Nyheter 2016

2016-12-30
Så var det då dags att sammanfatta år 2016! Ännu ett härligt och framgångsrikt år för Astrospringrarna! Flera stycken har verkligen visat framtassarna i olika tävlingsgrenar.
I O-kullen som är efter min älskade och saknade NORD UCH SE VCH NO VCH SE V-12 Astrospring's Nyanza "Trassla" och Finnlidens Good By Heart "Gidde" finns så många vackra och duktiga hundar:
SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion med matte Karolina Sjöholm när de blev BIS i Hasslarp i juni
Under 2016 har Trasan blivit Best In Show, BIM-BIS, BIR 4 gånger, BIM 1 gång, fått 3 CACIB och blivit Norsk Utställningschampion! Trasan hamnade på 5:e plats i Årets utställningsspringer 2016!
SE U(U)CH SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Omega med matte Gun-Brith Hugosson när de fick godkänt jaktanlagsprov i Norge
Under 2016 har Paddy blivit Svensk Utställningschampion och Svensk Viltspårschampion, fått godkänt Norskt Jaktanlagsprov och godkänt enkelt vattenprov, startat i Avancerad klass Rallylydnad och tävlat inofficiellt i Nosework! Paddy hamnade på 15:e plats i Årets utställningsspringer 2016!
SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana med husse Bengt Cervin som för Thea på alla viltspårsprov
Under 2016 blev Thea Norsk Viltspårschampion, deltog på SM i viltspår samt blev provbäst för andra året i rad på Tissjöprovet! På utställning fick hon CERT och reserv-CERT.
Här är Mi-Mio's Add Some Sparkle "Lakka" dotter till NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelia "Perla"
Lakka och hennes syskon föddes i mars 2016. Det har gått väldigt bra på valpshowerna! Lakka har flera BIS och BIS-placeringar!
Astrospring's Opportunity "Stella", här på sin 3-årsdag i april
Stella har tillsammans med matte Maria Norrman fått godkänt resultat i Rallylydnad nybörjarklass och tränas i Nosework.
Denna fantastiska valpkull (O-kullen) är alltså inte mer än 3 år gamla och har uppnått otroliga resultat i flera olika tävlingsgrenar. Nu är det dags för mig att "hämta" hem dessa framgångsrika blodslinjer! Under 2017 planeras valpkullar efter SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion och NUCH SE U(U)CH Astrospring's Ophelia. Vi håller tummarna för att det blir flera tikvalpar att välja mellan i båda kombinationerna!

Min egen svart-vita kille SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix "Pronto" har haft ett otroligt bra år då han fick sista CERTET och blev Svensk Utställningschampion. Han har också blivit BIS-4, BIR 2 gånger, BIM 2 gånger och fått 2 CACIB. Han har fått fina valpar i Tyskland, Danmark, Finland, Norge och Sverige. Det blir spännande att följa dem framöver. Jag tänker lägga ut en sida med hans avkommor som får officiella tävlingsresultat. Länk till sidan finns på Prontos egen sida under Mina Hundar. Pronto hamnade på 8:e plats i Årets utställningsspringer 2016.
SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix när han blev BIS-4 i Gustavsberg
Astrospring's bästa rallyhund är SE VCH RLD N RLD F RLD A Astrospring's Mira som under året fixat titeln i Avancerad klass tilsammans med matte Lotta Holmgren!
SE VCH RLD N RLD F RLD A Astrospring's Mira "Mira" och matte Lotta när de vann avancerad klass i rallylydnad med 100 p.
"Småttingarna" i Q-kullen har också börjat visa vad de går för! De verkar vara duktiga spårhundar, tre av dem har redan resultat i öppen klass på viltspårprov! Först ut med championtitel strax efter sin ettårsdag var SE VCH Astrospring's Quattro som dessutom fick HP på en av sina "ettor" i öppen klass! Malte har också fått reserv-CERT på utställning.
SE VCH Astrospring's Quattro "Malte" och matte Katarina när de fick Viltspårschampionatet
Astrospring's Quiz "Scilla" och husse Kent har redan två "ettor" i öppen klass. Astrospring's Quinn och matte Eva har en "etta" i öppen klass så nästa år håller vi tummarna för ytterligare två viltspårschampions i Q-kullen. Kanske tom fler om latmasken som sitter här och skriver kan ge sig ut och träna med sin Humla (Astrospring's Que Sera Sera).
På utställning har Humlan och "Oliver" Astrospring's Quidditch fått var sitt CERT. Oliver har också fått tre reserv-CERT under året. Vi hoppas på några fler CERT under 2017 för Q-kullens räkning!

Jag är så stolt över mina uppfödargrupper som under 2016 blivit bästa grupp hela 8 gånger under de månader (mars-juli) när vi ställde ut som mest och hade tillräckligt många hundar anmälda för att få ihop grupper! Tack till alla uppfödarkollegor som har ställt upp och hjälpt till att visa grupperna! Tack också till er som har hundar som har ingått i grupperna; förutom hundarna nedan är det Mira, Malte och Thea
Gruppen A. Orion, A. Phoenix, A. Que Sera Sera, A. Omega BIS-3 i Hasslarp
Vår drottning C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace fyllde veteran (8 år) i september och hon är visad i veteranklass 4 gånger i år. Alla gångerna blev hon BIR-veteran. På SKK INT i Växjö blev hon BIS-3. Avslutningsvis klämde hon i att bli BIS-3 på Norsk Vinnarutställning i Lilleström. Där fick hon också en ny titel NVV-16, Norsk Veteranvinnare 2016!
C.I.E. NORD UCH NVV-16 Art-Wave's Tempo Di Pace med sin uppfödare Jens Karlsson i Lilleström
Stort tack till alla härliga valpköpare, uppfödarkollegor och andra hundvänner som gör livet så roligt att leva! Kram till er alla och så önskar jag oss alla ett lyckligt och roligt 2017!!!!
2016-12-29
Pronto är väldigt nöjd med jullovet eftersom det dyker upp snygga tjejer här! Igår kom fina och ständigt svansviftande "Liza" SE U(U)CH Big Brazzel Hot and Wild hit med matte Lotta och Ingela!
Vi hoppas att det blir valpar på kennel Suluddens i vår!
2016-12-12
Pronto har haft dambesök i helgen. Det var den vackra SE VCH Mountjoys Unbroken Ulrica "Yazzie" som kom tillsammans med matte Beatrice och Marianne hela vägen från Sundsvall! Nu håller vi tummarna för att kennel Yazzpeaks får sin första kull valpar i februari!
2016-11-20
Igår fick kenneln en ny dubbelchampion! Stort grattis till Gun-Brith och SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Omega som fixade ett Svenskt Viltspårschampionat!
2016-11-20
Kennelns drottning C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace "Grappa" har varit på besök i grannlandet Norge där det har varit Norsk Vinnarutställning i helgen! Jag fick följa med som kennelflicka på kennel Art-Wave's. Jens, Maria och Eva-Marie ville gärna komplettera sin uppfödargrupp med Grappa och då följde matte med i bagaget! Hon är verkligen en drottning min fina Grappa! Så roligt att få se henne i BIS-finalen där massor av vackra veteraner konkurrerade om de fyra placeringarna. Grappa har en sådan utstrålning i ringen! Hon sätter upp huvudet, viftar med svansen och rör sig med härlig drive! Åh så jag njöt av att se henne knipa tredje placeringen! Nu har jag gått händelserna i förväg eftersom Grappa först blev Bästa Veteran bland tikarna och därmed fick en ny titel:
Norsk Veteranvinnare-2016! Hon blev även 4:a Bästa Tik i stenhård konkurrens av de finaste tikarna i Norden! Vann gjorde CH Sieger's Show Me The Money Honey, 2:a CH Melvely Bang Tidy, 3:a CH Adamant's Over The Moon och 4:a Grappa! Sedan blev hon också BIR-Veteran och fick en biljett in till BIS-finalen. Domare för rasen och även för BIS-finalen var rasspecialist Stephanie Rickard, Kennel Wongan, Australien. Tack för en härlig helg Maria, Annelie och Jens!
2016-11-06
Efter 2 månaders paus från utställningar var både Lina och jag rejält sugna när vi for iväg till SKK:s Internationella utställning i Växjö! Denna gången hade vi bara Trasan och Grappa med oss och det visade sig att även hundarna tyckte att det var roligt att följa med ut på äventyr igen! Grappa var överlycklig och svansen gick konstant i ringen! Hon blev 2:a Bästa Tik och Bästa Veteran. I BIS-finalen fick hon en finfin tredje placering för domare Harri Lehkonen från Finland!
C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace BIS-3 Veteran!!!!! Det är en fröjd att visa denna underbara hund!

