Nyheter 2018

2018-05-13
Igår var vi på Nordic Dog Show i Lidköping med ett gäng hundar! Anna och Bengt kom med Thea och Lina och jag hade bilen full med vovvar. Lottie, Ellen och Magnus kom med Trasandottern Salix Keep Ya Head Up "Milla". Våra pojkar Trasan och Pronto placerade sig som 2:a och 4:a i championklassen. Båda fick CK och Trasan blev till slut 3:a Bästa Hanhund. Milla blev 2:a i juniorklassen. Humlan och Thea kom 1:a och 2:a i öppen klass, båda fick CK. Grappa kom 2:a i veteran klass med CK. Hon blev sedan 4:a Bästa Tik. Till min stora glädje fick Humlan det eftertraktade CERTET!!!! Hennes andra i Sverige. Dömde gjorde Johan Andersson.
Tack för foton Bengt och Lina!
Humlan och jag har också varit ute på ett par rallytävlingar. Den första i Halmstad gick riktigt bra och vi fick ihop 80 poäng och ett godkänt resultat. Den andra i Kungsbacka var rena katastrofen. Banan var så svår att jag snurrade till det och var så osäker och nervös så att Humlan blev påverkad av det. Efter tävlingen bestämde jag mig för att sluta tävla rallylydnad. När både hunden och jag mår dåligt är det inte värt det. Vi fortsätter träna för att det är kul!
2018-04-15
Litet sen uppdatering men förra helgen var Lina, Mona, Elisabeth och jag i Kungsbacka på SSRK:s utställning. Vi hade med Trasan, Pronto, Humlan, Grappa och juniorerna Rufus och Allis. Tyvärr var det domarändring och det visade sig vara väldigt olyckligt för mina egna hundar. Varken Pronto, Humlan eller Grappa var värda CK enligt denna domare som inte var någon rasexpert. Det hon menar är ju egentligen att mina två Internationella och Nordiska Champions inte är värda sina championat. Litet väl magstarkt tycker jag. Jag brukar inte skriva så här negativt men detta har retat upp mig och jag känner att jag vill berätta om det. Jag hade anmält fyra hundar, kostnad 1300 kr, och det blev domarändring. Nu för tiden får man inte tillbaka pengarna utan kan välja att stanna hemma eller visa upp sina hundar för den domare som man inte har betalat för att ställa ut för. Jag valde det senare alternativet för hundarna är verkligen i bra kondition, bra päls och jag hade trimmat och badat dem flera gånger under veckan. De visade sig fint i ringen men var ändå inte vatten värda. Usch!!!!! Så då har jag fått ur mig det eländiga! Juniorerna A. Rigel (Rufus) och A. Romilda (Allis) fungerade fint både i och utanför ringarna, litet sprattliga och vilda men det får juniorer gärna vara! Rufus fick excellent och placerade sig som tvåa i juniorklassen och Allis fick också excellent och placerade sig 3:a i tikarnas juniorklass. Den enda hanhund som var värd CK på denna utställning var Trasan! Det var ju tur att han fick CK i alla fall! Han slutade som BIR och det var ju väldigt roligt så dagen slutade i dur till slut. Lina och Trasan var jättefina i BIS-finalen! Grattis ännu en gång till fina Trasans framgångar hittills i år!
2018-04-02
Igår hade Lina och jag en härlig dag på SKK:s Internationella utställning i Malmö. Det var 50 stycken ESS anmälda. I championklasserna var det 6 hanar och 10 tikar. Det är inte ofta man ser så stora championklasser. Det fanns champions från Danmark, Tyskland, Norge och Sverige. Att Trasan skulle placera sig som 2:a Bästa Hanhund i denna hårda konkurrens gjorde både Lina och mig oerhört stolta och glada! Nu har Trasan på sina 4 utställningar i år placerat sig som Bästa Hanhund 2 gånger och 2:a Bästa Hanhund 2 gånger, ingen dålig start på 2018! Grattis Trasan och Lina! Domare var Börge Espeland

