje Klub Certifikat! Tyvärr tror jag inte att titeln registreras på SKK men vi är stolta över den ändå! Oliver tyckte att det räckte med en utställning per dag och ville inte alls springa så det blev excellent och en 2:a placering i öppenklassen. Humlan däremot går bara bättre och bättre ju mer hon får springa så hon kändes helt i balans och det tyckte även domare Hans Erhard Grϋttner som satte upp henne som öppenklassvinnare och 2:a Bästa Tik med CERT!
Trasan blev BIM även på denna utställning och BIR blev CH Sieger's Never Walk Alone. Grattis till Dorte, Vibe, Jessie och Kaj! Här under "Humlan" RLD N Astrospring's Que Sera Sera!
  

Här sitter två väldigt nöjda hundägare. Vi får pussar av våra mattegrisar. Mattarna är litet ovilliga och det kan förklaras av vovvarnas matvanor.....
 
Mattarnas samt Lasses matvanor gick till historien genom undertecknads Mac Donaldsbeställning på hemvägen! Ett gott skratt förlänger livet, så Lina och Lasse blir nog 100 år gamla!
Tack för en trevlig Danmarksresa!
2018-03-08
Kennel Beeline fick 7 (3+4) valpar efter NORD UCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Astrosping's Orion "Trasan" och Beeline Magic Chick "Zamantha"! Lycka till med valpkullen Eva!
2018-02-17
Lina och jag tillbringade en mycket trevlig lördagskväll på Gullbrannagården i Eldsberga där Hallands Kennelklubbs arrangemang Hallandshunden 2018 gick av stapeln. Hundar som blivit BIR eller BIM på officiella utställningar under 2016 och 2017 eller blivit BIR-veteran kunde anmälas till Hallandshunden. Vi hade fyra fina springer spaniels med oss. Det var Trasan, Totte, Pronto och Grappa som hade kvalificerat sig. Tävlingen går till så att tre hemliga domare presenteras precis innan tävlingen ska börja och sedan möts de anmälda hundarna parvis. Domare i år var Kerstin Nilsson, Arne Foss och Lisa Molin. Domarna röstar på en av de två hundarna som möts och vinnande hund går vidare i flera omgångar innan det är dags för final. Alla våra fyra springrar gick vidare till omgång två. Sen fick Pronto tävla vidare ända till semifinal där han blev slagen av en jättefin Shiba som sedan blev 2:a i tävlingen.

Grappa gick ända till veteranfinalen som hon vann och korades till Hallands vackraste veteran 2018!!!!
Tack till alla tre domare som röstade enhälligt på henne! Tack Lina för att du lockade med mig på denna trevliga tillställning!
2018-01-04
Vilken härlig start på 2018! Idag har vi tillbringat dagen på My Dog i Göteborg! Vilka springerkillar vi har! NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan" placerade sig 2:a Bästa Hanhund i stenhård konkurrens och fick ett RESERV-NORDIC SHOW CERTIFICAT. Det är alltid lika spännande att följa Lina och Trasan i ringen. De är så fina tillsammans! Stort grattis till ännu en fin placering Lina!

Jag visade "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch och till vår stora glädje lyckades han vinna CERTET! Nu har Oliver 2 CERT i Sverige och 2 CERT i Danmark! Håll tummarna för att championaten kommer snart! Grattis Lasse till din fina Olivers resultat! Både Trasan och Oliver fick kritiken att de var i fantastisk muskelkondition! Bra jobbat Lina och Lasse! Mamma "Grappa" C.I.E. NORD UCH VWW-17 NO VV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace svävade fram i ringen idag också! Resultatet blev BIR-veteran! Fina, fina Grappa! Domare var Vibeke Paulsen, kennel Statesman, Norge.

Vi hade med en lilleman också! Det var "Rufus" Astrospring's Rigel som skötte sig finfint i den tuffa miljön på My Dog! Så mycket hundar, människor och ljud överallt. Rufus tyckte att allt var kanonkul och hittade på litet hyss i ringen men i det stora hela var han jätteduktig! Han fick placeringen 2:a med HP i valpklassen. Grattis Elisabeth!
2017-12-30
Så var det dags för summering av år 2017. Det har varit ett intensivt år och efter Gun-Briths och min resa till världsutställningen i Leipzig gick luften fullständigt ur mig och batteriet tog slut. Nu efter en dryg veckas jullov känns det som om energin återvänder så smått och jag börjar se fram emot 2018 års hundaktiviteter! När jag ska sammanfatta året börjar jag med drottningen

C.I.E. NORD UCH VWW-17 NO VV-16 German Veteran Winner-17 German Veteran Champion Art-Wave's Tempo Di Pace "Grappa"
som är mamma, mormor, farmor, mormorsmor, farmorsmor etc. till så många fina och vinstrika avkommor här på kenneln men också på många andra kennlar runt om i världen. Grappa har i år lyckats med att bli BIS-veteran på SSRK Kungsbacka, BIS-2 veteran på NKK Kristiansand där hon också var Bäst i Rasen, BIS-2 veteran på SKK Ljungskile, BIS-4 på SSRK Gustavsberg, BIS-veteran SKK Inoff Laholm, German Veteran Winner och VÄRLDSVINNANDE VETERAN I LEIPZIG! Här nedan med sin första valpkull på kennel Astrospring's. Till vänster Pronto och till höger Prillan.