Trasan och Lina fick en GRANDE FINALE på 2016 års utställningar genom att bli BIR med CACIB! Under 2016 har Trasan blivit Best In Show, BIM-BIS, BIR 4 gånger, BIM 1 gång, fått 3 CACIB och blivit Norsk Utställningschampion! Vilken hund du har Lina och så fint du visar fram honom! GRATTIS!!!! Jag är så stolt över er!
BIR SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion och BIM Art-Wave's Art Nouveau som blev SE U(U)CH! Grattis till det Eva-Marie, Maria och Jens!

Jag hade äran att få visa "Malte" SE VCH Astrospring's Quattro i unghundsklass. Han skötte sig fint, fick excellent och placerade sig fyra i klassen.

Lottie och jag har varit ute på äventyr! Vi flög till Bergen förra helgen för att kika på Elses (kennel Bobwhites) valpar efter "Ruth" NORD UCH Bobwhite's Midnight Dream och "Pronto" SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix som då var precis 8 veckor! Efter en turbulent landning i Bergen var det skönt att åka till Elses och Per-Oves hemtrevliga hus och få träffa de härliga valparna och alla trevliga vuxna hundar! Här är några bilder av sötnosarna!

Stort tack för en härlig helg i Bergen! Lycka till med alla fina och trevliga valpar!
Jag har också varit på besök hos Ida (kennel Ziridas) när "Cassies"
RLD N RLD F Ziridas Creative Cajsa av Jack och Prontos valpar var 7 veckor och skulle valptestas. Det var väldigt intressant att titta på! Tack för att jag fick vara med! Lycka till med lilla "Gry" och alla hennes syskon.
2016-10-02
Idag har jag haft äran att få se Lotta och Mira på rallytävling i Värnamo. Så duktiga ni är! En sådan härlig kontakt mellan hund och förare. Under honnören släpper Mira inte Lotta med ögonen en enda gång! Så välförtjänt ert rallydiplom i Avancerad klass är. Båda dagens rundor var godkända och sedan tidigare har ekipaget två godkända starter varav en på maxpoängen 100 poäng! Stort, stort grattis till Lotta och RLD N RLD F RLD A SE VCH Astrospring's Mira! Lycka till i mästarklass! Lilla "Humlan" Astrospring's Que Sera Sera fick följa med och göra debut på rallytävling idag. Jag har tränat momenten men inte särskilt många banor. Humlan fungerade fantastiskt fint och gick med härlig attityd vid båda sina starter! Hon gick så bra att vi fick ihop 99 poäng med 1 poängs avdrag för sträckt koppel och det var mitt fel. Andra banan klantade jag till det och missade en skylt och då blir det diskvalificering. För övrigt hade hon bara 9 poängs avdrag. Vi hamnade på prispallens andra plats!
Vilka härliga prickfior vi har Lotta!!!!!
  Lotta och Mira när de fick 100 poäng och jag och Humlan på 99 poäng!
2016-09-18
Pronto gjorde det igen! På SKK:s Internationella utställning i Eslöv blev han Bästa Hanhund med sitt 3:e CACIB! Domare var rasspecialist Vibe Borregaard Madsen, kennel Sieger's Danmark.

                                                                                                                                                    BIR var SE U(U)CH NO UCH Melverly Bang Tidy. Stort grattis till det Lena!
Vår drottning "Grappa" C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace har nu fyllt 8 år och debuterade i veteranklass i Eslöv. Det gjorde hon med den äran! Bästa veteran och 2:a Bästa tik var resultatet!
Finaste Grappa tycker att det är så roligt att få följa med på utställningar igen!
Dagen efter var det åter dags för en tur ned till Skåne. Då var det dags för Springer Syds utställning i Ask. Hundarna som fick följa med denna dag var Trasan, Humlan och Grappa.
Jag fick dessutom äran att visa "söt-Göte" Pussentorpet Moonraker som är Prontos valp tillsammans med SE VCH Happy-Lean's Darlene Love Buxussons. Det var debut för honom.
Först ville han helst vara med matte Kattis men det tog inte lång tid för honom att vänja sig vid "farmor".
Han gick och stod så fint så fint i ringen. BIR-valp och sedan BIS-2 valp blev resultatet för Göte! Grappa forsatte i samma stil med att bli BIS-veteran!

Trasan och Humlan blev placerade som 3:a respektive 4:a i Bästa hanhund och Bästa tik. Domare var Vicky Warrener, kennel Waterswarren, UK. Tack Lina för ressällskap och fina foton från dagen!
Det har fötts ett par kullar efter Pronto. I Norge på kennel Bobwhite fick "Ruth" NORD UCH Bobwhite's Midnight Dream 6 valpar den 1 september. Det var 3 hanar (1 lever-vit och 2 svart-vita) och 3 tikar (lever-vit och 2 svart-vita). Grattis och lycka till med dem Else!

På kennel Ziridas föddes i tisdags 13/9 fem stycken små valpar!
Mamma är "Cassie" RLD N
RLD F Ziridas Creative Cajsa av Jack! Det blev 1 lever-vit-tan hanvalp och 4 tikvalpar (1 lever-vit-tan, 1 svart-vit-tan och 2 svart-vita). Grattis och lycka till med dem Ida!
2016-08-31
Förra helgen fick SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana "Thea" och husse Bengt återigen visa sig på topp med sitt viltspårsarbete. För andra året i rad stod de som segrare av Tisjöprovet! Imponerande!
Det var hela 21 stycken deltagande ekipage. Det var två duktiga springrar i topp, tvåa var Anders Henningsson med sin duktiga "Clara" FIN VCH SE VCH True Dice Cute Clarissa endast med en poängskillnad på 2 poäng. Det var visst en riktig rysare när domarna läste upp protokollen moment för moment och jämförde Claras och Theas poäng.
Jag bockar och bugar för detta ekipage!
I helgen fick Astrospring's Opportunity "Stella" och matte Maria godkänt resultat i Rallylydnad, nybörjarklass. Stort grattis!
2016-08-22
I lördags var det Prontosauriens tur att glänsa i utställningsringen! Han blev BIR och BIS-4!!! BIM var Bobwhite's Makes Me Happy. Stort grattis till det och till det svenska certet Therese och Else!

På SSRK:s utställning i Gustavsberg träffades ett helt gäng med både små och stora springrar med Astrospringsblod i ådrorna! Småttingarna var Pussentorpet Thunderball "Noir" (SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix-SE VCH Happy Lean's Darlene Love Buxusson) och Willow Grouse Dance Quickstep "Millan" (Dexbenella Sirius Black-SE VCH Marjano's Hello Dolly) De blev BIR och BIM i valpklass I. Noir blev precis som farsan även BIS-4! Grattis Helen, Lars och "storebror" Oliver! Tack för förtroendet att få visa er lille guldgosse!

