h

   

Nyheter 2017

2017-12-30
Så var det dags för summering av år 2017. Det har varit ett intensivt år och efter Gun-Briths och min resa till världsutställningen i Leipzig gick luften fullständigt ur mig och batteriet tog slut. Nu efter en dryg veckas jullov känns det som om energin återvänder så smått och jag börjar se fram emot 2018 års hundaktiviteter! När jag ska sammanfatta året börjar jag med drottningen

C.I.E. NORD UCH VWW-17 NO VV-16 German Veteran Winner-17 German Veteran Champion Art-Wave's Tempo Di Pace "Grappa"
som är mamma, mormor, farmor, mormorsmor, farmorsmor etc. till så många fina och vinstrika avkommor här på kenneln men också på många andra kennlar runt om i världen. Grappa har i år lyckats med att bli BIS-veteran på SSRK Kungsbacka, BIS-2 veteran på NKK Kristiansand där hon också var Bäst i Rasen, BIS-2 veteran på SKK Ljungskile, BIS-4 på SSRK Gustavsberg, BIS-veteran SKK Inoff Laholm, German Veteran Winner och VÄRLDSVINNANDE VETERAN I LEIPZIG! Här nedan med sin första valpkull på kennel Astrospring's. Till vänster Pronto och till höger Prillan.

"Prillan" Astrospring's Pandora hade 2017 en valpkull tillsammans med "Kelvin" NORD UCH SE VCH RLD N RLD F Fire'n Ice Magic Rhythm. Den 3 maj föddes 8 valpar 4+4. Prillan var världens bästa mamma precis som Grappa har varit. Alla "valpar" i kullen verkar må fint och ägarna är nöjda med dem. Vi hoppas att det fortsätter likadant! En av tikvalparna fick följa med mamma Prillan hem till Tvååker. Hon kallas "Allis" men i stamtavlan heter hon Astrospring's Romilda. Stort tack till Mona och Bengt som lånade ut Prillan och tar så väl hand om henne och lilla Allis!


Min älskade Prontosaurus har varit sparsamt utställd i år. Han har varit i Danmark en gång, i Norge en gång, i Tyskland (Världsutställningen i Leipzig) på 2 utställningar och i Sverige på 3 utställningar (Club Show och ytterligare 2), alltså summa summarum 7 utställningar. På dessa har han blivit Dansk Utställningschampion och BIM + CACIB, Norsk Utställningschampion och BIM + CACIB samt BIR i Gustavsberg!
Nu kan han titulera sig
C.I.E. SE U(U)CH DK UCH NO UCH NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix.
Prontos unga avkommor utvecklas väl och har haft framgång både arbetsmässigt och på utställning: 5 stycken har jaktmerit, 11 stycken har viltspårsmerit och 11 stycken har cert på utställning.
Fyra stycken har blivit champions under året:
LT CH BALT JCH Kadensiskon Galactic Beauty, SE VCH Pussentorpet Moonraker, SE VCH Pussentorpet Thunderball och KLBJCH Sieger's Miles Davis.
Ytterligare fyra har erövrat fina titlar:
EU JW-17 Sieger's Miles of Smiles, BALT JW-17 Bogaloo's Girl Power at Spring Ace, OGREE JW-17 Kadensiskon Galactic Beauty och VDH-Europa-Jugendsieger-17 Will to Please Von Kicejara
. Avkommornas höftledsresultat ser också lovande ut. Hittills har 19 A-höfter, 6 B-höfter och en C-höfter.
Jag är så glad att Pronto har gett så duktiga, fina och trevliga avkommor och så önskar jag alla Prontobarn lycka till i framtiden. Jag följer er alla med stort intresse!
Min prins och världens snällaste och goaste springerkille Pronto!
  Pronto Niimo
Vi får inte glömma att Prillan och Pronto har en fin och duktig pappa också! SE U(U)CH SE VCH NO VCH RLD N RLD F Astrospring's Niim "Nimo" har lagt ytterligare en titel till de andra. Han fick rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass under 2017. Dessutom fortsätter han att samla 1:a pris på viltspårprov. Han och Lili-Ann deltog på Springernatta även i år och de fick 1:a pris båda dagarna och på lördagen fick Niimo även HP och blev 3:e bästa hund. Kennel Astrospring's har nu sammanlagt 46 Viltspårschampions, det gör en tredjedel av alla Astrospringrar till viltspårschampions! Det är ett tecken på duktiga hundar med ambitiösa ägare. Tack till er alla som jobbar så bra med era hundar! De hundar som blivit Viltspårschampions under 2017 är kullsyskonen:
SE VCH Astrospring's Quiz med förare husse Kent, SE VCH Astrospring's Quinn med förare matte Eva och SE VCH Astrospring's Quidditch med förare husse Lars. Dessa tre är också Grappabarn. Deras pappa är C.I.E. NORD UCH Finnlidens His Majesty. Vi är också väldigt stolta över SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana med förare husse Bengt som representerade Sverige på Nordiska Mästerskapet i Viltspårprov. Det duktiga ekipaget placerade sig även på delad tredjeplats på Tisjöprovet.
SE VCH Astrospring's Quiz                                SE VCH Astrospring's Quinn                     SE VCH Astrospring's Quidditch  SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana

Så har vi kullsyskonen Paddy och Trasan som fortsätter att samla på titlar! Gun-Brith och Paddy hänger gärna med på mina tokiga utställningsresor! I år till Kristiansand, Vejen och Leipzig. Paddy trivs tydligen med att visa upp sig utomlands för i Norge blev hon 2:a Bästa Tik efter Grappa som redan är både Internationell och Norsk Champion så där fick hon både stor-CERT och CACIB och blev då Norsk Utställningschampion, ett CACIB fattas för ett Internationellt Championat. Vi fortsätter att kämpa för det eller hur Gun-Brith! I Tyskland vann hon Working Class och fick 2 VDH-Certificat.

Jag lyckades lura med mig Lina, Trasan och Totte till Danmark och tur var väl det! Trasan blev 2:a Bästa Hanhund med CERT och Danskt Utställningschampionat på lördagen och Bästa Hanhund och BIM på söndagen. Det Danska Utställningschampionatet tillsammans med tidigare Svenskt och Norskt utställningschampionat gör honom nu till Nordisk Utställningschampion! Han var också BIM på båda utställningarna i Hasslarp  år! Dessutom vann Trasan championklassen på Club Show 2017 i hård konkurrens!
DK UCH NO UCH SE UCH NORD UCH Astrospring's Orion                         SE U(U)UCH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega

Trasans fina son "Totte" SE U(U)CH Zelini's Back to the Future var ju också med på Danmarksresan och han fick strålande resultat som 3:e Bästa Hanhund båda dagarna. Andra dagen med CERT så Lina fick två nybakade Danska Utställningschampions med sig i bagaget hem! Tottes syster Zelini's Dancing Dirty blev också champion i år. Det var i Norge. Stort grattis till deras uppfödare Heidi Fosberg!
DK UCH SE U(U)CH Zelini's Back to The Future                                  NUCH Zelini's Dancing Dirty
 
