Nyheter 2011

2011-12-15
Bubblan och jag har varit på äventyr! Vi tog färjan till Helsingör och där träffade vi en söt springerdam från Tyskland vid namn
Dt.Champion Dt. J-Champion BJSGR 09(VDH) Springfield's Britt Bérénice.
Nu önskar vi Claudia lycka till med den blivande valpkullen på kennel Springfield.
2011-12-12
Oj, oj, oj så många nyheter jag har att uppdatera!!!
Först och främst så har vi fått en ny viltspårschampion!!! Stort GRATTIS till Lina och Lucky som fixade championatet förra veckan! Här är en bild på SE VCH Astrospring's Nyx alldeles i början av sin karriär!

Vi ska ta litet färskare bilder när tiden och vädret tillåter!
Brorsan Charlie, Astrospring's Neptunus, har fått ett första pris i öppen klass och nu hoppas vi att han och husse Hans-Olov klarar två "ettor" till!
Sen ska jag berätta litet om ett par resor som Lotta och jag har gjort de senaste veckorna.
Förra helgen åkte vi till Danmark och kennel Happy Lean´s för att titta på Bubblans valpar. 
Såååå roligt och spännande det är att åka och titta på Bubblans valpar! Tack snälla Anne för att vi fick komma och njuta av dessa guldklimpar och jag önskar alla nya ägare lycka till med dem!
Snart blir det nya "valptittsresor" för vi hade ett dambesök före Danmarksresan. Det var Alice, SE VCH Kristaras Clever City, som hade träff med Bubblan. Vi håller tummarna för att det blir småttingar på kennel Kristaras i vår!
Nu i helgen har Lotta och jag varit i Stockholm på Nordisk Vinnarutställning. Det har varit en så rolig helg fylld av vackra Springer Spaniels från hela Norden! Mira och Trassla fick följa med och det var alldeles lagom att ha dessa två tjejer i bagaget. Kul att ha något att visa men ändå inte för många hundar för att kunna följa bedömningarna. I tikringen var det Moray Armstrong som dömde. Jag är nöjd med våra tjejers resultat. Trassla blev 2:a i unghundsklassen med CK och jag räknade ut att endast 14 av de 75 deltagande tikarna fick CK. Mira fick excellent i öppen klassen och blev utplockad i första omgången. Hon har precis fällt ur inför löpet och det var det enda domaren hade att anmärka på i hennes kritik.
På kvällen åt vi gott tillsammans med Ing-Mari och Kent. Jag vill önska Lotta en trevlig resa och fyrfaldigt hurra på hennes födelsedag och stort TACK för trevligt sällskap som vanligt!
2011-11-06
Bubblan har haft dambesök i veckan. Denna gången kom flickvännen från Sverige och kennel Tikk-A-Ring's. Det var Pila (Goldmoore's Love Me For A Reason) som Gunilla hade med sig. Nu håller Bubblan och jag tummarna för att det blir valpar i januari. En "lagom" kull, Gunilla!
2011-10-22
I onsdags blev Bubblan pappa igen! Denna gången bor valparnas mamma i Danmark på kennel Happy Leans.
Hon heter Sporty Springers Elegida (Mocca). Här är det underbara gänget och visst är det konstigt att det blev precis samma fördelning som sist 6 tikar och 3 hanar!!! Fyra tikar är svart-vita och två brun-vita och en hane är svart-vit de andra två är brun-vita. Bilden är dagsfärsk så här är valparna 3 dagar gamla!
Lycka till Anne med underbarnen! Snart kommer "farmor" och "gammelfarmor" och hälsar på!
2011-10-17
I lördags hade vi mentalbeskrivning för N-kullen och för Astrospring's Karmas valpkull på kennel Springmoon's. Här kommer litet bilder från Trasslas beskrivning. Hon levde upp till alla mina förväntningar!
Leklust gripande
Förföljande gripande
Ljudkänslighet
Spöken rädsla
Spöken nyfikenhet och kontakt
Ja som ni ser fixade hon det mesta själv utan mattes hjälp!!! Tack Kent för alla fina bilder!
2011-10-01
Idag har vi också varit på Springer Västs jaktlydnadskurs. Det är så roligt och nyttigt att träffas ett gäng och träna tillsammans. Stort TACK till Marita och Gun-Brith som håller i kursen och tack till Klara som är en mästarfotograf! Kolla här få ni se!!!
Trassla
2011-09-18
Här tränas det för fullt!
Förra helgen var Bubblan och jag på Dylta Bruk och tränade skarpa lägen!!

