Nyheter 2013

2013-12-30
Så här på årets sista dag brukar jag ju göra en liten årskrönika och så blir det även i år! Gott Nytt År på er alla goda vänner och så hoppas vi på ett lyckligt 2014!
Årets höjdpunkt:
Trasslas valpkull som föddes i april. Orion, Ophelia, Oriana, Opportunity och Omega har motsvarat alla mina förväntningar. De är precis så som rasstandarden säger; starka, glada, aktiva, vänliga och lättlärda! Allihop är utställda i valpklass med strålande resultat; flera BIR och BIS-placeringar. Jag önskar alla underbara valpköpare lycka till under 2014! Det ska bli mycket spännande att följa O-kullen framöver.
Årets showteam:
I utställningsringarna har SE VCH NO VCH Astrospring's Niim, SE VCH Astrospring's Mira och NORD UCH SE VCH NO VCH SE V-12 Astrospring's Nyanza gjort bra ifrån sig. Niimo har fått 2 reserv-CERT, 2 CERT och blivit BIR och nu är han Svensk Utställningschampion! Mira har fått 2 reserv-CERT, 1 CERT och BIM! Trassla gjorde comeback i ringen på Springer Klubbens Club Show och det med den äran genom att bli 3:a Bästa Tik av 50 tikar! Sedan under året fick hon 2 BIR och 1 BIM. Vi gjorde även ett försök att få sista CACIB:et i Finland. Det lyckades inte så vi gör nya försök 2014!
Årets utmaning:
Rallylydnad så roligt!!!! Mira och Lotta, Lucky och Lina, jag och Bubblan gick på kurs hos Hanna Nilsson i Halmstad i januari. Sen anordnade Ida Lindgren, Vi2 Hundcenter, två helgkurser för Springer Spaniel i juni och oktober. Vi vågade oss ut på vår första tävling i september. Både Mira och Bubblan fick 85 poäng och blev godkända. Det blir säkert fler Astrospringstarter 2014!
Årets överraskning:
En dröm som blev verklighet! Jens, kennel Art-Wave's, erbjöd mig att låna C.I.E NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace! Grappa som hon kallas kom till oss i slutet av september, började löpa i november och parades då med Niimo. Nu väntar vi på 4 små valpar om ett par veckor! Så spännande!!
Årets besvikelse:
Trassla och jag startade i Nybörjarklass B (jaktprov) och var enligt domaren en hårsmån från att bli godkända.
Årets avsked:
NORD UCH SE VCH Astrospring's Ishtar fick en tumör som gav henne problem vid löp. Den gick inte att ta bort eftersom den satt så illa till. Vi fick ta farväl av vår godaste, snällaste och bästa mamma och mormor någonsin. Det var en fruktansvärt jobbig tid innan beslutet togs.
Årets uppdrag:
Jag har varit och dömt utställningsdelen på Springer Östgötas Cup, varit ringsekreterare och hållit i en ringträning åt Springer Väst, hållit föredrag om avel för ungdomar på Marie Rydells kurs och haft en jaktträning hos Ida Lindgren. Jag tackar för förtroendet. Det är så trevligt att träffa nya människor som sysslar med vår underbara ras på olika sätt!
2013-12-21
Jag har redan fått min julklapp! Igår var vi och ultraljudade Grappa och såg 4 små valpar i hennes mage! Jag är så glad och förväntansfull!
Vi går verkligen i väntans tider på kennel Astrospring's: Grappa väntar på sina småttingar i mitten av januari. Bubblan väntar på sina valpar tillsammans med den fina tiken C.I.E. DK UCH NO UCH Gooldmoore's Hyacinth Bucket. De beräknas födas i mitten av februari. Lycka till med valpkullen Christina och Michael! Trassla ska paras i slutet av januari. Läs mer om den planerade valpkullen på valpsidan.

Trassla och jag har varit på resande fot/tass. Resan började när min syster Susanne och jag åkte iväg till årets sista utställning Stockholm Hundmässa.
Trassla tyckte att det var en mycket bra idé att vara ensam med matte i en vecka!
Trassla fick CK men var oplacerad i en enorm championklass (20 tikar). Niimo blev 4:a i sin championklass.
Dagen efter träffade vi min bror Svenne och hans fru Tanja vid färjan som skulle ta oss till Finland. Tanja hade bokat rum på ett lägenhetshotell i Helsingfors. Det var ett jättebra boende. Det var roligt att få se sig om i Helsingfors, en stad som jag aldrig besökt tidigare. På fredagen den 13 december började utställningarna som var det egentliga målet med resan. Helsingfors Vinnare, Nordisk Vinnare och Finsk Vinnare var de tre utställningar som Trassla och jag skulle vara med på. Championklasserna var stora med fina tikar från hela Norden men Trassla lyckades placera sig alla tre dagarna 3:a, 4:a och 4:a. Tyvärr hade man ingen chans att bli placerad i Bästa Tik om man inte var klassvinnare så denna gången blev inte målet att få det sista CACIB:et för ett Internationellt championat eller ett finskt CERT för ett Finskt Utställningschampionat uppfyllt. Trevligt var det i alla fall med många springrar och mycket springerfolk i och runt ringarna!
2013-12-21
Astrospring's Ophelia "Perla" var i Sverige på SSRK:s dubbelutställning i Åre den 23 och 24 november. Hon blev BIR i valpklass II båda dagarna med fina kritiker från domarna Helene Björkman och Sara Nordin. I finalerna placerade hon sig som BIS-3 och BIS-2! Grattis Bodil och lycka till i juniorklassen!
BIM Finnlidens His Majesty
Astrospring's Omega "Paddy" har flyttat till min goda vän Gun-Brith Hugosson.
Där trivs hon som fisken i vattnet och delar allt systerligt med springerkompisen Springmoon's Quickstep.
 Lycka till med lilla Paddy Gun-Brith!
2013-11-30
Som den bästa av födelsedagspresenter har nu Google släppt sin varning på min hemsida. Vi har jobbat både från Loopia och härifrån för att få bort ev. virus och nu hoppas jag att det kommer att fungera igen! Tack alla ni som hört av er och berättat att varningen fanns och att ni saknar att läsa om mina fyrfotade juveler! Kram! Det kommer snart en uppdatering om fina lilla Perla "Astrospring's Ophelia" från Norge som varit i Sverige på utställning och gjort storslam!
2013-11-15
Den duktiga spårhunden SE U(U)CH SE VCH NO VCH Astrospring's Niim "Niimo" tränar blodspår i sin skog på ett alldeles nytt sätt!
C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace "Grappa" agerar spårläggare! De fattade tycke för varandra Niimo och Grappa och parade sig helt utan vår inblandning både igår och idag. Igår skulle vi skåla i Grappa för att fira men fy tusan så äckligt det var. Lili-Ann och jag tvingade i oss ett litet glas men Gunilla fixade inte det! Älgfärsbiffarna med klyftpotatis var desto godare! Tack så mycket för er gästfrihet och för att jag fick låna Niimo! Nu håller vi tummar och tassar för att det blir nya små Astrospringrar i januari! 