Trasan har blivit pappa till ytterligare en valpkull i Norge hos Therese Albom Christiansen, kennel Salix. Salix All Eyes On Me "Bie" stannade kvar på kenneln och Salix Keep Ya Head Up "Milla" flyttade till Lottie, kennel Gemmisa. Milla kommer förhoppningsvis att ingå i kennel Astrospring's avelsprogram framöver. Det ska bli spännande att följa Trasans avkommor framöver!
Alla Salixbebisarna!
Kanske, kanske, om allt går bra så kommer vi att få Trasanbarnbarn på kennel Astrospring's i vår..... Kennelns yrhätta RLD N Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" ska snart löpa och då planerar jag att para henne med Totte. Humlan har också fått litet meriter i år. Hon ställdes ut på NKK:s Internationella Utställning i Bö i februari och blev till min stora glädje 2:a Bästa Tik med stor-CERT och reserv-CACIB! Sen fick hon följa med till DKK:s Internationella Utställning i Vejen i juni. Där fick hon samma placering som i Norge alltså 2:a bästa tik med CERT och reserv-CACIB!
Hennes kullbror "Oliver" SE VCH Astrospring's Quidditch hade en kanonhelg i Danmark och kammade hem båda CERTEN och blev placerad som 3:a Bästa Hanhund respektive 4:a Bästa Hanhund! Ytterligare ett kullsyskon "Leo" Astrospring's Quarterback som bor i Finland har vunnit CERT under 2017! Vilka syskon, snyggt jobbat, CERT i 3 nordiska länder!
RLD N Astrospring's Que Sera Sera                   SE VCH Astrospring's Quidditch     Astrospring's Quarterback

Min lilla Humla har också fått godkänt resultat i anlagsklassen på viltspårprov men tyvärr orkade matte inte träna vidare i somras så vi får ta nya tag 2018! Det som är absolut roligast att göra tillsammans med Humlan är rallylydnad där hon verkligen är duktig så när det började köra ihop sig på tävlingarna i somras blev jag så otroligt ledsen. Vad var det för fel????? Jag bröt flera tävlingar och bara lekte med henne på planen men det verkade inte hjälpa. En av mina trimkunder Helene erbjöd mig sina skylthållare som hon aldrig använt och jag tackade naturligtvis ja. Nu kunde jag träna litet i trädgården och första gången som skylthållarna stod på plats fick jag exakt samma beteende som på tävling. Nu började jag köra små banor precis innan Humlan skulle få sin mat och när banan var klar så sprang vi in till maten. Ganska snabbt kom hennes härliga energi och attityd tillbaka och jag vågade mig på en dubbelstart på Halmstad BK. Första starten gick Humlan bra men jag klantade mig rejält. Vid andra starten tänkte jag att nu måste jag skärpa till mig och gå normalt. Då klaffade allt och vi fick ihop 99 p. Nu hoppas jag att vi har löst upp knuten och kan tävla litet under 2018! Som ni förstår om ni har orkat läsa årskrönikan så här långt så kommer Humlan att stå i centrum på kennel Astrospring's 2018. Först förhoppningsvis med en valpkull och sen när hon blir mammaledig så blir det träning och tävling samt några försök på utställningar för att försöka få till ett nordiskt championat. Hon har CERT i Norge, Sverige och Danmark så det räcker om hon blir champion i något av dessa länder så blir hon Nordisk Utställningschampion. Håll tummarna! Jag hämtade ett litet nytillskott till kenneln i juli från kennel Mi-Mio's i Norge. Det är NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelias dotter tillsammans med Mi-Mio's Nike Athlet. Hon heter Mi-Mio's Anemone "Suss" och hon bor hos Lotta, Christer, Moa och Mira i Halmstad. Lotta kommer att få en rolig träningskompis i det lilla kvicksilvret Suss! Lycka till med henne Lotta! 

Stort tack till alla härliga valpköpare, uppfödarkollegor och andra hundvänner som gör livet så roligt att leva! Kram till er alla och så önskar jag oss alla ett lyckligt och roligt 2018!!!!
2017-11-12
En dröm som blev sann! Jag har en Världsvinnare här bredvid mig! Det är drottningen här på kenneln som har visat vad hon går för! För mig har hon alltid varit världens vackraste hund, ända sedan jag såg henne
på SSRK:s utställning i Bohus 2009 då hon blev BIS-valp II för domare Jenny Miller (kennel Feorlig GB). Då tänkte jag: Vilka otroliga rörelser och vilken utstrålning den hunden har. Jag minns det som igår. För er som vill läsa hur det gick till när Grappa äntligen blev min kan kika på hennes egen sida under "Mina hundar". När det skulle vara Världsutställning i Leipzig och jag visste att Grappa skulle vara i bästa kondition som hon alltid är på hösten så kände jag att verkligen ville visa upp henne där. Jag frågade Gun-Brith som alltid är pigg på äventyr om hon och Paddy ville följa med och hon svarade ja direkt! Gun-Briths man har en lägenhet i Berlin och han var snäll och lånade ut den till oss. Tack snälla Morgan! Vi anmälde Paddy i Working class, Grappa i Veteran class och Pronto i Champion class på German Winner Show och i Open class på WDS. Vi hade tagit en veckas semester och for iväg redan i måndags. Resan gick bra förutom att jag höll på att få ett nervsammanbrott när vi körde mitt inne i Berlin! Tisdagen ägnades åt sightseeing och firande av Gun-Brith som fyllde jämnt för några veckor sedan. Se bilder nedan. På onsdagen var det dags för German Winner Show. ESS startade inte förrän 13 så vi behövde inte köra så vansinnigt tidigt. Det var nervöst innan man visste hur det skulle fungera med parkering, veterinärkontroll och hur man skulle få plats vid ringside. Allt gick smidigt. Stort tack till Kirsten som ordnade plats åt oss vid ringen. Klasserna går inte riktigt i samma ordning som hemma, Veteran class går först före Puppy class och Champion class går före Working och Open Class. Först ut var i alla fall Pronto. Han skötte sig strålande och blev 3:a i Champion class. Sen var det alltså Grappas tur och som vanligt så gav hon järnet och vann klassen. Det gav henne titeln German Veteran Winner-17 och 2 VDH-Veteran-Certificat. Denna dag var det inga veteranhanar så hon blev också BOB-veteran. Tyvärr var förhandsgranskningen till Best In Show veteran redan 13.40 och då var vi inte färdiga i rasringen. Mycket märkligt kan man tycka.... Sist ut av våra hundar var Paddy. Det är alltid spännande att visa Paddisen för man vet aldrig om hon tänker springa eller inte.... Om det var mattes hemtorkade älglever eller hormoner som var i rätt cykel vet vi inte men sprang gjorde hon!!! Som vinnare av Working Class fick hon 2 VDH-Certificat! Vilken dag! Domare var Regine Sommer.
 


Här är våra något mindre värdiga vinnare! Grappa säger att nu får det vara slutfotograferat och Paddy säger hit med mer älglever!
På torsdagen var det dags för World Winner Show för vår del. Vi körde från Berlin tidigt på morgonen och var framme i god tid före bedömningen. Vi fick jättebra platser vid ringen så att vi kunde ha koll på våra hundar samtidigt som det gick att se bedömningen. Så roligt att få se hundar från hela Europa! Jag var faktiskt inte ett dugg nervös utan tänkte bara att det skulle bli så roligt att få visa upp hundarna i ett så stort sammanhang. Pronto var först ut av våra i Open class. Han skötte sig fint men blev inte placerad. Efter pausen mellan hanar och tikar var det Grappas tur att äntra ringen och det gjorde hon med besked. Hon fullkomligt flöt fram med sin ständigt viftande svans. Vi blev utplockade bland de fyra som skulle placeras, jätteroligt tänkte jag. Vi fick springa ytterligare ett par varv. När vi sedan stannade pekade domare Bo Skalin på oss och sade "ein" och Grappa var VÄRLDSVINNARE!!!!!! Vilken otrolig lycka och vilken fantastisk hund jag fick äran att överta! Tack ännu en gång Jens för denna drottning!
De hundar som lyckades bli klassvinnare både på German Winner Show och WDS blev också tyska champions så nu heter Grappa:
World Veteran Winner-17 German Winner-17 German Veteran Champion VDH C.I.E. NORD UCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH NO VV-16 Art-Wave's Tempo di Pace

Efter all uppståndelse var det Paddys tur i Working class igen. Hon skötte sig perfekt även denna dag och fick en fin placering som 3:a i klassen! Om Best of Breed tävlar CACIB-vinnande hane och tik, juniorvinnande hane och tik och veteran-vinnande hane och tik. Resultatet i denna ärorika final blev: BOB blev WW-17 Barecho Rock My World, BOS WW-17 Springtrend Silver Shadow, BOB-junior JWW-17 Barecho All Rights Reserved och BOB-veteran WVW-17 C.I.E. NORD UCH NO VV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace.