Tack alla tjejer och Leif nr.2 för en rolig helg! Det får vi göra om!
2011-09-06
Inom 3 veckor har Trassla fixat tre 1:a pris (ett med HP) på viltspår och Svenskt Viltspårschampionat samt godkänt jaktanlagsprov i Norge. Hon är bara drygt 1,5 år gammal så jag är verkligen imponerad av den lilla damen. Brorsan A. Nyx fick sin första "etta" i lördags! Vi håller tummarna för ett par till!

Bilden togs i våras på viltspårkursen. Det är Hans-Olov Werner, Charlies husse, som tog kortet.
2011-08-30
Idag har jag haft ett trevligt besök av kennelkonsulenterna Rickard Andersson och Anette Erlandsson (kennel Trollängen). Jag fick så fint omdöme eller vad det nu kallas.... Vad sägs om: Hundarna möter oss glada och positiva och på ett mkt balanserat sätt. Alla hundar är i mkt bra kondition, vältrimmade och i mkt god pälskondition. Tack för de fina orden!
Helgen har tillbringats i Bohuslän på utställningarna i Ljungskile SKK och Gustavsberg SSRK. Jag hade inga egna hundar med men hade äran att få vara handler till Astrospring's Niim (Nimo) båda dagarna och SE VCH Gemmisa Winter Trees (Tindra) endast i Gustavsberg. Resultatet blev 3 reserv-CERT. Det är väl med litet blandade känslor man tar emot reserv-CERT.... Så nära men ändå inte. Fast på ett sätt syns det ju i resultatlistorna att man varit såååå nära. Tack för en trevlig (fast regnig) helg!
2011-08-22
Den här gången blir det en litet annorlunda uppdatering. Jag brukar sällan skriva mina privata åsikter på hemsidan men nu tänker jag göra ett undantag. Jag, Lotta och Gun-Brith var i Norge på jaktanlagsprov igår och jag har litet funderingar.... Först vill jag berätta att jag har fört en del spaniels på jaktprov:
1984 förde jag min Amerikanska Cocker spaniel Emma till 1:a pris i kkl för Henry Hammarlund
1990 förde jag min Engelska Springer Spaniel SE LCH Beeline Winnie the Pooh till 3:e pris i kkl för Gunnar Romare och 1991 förde jag samma hund till 3:e pris i ökl för Bengt Petersson.
1993 förde jag min Engelska Springer Spaniel SE UCH SE VCH LP Beeline Ticket of Luck till 3:e pris i nbkl för Erik Björne, 1995 förde jag samma hund till 3:e pris i ökl för Henry Hammarlund, samt 3:e pris i ökl för Gunnar Pettersson, samt 3:e pris för Tore Danielsson (detta var alltså under samma år).
1996 förde jag samma hund till 3:e pris i ökl för Gunnar Pettersson, samt 2:a pris i ökl för Arild Stenbråten. Samma år förde jag också min SE VCH LP Astrospring's Afrodite till 1:a pris i nbkl för Arild Stenbråten.
1997 förde jag SE VCH SE U(U)CH LP 1 Astrospring's Amor till 3:e pris i ökl för Björn Ovesen, samt 3:e pris för Magnus Tenfält.
1998 förde jag A. Afrodite till 3:e pris i ökl för Magnus Tenfält, samt 2:a pris i ökl för Björn Ovesen.
Samma år förde jag min SE VCH SU(U)CH LP Astrospring's Dione till 1:a pris i ukl för Björn Ovesen.
2000 förde jag samma hund till 2:a pris i nkl för Magnus Tenfält, samt 2:a pris i nkl för Rolf Lindgren, samt 2:a i nkl för Björn Ovesen.
Samma år förde jag Cocker Spanieln Meryl Fly High to Astro till 2:a i ukl för Arild Stenbråten, samt 2:a i ukl för Gunnar Pettersson, samt 1:a pris för Björn Ovesen.
2001 förde jag samma hund till 1:a pris med HP i nbkl för Björn Ovesen, samt 1:a pris med HP VP i nbkl för Tore Danielsson.
2002 förde jag samma hund till 2:a pris i ökl för Björn Ovesen. samt 2:a pris i ökl för Magnus Tenfält.
2003 förde jag samma hund till 1:a pris i ökl.
2006 förde jag SE VCH NORD UCH Astrospring's Ikonos till 3:e pris i nkl för Nils-Erik Andersson
2007 förde jag samma hund till 2:a pris för Bert Johansson