2013-11-10
Vilken helg för Astrospring's-släkten! Idag fick jag otroliga nyheter från Marie Hesjedal som äger Bubblans son Lochaline's Magic Lantern "Flax". De har idag varit på
Fitjar - Stord Hundklubb och tävlat i lydnad och så skulle Flax förhoppningsvis få sista utställningsmeriten för sitt Norska Viltspårschampionat. Först fick jag ett meddelande att Flax fått 179,5 p i lydnadsklass 1! Sen kom nästa meddelande att han fått CERT och blivit BIM för den finska domaren Eeva Rautala med kritiken: Utmerket type. Vakkert maskulint hode. Bra hals og overlinje. Normal kropp for alderen. Balansert vinklet. Beveger seg bra. Meget bra gemytt! Så idag kan man väl säga att Marie och Flax hade FLAX när det blev uppflyttning till Lydnadsklass II samt 3:e placering i klassen, CERT, BIM och Norskt Viltspårschampionat!!!
Ni är såååå duktiga! Grattis, grattis från en stolt farmor!

2013-11-09
Idag har vi varit på SSRK:s utställning i Åstorp och vilken dag det blev för mina tjejer!
Båda två blev BIR och placerade i BIS-finalen! Astrospring's Omega BIS och CH Astrospring's Nyanza BIS-3!
Astrospring's Orion blev BIM i valpklass II. Domare i rasen var Theres Johansson, finaldomare för valparna Ann Carlström och finaldomare i BIS var Wim Wellens.
Tack till er alla för att ni uppskattar mina flickor! BIM var den nybakade championen Cloette's Two Thumbs Up. Grattis Gisela!
Foto Karolina Eliasson
Bubblans dotter "Curry" Lizziardhs Invicta blev BIR och BIS-4 i valpklass I. I Norge blev "Perla" Astrospring's Ophelia BIR och BIS-3 samma dag!
Grattis Marica!                                                                    Bilden på henne i rörelse är suddig men kolla vilket steg!! Grattis Bodil och Perla!
2013-11-06
Lina och jag åkte till SKK:s Int utställning i Växjö i söndags. Vi var tidigt ute så att valparna skulle få chans att vänja sig vid miljön. Det var inga bekymmer utan allt var spännande och roligt tyckte Paddan och Trasan. I ringen var det Trasan som vann domare Gert Christensons hjärta. Han hade bara lovord om vår gosse!
Visst är han fin Astrospring's Orion, BIR-valp i Växjö!
Jag fångade Trasan på några bilder från finalen i stora ringen och jag tycker att de säger väldigt mycket om honom:
Matte är bäst!                                 Tjejer börjar bli intressanta!!
 
 En kille med nerverna under kontroll!

Mamma Trassla blev 3:a Bästa Tik för domare Karl-Erik Johansson.
2013-10-27
Igår var Lina och jag på SSRK:s utställning i Mjölby. Vi åkte upp redan på fredagen för att träffa Paddans "farmor" Kicki (kennel Finnliden), Annika, Martina Hladka (kennel Buxusson) från Prag, Ida (kennel Ziridas) och Louise. Thea (Astrospring's Oriana) och husse Bengt var också med på "släktträffen"! Så roligt att träffa er alla och vilket flyt vi hade på utställningen!
Först ut var Giddes (Finnlidens Good By Heart) och Trasslas barn: Orion (Trasan), Omega (Paddan), Opportunity (Stella) och Oriana (Thea).
Så bra det gick och vilka fina kritiker rasspecialist Christina Daniels, kennel Mistily's, gav vår valpar! Trasan blev 2:a med HP, Paddan BIR och BIS-2 valp II,
Stella 4:a med HP! En stor eloge till Lina, Maria och Bengt som själv visade upp sina valpar!
Bengt och Thea!                                                                En yster Stella med matte Maria!