Grattis Helen och Jenny till er BIR-vinnare!
Denna dag missade vi inte Best In Show finalen för veteranerna. Vilken känsla att få springa in i den stora ringen på en världsutställning, obeskrivligt..
Tack för att du följde med mig på denna oförglömliga resa Gun-Brith! Här är litet bilder från vår sightseeing!

Förmiddagskaffet intages på ett mysigt café! Sen gick vi till Brandenburger Tor. Nu var vi trötta i benen så vi tog denna taxi till Checkpoint Charlie. Det var en spännande och lärorik taxiresa!
På kvällen firade vi Gun-Brith som fyllt år! Hipp, hipp, hurra för Dig Gun-Brith som är en sådan god vän! Kram!
2017-10-18
Idag blev "Oliver" Astrospring's Quidditch och "Noir" Pussentorpet Thunderball Svenska Viltspårschampions!!!! Vilka hundar och vilka duktiga ägare och förare! Stort, stort, grattis till Helen och Lasse!!!
Oliver fick dessutom Hederspris på dagens spår! Han är den fjärde i Q-kullen som lyckats bli Viltspårschampion! Noir är en av Prontos duktiga barn som visar framtassarna i skog och mark! Det är redan fem stycken som har godkända jaktanlagsprov och två är viltspårschampions!
SE VCH Astrospring's Quidditch och SE VCH Pussentorpet Thunderball
2010-17-16
Den 7 oktober var jag på Hallands Kennelklubbs inofficiella utställning med den yngsta och den äldsta hunden på kenneln! Det var debut för "Suss" Mi-Mio's Anemone, 4 månader gammal.
Hon var jätteduktig och tyckte att det var jätteroligt att träffa alla hundar och människor i ridhuset. Hon blev BIR och BIG-4 i valpklass I!
"Suss" Mi-Mio's Anemone, 4 månader gammal
Grappa fick följa med som barnvakt men som vanligt showade hon som bara den och blev BIS-veteran och BIS-3! Min fina, fina och härliga C.I.E. NORD UCH NO VV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace!
"Grappa" C.I.E. NORD UCH NO VV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace, 9 år gammal
2017-09-05
I fredags var det 3 glada damer som begav sig iväg mot Danmark! Målet var Hasmark camping på Fyn. Där skulle Dansk Spanielklubbs årliga Gold Cup gå av stapeln. Lina hade med sig både Trasan (SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion) och Totte (SE U(U)CH Zelini's Back To The Future) och Mona hade med sig Allis (Astrospring's Romilda) som skulle göra debut i babyklass. Lördagen inleddes med strålande väder och en väldigt fint arrangerad utställning med blommor som kantade ringside. Lilla Allis skulle in som nr.1 och hon var så duktig, avslappnad och glad. Jag är jättenöjd med hennes debut. Hon var ensam i babyklass så hon blev BIR-valp. Totte var anmäld i öppen klass och Trasan i championklass. Både Lina och jag var ordentligt pirriga eftersom båda två kunde bli Danska Utställningschampions om de fick CERT. Totte vann sin klass med CK och Trasan blev 2:a i championklassen med CK så nu var det dags för Bästa Hanhund. Jag visade Totte och Lina Trasan, så nervöst det var! Trasan hamnade som tvåa Bästa Hanhund och Totte som 3:a Bästa Hanhund! Eftersom vinnande hane CH Sieger's Just Like Django redan var Dansk utställningschampion gick CERTET till Trasan och reserv-CERTET till Totte! Så redan på lördagen hade vi en ny Dansk Champion och eftersom Trasan redan är både Svensk och Norsk utställningschampion så blir han även NORDISK Utställningschampion! Så otroligt roligt!!!
  En stolt matte!
På kvällen firade vi med grillning tillsammans med danska vänner! Tack för en trevlig kväll!
Söndagen startade med lika vackert väder och spanielklubben bjöd på frukost, frukt och godsaker! Så trevligt och gott!
Allis hade en valp att konkurrera med på söndagen. Hon vann babyklassen med denna strålande kritik:
Outstanding puppy, excellent head, good bone and substance, good tailset, moves well. She should be a big winner in the future.
Domare Philip John sa att hon var behaving well men i BIS-finalen kan jag meddela att hon var behaving very bad när hon skulle springa ifatt den lilla amrisen för att leka med den söta lilla vovven...
Vi blev avtackade först!
 
På söndagen var Trasan anmäld i öppen klass och Totte i championklass.Trasan vann öppen klassen med CK och Totte blev placerad som 2:a i championklassen med CK. Jag fick ta hand om Trasan i bästa hanhund och trots att han hade stenkoll på var matte fanns i ringen så fungerade han fint för mig. Domare Philip John var framme hos Trasan och tittade på honom och vi fick springa extra fram och tillbaka. Till min
och naturligtvis Linas stora glädje blev Trasan vinnare i bästa hanhund och Totte 3:a med CERT och därmed Danskt Utställningschampionat! Vilken lycka! Två champions på samma helg! Grattis Lina till dina fina pojkar! BIR blev den vackra CH Sieger's Show Me The Money Honey. Grattis till det Vibe, Jessie och Kaj. Domarens ord om sina vinnande Springer Spaniels på Facebooksidan Spaniel Klubben Udstillinger: The English Springer Spaniels were by and large good. I was particularly looking for clean heads, that sets off their chiseled features. I found my ideal in a lovely bitch and a fabulous male. The bitch was a touch better in movement on the day but both are world class Springers of the right type! På denna facebooksida kan man se videos från söndagens utställning om man är intresserad.

Jag fick också njuta av Prontos fina barn som gjorde riktigt bra ifrån sig! Sieger's Miles David "Vettel" vann sitt tredje Junior Klub Cert och fick titeln Junior Klub Champion!

Sieger's Miles Of Smiles "Mayday" blev 2:a Bästa tik med CERT!  De är båda två härliga hundar med glimten i ögat! Jag önskar dem all lycka framöver på utställningar och prov!
2017-08-29
Vilken härlig helg Lina och jag har haft! Vi for upp till vackra Bohuslän på fredag kväll för att bo hos Lottie och Magnus över helgen eftersom det var 2 utställningar i dessa trakter och så ville vi så klart träffa "Milla" Salix Keep Ya Head Up, Trasans söta dotter tillsammans med SE U(U)CH NUCH Bobwhite's Makes Me Happy. Lycka till med henne och enormt stort tack för all god mat och hjälp med hundarna!
Stolt farmor med lilla Milla och pappa Trasan!                                                            Kusinerna "Suss" Mi-Mio's Anemone och "Milla" Salix Keep Ya Head Up
 
Lördagens utställning i Ljungskile, Backamo, arrangerades av SKK. Henrik Härling dömde rasen. Där hade vi med oss Oliver, Trasan och Grappa. Oliver (Astrospring's Quidditch) vann öppenklassen med CK och fick reserv-CERT, hans femte....Trasan (SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion) blev 2:a i championklassen med CK och trea Bästa Hanhund. Grappa (C.I.E. NORD UCH NNV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace) blev bästa veteran med CK.
I finalen blev hon BIS-2 veteran!!! Finalen dömdes av Knut-Sigurd Wilberg.
Hon sprang så fint och jag njöt av varje sekund inne i den stora ringen! Det är helt otroligt att hon fyller 9 år på söndag den 3/9.