Det är en del domare som har sett mig och mina hundar på jaktprov under åren. Ingen har vad jag minns kommenterat mitt sätt att föra en spaniel. Jag brukar följa anvisad mark i ett sick sack mönster. Ju mindre rutinerade hundar desto mer går jag i sick sack. På ett jaktanlagsprov tar jag för givet att man får lov att stötta sin hund med att gå i sick sack?? Här blev jag ombedd att gå rakt fram. Hundarna provades i 20 minuter trots att det står i reglerna att tiden ska vara mellan 10-15 minuter. Men det som jag tyckte var allra mest konstigt var att enda gången det kommenterades att hundarna jagade var när de fick upp färsk vittring. Mitt sätt att se på spanielns arbete är hur de jobbar på hela tiden för att hitta vittring i ett sick sack mönster i god kontakt med mig. Tempot går upp och ned beroende på hur mycket vittring det är i markerna. Är det månne intensiteten på svansviftandet som visar om hunden har jaktanlag eller inte?? En dual purpose hund viftar endast så intensivt vid färsk vittring och då krävs det vilt på jaktanlagsproven och det står i reglerna att det ska det helst inte vara.... Tre hundar av 7 blev godkända på provet. 6 hundar hade godkänt spår och vattenarbete. Alltså fälldes hela 3 hundar på fältarbetet.
Två av de godkända hundarna var Astrospring's Mira och Astrospring's Nyanza. Astrospring's Monoceros blev inte godkänd på fältet för att han leddes av sin förare i ett sick sack mönster och för att han sökte i trav mestadels av de 20 minuterna. Han markerade färsk vittring i slutet av fältarbetet.
Här kommer några bilder från en av våra träningar inför jaktanlagsprovet när vi går i sick sack med våra hundar. Attans....

 
2011-08-16
Trassla fick 1:a med HP på viltspårprov.
2011-08-14
Nu har jag en hel del nyheter att uppdatera!!
Den första är rykande färsk! Trassla och jag har varit ute i skogen och gått ett viltspårsprov. Det gick fint och Trassla fick ett 1:a pris i öppen klass!
Den andra är från gårdagen då Bubblan hade dambesök från Danmark. Det var Mocca (Sporty Springers Elegida) som kom med matte Anne Hosbond kennel Happy-Lean's. Nu håller vi tummarna för att det blir ett gäng härliga valpar i mitten av oktober!
För precis en vecka sedan var jag och kikade på viltspårs-SM för spaniel och retriver. Det var en trevlig upplevelse. Jag fick möjlighet att gå efter Västra avdelningens representant SE VCH NO VCH Springmoon's Amber Queen (Sally) med husse "Putte". Huvaligen vilka hemska spår det var. Här kan men se hur spåret var upplagt http://www.ssrkvastra.se/pdf/SMspar2011long.pdf. Vi var ute 1 timma och 25 minuter. Spåret var 1 km och det användes endast 2 dl blod. Sally gick dagens tredje bästa spår och det var verkligen en prestation. Alla hundarna hade även gått ett kortare spår på lördagen och tyvärr gjorde Sally en miss på det spåret så sammanlagt hamnade de på en 8:e plats. Men det var en springer spaniel som stod överst på prispallen och det var 9-åriga SE UCH NO UCH Ruel's Viktorianska Viktoria med ägare och förare Ann-Marie Eklund från Östergötland. Vilken prestation! Stort GRATTIS!
Luna har flyttat till Marita Åblad i Onsala. Marita har stor erfarenhet av lydnad- och bruksträning och tävling så hon och Luna kommer att träna vidare och förhoppningsvis även tävla framöver. Luna och Marita trivs mycket bra med varandra och vi önskar er stor lycka till framöver!
2011-07-31
Jag och Lotta har varit i Norge och hälsat på våra "barnbarn" alltså Bubblans barn och Moas barnbarn!!
De var helt underbara och jag kan säga att både Lotta och jag hade riktigt svårt att skiljas ifrån dem.
Här kommer bilder på några av mina favoriter:
Lochaline's Magic Lantern, brun-vit hane