BIR Astrospring's Omega och BIM den fine killen Finnlidens His Majesty ägare Annika Sanchez

Tyvärr har jag ännu inga bilder på Trasan men jag hoppas att Martina lyckades fånga honom på bild! Matte Lina hade fullt upp med att ta bilder av syskonen! TACK!
Som grädde på moset blev hela släktens gemensamma nämnare C.I.E. SE U(U)CH NO UCH Finnlidens Autumn Choice (Kakan) 10 år BIR, BIS-2 veteran och BIS-3!
STORT GRATTIS KICKI!!!!!
Trassla (NORD UCH NO VCH SE VCH SE V-12 Astrospring's Nyanza) blev 3:a Bästa Tik och här kommer en bild på henne som säger allt!
Efter hennes uppvisning kom en fd uppfödare av Springer Spaniel fram till mig och sa att hon var rörd till tårar av min älskade Trasselsudd!
Christina Daniels kritik av Trassla: Högklassig sv/vit feminin tik. Utmärkta linjer, harmonisk. Rör sig med utmärkt steglängd och resning. En värdig champion.
2013-10-27
Ett stort grattis till Bubblans duktiga barn i Tyskland och Schweiz!
Springfield's Decembra Day (ägare
Bruno Imgrüth) har fått ett 3:e pris (132 p) på jaktanlagsprov. Hon har också blivit godkänd på blodspårprov (500 m).
Båda proven är officiella och anordnas av Schweiz Spaniel Klubb. Nu har både S. Decembra Day och S. Debbie Delilah VDH/FCI Certificate Working Class och därmed rätt att delta i jaktklass på utställningar! Claudia Jäger som är uppfödare och ägare till Debbie skrev så här i slutet av sitt mail:
Two of his daughters have received the certificate and three have accomplished successfully hunting trials at a very young age!
Families are very happy with their lovely and clever babies.
Jag känner mig så stolt och glad över dessa ord!
2013-10-27
Förra gången glömde jag att uppdatera om vår andra rallyhelg för springer hos Ida på VI2 Hundcenter! ! Precis som förra gången blev det en oförglömlig helg full av träningstips, spännade inomhussök, skratt och hundprat! Stort tack Ida för att du engagerar dig så och välkomnar oss och hundarna i ditt hem!
Vi har redan bokat nästa!
Ida har stängt in mig och Paddan i en bur!
Vi tränar bakdelskontroll på litet olika sätt!!!!
 
Paddan och jag på inomhussök!
Kursledaren och Paddan! Ziri tycker att matte ägnar för mycket uppmärksamhet åt paddor!
2013-10-20
Idag gjorde Trasan och Paddan debut i Valpklass II på Hallands Kennelklubbs Valp, Junior och Veteranutställning. För 2 dagar sedan fyllde de ett halvt år!
Det var också första gången i ridhus för dem men det var inget konstigt med det. Båda skötte sig perfekt både utanför och inne i ringen. Trasan hade matte som handler och det gick alldeles utmärkt!! Slutställningen mellan dem blev Paddan BIR och Trasan BIM. Båda fick superfin kritik av dagens domare Annelie Karlsson, kennel Linmoor, tack för det!! Här är Paddan och jag på språng mot en BIG-2 placering!
Lina har varit fotograf som vanligt!
I valpklass I var det Bubblans fina barn som blev BIR och BIM! Grattis till Lizziardhs Citation som blev BIR och BIG-2 och Lizziardhs Galaxie som blev BIM. Lizziardhs Invicta fick också HP och alla tre fick jättefina kritiker! Grattis Lisa, Maria och Marica!

Gårdagen var inte lika rolig. Då startade Trassla och jag på jaktprov och jag var så nöjd med hennes arbete i tuff terräng. Stadgan och apporterna gick jättebra med en något slarvig avlämning på andra apporten. Tyvärr skulle vi avsluta sökarbetet på ett öppet fält och då gick Trassla och väntade på apporten hela tiden så det blev inget sökarbete. Kritiken för sök och mönster var följande: har bra sök/mönster i början, tappar allt i fält och tyvärr fick vi en "etta" på momentet vilket innebär ett icke godkänt. Jag blev väldigt besviken för jag tycker att Trassla sköter sig bra och borde bli godkänd i Nybörjarklass B.
2013-10-05
Förra helgen gick en dröm i uppfyllelse då jag for till Jens i Hörby och hämtade "Grappa" C.I.E. NORD UCH Art-Wave's Tempo Di Pace! Jag har varit förälskad i Grappa ända sedan jag såg henne för första gången på SSRK:s utställning i Bohus 2009 då hon blev BIS-valp II för domare Jenny Miller (kennel Feorlig GB).

Nästa gång jag såg henne var på Världsutställningen i Danmark 2010 och det kändes precis likadant!
Det visade sig att domarna runt om i Norden också gillade Grappa. De svenska certen erövrades snabbt, ett i junior klass för Patric Ragnarsson, ett i unghudsklass för Marie Engström och det tredje i öppen klass för Ing-Marie Hagelin vid endast 2 år och 9 dagars ålder. Då blev Grappa också BIM och fick sitt första CACIB!
Det danska certet och Danskt Utställningschampionat fick hon i Herning för Eva Rautala hösten 2010. Hon blev också BIM med CACIB på denna utställning.
Det norska certet och då också det Norska utställningschampionatet och även titeln Nordisk Utställningschampion fick Grappa i Bö i Telemark för Börje Espeland i februari-11.
CACIB nr. 3 fick Grappa våren 2011 då hon blev Bästa tik i Hilleröd för Tarja Hovila och då kunde jag kika nära på henne eftersom Trassla och jag stod som 2:a Bästa Tik med CERT! CACIB nr 4 och Internationell Champion blev Grappa i Lilleström för Frank Bjerklund hösten 2011!
Ännu mer kunde jag njuta av den vackra damen när jag fick äran att döma henne på Springer Syds utställning i Hässleholm i maj 2011!
BIR blev NORD UCH Art-Wave's Tempo di Pace och BIM Barecho Zuper Playmaker