Dagen efter var det SSRK som arrangerade utställningen i Gustavsberg, Uddevalla. Där hade vi med oss Oliver, Trasan, Pronto och Grappa. Oliver var trea i öppenklassen, Trasan var trea i championklassen med CK och Pronto (C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix) vann championklassen med CK och blev till min stora glädje Bästa Hanhund och sedan Bäst i Rasen! Stort tack till domare Ola Eriksson, kennel Geltman's. BIM blev Fire'n Ice Make My Daydream True. Stort grattis till det Lotta!

Grappa blev 4:a Bästa Tik och dagens Bästa Veteran. I BIS finalen för veteraner blev hon BIS-4! Vilken krutgumma!
2017-08-19
Stort grattis till Lili-Ann och Niimo som klarade sin tredje godkända runda i Rallylydnad Fortsättningsklass och därmed får en ny titel, Rallylydnadsdiplom i fortsättningsklass RLD F!
2017-08-13
 
Vi är så stolta över att "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana var med och representerade Sverige i Nordiska Mästerskapet i viltspårprov i Danmark idag! En hedrande 4:e plats blev det för laget!
Bengt och Thea deltog på Tisjöprovet den 27/8 och de placerade sig på delad tredje plats där! Stort grattis!
2017-07-28
Kennel Astrospring's har fått sin 45:e Viltspårschampion! Det är "Freja", Astrospring's Quinn, som ståtar med den fina titeln SE VCH! Grattis Eva, du och Freja är så duktiga! Jag har gjort en liten räkneuppgift och fått fram att eftersom det finns 139 Astrospringrar och 45 av dem ståtar med titeln Viltspårschampion blir det faktiskt så att en tredjedel av alla Astrospringrar är viltspårschampions!
2017-07-28
Astrospring's in the air, kanske man skulle kunna inleda denna uppdatering med! I söndags startade min resa till Bodil Holm, kennel Mi-Mio, i Sparbu som ligger i Nord-Trøndelag fylke i Norge.
Anledningen till resan var att äntligen få hämta tillbaka blodslinjen från min älskade och oändligt saknade NORD UCH SE VCH NO VCH SE V-12 Astrospring's Nyanza "Trassla". Trassla fick bara en valpkull tillsammans med Finnliden's Good By Heart. Det blev 5 valpar (1 hane och 4 tikar). Hanen är SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion "Trasan", tikarna är SE U(U)CH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega "Paddy", SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea", Astrospring's Opportunity och NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelia "Perla". Perla flyttade till Bodil i Norge. Hon har haft en valpkull tidigare hos Bodil. I år skulle hon paras igen och nu var det läge för mig att tinga en valp. I höstas såg jag en bild på en 8 månaders Mi-Mio-valp som heter Mi-Mio's Nike Athlete "Liam" och jag tänkte direkt att han skulle passa till Perla men eftersom hon skulle löpa i början av 2017 så fanns det ingen möjlighet att använda Liam denna gången eftersom han då ännu inte skulle ha fyllt 1 år.
 Meeen tiden gick och Perla drog ut på tiden för löpstart. Så en dag läste jag på Facebook att kullen som Liam är född i var 1 år. Jag tog snabbt kontakt med Bodil och frågade om hon kunde tänka sig att röntga och ögonlysa Liam och eftersom ingenting är omöjligt för Bodil så gjorde hon det samma vecka och till vår glädje blev Liam röntgad med HD A, AD 0, gonioskopi ua och ögonlyst ua!
Till vänster Liam 8 mån. Till höger Liam 1 år.
Perla började löpa strax efter och då återstod det att se om tycke skulle uppstå. Det gjorde det och 9 veckor senare föddes det 9 svart-vita valpar (6 hanar och 3 tikar) på kennel Mi-Mio! Liam är troligtvis dominant svart eftersom alla valparna blev svart-vita. Perla ger troligtvis inte tan eftersom ingen hade tan-färg men alla valparna är bärare av tan-anlaget eftersom Liam är svart-vit med tan. Den 1-2 juli debuterade Liam på utställning i Trondheim. På Norsk Spaniel Klubs utställning blev han 4:a Bästa Hanhund med reserv-CERT och på NKK Trondheim blev han 3:a Bästa Hanhund med CERT och följande kritik av den välkända domaren Paula Heikkinen Lehkonen:
Utmerket størrelse, velutviklet og velbygd, korrekte proposjoner, langt vakkert hode, vellagde skuldre og velutfylt forbryst, vakker overlinje, bra dybde og volum på brystkurven, kraftig bakstell med utmerkete vinkler, utmerket pels og kondisjon, veldig lovende helhet.
Till vänster Liam och Perla. Till höger Liam med sin rosettskörd!
I söndags var det alltså dags att flyga upp till Trondheim för att hämta lill-Pärlan! Ditresan var minst sagt krånglig... Flyget från Landvetter var försenat så jag missade mitt anslutningsflyg till Trondheim. Det var bara att knalla till SAS service för ombokning, hämta ut bagaget och checka in det på nytt samt gå igenom säkerhetskontrollen igen. När jag äntligen var framme kl. 22 kom inte mitt bagage. Det skulle skickas hem till Bodil så snart det kom till flygplatsen fick jag besked om. Som tur var hade jag packat litet kläder i transportväskan som jag hade som handbagage. Bodil var snäll och hämtade mig vid flygplatsen. Vi kom hem till hennes fina ställe vid midnatt och då var det fortfarande nästan ljust ute. Jag fick träffa valparna och redan vid första titten visste jag vilken valp som var min! Lilla söta Vitsippa, Mi-Mio's Anemone, vann mitt hjärta direkt! Hon är så ultrafeminin men ändå med rejäl kropp och stomme!

Jag fick möjlighet att se alla valparna på en valptest och följa dem i vardagen hos Bodil där de levde livets glada dagar! Det var en härlig valpkull, nyfikna, sociala och mycket apporteringsglada! Tack ännu en gång Bodil för att jag fick möjlighet att köpa en av dessa härliga valpar! Jag träffade massor av trevliga springermänniskor hemma hos Bodil bl.a Nina Beate Voll som hämtade syrran Mi-Mio's Mayblossom to Wigasci "Indi". Anita Songe kom och visade upp pappa Liam! Det var så roligt att äntligen få träffa denna härliga och snygga kille! Lycka till med alla framtida planer för Liams del!
  Pappa Liam delar ut pussar till höger och vänster!
Jag fick också lära känna ett par Pronto-Tuvabarn som hunnit bli 12 veckor gamla! "Crispo" Mi-Mio's Sparklers in the Sky bodde några dagar hos Bodil när hans familj var på semester så honom lärde jag känna ordentligt. En mycket snäll och glad kille som var lätt att samarbeta med! Lycka till med honom i framtiden!

Solveig Brevik kom och visade upp sin trevliga och fina valp "Oda" Mi-Mio's Wandering Star! Lycka till även med henne på kommande utställningar och prov!