"Prillan" Astrospring's Pandora hade 2017 en valpkull tillsammans med "Kelvin" NORD UCH SE VCH RLD N RLD F Fire'n Ice Magic Rhythm. Den 3 maj föddes 8 valpar 4+4. Prillan var världens bästa mamma precis som Grappa har varit. Alla "valpar" i kullen verkar må fint och ägarna är nöjda med dem. Vi hoppas att det fortsätter likadant! En av tikvalparna fick följa med mamma Prillan hem till Tvååker. Hon kallas "Allis" men i stamtavlan heter hon Astrospring's Romilda. Stort tack till Mona och Bengt som lånade ut Prillan och tar så väl hand om henne och lilla Allis!


Min älskade Prontosaurus har varit sparsamt utställd i år. Han har varit i Danmark en gång, i Norge en gång, i Tyskland (Världsutställningen i Leipzig) på 2 utställningar och i Sverige på 3 utställningar (Club Show och ytterligare 2), alltså summa summarum 7 utställningar. På dessa har han blivit Dansk Utställningschampion och BIM + CACIB, Norsk Utställningschampion och BIM + CACIB samt BIR i Gustavsberg!
Nu kan han titulera sig
C.I.E. SE U(U)CH DK UCH NO UCH NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix.
Prontos unga avkommor utvecklas väl och har haft framgång både arbetsmässigt och på utställning: 5 stycken har jaktmerit, 11 stycken har viltspårsmerit och 11 stycken har cert på utställning.
Fyra stycken har blivit champions under året:
LT CH BALT JCH Kadensiskon Galactic Beauty, SE VCH Pussentorpet Moonraker, SE VCH Pussentorpet Thunderball och KLBJCH Sieger's Miles Davis.
Ytterligare fyra har erövrat fina titlar:
EU JW-17 Sieger's Miles of Smiles, BALT JW-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace, OGREE JW-17 Kadensiskon Galactic Beauty och VDH-Europa-Jugendsieger-17 Will to Please Von Kicejara
. Avkommornas höftledsresultat ser också lovande ut. Hittills har 19 A-höfter, 6 B-höfter och en C-höfter.
Jag är så glad att Pronto har gett så duktiga, fina och trevliga avkommor och så önskar jag alla Prontobarn lycka till i framtiden. Jag följer er alla med stort intresse!
Min prins och världens snällaste och goaste springerkille Pronto!
  Pronto Niimo
Vi får inte glömma att Prillan och Pronto har en fin och duktig pappa också! SE U(U)CH SE VCH NO VCH RLD N RLD F Astrospring's Niim "Nimo" har lagt ytterligare en titel till de andra. Han fick rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass under 2017. Dessutom fortsätter han att samla 1:a pris på viltspårprov. Han och Lili-Ann deltog på Springernatta även i år och de fick 1:a pris båda dagarna och på lördagen fick Niimo även HP och blev 3:e bästa hund. Kennel Astrospring's har nu sammanlagt 46 Viltspårschampions, det gör en tredjedel av alla Astrospringrar till viltspårschampions! Det är ett tecken på duktiga hundar med ambitiösa ägare. Tack till er alla som jobbar så bra med era hundar! De hundar som blivit Viltspårschampions under 2017 är kullsyskonen:
SE VCH Astrospring's Quiz med förare husse Kent, SE VCH Astrospring's Quinn med förare matte Eva och SE VCH Astrospring's Quidditch med förare husse Lars. Dessa tre är också Grappabarn. Deras pappa är C.I.E. NORD UCH Finnlidens His Majesty. Vi är också väldigt stolta över SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana med förare husse Bengt som representerade Sverige på Nordiska Mästerskapet i Viltspårprov. Det duktiga ekipaget placerade sig även på delad tredjeplats på Tisjöprovet.
SE VCH Astrospring's Quiz                                SE VCH Astrospring's Quinn                     SE VCH Astrospring's Quidditch  SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana

Så har vi kullsyskonen Paddy och Trasan som fortsätter att samla på titlar! Gun-Brith och Paddy hänger gärna med på mina tokiga utställningsresor! I år till Kristiansand, Vejen och Leipzig. Paddy trivs tydligen med att visa upp sig utomlands för i Norge blev hon 2:a Bästa Tik efter Grappa som redan är både Internationell och Norsk Champion så där fick hon både stor-CERT och CACIB och blev då Norsk Utställningschampion, ett CACIB fattas för ett Internationellt Championat. Vi fortsätter att kämpa för det eller hur Gun-Brith! I Tyskland vann hon Working Class och fick 2 VDH-Certificat.