Jag tror att det var efter denna utställning som jag tog mod till mig och frågade Jens om jag möjligtvis skulle kunna få låna Grappa för att ha en valpkull på henne.
Jag fick ett trevligt bemötande men Jens ville så klart ha valpar själv efter sin fina tik. Tiden gick och jag frågade ytterligare någon gång eftersom Jens nämnde att han hade planer på att resa utomlands en period och då kunde jag ev. få låna Grappa under tiden. När Jens ringde för några veckor sedan och sa att jag skulle sätta mig ner så började jag ana att drömmen kanske skulle bli verklighet ändå! Jodå Jens ska ut på spännande äventyr ett tag framöver och då fick jag äran att ta hand om och även ha en valpkull på fina, fina Grappa! Ett enormt stort TACK till dig Jens för att jag får det stora förtroendet! Jag lovar att göra mitt absolut bästa!
Igår var jag och ögonlyste gänget och nu kan jag planera för vårens valpkull/valpkullar! Kika in på valpsidan om du är intresserad!
2013-09-25
Det har hänt en del trevliga saker på hundfronten de senaste veckorna.
Förra helgen debuterade "rallygänget" på tävling! Det gjorde vi bra! Litet nerviga var vi nog allihop men som tur är har vi stabila hundar som fixar mattenerver!

Gun-Brith och Springmoon's Quick Step fick 89 p och en 3:e plats, Lotta och Astrospring's Mira fick 85 p och jag och Astrospring's Monoceros fick 85 p. Stort tack till vår coach Ida Lindgren som var i Falkenberg tidigt på morgonen för att tipsa oss när vi gick banvandringen! Nu har vi fått blodad tand!

2013-09-25
Den 15 september var jag i Norrköpingstrakten och dömde exteriördelen på Springer Östgötas Springer Cup. Det är alltid lika trevligt att komma till avdelning Östgöta och träffa alla positiva och glada människor i styrelsen! Jag hade 17 vuxna och 9 valpar att bedöma. Här kommer domarberättelsen som jag skickat till avdelningen för de som är intresserade:
Tack till Springer Östgöta för att jag ännu en gång fick förtroendet att döma på er Springer Cup! Jag svarade ja direkt när Malin Karlsvärd frågade för jag vet hur trevligt det är att komma till Östgötas avdelning, alltid lika glada och positiva människor. Avdelningen har arrangerat Springer Cup i över 20 år och det är verkligen imponerande att lyckas få tillräckligt med startande ekipage för att kunna genomföra tävlingen år efter år! I år skulle jag döma utställningsdelen och det var 17 vuxna och 9 valpar som skulle bedömas.I ringen startar hundarna i motsatt ordning. Det börjar med öppen klass sedan unghundar och juniorer och allra sist går valparna. Direkt efter exteriörbedömningen ska de vuxna hundarna gå ett fältarbete. Det blev en extra utmaning för hundarna i ringen eftersom skotten som sköts under fältarbetet hördes tydligt. De flesta hundarna med något undantag klarade situationen bra, valparna inte minst!Nu var det ju inte detta som var min sak att bedöma utan mitt uppdrag var att gå igenom hundarna, skriva kritiker och placera dem i de olika klasserna. Placeringarna hålls hemliga tills jaktdelen är klar, ett extra spänningsmoment!
Som Bästa Hanhund och även BIR blev en hanhund som gick direkt till mitt hjärta. Det var den svart-vita unghanen Starflames Cabrioletti. En elegant men ändå kraftfull hane med de rätta proportionerna och flytande rörelser. BIM blev en mycket söt juniortik Accounts Vision Of Love som var full av energi och kraft vilket hon också visade på jaktdelen. Hon slutade som vinnare av Springer Cupen! Jag tog god tid på mig att döma valparna. Det är så roligt att få känna och klämma på nya små springerstjärnor! Flera av valparna var av härlig springertyp. Glädjande var också att proportionerna på valparna var så bra och att de flesta tyckte det var trevligt att bli kända och klämda på! BIR valp-I blev Linkelösas Always Here och BIR-valp II blev Obery’s Double Joy. Båda två feminina tikvalpar med fina rörelser och mycket vackra pälsar!Stort tack till Annelie Karlsson och Pia Martikainen som agerade ringsekreterare denna dag!Tack också till Peter Lanning för god mat! Jag återkommer gärna till avdelningen ett annat år, kanske då som startande ekipage!
Ann Lundin
Vinnare av Springer Cup var Account's Vision Of Love äg. Veronica Forsberg. Stort grattis till er!

BIR Starflames Cabrioletti äg. Åsa Malm BIM Account's Vision Of Love äg. Veronica Forsberg Grattis till er båda!