Lochaline's Starflecks, svart-vit hane

Lochaline's Candy Dancer, brun-vit tik
 

Lochaline's Black Jubilee, svart-vit tik                              

Lochaline's White Unique, svart-vit tik

De var inte bara fina utan duktiga också!
 Det är jobbigt att apportera..
Stort tack till Ane för att vi fick komma och se de små guldklimparna och tack Lotta för trevligt sällskap som vanligt!
2011-07-23
Nu har jag varit i Munkedal hos Lottie, Magnus och Ellen och tittat på Lovis (CH Astrospring's Lyra) och Messis (CH Barecho Zuper Playmaker) valpar! Oh, vad härligt att få gosa med valpar igen. Det var ju ett tag sen jag hade en valpkull. Vi hade fullt upp med de små med besiktning, trimning och fotografering.
2011-07-17
Jag har tillbringat fredagen och lördagen i Tvååker på SKK:s dubbelutställning. På fredagen var det Internationell utställning och Pat Guy från England dömde. För 10 år sedan dömde hon på Springer Klubbens Club Show på Väla i Borås. Hela färgskalan av kvalitetspriser användes under fredagen och hundarna blev grundligt genomgångna. Jag som skulle till min syster och hjälpa till på hennes födelsedag blev rejält stressad när klockan började närma sig 14 då jag hade lovat att vara på plats. Men den som väntar på något gott.... Trassla passerade nålsögat och vann först unghundsklassen med CK och blev sedan placerad som tvåa i Bästa Tik med CERT och reserv-CACIB. Vann gjorde den nybakade världsvinnaren CH Barecho Quest For Success som också är Internationell Utställningschampion och inte behöver fler CACIB vilket innebär att det går över till Trassla!
  Här är hon in aktion min prinsessa!
Foto Benny Årdh
Dagens BIR gick till Barecho Zuper Playmaker (Messi) även han nybakad världsvinnare samt för dagen nybliven svensk utställningschampion! Jag ska åka och titta på Messis och Lovis (CH Astrospring's Lyras) valpar nu till veckan. Det ska bli så spännande att äntligen få se valparna som blir 8 veckor nästa helg!
Fredagens resultat för våra hanar vill vi helst glömma.... Det blev VG för både Lucky och Bubblan.
Så går vi över till lördagen då Lesley Bloomfield, England, dömde. Även hon har dömt på Springer klubbens Club Show. Det var på Lövudden i Västerås 2003. Nu gick det betydligt bättre för killarna! Excellent till båda och öppen klassvinst för Lucky (Nyx). Han fick CK och blev utplockad i Bästa Hanhund. Där blev han placerad som fyra med reserv-CERT! Grattis Lina!
Här är några bilder som Marika Teir, kennel Baucoon, knäppte på Lucky under lördagens bedömning!

Trassla vann återigen unghundsklassen med CK och blev även denna dag utplockad till placering i Bästa Tik!
Vi hamnade på samma placering som brorsan, fyra med reserv-CERT! Bra gjort av våra ungdomar!
Här kommer Trasslas kritik från lördagen:
Soft lovely expression with a dreamy dark eye. Lovely head proportions, good neck and shoulder, topline and tailset. Moves with elegance and drive. Handler shows the dog excellent. Man tackar!
På lördagen blev CH Barecho Quest For Sucess BIR och BIM blev CH Trollängens Ohio.
Grattis Helen och Lisa!
2011-07-07
Han gjorde det, 2 år och 3 månader gammal, fixade Bubblan det NORDISKA CHAMPIONATET!!!
Leif och jag har varit på Bornholm några dagar och en av dagarna var Luna, Bubblan och jag i Rönne på DKK:s utställning. Både Luna och Bubblan hade chans på Nordiskt utställningschampionat eftersom de är svenska och norska utställningschampions. För att bli NORD UCH krävs championat i 3 nordiska länder.
Domare Guiseppe Alessandra från Italien tyckte om Bubblan och gav honom det danska CERTET och därmed det DANSKA CHAMPIONATET. Luna fick tyvärr inget CK. Bubblan blev BIM och BIR blev DKCH Diamond Ring Moon Light. Stort grattis till Allan och Inge!
2011-06-29
Här är några av Bubblans valpar 3 v. gamla. De har precis öppnat ögonen. Visst är de underbara!
 