Storebror Oliver, Astrospring's Quidditch, vann juniorklassen liksom syrran Astrospring's Que Sera Sera men denna gången blev det inga CK, inte heller för Linas Totte i unghundsklassen.
Bästa veteran blev Willow Grouse Arizaga, grattis till det Eva-Lis och Håkan!
Tack till Lina, Helén, Lars, Gunilla, Lili-Ann, Lottie, Eva-Lis, Ingegärd och Therese  för en trevlig lördag med god kaka, hejarop i finalen och fina foton!
2016-08-18
Ännu ett fantastiskt arbetsresultat! Lotta och "Mira" SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Mira fick 100 poäng i Avancerad klass på rallylydnad när de tävlade på Varbergs Brukshundsklubb förra helgen!
Det blev så klart klassvinst med ett sådant resultat! Så imponerande, megastort grattis till Lotta och Mira!
På tävlingen i Varberg debuterade Gun-Brith och Paddy i Avancerad klass  med 67 p.
Samma helg var en annan del av Astrospringsgänget i Norge på utställning. Det var Anna, Bengt, Lina och jag som var på Norges Jeger- og Fiskerforbunds utställning i Elverum på lördagen och på NKK:s Internationella utställning i Lillehammer på söndagen. För att komma till utställningsplatsen i Elverum skulle man passera en bro. Det fanns en fast bro och en hängbro. För spänningens skull valde vi hängbron, eller hur Lina!? Det var tur att ni tog er över bron Lina och Trasan eftersom det blev STORCERT och ny championtitel för Trasans del! Han heter nu SE U(U)CH NO UCH Astrospring's Orion!
Grattis till din nya Norska Utställningschampion Lina!

Placeringen blev fjärde bästa hanhund på lördagen och "femte" bästa hanhund på söndagen för Trasans del.
Domare på lördagen var Vibeke Paulsen och på söndagen den andra hälften av domarparet Karl Eddie Berge.
På söndagen fick Pronto reservcert efter Picabos Wössner, min BIS-vinnare i Leksand. Stort grattis Benita och Sandra!
Ännu ett reservcert fanns med i bagaget hem och det var Humlan som fick det! Thea var placerad som 4:a respektive 2:a i öppenklassen. Här springer de vackra flickorna i ringen i Lillehammer.
Se vilken underbar kontakt de har med mig! Det är en fröjd att visa dem!
Humlan t.v och Thea t.h.! Tack för en härlig helg i Norge!
2016-08-06

Nu kommer jag att ägna mig åt ohämmat skrytande! Igår var Gun-Brith, Paddy och jag i Norge på avdelning Östfolds välarrangerade Jaktanlagsprov (JAL). Tack för trevligt bemötande från arrangörer och domare! Vi kommer gärna tillbaka! Det var 21 anmälda ekipage och 18 stycken kom till start. Två domare, Dag Hassel och Tor Magne Gramstad, skulle döma hälften av ekipagen var.
Gun-Brith och Paddy skulle gå för den senare. Först var det fältarbete och tyvärr vågade jag inte gå bakom och titta eftersom det eventuellt skulle kunna distrahera Paddy. Jag är så ledsen att jag inte fick se det fantastiska fältarbetet de presterade. Gun-Brith berättade när hon kom tillbaka att hon höll på att bli av med sin hund. Nej vad hände, råkade ni ut för något, frågade jag förskräckt? Nej, det var bara domaren som ville ta med henne hem och jaga med henne, sa Gun-Brith! Efter fältarbetet ingår en kastapport med skott. Apporten är en dummy. Nu är detta moment obligatorisk, förut kunde man avstå men ändå få ett godkänt JAL. Momentet gick väldigt bra för Paddy! Sen var det dags för vattenprov och mina nerver höll på att kollapsa totalt. Som tur var hade Gun-Brith inga problem med sina nerver och det är ju hon som för hunden!!! Denna gången var jag glad att jag  hade en kamera som skydd framför ögonen för detta var för jobbigt att uppleva direkt (som många vet föredrar jag att uppleva saker utan kameran framför ögonen). Det gick lyckligtvis bra på vattnet, litet synd att Paddy fick ett vinggrepp annars hade hon nog fått något ynka poäng mer i protokollet och det hade gjort henne till delad etta. Domarens ord vid den muntliga kritiken började med: Detta var dagens lysepunkt! Här kommer resten av protokollet och jag översätter den sammanfattande kritiken: En hund som visar ett mycket gott sökarbete, använder näsan aktivt, "tar"(?) terrängen effektivt, har god marktäckning. Håller ett mycket bra tempo och imponerar i övningen. Tack för de orden Tor Magne Gramstad!
Som ni ser på protokollet är det endast på apportarbetet på vatten som Paddy fick en "trea" resten är "fyror" och femmor" med slutpoängen 51 av 60 möjliga!
Provbäst på 52 poäng och bedömd av Dag Hassel var SE VCH Belgarbo's Wineyards Cascade och Magnhild Löfberg. Grattis till det!
Vilket ekipage! Gun-Brith och "Paddy" SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Omega ni är helt outstanding!
Alla godkända ekipage!
SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana och husse Bengt har denna helgen deltagit i SM i Viltspår som i år arrangerades av SSRK Östra i Nävekvarn. De har gått två mycket tuffa spår och lyckats komma till spårslut på båda! De hamnade på en hedrande 9:de plats! Stort grattis!!
2016-07-31
Juli har varit en händelserik månad! Här kommer alla uppdateringar med de senaste nyheterna först. Vilka duktiga valpköpare jag har! Här kommer en hel massa fina arbetsresultat!
Gun-Brith och SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Omega var på SSRK:s vattenprov i Alingsås igår och blev godkända på Nybörjarprov! Stort grattis!

Eva och Astrospring's Quinn har fått ett 1:a pris i öppen klass på viltspårprov och finfin kritik med slutklämmen:Trevligt samspelt ekipage! Stort grattis och lycka till med ytterligare ett par "ettor"!

Två fina rallyresultat från Lotta och SE VCH RLD N RLD F Astrospring's Mira som fått ett godkänt resultat i avancerad klass och Lili-Ann och SE U(U)CH SE VCH NO VCH RLD N Astrospring's Niim som fått ett godkänt resultat i fortsättningsklass med 92 poäng och en andra placering i klassen! Stort grattis till er båda och lycka till med fortsatt tävlande i rallylydnad!

Vi har återigen varit på bästa rallylägret hos Ida på VI2 Hundcenter! Som vanligt får vi lära oss massor och dessutom får vi supergod mat och umgås och har roligt tillsammans!
Denna bilden får visa hur härligt vi har det på rallykurs! Ida, du kan vara säker på att vi kommer tillbaka! Enormt stort TACK för att du tar emot oss Astrospringrare!!
Astrospringrarna som var med:
Gun-Brith och SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Omega "Paddy"              Anna, Bengt och SE VCH Astrospring's Oriana.

 Lili-Ann och SE U(U)CH SE VCH NO VCH RLD N Astrospring's Niim "Niimo" tränar Nosework. Lars och Astrospring's Quidditch "Oliver" gör inomhussök och nosework!

Astrospring's Que Sera Sera som tränar matte på Nosework och sist och minst Prontosonen (räknas som halv Astrospringer!) Pussentorpet Thunderball "Noir" och matte Helen som imponerade stort!

Stort tack till Celine, Louise och Micke som instruerar och figgar för oss på nosework och inomhussök!
Astrospringrarna har också varit och uppvaktat Lina och Jocke på bröllopsdagen! Jag var så nervös för hur det skulle gå med 10 springrar utanför Steninge Kyrka.... Tänk om de stormskäller, hoppar på de fina klänningarna eller hittar på något annat fuffens. Natten före kunde jag inte sova, låg bara och tänkte på hur vi skulle förstöra för Lina och Jocke. Allt var hemligt och jag visste inte hur det skulle gå till utanför kyrkan. Jag trodde att Lina och Jocke skulle komma först men så var det inte. Först kom det spelmän och sen kom alla gästerna och SEN var det dags för brudparet. Ja, ni förstår att det var som värsta mentalbeskrivningen! Så här överraskade såg de ut när kyrkdörren öppnades! Ena sidan: Åsa och Trasan, Ann och Lucky, Lotta och Humlan, Lili-Ann och Niimo, Christer och Grappa!