Vilken härlig helg vi hade Ing-Mari och Kent! Tack för skjutsen och all den goda maten!
2013-09-08
Fantastiska nyheter från Tyskland! Bubblans 18 månader unga dotter Springfield's Debbie Delilah har fått 1:a pris på jaktprov! Jag kopierar Claudias mail;
Yesterday Debbie passed the 'German Anlagenprüfung' Hunting Ability Working Test with a 1. Prize and 134 points ! The Hunting Ability Test (is a official Hunting Test of the Jagdspaniel Klub e. V. and the JGHV (Versatile Hunting Dog Organisation Germany) was judged by JGHV judges. As Debbie was the youngest dog, she got a 1a Prize, it is the best you can achieve.
So Bubblans daughter (18 months old) is qualified for the JGHV Hunting Fall Test, GP, VSwPO. She has the license for hunting breeding with green papers and Sperlingshund JGHV and is registered in the German ABL. Further she has the required working trails to be registered in the working class at all FCI exhibitions and will have the certificate of the FCI/VDH.
Stort stort grattis Claudia!!!
2013-09-03
Mor och dotter gör bra ifrån sig igen! Denna gång var det dottern som gjorde det bäst! Paddan/Paddy blev BIR-valp och sedan BIS i finalen!
Domare både i ras och finalringen var Theres Johansson, cockeruppfödare kennel Allert's. Tack för fina kritiker på mina båda tjejer!

Trassla blev BIM och pappa Sammy BIR. Grattis Tina och Micke!

Vi hade en liten valpträff för 4 av valparna i O-kullen i Dingtuna. Maria kom med Stella (Opportunity), Anna och Bengt kom med Thea (Oriana) och så var det Trasan (Orion) och Paddan (Omega). Trasan och Paddan hade ju redan debuterat på utställning så för dem gick det riktigt bra. Trasan sprang så fint så det var en fröjd! Han blev BIM-valp. Stella och Thea var något busiga och spralliga men det gör inte så mycket när de är valpar tycker jag! De fick fina kritiker båda två. Tyvärr fick vi inte fixat någon bild på allihop. Jag var inte riktigt mig själv eftersom ryggen kändes som om den skulle gå av. Men nästa gång vi ses får vi verkligen försöka fånga alla valparna tillsammans på bild! Det var så roligt att träffa alla och se hur väl ni tar hand om era valpar! Stort tack för att ni kom och visade upp era små juveler! Så här firade Trasan och Paddan BIR och BIM. Leksaken vann Paddan i BIS:et. Tack Lina för en trevlig resa trots att vi båda var något krassliga!
2013-08-27
Fyra månader efter att valparna föddes blir min fantastiska Trassla BIR och BIS-4 på SSRK:s utställning i Gustavsberg!
Foto Karolina Eliasson
BIM blev Cloette's Two Thumbs Up, grattis till Gisela och hans uppfödare Lotta! Domare var Helle Dan, cocker spaniel uppfödare, från Danmark.
Niimo blev 2:a Bästa Hane!
Det var debut för Paddy och Trasan på denna utställning. Lina och jag gav oss iväg i ottan för att vara på plats tidigt så att valparna skulle hinna vänja sig vid miljön. Tidiga var vi, endast en bil stod på parkeringen! Valparna var så duktiga och skötte sig perfekt både inne i ringen och utanför! Resultaten kan man ju inte heller klaga på Paddy BIR och Trasan BIM! Paddy fick liksom sin mamma springa i stora ringen och hon blev också utplockad och placerad som BIS-4!

Trasan med sin fina ljusblå rosett!!
Trassla var med på Club Show i Ånnaboda, Örebro, den 3 augusti. Där blev hon placerad som 3:a Bästa Tik av 50 stycken tikar! Helt otroligt! Helene Björkman, kennel Barecho dömde. Lena Vängbo tog denna fina bilden av Trassla på Club Show!

Mira var också med och hon fick excellent i ökl. Vi hade en riktig superhelg på Springer Klubbens Club Show 2013! Tack till alla goa springervänner och till stugkompisarna Lotta och Christer, Lottie och Magnus!
2013-07-30
Idag har Bubblan fått sin första championavkomma!
Det är Merjano's Hello Dolly (Allis) som blivit Svensk Viltspårschampion endast 1 år och 3 månader gammal! Vilken fantastisk prestation Allis och Håkan!
Grattis Eva-Lis och Håkan, kennel Willow Grouse, till er nya champion!
Jag fick nyss veta att en av Bubblans avkommor i Norge Lochaline's Magic Lantern "Flax" blivit godkänd eftersökshund idag! Vilka spårhundar!
2013-07-21
Vi har varit på rallylydnadsläger hos Ida Lindgren på VI2 Hundcenter! Så trevligt och lärorikt det var och så lyxigt vi hade det tillsammans med våra hundar i Idas trädgård. Här badar Mia och Lotta i poolen!

Trasan och Paddy fick följa med och träna hundspråk tillsammans med 13 springrar i olika åldrar, nyttigt, nyttigt! Här funderar de över hur de ska lyckas ta leksaken från "Ankan" som är en 10 månader gammal "valp".

Den som slappade sig igenom helgen var Moa (Astrospring's Kira)!
Hennes son Bubblan hade desto mer att tänka på och det var inte bara träning utan han blev störtförälskad i "Ankan" som var med på bild ovan.

Tack Ida för en fantastisk helg! Vi kommer tillbaka! Rallygänget är Lina (även fotograf) och Lucky, Gun-Brith och Meija, Lotta och Mira och Ann och Bubblan! Tack Christer som nog hade det allra jobbigast! Han var nämligen barnvakt till Trasan och Paddy!
2013-07-14
Så kom då äntligen det efterlängtade tredje CERTET och SE VCH NO VCH Astrospring's Niim "Niimo" kan lägga en tredje titel till sitt namn SE U(U)CH Svensk Utställningschampion! Sista certet kom dessutom på bästa möjliga sätt! Niimo blev nämligen bästa hanhund och sedan också bäst i rasen på SKK:s utställning i Tvååker.
Stort grattis och tack för att jag har fått visa er fina hanhund Gunilla och Lily-Ann!