Här är Bodils "kennelpojke" Axel som tillbringar mycket tid med hundarna på kennel Mi-Mio!
Om någon noterat att jag har samma kläder på alla foton så är det alldeles riktigt. Bagaget kom inte på hela vistelsen. Som tur var gick hemresan desto bättre! Jag fick mitt bagage med mig hem igen och lilla valpen sov sig igenom båda flygresorna och nästan hela bilresan hem! Nu har lillan bott hos oss några dagar och hon lever verkligen upp till förväntningarna! Så trygg, glad, social, orädd, apporteringsglad och urgullig valp som ännu inte har fått något tilltalsnamn..... Oändligt stort tack till dig Bodil som har lagt ned så mycket arbete för att få till parningen och sen de allra bästa förutsättningarna för valparnas uppväxt! Jag ska försöka förvalta lill-Pärlan så gott jag kan! Lycka till med din lille kille från kullen Mi-Mio's Blossoming into Life!
2017-07-17
Team Astrospring's on the road again! Denna gången var det Springer Klubbens årliga Club Show som var målet för resan! Vi checkade in på Gustavsviks camping i Örebro redan på fredagskvällen. Trevligheterna startade med en vacker, solig och varm kväll tillsammans med en hoper springerfolk! Vi var uppe i ottan på lördagsmorgonen för avfärd till vackra Segersjö Herrgård där årets Club Show gick av stapeln. Som vanligt möttes vi av trevliga arrangörer som tar hand om oss utställare på ett föredömligt sätt! Tack för ännu ett välordnat Club Show som även var 30-årsjubiléeum! Vi blev bjudna på god lunch och kaka efteråt, MUMS! Team Astrospring's bestod denna gång av: Gun-Brith och Paddy, Lina och Trasan, Lasse och Oliver, Anna, Bengt och Thea, Ann och Pronto.
Helén och Noir, Lottie, Magnus, Lovis och Hedvig var med som hejarklack! Vi hade en fantastisk dag tillsammans! Vilket väder det var och vilka fina och trevliga hundar vi har! Valpar och hanhundar dömdes av Mr Graham Osborne (kennel Beaters) UK. "Oliver" Astrospring's Quidditch och jag deltog i öppen klass. Där var 10 hanar anmälda och Oliver vann klassen! Sedan var det championhanarnas tur. De var 12 stycken och där deltog Trasan och Pronto. När Trasan stod som segrare i denna klass med så många fina championhanar blev vi helt överväldigade! Lina grät och vi andra jublade! Så roligt med två stycken Astrospringrar i topp både i öppen klass och championklass! Jag kan inte beskriva hur stolt jag känner mig över detta! I Bästa Hanhund plockade domaren ut 6 hundar och både Oliver och Trasan var med i den gallringen! Astrospring's Quidditch "Oliver" placerades som 4:a Bästa Hanhund! Grattis till dig Lasse som håller honom i toppkondition! Så roligt att domaren sa till dig att han är i top show condition!
Foto Nina Jonzon
I finalerna blev både Oliver och Trasan BIR i sina klasser! SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion "Trasan" BIR champion! Grattis Lina till din fantastiska hund som går bra för alla domare!
Foto Bengt Cervin
"Pronto" C.I.E. NORD UCH SE VCH Astrospring's Phoenix placerade inte sig i championklassen och ingen champion förutom de 4:a placerade fick CK vilket jag tyckte var konstigt.
Foto Nina Jonzon
Pronto hade många fina avkommor som deltog i både valpklass och juniorklass! Alla verkade väldigt trevliga och positiva och ägarna är nöjda med dem! De yngsta av Prontos avkommor gick i valpklass I.
Nina visade Yoda Pups Yabba The Hutz "Yabba" till 2:a med HP. Här under sitter han med sin pappa och stolta farmor! I valpklass I tikar deltog Suluddens Fabulous And Beauty med sin ägare Ingela.
Foto Nina Jonzon
Jag visade Pussentorpet Xmas Fun som blev BIM i valpklass II. Hans bror Pussentorpet Xmas Star blev 2:a med HP välvisad av sin ägare!
Foto Bengt Cervin
Pronto hade 3 junior/unghundar som deltog på Club Show. Det var Deming's Liquorice Lloyd, Deming's Liquorice Lucy och Bogaloo's Good Old Memories.
2018 kanske det kan bli en avelsklass! Det vore roligt!
Tikarna dömdes av Mrs Sandy Hall (kennel Hollybrook) UK
"Paddy" SE U(U)CH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega deltog i jaktklassen. Eftersom hon har godkänt Norskt jaktanlagsprov så har vi ansökt om Working Certificat. Paddy fick vg.
Foto Gun-Brith Hugosson
"Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana deltog i öppen klassen tillsammans med 20-talet tikar. Det var en enorm klass! Thea fick excellent.
Foto Bengt Cervin
En mycket glad och nöjd uppfödare efter 2017 års Club Show!
Foto Bengt Cervin
Vi hade en härlig kväll på Gustavsviks camping tillsammans med team Lizziardhs! Vi smakade på Pimms! Det var gott och gjorde gott! Tack för det Lisa och Dave Mitchell!
Helgen före Club Show var det utställning i Tvååker. Där var det syskonparet Trasan och Thea som gjorde det bäst på fredagen! Trasan 2:a i championkl och 3:a Bästa Hane. Thea 1:a i öppenkl med CK.


På lördagen var Pronto 1:a i championklassen med CK och Grappa bästa veteran och 4:a Bästa tik.
2017-07-03
Ännu ett CERT till en av de fina hundarna i Q-kullen! Denna gång till fina "Leo" Astrospring's Quarterback som bor i Finland hos Maija! Stort grattis!

Två Astrospringrar deltog i "Springernatta" på Hunneberg, en viltspårtävling i två dagar arrangerad av Springer Trestad och Dalslands Dreverklubb. SE U(U)CH SE VCH NO VCH RLD N Astrospring's Niim "Niimo" och matte Lili-Ann fick 1:a pris båda dagarna och Niimo var tredje bästa hund med HP på lördagen. Astrospring's Quidditch "Oliver" och husse Lars fick 1:a pris på lördagen men på söndagen var Oliver så trött att han inte riktigt kunde koncentrera sig på spårningen. Jättestort grattis till er båda!
Jag fick äran att "låna" med mig Trasan till Springer Klubben Västras välarrangerade utställning i det vackra Hovsnäs. Marianne, som kommit ner från Sundsvall för att hjälpa mig med valpleverenser och hundpassning i helgen när Leif jobbade 12-timmarspass, var med och njöt av dagen tillsammans med mig! Vi promenerade med hundarna, åt en god middag och shoppade i gårdsbutiken efter utställningen!
Finn tre fel på denna bilden (alla hundarna är brun-vita)! Det får bli ändring på det snart!
Trasan till vänster på bilden var så härlig att visa! Tack snälla Lina för lånet! Han blev 2:a Bästa Hanhund i Hovsnäs och dagen efter i Borås blev han 3:a Bästa Hanhund!
Grappa till höger på bilden var bästa veteran och 4:a Bästa Tik båda dagarna! I veteranfinalen i Borås var hon utplockad som en av de 5 bästa men tyvärr avtackades vi så det blev ingen placering. Nära nära! Paddy var bästa jakthund på Hovsnäs. Tack för en härlig utställning på en fantastisk plats alla som arbetar i Springer Väst!
2017-06-18
Förra helgen var Gun-Brith, Lasse och jag i Danmark på en liten tripp! Vi åkte färjan Varberg-Grenå redan på fredagen för att vi skulle hälsa på Olivers lille son Diamond Ring It Takes Two "Viggo". Han var en riktig liten charmör! Stort tack Inge för att du arrangerade mötet och lycka till med de små Oliverbarnen framöver!
Lille Viggo och pappa Oliver!
Det var verkligen Olivers helg från början till slut! På dubbelutställningen i Vejen lyckades han vinna båda de danska CERTEN! Första dagen var det Arne Foss som dömde och då blev han 3:a Bästa Hanhund och andra dagen var det Ann Carlström som dömde och då blev han 4:a Bästa Hanhund! Kolla bara så mallig han är här under!!! Stort grattis Lasse till din fina "Oliver" Astrospring's Quidditch!

Syrran "Humlan" RLD N Astrospring's Que Sera Sera var också med på resan, litet urfälld inför löp så jag trodde kanske inte att det skulle gå så bra men Arne Foss som även dömde henne i Bö i Norge är väldigt förtjust i henne så det blev samma placering som då 2:a Bästa Tik med CERT och resCACIB! Gissa om jag är stolt och glad över min Humla som nu har ett CERT i Sverige, ett i Norge och ett i Danmark!
Gun-Brith hade med sig "Paddy" SE U(U)CH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega. Hon var 2:a i championklassen båda dagarna och Ann Carlström hade bara lovord att säga om henne så Paddy OM du bara ville springa lika fint som du står uppställd så......... Du har ju så fina rörelser så snälla Paddy nästa gång så springer du väl!!!!!!!