Mitt hjärta höll på att stanna när Lina dök ner bland hundarna i sin fina klänning! Jag kan inte fatta att det gick så bra men hundarna förstod nog allvaret!
 
Trasan och Totte gratulerar matte och husse!
Humlan, Lucky, Pronto, Thea, Noir och Oliver väntar otåligt på brudparet!

Finaste brudparet! Stort grattis från Astrospringsligan!
Här sitter ett annat brudpar. Det är RLD N RLD F Ziridas Creative Cajsa av Jack och Pronto som datat ett par gånger i sommar! Jag håller tummarna för småttingar på kennel Ziridas till hösten!
2016-07-04
Jag har sagt det förut och nu ska det dokumenteras också! Vilka fantastiska valpköpare jag har! Så roligt vi har tillsammans och så väl ni förvaltar era Astrospringrar! Jag har tillbringat ännu en härlig helg tillsammans med er! Trots regn och rusk får man ett stort leende på läpparna när bilen puttrar in på utställningsplatserna och vår egen Astrospring's Bengt fixar och donar för att logistiken ska fungera! Han fixar allt! Vad sägs om: elverk, tältuppsättning och nedmontering, torraste vägen, hundrastning, takbox, tältlagning, glass, långkörning för trimning etc. etc. Anna du får ursäkta om "gubben" får all äran! I tältet är det full aktivitet och alla fixar och donar så att hundarna är tipp topp när de ska in i ringen. Sen är fotograferna i full gång för att föreviga våra vackra hundar! Delad glädje är dubbel glädje! I lördags var vi på Springer Västras fina och välarrangerade utställning i Hofsnäs! Det är alltid lika trevligt att komma dit! Till att börja med vill jag berätta att jag träffade fina och duktiga "Scilla" Astrospring's Quiz för första gången sedan hon åkte härifrån som liten valp. Hon har utvecklats riktigt fint och med litet mer utställningsvana kommer det att gå bra framöver. Husse Kent och Scilla deltog i "Springernatta" som är en viltspårstävling som Springer Bohuslän/Dal-Trestad anordnar tillsammans med Dalslands dreverklubb. Där fick de första "ettan" i öppen klass! Stort grattis!
På bilden nedan syns Scilla och husse i "Grappas" C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Paces BIS-vinnande avelsgrupp på Hofsnäs. Tack för all hjälp med grupperna i helgen Carro och Ida!

Först ut både i Hofsnäs och i Borås på söndagen var "Oliver" Astrospring's Quidditch i juniorklass. Han fungerade helt perfekt båda dagarna, sprang så fint och stod så balanserat och det visade sig resultatmässigt också. Båda dagarna 1:a i junkl och placerad i Bästa Hanhund som 4:a på lördagen och 3:a med reserv-CERT på söndagen! Grattis Lars till din fina kille!

Pronto blev 2:a i chkl och fick samma placering i Bästa Hanhund i Hofsnäs. Han var inte anmäld till Borås. Trasan var 3:a i chkl på lördagen och 2:a i chkl på söndagen. I Borås blev han 4:a i Bästa Hanhund.
Humlan var 3:a i junkl i Hofsnäs och i Borås fick hon VG (inte kul)... Hon är urfälld inför löp men jag tycker inte att hon ska få VG ändå.
Bättre gick det för våra syrror "Thea" och "Paddy"! SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana vann ökl båda dagarna och blev också 4:a Bästa Tik båda dagarna. På Hofsnäs även BIR i öppen klass och i Borås blev det reserv-CERT! Grattis Anna och Bengt! Hon var också med i vår fina uppfödargrupp som blev BIS på Hofsnäs! Från vänster: Trasan, Thea, Pronto och Paddy

Finaste "Paddy" SE U(U)CH RLD N RLD F Astrosprng's Omega gjorde sina sista utställningar på ett tag och det gjorde hon bra! 1:a i chkl båda dagarna och 2:a resp 3:a i Bästa Tik med superkritiker!
BIR champion och Bästa Hanhund var CH Lizziardhs Valentino visad av Marica Teir. Grattis Lisa och Benny!
Grattis Gun-Brith och lycka till med rally, spår, apport och nosework!
Pronto har haft dambesök i helgen! Else kom med vackra NORD UCH Bobwhite's Midnight Dream "Ruth". Nu håller vi tummarna stenhårt för att det blir ett gäng med fina valpar på kennel Bobwhite!
2016-06-30
Jag ber tusen gånger om ursäkt för att jag glömde din Katarina och Maltes bedrift på SSRK:s utställning i Gränna vid förra uppdateringen! "Malte" SE VCH Astrospring's Quattro vann först juniorklassen med CK och blev sedan 2:a Bästa Hanhund med reserv-CERT! Vilket team ni är! Stort grattis till dig Katarina som är så duktig på att visa din hund!

2016-06-24
GLAD MIDSOMMAR på er alla vänner! För mig är det en glädjens dag då höftledsresultaten på "Humlan" Astrospring's Que Sera Sera och "Oliver" Astrospring's Quidditch kommit ut på rasdata!
Båda har A-höfter! Dessutom har Trasans som "Totte" Zelini's Back To The Future också A-höfter!
Igår fick jag trevliga nyheter från Varberg att "Freja" Astrospring's Quinn blivit godkänd på anlagsprovet på viltspår! Stort grattis och bra jobbat Eva!
Jag har börjat hämta mig från Gun-Briths och min resa upp till Dalarna där jag hade ett domaruppdrag på Springer Dalarnas Open Show den 19/6. Vi for redan torsdagen innan så min sommarledighet inleddes med denna tripp! Vi bodde på Trolludden hos Eva-Lis och Håkan, kennel Willow Grouse. Där hade vi fullt upp med de söta valparna efter Ch Dexbenella Sirius Black och SE VCH Merjano's Hello Dolly "Allis" till vardags. Här är ett par av godingarna! Willow Grouse Dance Tango och Willow Grouse Dance Quickstep "Millan" som stannar kvar på kenneln. Lycka till med henne Eva-Lis och Håkan!

Vi hade anmält till SKK:s Internationella utställning i Leksand på lördagen och där fick Pronto glänsa! Han blev Bästa Hanhund med CACIB och sedan blev han BIR! Domare var Hans Rosenberg.
I BIG-finalen var han utplockad bland de 6 bästa! BIM var CH Big Brazzel Daydreamer. Grattis Andrea och Katarina!

Tikarnas resultat pratar vi tystare om....
På söndagen var det alltså dags för mitt domaruppdrag. Stort tack till Springer Klubben avdelning Dalarna för att jag fick komma och döma på er utställning. Det var så trevligt och jag hade många fina hundar att gå igenom. BIS blev Picabo's Wössner och BIS-2 Ch Melverly Bang Tidy.

Stort stort TACK Eva-Lis och Håkan för er gästfrihet! Vi kommer gärna tillbaka!
2016-06-12
Ja, vad ska man skriva?
Jag svävar på små moln och är så stolt så att jag kan spricka över mina underbara, fantastiska, trevliga och roliga Astrospringrar som ännu en gång visar att de är av högsta klass!
Även om alla 5 deltagande Astrospringrar på SKK:s Internationella utställning i Vänersborg hade fantastiska resultat så får "vår" Thea SE VCH Astrospring's Oriana stå i rampljuset denna gången!
För två veckor sedan var husse Bengt och Thea i vårt grannland Norge för att gå viltspårprov och på första försöket klarade de att få ett första pris på ett ordinarie prov så nu kan Thea ståta med sin andra titel NO VCH Norskt Viltspårschampionat! I skrivande stund får jag dessutom meddelande att
Thea vann uttagningen till SM och ska representera Dalarna på SM i viltspår 2016!
Så duktiga ni är Bengt och Thea! Stort, stort, grattis från hela Astrospringsligan! Som ni ser nedan är Thea en riktig snygging dessutom! Hon blev 4:a Bästa Tik och vann sitt första CERT i Vänersborg!