Att sedan "Hedvig" (Gemmisa Be My Baby) också skulle bli champion och bästa tik på samma utställning var så otroligt roligt!!!! Tänk att Lottie och jag fick stå som BIR och BIM med två alldeles nybakade champions! Det blir ett minne för livet! Stort tack till domare Rony Doedijns som gjorde detta möjligt!
Lottie, det här får vi göra om!!
Stor kram till alla runt ringen som hejade fram Niimo och mig! Tack också till Nina Jonzon, Marica Teir och Karolina Eliasson som fotograferade oss!
2013-07-14
Förra helgen hade vi en liten syskonträff här på kennel Astrospring's. Det var tre syskon från K-kullen som träffades i ett soligt Vessigebro. Astrospring's Karla "Cissi" har inte varit här sen hon lämnade boet för drygt 6 år sedan. Så roligt att få se henne igen! Stort tack till hennes nya ägare Maria och Nils från Karlstad som kom och visade upp henne! Cissi fick träffa sina syskon Kalypso "Zipo" och Kira "Moa". Så lika varandra de är både till sätt och utseende!
Här är de alla tre! Från vänster Cissi, Moa och Zipo.
Finns det smulor under bordet undrar Cissi och Moa?
Tack för att ni alla tar hand om era hundar på ett så bra sätt och tack för en trevlig eftermiddag med mycket hundprat!
2013-07-02
Fantastiska nyheter om Bubblans unga barn! Ett enormt GRATTIS till alla duktiga hundar och förare! Bubblan och "farmor" Ann är så stolta över er!
Längst t.v sitter Springfield Dwynn Dianne "Maya" och matte Anna Geiger.              Längst t.v på denna bild sitter Merjano's Hippy Hippy Shake "Alvin" och matte
De blev provbäst och fick 80 p.av 80 möjliga p. på jaktdressyrprov i Bayern.           Therese Myhrhaug. De fick 1:a pris 173 p. i lydnadsklass 1 och trea i klassen!

Här sitter Lochaline's Magic Lantern och matte Marie Hesjedal.                         Här genomför Merjano's Hello Dolly sitt MH på ett positivt sätt!
De fick 1:a pris och blev provbäst på Voss Hundeklubbs viltspårprov.                    Ägare och förare Håkan Stenman,
kennel Willow Grouse.
                                     
2013-07-02
Jag har varit dålig på att uppdatera nyhetssidan på senaste tiden men nu ska det bli bättring!
Kennel Astrospring's borde nog instifta ett vandringspris till den kennel som erövrar flest reserv-CERT! Jag tror att vi skulle ha god chans att vinna det priset!
Mira och Niimo turas om att kamma hem reserv-CERT på reserv-CERT! I Vänersborg var det Niimo som fick det och i Borås var det Miras tur! Niimo har nu sammanlagt 7 stycken och Mira 4 stycken. Nåväl jag har bestämt mig för att inte bli besviken fler gånger. Det är ju ändå väldigt bra att få reserv-CERT.
Niimo blev placerad som 3:a Bästa Hane i Vänersborg och 4:a Bästa Hane i Borås. Mira blev 3:a Bästa tik i Borås.
I Borås hade jag hade en härlig helg tillsammans med trevligt springerfolk! På lördagen var det Springer Västras utställning i Borås. Där var jag ringsekreterare. Sen fick jag mat och logi hos Ing-Mari och Kent, kennel Springmoon. Jag blev verkligen bortskämd hela helgen med god mat och dryck! Tack till Ing-Mari, Kent, Lotta och Christer!
2013-05-25
En av Bubblans döttrar "Allis" Merjano's Hello Dolly blev godkänd i anlagsklass på viltspår igår! Stort grattis till Eva-Lis och Håkan! Lycka till i öppen klass!
2013-05-20
Bubblan har blivit pappa idag på kennel Lizziardhs. "Emma" SE U(U)CH ES CH Rapa Nui De Los Tres Robles fick 9 små svart-vita godingar, 7 hanar och 2 tikar! Grattis till valpkullen och lycka till med dem!