Astrospring's Rocket "Riff" debuterade i juniorklass med ett excellent och en tredje placering. Han skötte sig fint i denna tuffa miljö och det är matte Ingrid och jag nöjda med!
2018-03-11
Förra helgen var Lina, Lasse och jag på Danmarkstripp! Vi for till Köge och Dansk Spaniel Klubs allra första utställning där titeln Spaniel Klub Vinder 2018 kunde erövras. Det var 2 utställningar på samma dag och det var utställning nr.2 som var Klub Vinderutställning. Den första utställningen dömdes av Axel Komorowski som gjorde Trasan till BIR i Hasslarp 2016. Han blev förövrigt även BIS på denna utställning! Domaren tyckte fortfarande om "Trasan" NORD UCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Astrospring's Orion och satte upp honom till Bästa Hanhund med Klub Certifikat! "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch vann öppenklassen med CK och blev 3:e Bästa Hanhund med reserv-CERT. Så nära utställningschampionatet...... "Humlan" RLD N A. Que Sera Sera vann öppenklassen med CK och blev 4:a Bästa Tik.
Trasan blev BIM och BIR blev Whizzbang's This Magic Moment. Grattis till det Dorte!

Trasan gjorde om bedriften att bli Bästa Hanhund även på utställning nr.2. Han fick då titeln Spaniel Klub Vinder 2018 och fick ta emot sitt tredje Klub Certifikat! Tyvärr tror jag inte att titeln registreras på SKK men vi är stolta över den ändå! Oliver tyckte att det räckte med en utställning per dag och ville inte alls springa så det blev excellent och en 2:a placering i öppenklassen. Humlan däremot går bara bättre och bättre ju mer hon får springa så hon kändes helt i balans och det tyckte även domare Hans Erhard Grϋttner som satte upp henne som öppenklassvinnare och 2:a Bästa Tik med CERT!
Trasan blev BIM även på denna utställning och BIR blev CH Sieger's Never Walk Alone. Grattis till Dorte, Vibe, Jessie och Kaj! Här under "Humlan" RLD N Astrospring's Que Sera Sera!
  

Här sitter två väldigt nöjda hundägare. Vi får pussar av våra mattegrisar. Mattarna är litet ovilliga och det kan förklaras av vovvarnas matvanor.....
 
Mattarnas samt Lasses matvanor gick till historien genom undertecknads Mac Donaldsbeställning på hemvägen! Ett gott skratt förlänger livet, så Lina och Lasse blir nog 100 år gamla!
Tack för en trevlig Danmarksresa!
2018-03-08
Kennel Beeline fick 7 (3+4) valpar efter NORD UCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Astrosping's Orion "Trasan" och Beeline Magic Chick "Zamantha"! Lycka till med valpkullen Eva!
2018-02-17
Lina och jag tillbringade en mycket trevlig lördagskväll på Gullbrannagården i Eldsberga där Hallands Kennelklubbs arrangemang Hallandshunden 2018 gick av stapeln. Hundar som blivit BIR eller BIM på officiella utställningar under 2016 och 2017 eller blivit BIR-veteran kunde anmälas till Hallandshunden. Vi hade fyra fina springer spaniels med oss. Det var Trasan, Totte, Pronto och Grappa som hade kvalificerat sig. Tävlingen går till så att tre hemliga domare presenteras precis innan tävlingen ska börja och sedan möts de anmälda hundarna parvis. Domare i år var Kerstin Nilsson, Arne Foss och Lisa Molin. Domarna röstar på en av de två hundarna som möts och vinnande hund går vidare i flera omgångar innan det är dags för final. Alla våra fyra springrar gick vidare till omgång två. Sen fick Pronto tävla vidare ända till semifinal där han blev slagen av en jättefin Shiba som sedan blev 2:a i tävlingen.