Kullbrorsan SE U(U)CH Astrospring's Orion, med Lina i kopplet, stormar fram i ringarna! Ännu en gång i topp som Bästa Hanhund med CACIB och BIR! Ni är bäst! Stort grattis ännu en gång!
Grattis till BIM, Katarina och Andrea, med CH Big Brazzel Born To Win! Domare var Erling Kjaer Pedersen från Danmark.
 
Som sagt Trasan slår vi inte men det finns ett par fina killar i hans hasor på utställningarna! Det är SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix "Pronto", Astrospring's Quidditch "Oliver" och även sonen Zelini's Back To The Future "Totte". Denna gången blev placeringarna så här: Pronto 3:a Bästa Hanhund, Oliver (femma) med CERT och Totte (sexa) med reserv CERT! Humlan blev 3:a juniorklassen.
Vi stod som Bästa Uppfödargrupp med Trasan, Oliver, Thea och Humlan! Gruppens kritik: Fin grupp. Samma typ av huvuden. Välbyggda hundar med bra benstomme. Bra rörelser. Grattis!
Tack alla mina underbara valpköpare som jag kan dela glädjen med! Ni är bara BÄST!!!!!
2016-06-02
Vilken härlig da' a aa aaa! Man blir härligt gla' å åå ååå! Hela livet ler a aa aaa! Kan ej önska mer å åå ååå!
Dessa strofer får beskriva lördagens utställning i Hasslarp! Återigen stod syskonparet SE U(U)CH Astrospring's Orion och SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Omega som BIR och BIM!
Domare var Axel Komorowski från Tyskland.

Uppfödargruppen bestående av CH A. Orion, CH A. Phoenix, A. Que Sera Sera och CH A. Omega blev Bästa Grupp av 3 grupper. Stort tack till Ida och Eva-Marie som hjälpte till med gruppen!!

A. Quidditch blev 3:a i juniorklassen, A. Phoenix blev 3:a i championklassen och A. Que Sera Sera blev 2:a i juniorklassen och sedan 4 Bästa Tik. Sedan var det då dags för finalerna.....
Först ut var uppfödargruppen som blev BIS-3 för domare Angela Hancock och sedan var det dags för Lina och Trasan i finalen om BEST IN SHOW som skulle dömas av söndagens Springerdomare Monika Blaha. Med en stark hejarklack sprang det allra finaste ekipaget sig till ett fantastiskt BIS! Vilken glädje! Efteråt fick stackars Trasan fick finna sig i att bli överfallen av en känslosam uppfödare och ägaren sprang runt och gjorde glädjeskutt bredvid! På kvällen och dagen efteråt firade vi med pojktårta, inhandlad av rådiga Gun-Brith som även står för alla fina foton från utställningen!
Tack för en härlig kväll Ida, Micke, Gun-Brith, Lasse och Helen! Stort GRATTIS till Lina och Gun-Brith till de fina resultaten på syskonen Trasan och Paddy!

Så var det då dags för söndagens utställning då vi trodde att Trasan skulle placera sig som BIR eller BIM eftersom gårdagens BIS-domare skulle döma rasen men ack vad vi bedrog oss. Hon talade direkt om för Lina när hon kom in i juniorklassen med Trasans son "Totte" Zelini's Back To Future att han var bättre än gårdagens vinnare. Så denna dag fick pappa Trasan se sig slagen av sonen som sen blev BIM. Grattis Eva till BIR och ny champion SE U(U)CH Beeline Iced Chiffon! Totte vann CERT båda dagarna och slutade som BIS-4 junior/unghund på söndagen. Stort grattis Lina!

Fru domare, Monica Blaha, var inte nöjd med min handling. Hon lyfte "Oliver" A. Quidditch i fronten och ställde honom som det skulle vara enligt henne. När jag sprang talade hon om för mig att det var jakthundar jag visade. Det framgick inte vad hon menade med det men fel var det i alla fall. Uppfödargruppen som hon dömde till vinnande av tre dög inte i finalen under hennes ögon så om jag ska vara riktigt ärlig fattade jag inte alls vad hon egentligen tyckte och tänkte.... A. Quidditch blev 2:a i juniorklassen med CK och reserv-CERT, CH A. Phoenix blev 2:a i championklassen och sedan 4 Bästa Hanhund, A. Que Sera, Sera blev 4:a i juniorklassen och CH A. Omega blev 1:a i championklassen och 2:a Bästa Tik.
2016-05-26
I söndags var vi i Hässleholm på SKK:s INT utställning. Det gick helt sagolikt bra! Syskonparet Trasan och Paddy blev BIR och BIM och fick var sitt CACIB för domare Maria-Luise Doppelreiter!
Det var så roligt att vi (Gun-Brith, Lina och jag) fick uppleva att de fina syskonen slog till samtidigt med att bli Bästa hanhund och Bästa tik! Grattis till era fina vinnare Lina och Gun-Brith!
BIR SE U(U)CH A. Orion och BIM SE U(U)CH RLD N RLD F A. Omega
Sen att både Pronto och Humlan stod som nr. 2 efter Trasan och Paddy var häftigt! Finaste "Humlan" dessutom med sitt första CERT! YES!!! Lillpluttan redan placerad så högt i bästa tikklass!!
Hennes kritik var lysande: Beautiful young bitch. Lovely head and expression. Well proportioned and developed body. Excellent angulations and movement. Should have a bright future!
Astrospring's Que Sera Sera
Uppfödargruppen bestående av dessa 4 hundar fick HP med finfin kritik: Beautiful breeders group consisting of four very typical dogs with breedtype and familytype. Stort tack till Marica och Carro för hjälpen med gruppen! Tack också till Marica för de fina bilderna på Humlan! Tack Gun-Brith för fina bilder på Trasan och Paddy! Vilken härlig dag!!!
2016-05-15
Malte är Svensk Viltspårschampion endast 1 år och en vecka gammal! Vilken prestation av matte Katarina som är nybörjare på viltspår!
Stort, stort, grattis till SE VCH Astrospring's Quattro och matte som gjort ett otroligt bra jobb i spårskogen!
Nedan syns en nybliven champion och till höger en bild från när Malte tog sin andra "etta" som dessutom belönades med ett HP!
2016-05-04
Pronto och Kayla (
Dt. Jgd.Ch. (VDHu. Klub), Jgd.Ch. Luxemburg VDH-Europajugendsieger 2012, Rheinlandjugendsieger 2012 Especially for me von Kicejara) har fått 8 valpar på kennel von Kicejara!
Det blev 4 hanar (2 svart-vita och 2 lever-vita) och 4 tikar (1 svart-vit-tan, 1 svart-vit och 2 lever-vita)! Grattis och lycka till med valparna Kirsten!
2016-04-21
Vilka duktiga ungdomar vi har! "Malte" Astrospring's Quattro har fått sin första "etta" i öppen klass på viltspårprov och "Scilla" Astrospring's Quiz  är godkänd i anlagsklass på viltspårprov!
Vilka proffsiga valpköpare som lyckas meritera sina hundar så tidigt!
Grattis Katarina och Malte! Lycka till i fortsättningen så får vi se om planen lyckas!!                                                                 Grattis Barbro, Kent och Scilla! Lycka till i öppen klass!
2016-04-14
Jag undrade flera gånger om jag inte hade tagit mig vatten över huvudet när jag bestämde mig för att visa 7 hundar på SSRK:s dubbelutställning i Kungsbacka. Med hjälp av mina fantastiska valpköpare och hundvänner fungerade det finfint! Så roligt med alla fina bilder som förevigade denna oförglömliga helg! Tack Bengt Christensen (Prillans husse) för det! Lördagen inleddes med att jag fick ytterligare en svart-vit utställningschampion SE U(U)CH SE VCH Astrospring's Phoenix min älskade Prontosaurus!
Han blev också BIM för domare Tiina Illukka, Finland. BIR blev Tarja Hovila med sin fina championtik CH Adamant's Feels Like Flying. Grattis till det och även till BIS!