En av Bubblans söner "Alvin" Merjano's Hippy Hippy Shake, 1 år gammal, har tävlat på Bruksprov i Norge. Klassen heter D-stevne och det fattades endast 20 poäng från uppflyttning till C-stevne. Bra jobbat Therese och Alvin!
2013-05-12
Förra helgen gjorde Lotta och jag en trevlig Danmarksresa tillsammans med Lisa och Marica! Vi skulle till Roskilde på utställning med Mira och Botvid. Fyra tjejer som passade upp 2 hundar. Det var rena semestern och semesterväder hade vi också. Resultaten blev väl inte som vi hade hoppats men trevligt hade vi! Mira blev 2:a Bästa tik med reservCERT och reservCACIB, inte dåligt men vi hoppades ju så klart på det danska certet. Tack för skjutsen Lisa! Tack för foton Marica!
2013-04-20 Valparna har kommit! Läs mer på valpsidan.
2013-04-10
Lotta och jag har haft en helhelg i Kungsbacka med omnejd! På lördagen ställdes Mira ut på SSRK:s utställning i Kungsbacka. Hon blev 3:a i ökl med CK. Efter utställningen for vi till IKEA och handlade. På söndagen satte vi kurs mot Kungsbacka ridhus igen. Först in var Niimo och han blev 2:a i ökl med CK. Så var det då lilla prickfia Miras tur att visa upp sig. Det gjorde hon verkligen! Som vanligt har jag fullt sjå att hänga med i svängarna men jag tycker att "springet" har blivit litet mer kontrollerat nu. Mira är snart 4 år och hon har blivit en välbalanserad och mycket vacker tik i mina ögon! Det var verkligen välförtjänt att hon fick stå först bland tikarna denna dag! Ja Mira blev BIM och fick CERT. BIR blev Trasslas fina pappa "Sammy" CH Goldmoore's Gold Dreamer. Grattis till Tina och Micke! Domare var Anne Buvik, kennel Stormbird, Norge. Ringsekreterarna ropade även in alla hundar med någon form av jaktmerit. Miras godkända jaktanlagsprov i Norge gällde för deltagande. Mira blev bästa jakthund. Nu skulle lilla sprintern vara med i två finaler, BIS-BIM och BIS-JAKT! Finalringen passade henne perfekt! Där kunde hon ta ut svängarna rejält! Hon blev först BIS-3 för domare
Natalja Nekrosiene. Sedan var det dags för BIS bland dagens alla BIM-hundar och tänk Åke Sjöström gjorde Mira till BIS-BIM!!!!! Vilken känsla! Lotta fällde en hel del tårar denna dag kan jag berätta! Grattis Lotta och Christer och stort TACK för att jag får "låna" er fantastiska Mira! Här är Miras rosettskörd!
2013-04-01
Här går vi i väntans tider! Trassla väntar på sina valpar och Bubblan på sina tillsammans med den spanska skönheten SE U(U)CH ES CH Rapa Nui De Los Tres Robles. Det ska bli så spännande att se vad som kommer ut och få följa dessa båda kullar framöver! Under väntetiden har Bubblan och jag ägnat oss åt en kurs i rallylydnad tillsammans med Lina och Lucky och Mira och Lotta. Det har varit jätteroligt och vi har lärt oss massor! Stort tack till kursledaren Hanna Nilsson! Några utställningar har det också blivit under väntetiden. Som tur är ställer valpköparna upp med "lånehundar" så att utställningssuget blir tillfredsställt! Tack för lånet av Mira och Niimo som var med på SSRK:s utställning i Mjölby och på SKK:s internationella utställning i Malmö. I Mjölby fick båda två excellent med CK. Niimo blev 2:a i ökl och Mira vann tikarnas ökl och blev sedan 4:a Bästa Tik. I Malmö blev det samma placering i ökl för båda två, även denna gång med CK. Nu ser vi fram emot helgens utställning i Kungsbacka! Håll tummarna för Mira och Niimo!
2013-03-16
Igår gjordes ett ultraljud på Trassla och hon är dräktig!! Så spännande det är! Valparna föds runt den 18 april.
2013-03-10
Lille gutten "Alvin" Merjano's Hippy Hippy Shake, 10 månader gammal, har debuterat i lydnadsklass 1 med 144,5 p. trots att han hade 0 på platsläggning. Så himla bra!! Grattis till duktiga matte Therese! Alvin är en utav Bubblans yngsta avkommor.
2013-03-09
Här kommer Springfield's Douce Delphine "Fine", en av Bubblans döttrar, som bor i Hannover. Eftersom jag älskar springrar med massor av prickar så kan ni gissa vad jag tycker om denna söta fröken! Hennes syster Debbie är nu ögonlyst samt gonioskoperad ua.
Ytterligare ett röntgenresultat från Norge: Lochaline's Starflecks har A på sina höfter. Han är den sjätte i kullen som är friröntgad (5 A och 1 B). Så håller vi tummarna för Bubblanbarnen som tränar jakt, viltspår och lydnad att det ska gå bra på tävlingarna framöver!
2013-02-18
Trassla och jag har varit ute på ett stort äventyr! I torsdags på Alla Hjärtans dag for vi iväg till Göteborg och Landvetters flygplats. Därifrån flög vi först till Stockholm och sen vidare till Luleå. Trassla blev glad när jag tog ut henne ur flygburen men hon verkade inte påverkad av resan. Kristina, kennelmamma på Finnlidens kennel, mötte oss på Kallax flygplats och sen for vi vidare till den lilla byn Finnliden som ligger några mil utanför Piteå. När vi kom fram fick Trassla träffa Gidde, Finnlidens Good By Heart, och de gillade verkligen varandra från första stund. Efter en fikapaus för de tvåbenta så fick de träffas igen och då tog det inte lång stund förrän de parade sig så daten på Alla hjärtans dag blev lyckad!
Gidde friar till Trassla!
Han får ja och blir så här glad!
Trassla och Gidde var så härliga tillsammans! De passar verkligen båda två in på rasstandardens helhetsintryck:
Engelsk Springer Spaniel ska vara symmetrisk, kompakt, stark, glad och aktiv.
Gidde visar Trassla omgivningarna!
Både Trassla och jag har haft det så bra på kennel Finnliden. Vi promenerade i skoterspåren och njöt av den Norrländska vintern.
Jag åkte tom skidor en runda! Fredagskvällen tillbringade vi i grillkåtan! Så himla mysigt, gott och trevligt!