Grappa gick ända till veteranfinalen som hon vann och korades till Hallands vackraste veteran 2018!!!!
Tack till alla tre domare som röstade enhälligt på henne! Tack Lina för att du lockade med mig på denna trevliga tillställning!
2018-01-04
Vilken härlig start på 2018! Idag har vi tillbringat dagen på My Dog i Göteborg! Vilka springerkillar vi har! NORD UCH Astrospring's Orion "Trasan" placerade sig 2:a Bästa Hanhund i stenhård konkurrens och fick ett RESERV-NORDIC SHOW CERTIFICAT. Det är alltid lika spännande att följa Lina och Trasan i ringen. De är så fina tillsammans! Stort grattis till ännu en fin placering Lina!

Jag visade "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch och till vår stora glädje lyckades han vinna CERTET! Nu har Oliver 2 CERT i Sverige och 2 CERT i Danmark! Håll tummarna för att championaten kommer snart! Grattis Lasse till din fina Olivers resultat! Både Trasan och Oliver fick kritiken att de var i fantastisk muskelkondition! Bra jobbat Lina och Lasse! Mamma "Grappa" C.I.E. NORD UCH VWW-17 NO VV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace svävade fram i ringen idag också! Resultatet blev BIR-veteran! Fina, fina Grappa! Domare var Vibeke Paulsen, kennel Statesman, Norge.

Vi hade med en lilleman också! Det var "Rufus" Astrospring's Rigel som skötte sig finfint i den tuffa miljön på My Dog! Så mycket hundar, människor och ljud överallt. Rufus tyckte att allt var kanonkul och hittade på litet hyss i ringen men i det stora hela var han jätteduktig! Han fick placeringen 2:a med HP i valpklassen. Grattis Elisabeth!
2017-12-30
Så var det dags för summering av år 2017. Det har varit ett intensivt år och efter Gun-Briths och min resa till världsutställningen i Leipzig gick luften fullständigt ur mig och batteriet tog slut. Nu efter en dryg veckas jullov känns det som om energin återvänder så smått och jag börjar se fram emot 2018 års hundaktiviteter! När jag ska sammanfatta året börjar jag med drottningen

C.I.E. NORD UCH VWW-17 NO VV-16 German Veteran Winner-17 German Veteran Champion Art-Wave's Tempo Di Pace "Grappa"
som är mamma, mormor, farmor, mormorsmor, farmorsmor etc. till så många fina och vinstrika avkommor här på kenneln men också på många andra kennlar runt om i världen. Grappa har i år lyckats med att bli BIS-veteran på SSRK Kungsbacka, BIS-2 veteran på NKK Kristiansand där hon också var Bäst i Rasen, BIS-2 veteran på SKK Ljungskile, BIS-4 på SSRK Gustavsberg, BIS-veteran SKK Inoff Laholm, German Veteran Winner och VÄRLDSVINNANDE VETERAN I LEIPZIG! Här nedan med sin första valpkull på kennel Astrospring's. Till vänster Pronto och till höger Prillan.

"Prillan" Astrospring's Pandora hade 2017 en valpkull tillsammans med "Kelvin" NORD UCH SE VCH RLD N RLD F Fire'n Ice Magic Rhythm. Den 3 maj föddes 8 valpar 4+4. Prillan var världens bästa mamma precis som Grappa har varit. Alla "valpar" i kullen verkar må fint och ägarna är nöjda med dem. Vi hoppas att det fortsätter likadant! En av tikvalparna fick följa med mamma Prillan hem till Tvååker. Hon kallas "Allis" men i stamtavlan heter hon Astrospring's Romilda. Stort tack till Mona och Bengt som lånade ut Prillan och tar så väl hand om henne och lilla Allis!