 
2011-06-21
Idag fick jag ett telefonsamtal från Hans-Olov som berättade att även Charlie blivit godkänd i anlagsklass viltspår med högsta möjliga poäng! Härligt! Nu får vi träna vidare inför öppen klass.
2011-06-17
Igår avslutade kullsyskonen Trassla och Lucky (Nyx) sin viltspårskurs med att bli godkända i anlagsklassen!
Vi önskar brorsan Charlie (Neptunus) lycka till med sin start framöver.
Trötta och varma efter spåren!
2011-06-07
Idag har Bubblan blivit pappa!! Det blev 9 valpar, 3 hanar (en svart-vit och 2 brun-vita) och 6 tikar (5 svart-vita och 1 brun-vit)! Vilken drömkull!
Stort grattis och lycka till med valpisarna Ane (kennel Lochaline,Norge)!
Här kommer en bild på en stolt pappa och "farmor".
Benny var framme med kameran vid bedömningen i söndags i Vänersborg!
Hur kan min svarting vara pappa till detta gäng????
 

En svart och en brun! De är helt underbara!! Tack Ellen för alla fina kort!!!
2011-06-05
I fredags åkte min svärmor Mona och jag till Oslo för att hälsa på Olle. Han har bott och arbetat där sen i höstas. Nu ska han snart flytta hem igen men vi ville gärna se hur han och hans flickvän Julia hade det. När Olle och farmor gjorde Karl Johan så stack jag iväg en vända till Drammen och NKK:s utställning där. Jag hade Bubblan och Trassla med mig. Bubblan debuterade i champion klass med att bli 2:a men sen la han av att springa i värmen så det blev ingen placering i Bästa Hanhund. Trassla däremot sprang lika piggt och glatt som vanligt och det gillade domare Niels Brandstrup. Han placerade Trassla som 3:a Bästa Tik med CERT och reserv-CACIB! 

BIR blev CH Nimblewhit In A Mellowtone och BIM CH Zelini's Surfers Paradise. Grattis till er!
På lördagskvällen var vi ute och åt på en indisk restaurang och då var vi HUNGRIGA för till frukost på hotellet serverades bara musli, fil, mjölk, juice och kaffe..... fy så snålt!
Mona och jag steg upp kl. 03.00 idag på morgonen för på hemvägen skulle det bära iväg till Vänersborg och ytterligare en utställning. Det var första gången för min svärmor och likadant var det för Niim (Trasslas bror) som alltså skulle debutera idag. OCH det gjorde han med den äran och med den stränga uppfödaren i ena änden på kopplet. Efter en del hopp och skutt blev rörelserna till slut så bra att Niim vann juniorklassen med CK och sedan blev 4:a Bästa Hanhund med CERT för domare Ewa Nielsen!!!! Brorsan Nobel var honom tätt i hasorna och fick idag reserv-CERT! Vilken helg för de tre syskonen! Grattis till Gunilla, Lili-Ann, Margaretha och Osmo!

Bubblan sprang mycket bättre idag och blev 4:a i champion klassen! Trassla blev 2:a i unghundskl. med CK. Grattis till BIR Trollängens Cute Enough och BIM CH Cepen Causin A Riot!
2011-05-29
Jippi!!!!! Idag blev Bubblan Svensk och Norsk utställningschampion på SSRK:s utställning i Hasslarp!!!!
Tredje gången gillt som det heter! Det var Bubblans tredje start i öppen klass efter 2 års dagen som var den 15 april. Bubblan har på sammanlagt 11 utställningar i Sverige vunnit 3 CERT och blivit SE U(u)CH!
Han hade också ett Norskt Kennelklubbs CERT sen tidigare och det gör honom även till NO UCH! 
Domare Peter Beyersdorf gillade även syrran Mira som vann öppen klassen med CK och sen blev 3:a Bästa Tik med reserv-CERT! Visst är de fina syskonen Monoceros och Mira!!!! Tack för fina kort Lotta!
 
