SE UCH  DK CH  SE VCH SE V-05
Astrospring´s Epsilon


 "Espen"

HD A, ögon ua vid 8 års ålder, gonioskopi ua, fucosidos fria föräldrar, känd mentalstatus.

Viltspår

Jaktprov

Lydnad / Agility

Utställning

viltspårschampion

2:a ukl
 2:a ökl

 

Svensk och Dansk
utställningschampion
Svensk Vinnare-05
2 CACIB, 2 BIR,
1 BIM

 

Sagan om Espen och Marianne. (ursäkta Leif du har också en stor del i denna saga).

Jag träffade Espens blivande matte Marianne för första gången när jag var och tillverkade E-kullen hos Benita på kennel Picabo. Benita arbetade under dagen och hon bad Marianne roa för mig under tiden (roat för mig har hon för övrigt gjort under resten av vår bekantskap!).

Vi var ute i Sundsvall och åt lunch bl.a. Under lunchen berättade Marianne om sin besvärliga njursjukdom och vi pratade som om vi alltid hade känt varandra. Det fanns inte några planer på valpköp eftersom Marianne och Leif redan hade en hund, för övrigt E-kullens pappas bror SVCH Picabo's Mac Allan, men när Marianne kikade in hos Benita och fick en glimt av Loppans huvud så fastnade visst den bilden på näthinnan.

Efter en lyckad parning åkte jag hem igen och det dröjde inte många dagar förrän Marianne ringde och berättade att hon och Leif gärna ville tinga en hanvalp. Vi hade mycket telefon kontakt under valparnas uppväxt och så var det dags för första titten när valparna var ca. 6 veckor. Marianne förälskade sig i Espen vid första ögonkastet. Så när jag under de två återstående veckorna försökte övertala henne att välja en annan valp var motståndet hårdnackat som tur var för det var just Espen som skulle till Marianne och Leif det är jag övertygad om! Espen utvecklades fint både exteriört och jaktligt. När jag var på besök i Sundsvall en gång när Espen var unghund fick jag se ett fältarbete som var övertygande. Denna hund skulle kunna gå till pris på jaktprov om han fick den rätta dressyren. Detta fixade Marianne och vid 1 1/2 års ålder fick Espen ett 2:a pris i unghundsklass på jaktprov. Första certet samt CACIB och BIR lyckades Marianne och Espen få 2001 på SKK Int i Svenstavik.

2002 klarade Espen delat Spår Vattenprov vid samma tillfälle som mamma Loppan också klarade DSV och pappa Kasper klarade enkelt vatten. 

 Tyvärr orkade inte Marianne riktigt hänga med Espen varken på jaktprov eller i utställningsringen pga. försämrad njurfunktion. Marianne fick dialys flera ggr i veckan och väntade under flera år på att få en ny njure. Operationen skulle ske på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. I juli 2003 när jag skulle upp till Sundsvall för att hämta hem Bella fick jag äran att visa Espen på SSRK Iggesund. Leif hade smugit runt i skuggan hela sommaren för att skydda Espens päls mot solen och ändå lyckats få hunden i toppkondition! Espen showade till sig sitt andra cert och BIR! På bilden skålar vi i champagne hemma hos Benita!

 


 

Ni som läser resultatlistor på Rasdata kan se att det nu blir ett uppehåll på ett år i Espens karriär och det beror på Mariannes hälsa. Våren 2004 får Ulla Karin och jag ett mobilsamtal från Benita att Marianne är på väg till Sahlgrenska för en njurtransplantation. Vi befinner oss bara några mil från Göteborg och bestämmer oss för att försöka lämna en blomsterbukett till avdelningen. Vi kunde ju inte ens vår vildaste fantasi föreställa oss att vi skulle få träffa Marianne före operationen. Men det fick vi! Vi var hos Marianne ända tills personalen hämtade henne för operation. Detta var en oerhört stark upplevelse som knöt banden mellan oss ändå starkare. Knappt en vecka senare firade vi långfredag med sparrissoppa tillsammans med en NY Marianne. Så har det bara rullat på. Marianne blev starkare och starkare och tog tag i jaktbiten igen. Vi dammade av Espen på en jaktträningshelg i september och i oktober tog han ett 2:a pris i öppen klass med en lysande kritik. Nu var det ”bara” ett cert kvar till ett riktigt SE UCH! Det gick ett år och vi började bli missmodiga. Espen skulle ju snart fylla veteran….. Så slår denna fantastiska hund till och blir Bästa Hanhund på Stora Stockholmsutställningen 2005. Därmed får han två titlar på samma gång Svensk Vinnare-05 (SV-05) samt SE UCH! Jag fick äran att visa Espen vid denna stora händelse och att få dela den enorma glädjen med Marianne och Leif är det största som jag har upplevt i hundvärlden hittills! 

Ja det var sagan om Espen och Marianne!

 

Espen har två valpkullar; en hos kennel Silverängens och en hos kennel Clapton.

 

Stamtavla

 

SE U(u)CH NO UCH SE VCH
Picabo´s Cutty Sark

GB SHCH
Lochar Border Union

GB SHCH
Wardhill Whistling Miller

Lochar Little Model

Fairley Hills Lucy Brown

SE UCH, INT UCH, SE V-92
Rowntree Magic Touch

SE UCH Fairley Hills Holly

SE U(u)CH SE VCH LP
Astrospring´s Dione

SE U(u)CH NO UCH
Sanque´s Perry Mason

Sanque´s Kevin Kostner

Sanque´s It´s a Miracle

SE UCH SE VCH LP
Beeline Ticket of Luck

MULTI CH
Strathnaver Barley Wine

Beeline Jubilee Jewel