Prontos syster Astrospring's Pandora "Prillan" debuterade på utställning denna helgen. Vi hade varit på ringträning tidigare i veckan och det var nog tur för Prillan är en energisk dam! Det gick väldigt bra att visa debutanten och på söndagen kändes det som om hon alltid varit med i vårt showteam! Fina och duktiga Prillan som fick excellent båda dagarna och CK på söndagen.
Här är hon från båda sidor! Tack för lånet Mona och Bengt!

Jag hade en uppfödargrupp bestående av tre olika kombinationer CH A. Orion, CH A. Phoenix, A. Que Sera Sera och CH A. Omega. Gruppen vann båda dagarna med otroligt fin kritik.
Här är söndagens domare, Frank Whytes kritik: Dogs of similar size. Heads of similar quality with good muzzle, eyeshape and colour. Good bone and feet. Like their free action on the move holding similar shape, Well presented. Stort tack för hjälp med handling av gruppen Lina, Carolina, Gisela och Marica! Gruppen blev BIS-3 båda dagarna!

SE U(U)CH RLD N RLD F Astrospring's Omega "Paddy" debuterade i championklass med den äran! Resultatet blev 4:a Bästa tik på lördagen och 2:a Bästa tik på söndagen! Stort GRATTIS Gun-Brith!
"Grappa" C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace hade en avelsgrupp bestående av A. Quidditch, A.Phoenix, A. Que Sera Sera och A. Pandora. Gruppen blev Best In Show på söndagen.
Frank Whytes kritik: Dogs good size, body shape and breed type. Good bone and feet. Quality heads with well set ears. Free outgoing temperament and I liked their free front reach on the move.
BIS-domare Pia Razera-Brulin
Stort tack till Maria, Carro, Marica och Lina för hjälpen med avelsgruppen!
Har ni observerat att jag håller samma hund på alla gruppbilderna? Det beror på att lilla Humlan håller på och kringlar och krånglar med andra handlers. Så när jag frågar om vi ska byta så säger alla, ja puh, gärna. Hmmmm vi har något på gång Humlan och jag. Det börjar likna kärlek banne mig!
Humlans bästa placering i helgen var på söndagen då hon vann en stor juniorklass med CK!
Brorsan "Olivers" bästa placering var också på söndagen då han blev 2:a i juniorklassen med CK och sedan reserv-CERT slagen av Linas fina juniorhane "Totte" Zelini's Back To The Future.
Stort GRATTIS Lina till Tottes första CERT!
Tottes pappa SE U(U)CH Astrospring's Orion "Trasan" gjorde storslam på söndagen genom att bli Bästa Hanhund, BIM och även Best In Show av alla BIM-hundarna!
Grattis till alla fina resultat på dina hundar Lina!

Trasan sammanfattar helgen genom att säga: DET VAR EN JOBBIG MEN OTROLIGT ROLIG HELG!!!!
2016-04-03
"Malte" Astrospring's Quattro har idag blivit godkänd i anlagsklass på viltspårsprov! Bra jobbat Katarina och Malte som bara är 11 månader gammal! Stort grattis!
2016-04-02
Litet nyheter på valpfronten! Här är en bild på en av Prontos hanvalpar på kennel Bogaloo. Han är 3 veckor på bilden och han har min älsklingsfärg svart-vit-tan! Såååå söööt!

Några nya valpkullar efter Pronto har kommit till världen:
Hans två första här i Sverige har fötts på kennel Deming's i Ljungsbro och på kennel Pussentorpet i Bollebygd.
Deming's Dean Valley Ginny "Ginny" fick 8 valpar, 4 hanar (2 svart-vita och 2 lever-vita) och 4 tikar (3 svart-vita och en lever-vit). Grattis Lena och Rolle och lycka till med valparna!

SE VCH Happy Lean's Darlene Love Buxussons "Lykke" fick 4 hanvalpar ( 2 lever-vita, 1 svart-vit-tan och 1 svart-vit). Grattis Kari, kennel Pussentorpet, och lycka till med killarna!
En av de svarta pojkarna ska bli lillebror till "Oliver" Astrospring's Quidditch!
I Finland har Kahdensiskon Captured Beauty "Hulda" fått 9 valpar, 3 lever-vita hanar och 6 tikar (4 lever-vita, 1 lever-vit-tan och 1 enda svart-vit). Grattis Nappi och Nana!
  Ni ser väl den mätta och tjocka Prontosaurietjejen!!!
2016-03-21
Vilken härlig dag vi hade igår på SKK:s Internationella utställning i Malmö! Gun-Brith, Lotta, Lina, jag och fem Astrospringrar drog iväg söderut tidigt på söndagsmorgonen. Killarna Pronto och Trasan blev 2:a med CK i sina klasser, ökl och chkl. Sen i Bästa Hanhundsklassen blev Trasan, SE U(U)CH Astrospring's Orion, 2:a Bästa hanhund med reserv-CACIB och Pronto,
SE VCH Astrospring's Phoenix fick reserv-CERT. Stort grattis till Lisa och Benny som fick en ny champion igår SE U(U)CH Lizziardhs Valentino!
Nu var det dags för våra tjejer. Humlan, Astrospring's Que Sera Sera blev 2:a i en stor juniorklass med CK, Mira, SE VCH RLDN RLDF Astrospring's Mira vann jaktklassen med CK och så var det Paddys tur i öppen klass och hon vann en stor klass med CK. Nu kan jag lova att mina nerver var i dallring för om Paddy skulle vinna CERTET så skulle hon bli CHAMPION...
Domare Lars Widén tackade av juniorerna, unghunden och Mira från jaktklassen och jag förstod att om ingen katastrof inträffade skulle CERTET vara Paddys. Det gick bra och Paddy var helt med på noterna, gjorde tom några rallysvängar i upphetsningen, och sprang sig till en andra placering i Bästa Tikklassen! CERT, CHAMPIONAT och reserv-CACIB som kommer att bli CACIB eftersom Helene och Davids vinnartik CH Barecho Glint of Gold redan är Internationell utställningschampion. Grattis till BIR och BIM Helene och David!
Så stolt jag är över de fina Trasslabarnen som hedrar sin fantastiska mamma och även pappa Gidde (Finnlidens Good By Heart)! Vilka guldklimpar ni har Lina och Gun-Brith! Grattis!!!!!!!!!!
CH Astrospring's Orion CH Astrospring's Omega
Paddy var kennelns 22:a utställningschampion och av dem den sjunde svart-vita vilket jag är oerhört stolt över!!!
Vi hade även en uppfödargrupp bestående av Trasan, Humlan, Mira och Paddy och med proffsig hjälp från Sanna Bejegård och Nina Jonzon lyckades vi bli bästa grupp av hela 4 stycken!
I finalen fick vi handlerhjälp av Ida Lindgren och Marica Teir. Stort tack för hjälpen till er alla! Tack till Lotta för att Mira fick följa med och att du agerar "kennelflicka"!!!
Kennel Astrospring's bästa uppfödargrupp i Malmö!
Pronto har blivit pappa igen. Denna gång i Danmark på kennel Siegers. Det blev hela 9 stycken valpar 5 hanar (2 svart-vita varav en med tan och 3 lever-vita varav 2 med tan) och 4 tikar (3 svart-vita varav en med tan och en lever-vit). Stort grattis till alla småttingar och lycka till med dem!
2016-03-10
Grattis Gun-Brith och "Paddy" RLDN RLDF Astrospring's Omega till utmärkelsen Springer Västras Bästa Rallylydnadshund!