Tack för en härlig tripp Gun-Brith och Lasse!
2017-06-03
Förra helgen var Lina och jag i Hasslarp på SSRK:s utställning. Det vinnande teamet Trasan och Lina är i farten igen! "Trasan" SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion blev Bästa Hanhund båda dagarna! Ni är bara bäst! Kram och grattis från en stolt uppfödare! BIR på lördagen CH Big Brazzel Daydreamer och på söndagen CH Big Brazzel Born to Win. Grattis Katarina och Andrea!

Jag fick äran att visa tre fina Prontobarn! I valpklass I var det den svart-vita killen "Spikey" Pussentorpet Xmas Fun. Han blev BIM-valp båda dagarna! I valpklass II var det "Glittra" Ziridas Glittering Gulli Av Pronto som blev BIR och BIS-3 båda dagarna! Stort grattis till ägare och uppfödare till de fina valparna!
 
Så var det den härliga junioren "Göte" SE VCH Pussentorpet Moonraker som vann juniorklassen med CK och sen fick CERTEN båda dagarna! På söndagen blev han 3:a Bästa Hanhund och även dagens bästa junior/unghund! I finalen slutade han som BIS-4! Samma vecka gick Göte sitt tredje viltspår i öppen klass och även det gick bra så nu kan han titulera sig Svensk Viltpårschampion!
Prontos första championavkomma! Stort grattis till ägare Katti Harrysson och uppfödare Kari Larsdotter Hansson!

"Humlan" RLD N Astrospring's Que Sera Sera var också med och hon placerade sig som 2:a i öppen klassen med CK båda dagarna! Hon har också varit ute i skogen och spårat till sig ett godkänt resultat i anlagsklass på viltspårprov! Syrran "Freja" Astrospring's Quinn var också där och hon fick sin andra "etta" i öppen klass så nu väntar vi med spänning på nr.3! Grattis Eva till din duktiga Freja!
2017-05-21
Stort, stort, grattis Lina till din "Totte" Zelini's Back to the Future
(SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion-Zelini's Private Practice) som blev BIR, BIG-3, Svensk Utställningschampion och fick CACIB idag på SKK Int i Hässleholm! Den fina tårtan festade vi på i Hasslarp!
2017-05-04
Nu har valparna kommit! Läs mer på valpsidan!
2017-05-01
Lilla hoppetossan "Humlan" lyckades få sin tredje godkända rallyrunda 81 p. i Nybörjarklass på Kungsbacka BK i lördags så nu har hon fått sin första titel! RLD N Astrospring's Que Sera Sera

Annars går vi i väntans tider här på kennel Astrospring's! "Prillan" Astrospring's Pandora ska få sina valpar i veckan och det är så spännande att se vad som gömmer sig i den goa magen! Vilken kondition hon har, hänger lätt med på kortare skogspromenader! Tack Mona och Bengt för att ni har skött henne så exemplariskt!
Astrospring's Pandora dygn 59
Brorsan Pronto har blivit pappa till 4 små guldklimpar på kennel Mi-Mio's i Norge. Mamma är NVCH SE VCH Mi-Mio's Sweet Memories to Wigasci "Tuva". Lycka till Bodil med de små guldklimparna!
Det blev en brun-vit hane, två svart-vita hanar och en svart-vit-tan tik.
2017-04-17
Vi är så stolta över att SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" och husse Bengt har fått reservplatsen i det svenska laget som ska representera Sverige i Nordiska Mästerskapet i viltspårprov som i år går i Danmark den 12-13 augusti! Hela Astrospringsligan håller tummarna för er!

Humlan och jag har varit på Halmstad Brukshundsklubb och tävlat rallylydnad idag! Humlan lekte känguru mest hela tiden men vi fick trots allt hoppande ihop 75 p och ett godkänt resultat! Lotta och Mira deltog i Mästarklassen.
2017-04-12
Årets första viltspårschampion blev SE VCH Astrospring's Quiz "Scilla" som efter tre starter i öppen klass på viltspårprov blev Svensk Viltspårschampion! Stort grattis till Barbro och Kent som gjort ett så fint arbete med Scilla! Domare var rutinerade Curt Muhrén som dömde för Dalslands Dreverklubb. Han gav Scilla följande kritik: Tar blixtsnabbt an spåret. Korrigerar sig snabbt vid avvikelser. Klarar alla vinklar och återgången utan ringning. Tar tveklöst klöven.
Här ser vi den fina och duktiga "Scilla" mitt i de blommande scillorna! Stolt ägare är Barbro Edling Svensson.
2017-04-09
Gun-Brith, Lina och jag har tillbringat helgen på SSRK:s utställning i Kungsbacka. Avslutningen av helgen var klart bäst! Queen Grappa C.I.E. NORD UCH NVV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace är i toppform och älskar att sväva fram i stora finalringar! Denna gången slutade hon som BEST IN SHOW-veteran för domare Jan-Erik Ek som också dömde rasen idag. I rasen blev hon tredje bästa tik. "Paddy" vår nykrönta norska utställningschampion NO UCH SE U(U)CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega blev idag 2:a i championklassen och dagens bästa jaktmeriterade hund. I jaktfinalen blev hon BIS-3!
 
Grattis Gun-Brith till fina och duktiga Paddy!
I lördags gjorde "Trasan" NO UCH SE U(U)CH Astrospring's Orion årets utställningsdebut. Jag fick äran att visa honom i Bästa Hanhundsklassen och det gör jag gärna om! Vilken härlig hund! Vi slutade som 2:a Bästa Hanhund! Sonen "Totte" Zelini's Back to the Future går i pappas fotspår och samlar på reservCERT nu när championatet är så nära.... två stycken blev det denna helgen. Grattis Lina, snart är den blå-gula er! "Humlan" har också varit med i unghundsklassen båda dagarna. På lördagen var det mest hopp och skutt men idag gick hon riktigt fint och vi kom 2:a i klassen med CK.
2017-04-08
Prillan har varit på ultraljud och hon är dräktig! Se mer på valpsidan!
Syskonen Astrospring's Quinn "Freja" och Astrospring's Quidditch "Oliver" har använt sina näsor i veckan!
Freja och matte Eva har blivit godkända på doftprov! På kursen gjorde de också så bra ifrån sig att de fick pris! Oliver och husse Lars har blivit godkända i anlagsklass på viltspårprov! Grattis till er båda!
                                                           
2017-04-01
Astrospring's Quidditch "Oliver", Astrospring's Que Sera Sera "Humlan" och Astrospring's Phoenix "Pronto" har varit på BPH (Beteende- och personlighetsutveckling hund). Alla tre genomförde provet med skottprov. Jag är så nöjd med dem alla tre!
Oliver har blivit pappa på kennel Diamond Ring!
DKCH KLBCH NOCH SE(U)CH NORDCH INTCH CIB Diamond Ring Wintertime Love "Sille" fick 5 valpar men tyvärr överlevde endast 2 av dem.
Här är den stolta mamman med sina två juveler! Lycka till med dem i framtiden!
Pronto har också blivit pappa till fyra Prontosaurier på kennel Soludden! Här är tjockisarna med mamma
"Liza" SE U(U)CH Big Brazzel Hot and Wild! Lycka till med dem i framtiden!
2017-03-20
Det är svårt att finna ord för hur stolt och lycklig jag är över "mina" fantastiska Astrospringrar! Tredje långresan för det nya året 2017 gick till Kristiansand i Norge och Fru Fortuna var med även på denna resa! Vad sägs om: mor och son BIR och BIM samt Paddy 2:a Bästa tik! Pronto och Paddys placeringar gav dem varsitt CERT och CACIB. Båda två får de nya titlarna Norsk Utställningschampion och för Prontos del blir det även titeln Nordisk Utställningschampion eftersom han nu är champion i tre nordiska länder! Här sitter en överväldigad uppfödare mellan sina två svart-vita multichampions!
C.I.E. NORD UCH SE U(U)CH DK UCH NO UCH SE VCH Astrospring's Phoenix "Pronto" och SE U(U)CH NO UCH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega "Paddy" Grattis Gun-Brith till din fina Paddy!
          