Min älskade Prontosaurus har varit sparsamt utställd i år. Han har varit i Danmark en gång, i Norge en gång, i Tyskland (Världsutställningen i Leipzig) på 2 utställningar och i Sverige på 3 utställningar (Club Show och ytterligare 2), alltså summa summarum 7 utställningar. På dessa har han blivit Dansk Utställningschampion och BIM + CACIB, Norsk Utställningschampion och BIM + CACIB samt BIR i Gustavsberg!
Nu kan han titulera sig
C.I.E. SE U(U)CH DK UCH NO UCH NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix.
Prontos unga avkommor utvecklas väl och har haft framgång både arbetsmässigt och på utställning: 5 stycken har jaktmerit, 11 stycken har viltspårsmerit och 11 stycken har cert på utställning.
Fyra stycken har blivit champions under året:
LT CH BALT JCH Kadensiskon Galactic Beauty, SE VCH Pussentorpet Moonraker, SE VCH Pussentorpet Thunderball och KLBJCH Sieger's Miles Davis.
Ytterligare fyra har erövrat fina titlar:
EU JW-17 Sieger's Miles of Smiles, BALT JW-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace, OGREE JW-17 Kadensiskon Galactic Beauty och VDH-Europa-Jugendsieger-17 Will to Please Von Kicejara
. Avkommornas höftledsresultat ser också lovande ut. Hittills har 19 A-höfter, 6 B-höfter och en C-höfter.
Jag är så glad att Pronto har gett så duktiga, fina och trevliga avkommor och så önskar jag alla Prontobarn lycka till i framtiden. Jag följer er alla med stort intresse!
Min prins och världens snällaste och goaste springerkille Pronto!
  Pronto Niimo
Vi får inte glömma att Prillan och Pronto har en fin och duktig pappa också! SE U(U)CH SE VCH NO VCH RLD N RLD F Astrospring's Niim "Nimo" har lagt ytterligare en titel till de andra. Han fick rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass under 2017. Dessutom fortsätter han att samla 1:a pris på viltspårprov. Han och Lili-Ann deltog på Springernatta även i år och de fick 1:a pris båda dagarna och på lördagen fick Niimo även HP och blev 3:e bästa hund. Kennel Astrospring's har nu sammanlagt 46 Viltspårschampions, det gör en tredjedel av alla Astrospringrar till viltspårschampions! Det är ett tecken på duktiga hundar med ambitiösa ägare. Tack till er alla som jobbar så bra med era hundar! De hundar som blivit Viltspårschampions under 2017 är kullsyskonen:
SE VCH Astrospring's Quiz med förare husse Kent, SE VCH Astrospring's Quinn med förare matte Eva och SE VCH Astrospring's Quidditch med förare husse Lars. Dessa tre är också Grappabarn. Deras pappa är C.I.E. NORD UCH Finnlidens His Majesty. Vi är också väldigt stolta över SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana med förare husse Bengt som representerade Sverige på Nordiska Mästerskapet i Viltspårprov. Det duktiga ekipaget placerade sig även på delad tredjeplats på Tisjöprovet.
SE VCH Astrospring's Quiz                                SE VCH Astrospring's Quinn                     SE VCH Astrospring's Quidditch  SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana

Så har vi kullsyskonen Paddy och Trasan som fortsätter att samla på titlar! Gun-Brith och Paddy hänger gärna med på mina tokiga utställningsresor! I år till Kristiansand, Vejen och Leipzig. Paddy trivs tydligen med att visa upp sig utomlands för i Norge blev hon 2:a Bästa Tik efter Grappa som redan är både Internationell och Norsk Champion så där fick hon både stor-CERT och CACIB och blev då Norsk Utställningschampion, ett CACIB fattas för ett Internationellt Championat. Vi fortsätter att kämpa för det eller hur Gun-Brith! I Tyskland vann hon Working Class och fick 2 VDH-Certificat.

Jag lyckades lura med mig Lina, Trasan och Totte till Danmark och tur var väl det! Trasan blev 2:a Bästa Hanhund med CERT och Danskt Utställningschampionat på lördagen och Bästa Hanhund och BIM på söndagen. Det Danska Utställningschampionatet tillsammans med tidigare Svenskt och Norskt utställningschampionat gör honom nu till Nordisk Utställningschampion! Han var också BIM på båda utställningarna i Hasslarp  år! Dessutom vann Trasan championklassen på Club Show 2017 i hård konkurrens!
DK UCH NO UCH SE UCH NORD UCH Astrospring's Orion                         SE U(U)UCH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega

Trasans fina son "Totte" SE U(U)CH Zelini's Back to the Future var ju också med på Danmarksresan och han fick strålande resultat som 3:e Bästa Hanhund båda dagarna. Andra dagen med CERT så Lina fick två nybakade Danska Utställningschampions med sig i bagaget hem! Tottes syster Zelini's Dancing Dirty blev också champion i år. Det var i Norge. Stort grattis till deras uppfödare Heidi Fosberg!
DK UCH SE U(U)CH Zelini's Back to The Future                                  NUCH Zelini's Dancing Dirty
 
Trasan har blivit pappa till ytterligare en valpkull i Norge hos Therese Albom Christiansen, kennel Salix. Salix All Eyes On Me "Bie" stannade kvar på kenneln och Salix Keep Ya Head Up "Milla" flyttade till Lottie, kennel Gemmisa. Milla kommer förhoppningsvis att ingå i kennel Astrospring's avelsprogram framöver. Det ska bli spännande att följa Trasans avkommor framöver!
Alla Salixbebisarna!
Kennelns yrhätta RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" har också fått litet meriter i år. Hon ställdes ut på NKK:s Internationella Utställning i Bö i februari och blev till min stora glädje 2:a Bästa Tik med stor-CERT och reserv-CACIB! Sen fick hon följa med till DKK:s Internationella Utställning i Vejen i juni. Där fick hon samma placering som i Norge alltså 2:a bästa tik med CERT och reserv-CACIB!
Hennes kullbror "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch hade en kanonhelg i Danmark och kammade hem båda CERTEN och blev placerad som 3:a Bästa Hanhund respektive 4:a Bästa Hanhund! Ytterligare ett kullsyskon "Leo" Astrospring's Quarterback som bor i Finland har vunnit CERT under 2017! Vilka syskon, snyggt jobbat, CERT i 3 nordiska länder!
RLD N Astrospring's Que Sera Sera                   SE VCH Astrospring's Quidditch     Astrospring's Quarterback

Min lilla Humla har också fått godkänt resultat i anlagsklassen på viltspårprov men tyvärr orkade matte inte träna vidare i somras så vi får ta nya tag 2018! Det som är absolut roligast att göra tillsammans med Humlan är rallylydnad där hon verkligen är duktig så när det började köra ihop sig på tävlingarna i somras blev jag så otroligt ledsen. Vad var det för fel????? Jag bröt flera tävlingar och bara lekte med henne på planen men det verkade inte hjälpa. En av mina trimkunder Helene erbjöd mig sina skylthållare som hon aldrig använt och jag tackade naturligtvis ja. Nu kunde jag träna litet i trädgården och första gången som skylthållarna stod på plats fick jag exakt samma beteende som på tävling. Nu började jag köra små banor precis innan Humlan skulle få sin mat och när banan var klar så sprang vi in till maten. Ganska snabbt kom hennes härliga energi och attityd tillbaka och jag vågade mig på en dubbelstart på Halmstad BK. Första starten gick Humlan bra men jag klantade mig rejält. Vid andra starten tänkte jag att nu måste jag skärpa till mig och gå normalt. Då klaffade allt och vi fick ihop 99 p. Nu hoppas jag att vi har löst upp knuten och kan tävla litet under 2018! Som ni förstår om ni har orkat läsa årskrönikan så här långt så kommer Humlan att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Det blir träning och tävling samt några försök på utställningar för att försöka få till ett nordiskt championat. Hon har CERT i Norge, Sverige och Danmark så det räcker om hon blir champion i något av dessa länder så blir hon Nordisk Utställningschampion. Håll tummarna! Jag hämtade ett litet nytillskott till kenneln i juli från kennel Mi-Mio's i Norge. Det är NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelias dotter tillsammans med Mi-Mio's Nike Athlet. Hon heter Mi-Mio's Anemone "Suss" och hon bor hos Lotta, Christer, Moa och Mira i Halmstad. Lotta kommer att få en rolig träningskompis i det lilla kvicksilvret Suss! Lycka till med henne Lotta! 

Stort tack till alla härliga valpköpare, uppfödarkollegor och andra hundvänner som gör livet så roligt att leva! Kram till er alla och så önskar jag oss alla ett lyckligt och roligt 2018!!!!