Syster "Perla" NUCH SE U(u)CH Astrospring's Ophelia ägnar sig åt sina 9 nyfödda valpar (3 hanar och 6 tikar) i Norge! Grattis Bodil, kennel Mi-Mio, till alla fina småpärlor!
Pappa till valparna är Mi-Mio's Lord of the Wings
Lina och jag for till SSRK:s utställning i Moheda i söndags. Fy vilket väglag det var både dit och hem. Snöoväder var inget vi hade räknat med. Som tur var höll vi oss på vägbanan men jag hade sådan värk i armarna efter att ha kört på helspänn hela vägen. Jag gillar inte att köra i snöoväder!!! Fyra Astrospringrar deltog på utställningen och tack vare Maria och Anna kunde vi visa dem i en uppfödargrupp som blev BIS-2! Stort tack för hjälpen! Finalen dömdes av Zorica Salijevic och rasen av Caroline Lundqvist
Från vänster A. Phoenix, A. Orion, A. Quattro och A. Que Sera Sera
Det var premiär i juniorklass för "Malte" Astrospring's Quattro. Jag fick äran att visa honom och vi hade ett litet träningspass innan vi skulle in i ringen. Malte ville ju så gärna morsa på alla hundarna han mötte! Men till slut fungerade det riktigt bra och i ringen skötte han sig exemplariskt! Vi kom tvåa med CK slagna av Linas "Totte" Zelini's Back to the Future. Grattis Lina och grattis till Maltes matte Katarina och husse Michael! Pronto var tvåa i ökl med CK, Trasan vann chkl med CK och blev 3:a Bästa Hane och Humlan blev trea i juniorkl med CK.
Astrospring's Quattro
Under Mohedavistelsen fick jag flera meddelanden från Mia, kennel Bogaloo, om att Fixan höll på att valpa!
Det blev 2 hanar (1 lever-vit och 1 svart-vit) och 4 tikar ( 3 svart-vita och 1 lever-vit-tan). Grattis och lycka till med juvelerna!

Pronto har haft dambesök från Tyskland. Det var Kirsten, som kom med "Kayla"! Nu hoppas vi på Prontovalpar på kennel von Kicejara!
Dt. Jgd.Ch. (VDHu. Klub), Jgd.Ch. Luxemburg VDH-Europajugendsieger 2012, Rheinlandjugendsieger 2012 Especially for me von Kicejara
 
2016-02-26
Oj vad tiden rusar iväg... Det var länge sedan jag uppdaterade hemsidan och mycket har hänt! Vi tar de färskaste nyheterna först. Trasan och Lina var på Hallandshunden på Gullbrannagården i Eldsberga i lördags. Hundar från Halland som blivit BIR eller BIM på någon officiell utställning under 2014-2015 fick lov att deltaga på denna tävling.
Pronto var också anmäld men tyvärr kunde jag inte åka. Tävlan om Hallands vackraste hund går till så att två hundar möts och en går vidare och lottas mot en ny tills endast tre hundar återstår. Dessa tre tävlar sen i en final. Lina skickade sms under kvällen och berättade att Trasan vunnit duell efter duell och till slut var i final!
Det var tre domare (Cindy Pettersson, Anki Johansson och Åke Cronander) som tillsammans utsåg Hallands vackraste hund.
Trasan SE U(U)CH Astrospring's Orion kom på tredje plats! Stort grattis Lina! Det gjorde ni bra!

Pronto fick valpar i söndags! Mamman till valparna är Ilse vom Belauer See. Det blev 5 små underverk, 4 hanar (1 svart-vit-tan, 2 lever-vit-tan och 1 lever-vit) och 1 lever-vit tik.
Alla valparna vägde över 400 gram när de föddes, riktiga bjässar! Kolla svart-vit-tan gossen till vänster, en riktig prontosaurus!!!
Grattis och lycka till med valparna Ulf, kennel vom Belau See!

I början av februari åkte Lottie och jag till SSRK:s utställning i Mjölby med Pronto, Humlan och Oliver. Lottie var snäll och följde med som handlerhjälp utifall att båda hanhundarna skulle få CK. Det var debut för juniorerna på deras 9 månadersdag! Trots sin ungdom gick det riktigt bra! Oliver, Astrospring's Quidditch blev 2:a med CK och Humlan, Astrospring's Que Sera Sera vann sin klass med CK. Pronto, SE VCH Astrospring's Phoenix blev 2:a i ökl med CK. Dömde gjorde Torbjörn Skaar. Stort tack Lottie för hjälpen med Oliver i Bästa hanhundsklassen och för trevligt sällskap!!

Oliver och Kajsa har flyttat och Pronto är sur för att hans bästa kompisar inte bor här längre. Det är jobbigt att lämna hundar som man har levt tillsammans med under lång tid och kriteriet för att låta dem flytta är att de ska få ett ännu bättre liv i det nya hemmet. Båda två har fått fantastiska hem! Kajsa bor hos Inger och Bengt som tidigare haft Astrospring's Isidor "Khan". Oliver bor hos Lars och Helen som är två nyblivna pensionärer med all tid i världen för sin vovve! Både Kajsa och Oliver ingår i mina avelsplaner framöver.
Som plåster på såren har Pronto haft litet annat att pyssla med när kompisarna försvann. Det har dykt upp några vackra damer här som han har fått lov att träffa!

Kahdensiskon Captured Beauty "Hulda" kom från Finland! Idag är det gjort ett ultraljud som visade minst 6 valpar! Lycka till Nappi och Nana, kennel Kahdensiskon!

C.I.E WW-13 NORDUCH KLBCH CPHW-13 DKW-13 VDH-Europasieger-13 Lordsett White Angel "Keyla" kom från Danmark! Lycka till Vibe, Jessie och Kaj, kennel Sieger's!
 
SE VCH Happy Lean's Darlene Love Buxussons "Lykke" kom från Bollebygd! Lycka till Kari, kennel Pussentorpet!
Deming's Dean Valley Ginny "Ginny" kom från Ljungsbro! Lycka till Lena, kennel Deming's!
2016-01-10
Första resultatuppdateringen för året handlar om Astrospringrarnas deltagande i SKK:s Internationella utställningar på My Dog i Göteborg.
Det var valparnas sista utställning i valpklass. De är nu 8 månader gamla. Det blev verkligen en GRANDE FINALE kan man säga! Astrospring's Quidditch "Oliver" (tidigare Lillebror) blev BIR-valp på torsdagen och fick då vara med i den enorma valpklassen som skulle in i stora finalringen för tävlan om Best In Show valp! Först var det förhandsgranskning utanför finalringen och det tog nästan en timma. Det gick så bra med alla de andra valparna runt omkring. Vi satt tillsammans på golvet och väntade på att det skulle bli färdigt. När vi skulle in tänkte jag: Hur ska det gå? Han är väl trött och hur kommer han att reagera på strålkastarna, högtalarna och musiken??? När det var vår tur att springa ut på den fina blå mattan hände det någonting med Oliver. Han drog framåt, satte upp huvudet och kutade iväg med viftande svans! För mig var det bara att hänga med så gott det gick! Hans mamma Grappa gör precis så där när hon showar som bäst! Vilken underbar känsla det var att få visa upp en sådan härlig valp! Domare Arne Foss verkade också att gilla hans stil för vi blev utplockade i första omgången och fick göra ytterligare några rundor. Oliver sprang lika fint hela tiden med några glädjeskutt på slutet! Detta räckte till ytterligare en utplockning och där stod vi nu som en av de 4 bästa valparna som skulle placeras i Best In Show! Det går inte att beskriva känslan jag hade då, stolt, rörd, ödmjuk och enormt glad! Vi hamnade på tredje platsen!!! Tyvärr fick vi ingen bild på detta ögonblick men Västra Kennelklubben har en film på You Tube där man kan följa hela finalen.
Domare för valparna på torsdagen var Joakim Ohlsson. BIM-valp var Springdust's Believe In Me. Grattis till det Therese! Humlan var 2:a med HP.