Tack Anne Ingevold för denna fina bild!
Bubblan blev 2:a Bästa hane idag.
BIR blev CH Touchmoore Jollybob och BIM CH Jorstorparens Bonnie Tailor. Grattis till er!
Luna var också med idag och hon blev 2:a i chkl med CK. Nyx var med i unghkl och fick VG.
Lördagens resultat var Nyx unghkl VG, Monoceros 1:a ökl excellent, Mira 4:a ökl excellent och Luna 3:a chkl excellent CK.
2011-05-24
Jag hade den stora äran att vara domare på Springer Klubben Syds utställning i Hässleholm i lördags.
Det var hela 37 hundar som var anmälda till denna utställning.
BIR blev NORD UCH Art-Wave's Tempo di Pace och BIM Barecho Zuper Playmaker
 
BIS-valp blev Charlescroft Soho, BIS-veteran C.I.E. NORD UCH SE VCH Trollängens Maximum Effect och BIS uppfödare blev kennel Sanque's!
Stort tack till SK-syd för en riktigt trevlig dag!
2011-05-14
Idag hade vi avslutning på jaktkursen i Springer Västs regi. Tusen tack snälla Marita och Gun-Brith som varit ledare för kursen och tack Klara för alla fina bilder vi fick på våra hundar in action!
Till vänster ser man en mycket koncentrerad förare och en uppmärksam hund och till höger pure love!!

Var är apporten?????????????????
 
Yessssss där var den!!!!!!!

Nu kommer jag matte!

Här är det Astrospring's Nyanza in action. A. Neptunus och A. Mira var också med på kursen!
Jag hoppas att det kommer fina bilder som jag kan sätta in i deras fotoalbum.
Jag vill också passa på att tacka alla valpköpare i de två senaste kullarna som har höftledsröntgat sina hundar. Från M-kullen är 5 hundar röntgade alla med A-höfter och från N-kullen är 6 hundar röntgade 3 med A, 2 med B och 1 med C.

2011-05-08
Oh, vilken dag Lotta och jag hade på DKK:s internationella utställning i Hilleröd igår!
Enastående väder och underbara resultat. Trassla ställdes i juniorklass där vinnaren med CK skulle få kvalificering till CRUFTS 2012. Trassla var ensam i sin klass och fick excellent med CK så hon är nu kvalificerad till den prestigefyllda utställningen i Birmingham, England.
Jag var väldigt nöjd med detta resultat men det skulle visa sig att domare och rasspecialist Tarja Hovila, kennel Adamant's, Finland, tyckte att Trassla även var värd ett danskt CERT.
Vi placerade oss som 2:a i bästa tikklassen med följande kritik:
Lovely junior bitch of excellent type, very nice proportions, lovely feminine head, very beautiful expression, ????(kanske scull) correctly shaped, beautiful neck and topline, well balanced angulation,
well developed ribcage, excellent bone and feet, would prefer a touch shorter in loin,
lovely coat of correct quality, easy sound mover, carrying herself nicely.
TACK för dessa fantastiska ord om min svart-vita drömspringer!
Storasyster Moa (SE VCH A. Kira) fick också excellent med fin kritik men inget CK pga. något högt hull och det stämmer väl på matglada Moa!
Grattis till BIR CH Sieger's Pool Position och BIM CH Art-Wave's Tempo Di Pace.
Grattis också till Jens juniorhane Art-Wave's Playing Solo som vann juniorklass hanar.
Tack Lotta för all hjälp med hundar och fotografering och för som alltid ett supertrevligt sällskap.

Jag glömde visst alldeles av att uppdatera nyheterna med Leifs och min resa till Karlstad i påsk!
Jag lyckades locka med min man på en liten tripp till Värmland över påsk och när vi ändå var där kunde jag ju lika gärna passa på att ställa ut hundarna på SSRK:s utställning i Forshaga hi, hi....
Det var Luna och Bubblan som fick följa med denna gången. Det var första gången för Bubblan i öppen klass och han fick excellent och placerade sig som 3:a i klassen. Luna gjorde comeback i championklassen och hon blev 2:a och sedan 3:a Bästa Tik.
Här står Leif med hundarna på Hammarö i Karlstad.