Min drottning och stjärna C.I.E. NORD UCH NVV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace "Grappa"
blev Bäst I Rasen för domare Åge Gjetnes och jag blev inte förvånad för jag tycker att Grappa är helt fantastiskt fin och i superkondition (tack vare husse) trots att hon uppnått veteranåldern! Hon älskar att visa upp sig och det är en fröjd att få följa med henne i koppeländan! I grupp 8 blev hon oplacerad men i veteranfinalen hade hon precis lika mycket kvar att ge och domare Ole Staunskjaer uppskattade henne så mycket att han placerade henne som Best In Show-2! Stort tack till både rasdomaren och finaldomaren! Återigen stort tack till Jens Karlsson för att jag fick möjlighet att förvalta denna underbara hund!
Stort tack Gun-Brith för att jag får "låna" din fina Paddy och för att du följer med på sådana här galna resor! Vi sticker snart igen, eller hur!!?
Tack till Elisabeth Förland för att du hjälpte till med fotograferingen och för att jag fick träffa Prontos fina son Sieger's Miles Ahead "Jamie". Jag önskar er all lycka på utställningarna framöver!
Här är prisskörden!
2017-03-20
Vilken härlig resa vi hade till Birmingham och Crufts! Den var fylld av skratt, vårvärme, shopping, fina hundar, god mat och dryck i goda vänners lag! Tack till Lisa (som fanns bakom kameran), Marica och Lotta för en oförglömlig tripp! Det måste vi göra om! Kramar!                                                                                                               Prillans fästman
"Kelvin" KBHV-16 JEUW-15 Fire'n Ice Magic Rhythm
2017-03-07
Astrospring's Pandora "Prillan" är parad med KBHV-16 JEUW-15 Fire'n Ice Magic Rhythm "Kelvin" och de väntar förhoppningsvis valpar i början av maj! Tack snälla Mona och Bengt för att jag får låna Prillan och för hjälpen med skjuts till fästmannen! Tack till Lotta som lånar ut sin trevliga hanhund Kelvin och så önskar vi er all lycka på Crufts på lördag! Jag kommer att vara där och heja på er!
I söndags var Lina och jag på SSRK:s utställning i Moheda där Börje Johansson dömde. Jag hade fått förtroendet att visa två stycken Prontobarn. Först var det lilla "Gry" Ziridas Gorgeous Gry av Pronto i valpklass I där hon fick HP och blev BIR-valp. Sen var det "Göte" Pussentorpet Moonraker som vann juniorklassen med CK och sen blev placerad som 4:a Bästa Hanhund med reservCERT!
Ägare Micke Steinert  Ägare Katti Harrysson
Jag visade också två fina Astrospringar. Det var SE VCH Astrospring's Quattro "Malte" som vann unghundsklassen med CK och SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" som kom 2:a i öppen klass med CK. Grattis till Maltes ägare Katarina och Theas ägare Anna och Bengt! Jag hade bara "Grappa" C.I.E. NORD UCH NVV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace med mig och hon vann veteranklassen med CK och blev sedan 4:a Bästa Tik. Lina hade "Totte" Zelini's Back to the Future med sig och han blev 2:a i öppen klass. Vi håller tummarna för Tottes "sista" CERT nästa gång! Tack för att du körde hem i snöstorm och halka Lina. Jag var helt slut efter att ha visat 5 hundar!

Pronto har haft dambesök från Norge. Det var den fina och duktiga tispen NVCH SE VCH Mi-Mio's Sweet Memories to Wigasci "Tuva" som kom med sin uppfödare Bodil Holm! Tuvas pappa är "Gidde" Finnlidens Good By Heart som är pappa till vår O-kull så det ska bli väldigt spännande att se vad Tuva och Pronto lämnar. Lycka till med valpkullen Bodil!
2017-02-22
Det är knappt jag tror det är sant! Denna helgen gick resan till Norge där Arne Foss dömde på NKK:s utställning i Bö i Telemark. Med i bagaget var "Oliver" Astrospring's Quidditch som blivit BIS-3 valp på My Dog-16 under Arne Foss, "Humlan" Astrospring's Que Sera Sera och "Noir" Pussentorpet Thunderball. Noir var först ut i juniorklass där han blev placerad som nr.3. Oliver och två andra unghanar fick fina lovord från domaren. Oliver blev 1:a i unghundsklassen med CK. I Bästa Hanhund blev han placerad som 4:a med reserv-CERT. Kritiken var jättefin och speciellt glad blev jag över följande:
særdeles tilltalande hode og uttrykk, fine øyne, velformad skalle! Så var det då Humlans tur att gå in i ringen. Hon trivdes alldeles utmärkt med underlaget som var konstgräs med bra fäste och litet svikt i. Jag kände hur hon sprang med fin balans och härlig attityd! Min lilla prinsessa vann unghundsklassen med CK och i Bästa Tik blev hon tvåa med CERT och reservCACIB och följande kritik:
En meget tilltalande ung tispe, super feminin, balansert, meget vakkert hode og uttrykk, god halsovergang, bra overlinje og halefeste, velvinklad. , fine poter, ok lend, god pelstruktur, særdeles gode sidebevegelser, utm driv, stabil fram og bak, triverlig temp, meget velvist
Foton Helén Lilled
Tack för trevligt sällskap, god mat och hjälp med bilkörning Helén och Lars!
2017-02-14
Vilken lycka!!! Lottie och jag har tillbringat helgen i Danmark. Det var hundutställning i Fredericia på lördagen. Pronto hade chansen till ett Danskt utställningschampionat om han fick CERT och till ett Internationellt utställningschampionat om han fick CACIB! Jag var så nervös!!! Den stackars Pronto blev borstad och finputsad om och om igen. Det var fyra fina champions i hans klass och vi hade glädjen att få stå först! I bästa hanhund var det ytterligare några fina hundar med CK som deltog men det gick vägen även där! Pronto stod som Bästa hanhund och fick både CERT och CACIB av domare och rasspecialist Vibe Borregaard Madsen, kennel Sieger's! Stort, stort, tack för de fina kritikerna på mina hundar!
"Humlan" Astrospring's Que Sera Sera vann unghundsklassen med CK och "Grappa" C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace blev 4 Bästa tik och bästa Veteran i rasen.
Grattis till BIR på er vackra NORD UCH Goldmoore's Release Me "Debbie", Tina och Micke! I BIR och BIM-finalen blev Pronto tokförälskad i Debbie så det blev en lustiger dans runt i ringen!