Jag lyckades lura med mig Lina, Trasan och Totte till Danmark och tur var väl det! Trasan blev 2:a Bästa Hanhund med CERT och Danskt Utställningschampionat på lördagen och Bästa Hanhund och BIM på söndagen. Det Danska Utställningschampionatet tillsammans med tidigare Svenskt och Norskt utställningschampionat gör honom nu till Nordisk Utställningschampion! Han var också BIM på båda utställningarna i Hasslarp  år! Dessutom vann Trasan championklassen på Club Show 2017 i hård konkurrens!
DK UCH NO UCH SE UCH NORD UCH Astrospring's Orion                         SE U(U)UCH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega

Trasans fina son "Totte" SE U(U)CH Zelini's Back to the Future var ju också med på Danmarksresan och han fick strålande resultat som 3:e Bästa Hanhund båda dagarna. Andra dagen med CERT så Lina fick två nybakade Danska Utställningschampions med sig i bagaget hem! Tottes syster Zelini's Dancing Dirty blev också champion i år. Det var i Norge. Stort grattis till deras uppfödare Heidi Fosberg!
DK UCH SE U(U)CH Zelini's Back to The Future                                  NUCH Zelini's Dancing Dirty
 
Trasan har blivit pappa till ytterligare en valpkull i Norge hos Therese Albom Christiansen, kennel Salix. Salix All Eyes On Me "Bie" stannade kvar på kenneln och Salix Keep Ya Head Up "Milla" flyttade till Lottie, kennel Gemmisa. Milla kommer förhoppningsvis att ingå i kennel Astrospring's avelsprogram framöver. Det ska bli spännande att följa Trasans avkommor framöver!
Alla Salixbebisarna!
Kennelns yrhätta RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" har också fått litet meriter i år. Hon ställdes ut på NKK:s Internationella Utställning i Bö i februari och blev till min stora glädje 2:a Bästa Tik med stor-CERT och reserv-CACIB! Sen fick hon följa med till DKK:s Internationella Utställning i Vejen i juni. Där fick hon samma placering som i Norge alltså 2:a bästa tik med CERT och reserv-CACIB!
Hennes kullbror "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch hade en kanonhelg i Danmark och kammade hem båda CERTEN och blev placerad som 3:a Bästa Hanhund respektive 4:a Bästa Hanhund! Ytterligare ett kullsyskon "Leo" Astrospring's Quarterback som bor i Finland har vunnit CERT under 2017! Vilka syskon, snyggt jobbat, CERT i 3 nordiska länder!
RLD N Astrospring's Que Sera Sera                   SE VCH Astrospring's Quidditch     Astrospring's Quarterback

Min lilla Humla har också fått godkänt resultat i anlagsklassen på viltspårprov men tyvärr orkade matte inte träna vidare i somras så vi får ta nya tag 2018! Det som är absolut roligast att göra tillsammans med Humlan är rallylydnad där hon verkligen är duktig så när det började köra ihop sig på tävlingarna i somras blev jag så otroligt ledsen. Vad var det för fel????? Jag bröt flera tävlingar och bara lekte med henne på planen men det verkade inte hjälpa. En av mina trimkunder Helene erbjöd mig sina skylthållare som hon aldrig använt och jag tackade naturligtvis ja. Nu kunde jag träna litet i trädgården och första gången som skylthållarna stod på plats fick jag exakt samma beteende som på tävling. Nu började jag köra små banor precis innan Humlan skulle få sin mat och när banan var klar så sprang vi in till maten. Ganska snabbt kom hennes härliga energi och attityd tillbaka och jag vågade mig på en dubbelstart på Halmstad BK. Första starten gick Humlan bra men jag klantade mig rejält. Vid andra starten tänkte jag att nu måste jag skärpa till mig och gå normalt. Då klaffade allt och vi fick ihop 99 p. Nu hoppas jag att vi har löst upp knuten och kan tävla litet under 2018! Som ni förstår om ni har orkat läsa årskrönikan så här långt så kommer Humlan att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Det blir träning och tävling samt några försök på utställningar för att försöka få till ett nordiskt championat. Hon har CERT i Norge, Sverige och Danmark så det räcker om hon blir champion i något av dessa länder så blir hon Nordisk Utställningschampion. Håll tummarna! Jag hämtade ett litet nytillskott till kenneln i juli från kennel Mi-Mio's i Norge. Det är NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelias dotter tillsammans med Mi-Mio's Nike Athlet. Hon heter Mi-Mio's Anemone "Suss" och hon bor hos Lotta, Christer, Moa och Mira i Halmstad. Lotta kommer att få en rolig träningskompis i det lilla kvicksilvret Suss! Lycka till med henne Lotta! 

Stort tack till alla härliga valpköpare, uppfödarkollegor och andra hundvänner som gör livet så roligt att leva! Kram till er alla och så önskar jag oss alla ett lyckligt och roligt 2018!!!!