Ett enormt stort TACK till Kicki och Ulf för en oförglömlig vistelse på kennel Finnliden!
Nu sitter jag här i regn och slask och längtar tillbaka. Kanske man kan få jobb som kennelflicka hos er??!!
Jag håller alla tummar och tår för att det kommer ett gäng små Astrospringrar i mitten av april!
2013-01-04
Igår startade årets hundaktiviteter på SKK:s Internationella utställning My Dog i Göteborg. Det blev en rivstart kan man säga! Jag visade 4 hundar och alla fick superbra resultat! Jag fick den stora äran att ta emot både hanhund-CERTET och tik-CERTET! Wow vilken känsla!
Här är de fina och trevliga CERT-vinnarna:
SE VCH NO VCH Astrospring's Niim! Grattis till ägarna Gunilla och Lily-Ann! Detta är hans 2:a cert så nu håller vi tummarna för det 3:e!!!!
foton Karolina Eliasson
Gemmisa Be My Baby (Hedvig) (
CH Barecho Zuper Playmaker-CH Astrospring's Lyra) Grattis till ägarna Lottie och Magnus, kennel Gemmisa!

I öppen klass tikar visade jag SE VCH Astrospring's Mira till en 2:a placering med CK! Som vanligt var öppen klass tikar den största klassen med många jättefina tikar. Trassla blev 2:a i champion klassen och sedan 3:a Bästa Tik! Niimo blev 3:a Bästa Hanhund. Han fick reserv-CACIB också. Hedvig blev 2:a Bästa Tik med ett reserv-CACIB som kommer att bli CACIB eftersom vinnaren CH Barecho Quest For Success redan är C.I.E. Trassla och Niimo var med i pappa Sammys (CH Goldmoore's Gold Dreamer) avelsgrupp som blev BIS-4!
Vilken rolig dag vi hade igår Lotta, Lina, Lottie och Magnus! Tack till Lina för alla fina foton!
2012-12-30
Då sitter man här igen och ännu ett år är på väg att ta slut. 2012 avslutas med att hela familjen bor ihop igen!! Olle är inte ute i världen och far runt på surfingbrädor och Daniel tröttnade på sin lägenhet i Falkenberg så här är det fullt hus! Vi får se hur länge killarna stannar hemma men det är roligt att få pyssla om dem ett tag! Jag hoppas att få pyssla om hundbarn också nästa år. Himmel vad jag är valpsugen! Det ska bli så roligt att få en valpkull igen. Det är 3 år sedan jag hade min senaste kull och det var den blivande mamman Trassla och hennes syskon som föddes 2010-01-24. Jag har valt en hane (Finnlidens Good By Heart) som tillsammans med Trassla förhoppningsvis ger mig de valpar som jag vill föda upp. Valpar som har apporteringsvilja, vattenpassion, full fart och will to please! Det är en utavelskombination men jag tycker att föräldrarna passar ihop typmässigt. Här kommer ett par roliga bilder där man kan jämföra typ på ett litet annorlunda sätt! Vad sägs om dessa bilder som visar kraft och styrka hos två springerhanar!
Till vänster ser vi Gidde i full aktion både från sidan och framifrån och till höger är Trasslas bror Charlie (SE VCH Astrospring's Neptunus) i farten!


Jag brukar sätta upp mål för ett nytt år och det tänker jag göra även för 2013! Mitt viktigaste mål är att den kommande valpkullen ska få så goda förutsättningar som det bara är möjligt! Jag kommer att låta Trassla, Bubblan och Trixa få hjälpas åt att ta hand om gänget. Mina vuxna hundar är bra individer alla tre så de kommer att lära valparna att umgås med vuxna hundar. Trassla kommer naturligtvis att få vara i fred med valparna de första veckorna och de ska få lugn och ro i valplådan. De sista veckorna ska valparna få vara ute och röra på sig och jag kommer att låta dem uppleva nya saker efter hand som de utvecklas. När det gäller träning och tävling kommer det inte att bli lika aktivt som 2012 men några förhoppningar har jag. Vi gör ett nytt försök i Nybörjarklass på jaktprov. Bubblan och jag ska lära oss rallylydnad tillsammans med Lotta, Mira, Lina och Lucky. Det blir nog någon utställning utomlands för att försöka få Trassla till Internationell Utställningschampion.

2012 års mål var det som är skrivet med kursiv stil:
Jag är väldigt nyfiken på de nya jaktproven i Sverige. Det skulle vara roligt att prova på Nybörjarprov B....
Vi kom till start och fick godkänt på alla moment förutom fart och stil. Dessutom blev både Trassla och Bubblan godkända på nybörjarvatten och Bubblan blev även godkänd på vattenprov! Bubblan blev också godkänd på norskt jaktanlagsprov i år. Följ hans framgångar i fotogalleriet.
Jag håller tummarna för ett "trippelchampionat" till Trassla!
Det fixade Trassla redan i februari då hon blev Svensk, Dansk, Norsk och Nordisk Utställningschampion! Följ hennes framfart 2012 i fotogalleriet.
Det skulle vara spännande att testa viltspårprov i Norge. Är det någon som hänger med???
Detta gjorde vi med den äran. Tre norska viltspårschampionat till A. Monoceros, A. Niim och A. Nyanza!
Det blev dessutom två svenska viltspårschampionat till A. Neptunus och A. Niim
Hoppas, hoppas att någon Astrospringer kommer till start på lydnad- eller bruksprov!!!

Astrospring's Joya, 7 år gammal, har debuterat i rallylydnad nybörjarklass med poängen 82, 95 och 87!
Niimo är på gång med bruksträningen och vi håller tummarna för att han kommer till start under 2013!