2011-04-10
Oj vad längesedan det var jag uppdaterade. Det får det bli ändring på!
Helgens största happening är Bubblans lovedate med Edda. Ane (kennel Lochaline,Norge) och jag skulle träffas i Gårvik hemma hos Lottie och Magnus (kennel Gemmisa) eftersom Lotta och jag hade anmält till SSRK:s utställning i Bohus både på lördagen och söndagen. Bubblan har varit med mig flera gånger hos Lottie så han känner sig som hemma där men jag oroar mig ändå alltid för hur parningar ska fungera. Jag hade inte behövt oroa mig ett dugg för Bubblan var lika koncentrerad på sin uppgift som han är när han är ute och spårar. Det kanske är en konstig jämförelse men vad jag menar är att när han ska utföra en uppgift så fokuserar han 100%. Nåväl allt gick som smort och nu håller vi tummarna för att det blir småttingar på kennel Lochaline i början av juni. Fredagskvällen ägnade vi åt att fira den lyckade parningen och vi skålade för väntade valpar både i Norge och hemma hos Lottie och Magnus. Lovis (SE U(u)CH Astrospring's Lyra) väntar förhoppningsvis valpar med Messi (Barecho Zuper Playmaker). Lotta skålade för att Moa (A. Kira) ska bli farmor! Lördagseftermiddagen tillbringade vi på altanen i det härliga vårvädret och på kvällen var det grillpremiär! Jag undrar hur många år jag har tillbringat den här helgen i april när SSRK har sin dubbelutställning i Bohuslän hos Lottie, Magnus och Ellen. Jag ser alltid fram emot denna helg full med hundprat och gemytligt umgänge! Tack än en gång för er gästfrihet!

Här kommer en hel del utställningsresultat:
10/4 SSRK Bohus
A. Nobel, excellent, 2:a junkl.
A. Nyanza, excellent, 1:a junkl. CK
A. Kira very good, ökl.
9/4 SSRK Bohus 
A. Nobel, excellent, 1:a junkl.
A. Nyanza, very good, junkl.
A. Kira, very good, ökl.
19/3 SKK Malmö
A. Nyx, very good, junkl.
A. Nyanza, excellent, 4:a junkl.
A. Kira, very good, ökl.
6/3 SSRK Moheda
A. Nyanza, excellent, 2:a junkl.

2011-02-06
Lilla härliga Trassla som ger allt i ringen!
Trassla och jag tackar för ännu ett CERT på SSRK:s utställning i Mjölby igår.
Domare var rasspecialist Anne Buvik, Norge, som föder upp springer spaniels under kennelnamnet Stormbird.

foto Benny Årdh
Det var årets första utställning med de nya utställningsreglerna för vår del. Astrospringrarna fick jättefina placeringar. Trassla vann juniorklassen med CK och blev sen 3:a bästa tik med sitt 2:a CERT. Mira vann unghundsklassen med CK. Lovis blev 2:a i championklassen med CK och sen också 2:a bästa tik!
Så fick jag ett roligt sms i Mjölby att vi fått en Dansk Utställningschampion i och med de nya utställningsreglerna. SU(u)CH SE VCH Astrospring's Kaiser kan nu också titulera sig DK UCH!
Tack för ännu en trevlig utställningsresa Lotta, Lottie och Magnus! Tack till Ingegerd och Ebba för god fika och lekpaus i Huskvarna! Tack Benny för att du ställer upp och fotar i ur och skur!

2011-02-02
Idag kom världens underbaraste nyheter på avelsdata!
Kullsyskonen Nyanza (Trassla), Nyx (Lucky) och Neptunus (Charlie Brown) har A-höfter alla 3!
Dessutom fick jag för någon vecka sen besked om att även A. Maraldi (Nelson) har A-höfter.

2011-01-09
Vi tog verkligen ett språng in i det nya året!
På årets första utställning My Dog i Göteborg blev SE U(u)CH Astrospring's Leo bästa hanhund med CACIB! Han blev sedan också BIR!!!!!!! Domare var Seamus Oates från Irland.
BIM blev Fraganza Amadea, grattis Marita!


I gruppfinalen blev 8 hundar utplockade för noggrannare genomgång. Sen var det över för vår del.
Ett jättegrattis till Leos ägare Anita och Björn!
Flera av våra Astrospringrar gjorde bra ifrån sig på lördagens My Dog:
I juniorklass blev syskonen Nyx 2:a med HP, Nobel 4:a med HP och bland tjejerna Nyanza 4:a med HP.
Mira blev 3:a med CK i unghundsklassen och A. Lyra reserv i championklassen.
Söndagens resultat var inte lika lysande. Det var släta ettor på Nyx, Nyanza, Mira och Karma som deltog.
Vilken tur att du bokade hotell Lina så att vi slapp åka fram och tillbaka efter lördagens äventyr!
Tack för en trevlig helg Lotta och Lina. Trassla är helt slut och ligger redan i sängen och sussar gott!
Tack till Marica, kennel Baucoon, för den fina BIR och BIM bilden!