På fredagen var det den världskände domaren Frank Kane från GB som skulle döma valparna.
Mr. Kane har bl.a. dömt Engelsk Springer Spaniel på Crufts 2015 så han kan verkligen rasen. Jag var verkligen nervös inför domarutlåtandet.
Följande kritiker fick valparna: Astrospring's Quidditch; 8 months Excellent breedtype. Good length of leg and correct length of body. Excellent bone and feet. Needs to fill out generally but he is young. Correct springer head. His eye could darken a little but he is topquality. Astrospring's Que Sera Sera "Humlan"; Excellent breedtype and breedmovement. Carries herself well. Excellent bone and correct angles. Feminine head which needs time to develope. Very good eye. Full of quality.
När Mr. Kane tittat färdigt på "Humlan" var hans kommentar till mig: Gorgeous! Gissa om jag är stolt och lycklig! Två kullsyskon med dessa otroligt fina kritiker från en så välkänd domare! Thank you! Denna dagen var det Humlans tur att springa in i den stora finalringen. Hon var också jätteduktig och blev utplockad i första omgången! Vilka valpar!!
Foto: Marica Teir
Nu till de vuxna hundarnas resultat: Bäst ifrån sig gjorde "Trasan" SE U(U)CH Astrospring's Orion som blev 2:a i championklassen båda dagarna. På torsdagen placerad som 4:a Bästa Hanhund och på fredagen som 2:a Bästa Hanhund med reservCACIB!
Vinnare båda dagarna var Multich Sieger's Pure Gold "Amigo", Stort grattis till hans ägare Birgit och uppfödare Jessie, Kaj och Vibe!
Bilden under talar sitt eget språk: Ann frågar Vibe om Amigo är Internationell Utställningschampion. Vibe svarar ja. Då kommer Trasans reservCACIB att bli ett CACIB framöver! Heja, heja säger Ann och Lina fattar ingenting!!!! Tack för den roliga bilden Eva Frisk! Jag får bjuda på att jag ser ut som en galen tant!
Dömde gjorde rasspecialist Anne Livö Buvik, kennel Stormbirds, Norge.

Som ni ser är även Pronto tillsammans med galningen på bilden. Han tar det lugnt som vanligt! Pronto blev alltså 4 Bästa Hanhund med reservCERT. Grattis till CERT Lisa och "Ture" Lizziardhs Valentino! Pronto vann öppen klassen båda dagarna. Marica Teir lyckades fånga honom på bild under bedömningen och resultatet är denna fantastiska bild!

Efter ett tag hade även Lina fattat att Trasan skulle få ett CACIB!

Några flickor hade vi också med oss till My Dog. Det var RLDN RLDF Astrospring's Omega som deltog i öppen klass på torsdagen. Hon fick excellent men var oplacerad i klassen.
På fredagen gjorde SE VCH RLDN RLDF Astrospring's Mira comeback på utställning men debut i jaktklass. Nu delar Kennelklubben ut Working Certifikat för godkänt anlagsprov i Norge. Så har det inte varit tidigare. Så roligt att få visa denna härliga hund i jaktklass! Mira fick excellent och CK! Tack för lånet av era fina tikar Gun-Brith och Lotta!
2016-01-06
Pronto har haft besök av två vackra damer under jul- och nyårshelgerna. Först kom Else från Bergen med NORD UCH Bobwhite's Midnight Dream "Ruth".

Sen kom Kicke och Elsa från Åland med Bogaloo's Flower Power "Fixan". Nu håller vi tummarna stenhårt för att det blir valpar på kennel Bobwhite's och på kennel Bogaloo!
2015-12-30 Stort tack till Marica Teir för den fina nyårshälsningen på startsidan!
Då var det dags att sammanfatta år 2015.  Ett bra år för kennel Astrospring's! Hela 4 stycken nya championtitlar och 4 nya rallytitlar. Astrospringrarna som fixat detta är:
NUCH SE U(U)CH Astrosprings Ophelia "Perla" och Bodil Holm
SE U(U)CH Astrospring's Orion "Trasan" och Karolina Eliasson
SE VCH Astrospring's Phoenix "Pronto" och matte Ann
RLDN RLDF Astrospring's Omega "Paddy" och matte Gun-Brith Hugosson
RLDN SE U(U)CH SE VCH NO VCH Astrospring's Niim "Niimo" och Lili-Ann Karlsson
RLDF RLDN NORD UCH SE VCH NO VCH Astrospring's Monoceros "Bubblan"
Finfina resultat på viltspår hade
SE VCH Astrospring's Oriana "Thea" som var provbäst på Tisjöprovet med Bengt Cervin
RLDN SE U(U)CH SE VCH NO VCH Astrospring's Niim som var lördagens bästa hund på Springernatta med Lili-Ann Karlsson
Jag är så stolt över alla fina och duktiga hundar från min kennel och så tacksam över att ni alla valpköpare förvaltar dem så fantastiskt!
Nu menar jag inte bara de hundar som lyckats bra på utställningar och prov. Jag känner att så gott som alla hundar jag sålt har fått bra hem där de är älskade och mycket väl omhändertagna!
Det föddes en ny valpkull, Q-kullen, som faktiskt inte har en droppe Astrospring's i blodet, konstigt men sant. Mamma är C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace och pappa är  NORD UCH Finnlidens His Majesty. 7 brun-vita valpar, 4 hanar och 3 tikar, föddes i maj. Vilket härligt gäng! Jag är så glad över våra småttingar som snart är juniorer. Två av dem har vuxit upp här på kenneln, A. Que Sera Sera "Humlan" och A. Quidditch "Lillebror". De har varit med på 4 utställningar och tillsammans skrapat ihop 3 BIR, 4 BIM, BIS-2, BIS-3 och BIS-4! Den 6/2-16 blir ungdomarna juniorer! Då blir det dags för officiellt tävlande, spännande!
Det blir ett spännande utställningsår 2016 då "Pronto" SE VCH Astrospring's Phoenix har möjlighet att bli Svensk Utställningschampion efter den 14/1-16 då han fyller 2 år. Håll tummarna! Pronto fick Springer Klubbens utmärkelse: Årets Juniorspringer 2015. Det är så roligt! Även om inte vi kommer att ha någon valpkull här på kenneln under 2016 hoppas jag att få njuta av Prontos blivande valpar!
Jag brukar sätta upp mål för kommande år och förra året hade jag följande önskemål: Jag vill bli bättre på att träna mina hundar. I år (2014) har det varit väldigt trögt på den fronten. Jag har inte riktigt haft motivation och ork. Jag är hyfsat nöjd med att ha tränat och tävlat viltspår och rallylydnad. Resultatet blev två nya viltspårschampions SE VCH Astrospring's Phoenix "Pronto" och SE VCH Goldmoore's Make A Wish "Kajsa" och en ny rallytitel RLDF till NORD UCH SE VCH NO VCH RLDN Astrospring's Monoceros "Bubblan". Så hoppas jag verkligen att Grappa blir dräktig och att det kanske, kanske kan bli en liten brun-vit tjej till mig!! Ja det blev det! En liten fin "Humla" Astrospring's Que Sera Sera. Ett önskemål är också att få till en uppfödargrupp på utställning. Det blir både svart-vitt och brun-vitt men typen på hundarna från O- och P-kullen är väldigt jämn som jag ser det. Vi fick till en grupp vid några tillfällen! Gruppen blev BIS på Springer Västras utställning, BIR på Södra Älvsborgs utställning i Borås och fick HP på Hallands kennelklubbs utställning i Tvååker! Det är svårt att få ihop handlers till alla hundarna så stort tack till er som har ställt upp i grupperna!
Deltagare i gruppen är från vänster A. Omega, A. Oriana, A. Phoenix och A. Orion

Så var det då dags att göra upp nya mål inför 2016! Vi hoppas på "Prontos" och "Paddys" sista championmeriterande CERT! Jag fortsätter med rallyträning och jaktträning så får vi se vart det leder! Bubblan har otrolig kapacitet i rally så vem vet!!??, Hans dotter Kajsa är väldigt duktig hon också och kommer att debutera på tävling under 2016. Jag önskar Mira, Paddy, Thea och Niimo lycka till med fortsatt träning och tävling i rallylydnad! Här vill jag också ge Ida Lindgren ett stort tack för att vi får komma till VI2 Hundcenter och få lära oss mer och mer om rally!