KRAM och PUSS på dig min älskade Prontosaurus, C.I.E.* DK UCH SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix
*Den Internationella Championtiteln ska först bekräftas av FCI och det kan ta tid så vi får vänta ett tag tills det registreras på SKK men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Enormt stort TACK till dig Lottie som följde med som ressällskap trots att du hade ont i ryggen! Vi bodde så mysigt och åt väldigt god mat på kvällarna! Vi får nog åka till Fredericia igen!
"Agnes" SE U(U)CH Art-Wave's Amuse Bouche fick 6 valpar den 16/1.
Det var 3 hanar (2 brun-vita och 1 svart-vit) och 3 tikar (1 brun-vit och 2 svart-vita). Lycka till med dem Eva-Marie, Maria och Jens!
"Yazzi" SE VCH Mountjoys Unbroken Ulrica fick 8 valpar den 9/2.
Det var 4 hanar (1 brun-vit och 3 svart-vita) och 4 tikar (1 brun-vit och 3 svart-vita). Lycka till med dem Bea!
2017-01-18
Förra helgen hade vi en lyckad date här mellan "Oliver" och "Sille"!
Astrospring's Quidditch "Oliver" fick fint dambesök från Danmark! Det var den smukke
DKCH KLBCH NOCH SE(U)CH NORDCH INTCH CIB Diamond Ring Wintertime Love "Sille" som kom.
Nu håller vi tummarna stenhårt för valpar hos Inge och Allan på kennel Diamond Ring!
Fina "Skrållan", Whisborne Witchcraft on Yoda Pupz är konstaterat dräktig genom ultraljudsundersökning! Lycka till med din första valpkull, Nina!
Lina och jag var på My Dog den 8 januari. Vi hade "Totte" Zelini's Back to the Future och "Humlan" Astrospring's Que Sera Sera med oss. Jag skulle också visa Prontosonen Pussentorpet Thunderball "Noir" och Astrospring's Quidditch "Oliver". Först ut i juniorklass var Noir och hans bror Göte. Båda fick CK. Noir som kom först fick kvalificering till Crufts 2018! Inte dåligt på sin debut i juniorklass!

Unghundsklassen vann Oliver med CK och Totte blev 2:a i öppenklassen med CK. Hanen som vann öppenklassen blev champion dagen före så han kunde inte vinna fler CERT så gissa om vi var glada när vi konstaterade att någon av våra fina hanar skulle få CERTET! Det blev äldsten i gänget som fick sitt femte CERT och sen blev det korsplacering så att 2:an i unghundsklassen fick reserv-certet.
Stort grattis Lina till din fina Totte som snart fyller 2 år och ska försöka få sista CERTET till CHAMPIONATET! Vi får hoppas att Totte inte får lika många reservCERT som hans pappa fick i öppen klass!
Zelini's Back to the Future (SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion-Zelini's Private Practice) Ägare Karolina Sjöholm
Humlan blev 2:a i unghundsklassen med CK
2016-12-29
Så var det då dags att sammanfatta år 2016! Ännu ett härligt och framgångsrikt år för Astrospringrarna! Flera stycken har verkligen visat framtassarna i olika tävlingsgrenar.
I O-kullen som är efter min älskade och saknade NORD UCH SE VCH NO VCH SE V-12 Astrospring's Nyanza "Trassla" och Finnlidens Good By Heart "Gidde" finns så många vackra och duktiga hundar:
SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion med matte Karolina Sjöholm när de blev BIS i Hasslarp i juni
Under 2016 har Trasan blivit Best In Show, BIM-BIS, BIR 4 gånger, BIM 1 gång, fått 3 CACIB och blivit Norsk Utställningschampion! Trasan hamnade på 5:e plats i Årets utställningsspringer 2016!
SE U(U)CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega med matte Gun-Brith Hugosson när de fick godkänt jaktanlagsprov i Norge
Under 2016 har Paddy blivit Svensk Utställningschampion och Svensk Viltspårschampion, fått godkänt Norskt Jaktanlagsprov och godkänt enkelt vattenprov, startat i Avancerad klass Rallylydnad och tävlat inofficiellt i Nosework! Paddy hamnade på 15:e plats i Årets utställningsspringer 2016!
SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana med husse Bengt Cervin som för Thea på alla viltspårsprov
Under 2016 blev Thea Norsk Viltspårschampion, deltog på SM i viltspår samt blev provbäst för andra året i rad på Tissjöprovet! På utställning fick hon CERT och reserv-CERT.
Här är Mi-Mio's Add Some Sparkle "Lakka" dotter till NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelia "Perla"
Lakka och hennes syskon föddes i mars 2016. Det har gått väldigt bra på valpshowerna! Lakka har flera BIS och BIS-placeringar!
Astrospring's Opportunity "Stella", här på sin 3-årsdag i april
Stella har tillsammans med matte Maria Norrman fått godkänt resultat i Rallylydnad nybörjarklass och tränas i Nosework.
Denna fantastiska valpkull (O-kullen) är alltså inte mer än 3 år gamla och har uppnått otroliga resultat i flera olika tävlingsgrenar. Nu är det dags för mig att "hämta" hem dessa framgångsrika blodslinjer! Under 2017 planeras valpkullar efter SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion och NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelia. Vi håller tummarna för att det blir flera tikvalpar att välja mellan i båda kombinationerna!

Min egen svart-vita kille SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix "Pronto" har haft ett otroligt bra år då han fick sista CERTET och blev Svensk Utställningschampion. Han har också blivit BIS-4, BIR 2 gånger, BIM 2 gånger och fått 2 CACIB. Han har fått fina valpar i Tyskland, Danmark, Finland, Norge och Sverige. Det blir spännande att följa dem framöver. Jag tänker lägga ut en sida med hans avkommor som får officiella tävlingsresultat. Länk till sidan finns på Prontos egen sida under Mina Hundar. Pronto hamnade på 8:e plats i Årets utställningsspringer 2016.
SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix när han blev BIS-4 i Gustavsberg
Astrospring's bästa rallyhund är SE VCH RLD N RLD F RLD A Astrospring's Mira som under året fixat titeln i Avancerad klass tilsammans med matte Lotta Holmgren!
SE VCH RLD N RLD F RLD A Astrospring's Mira "Mira" och matte Lotta när de vann avancerad klass i rallylydnad med 100 p.
"Småttingarna" i Q-kullen har också börjat visa vad de går för! De verkar vara duktiga spårhundar, tre av dem har redan resultat i öppen klass på viltspårprov! Först ut med championtitel strax efter sin ettårsdag var SE VCH Astrospring's Quattro som dessutom fick HP på en av sina "ettor" i öppen klass! Malte har också fått reserv-CERT på utställning.
SE VCH Astrospring's Quattro "Malte" och matte Katarina när de fick Viltspårschampionatet
Astrospring's Quiz "Scilla" och husse Kent har redan två "ettor" i öppen klass. Astrospring's Quinn och matte Eva har en "etta" i öppen klass så nästa år håller vi tummarna för ytterligare två viltspårschampions i Q-kullen. Kanske tom fler om latmasken som sitter här och skriver kan ge sig ut och träna med sin Humla (Astrospring's Que Sera Sera).
På utställning har Humlan och "Oliver" Astrospring's Quidditch fått var sitt CERT. Oliver har också fått tre reserv-CERT under året. Vi hoppas på några fler CERT under 2017 för Q-kullens räkning!

Jag är så stolt över mina uppfödargrupper som under 2016 blivit bästa grupp hela 8 gånger under de månader (mars-juli) när vi ställde ut som mest och hade tillräckligt många hundar anmälda för att få ihop grupper! Tack till alla uppfödarkollegor som har ställt upp och hjälpt till att visa grupperna! Tack också till er som har hundar som har ingått i grupperna; förutom hundarna nedan är det Mira, Malte och Thea
Gruppen A. Orion, A. Phoenix, A. Que Sera Sera, A. Omega BIS-3 i Hasslarp
Vår drottning C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace fyllde veteran (8 år) i september och hon är visad i veteranklass 4 gånger i år. Alla gångerna blev hon BIR-veteran. På SKK INT i Växjö blev hon BIS-3. Avslutningsvis klämde hon i att bli BIS-3 på Norsk Vinnarutställning i Lilleström. Där fick hon också en ny titel NVV-16, Norsk Veteranvinnare 2016!
C.I.E. NORD UCH NVV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace med sin uppfödare Jens Karlsson i Lilleström
Stort tack till alla härliga valpköpare, uppfödarkollegor och andra hundvänner som gör livet så roligt att leva! Kram till er alla och så önskar jag oss alla ett lyckligt och roligt 2017!!!!